Автоимунен тироид на Хашимото (17)

• 68 735
  • 715
  •   1
Отговори
# 135
Сега четох на Еутирокса пише за желязото 2ч за магнезий не пише нищо. Благодаря zazaza !

# 136
Здравейте, момичета!
И аз да се включа към вашата темичка. От десетгодишна съм с хипофункция на щитовидната жлеза, а от 15 години съм с установено хашимото. В момента съм бременна и дозата на л - тироксина ми е вдигната от 25мкг на 100мкг(постепенно). При последното проследяване на ТСХ беше 4.33, при което изпаднах в ужас, защото лекарят ми е казал, че трябва да е под 2. Лошото при мен е, че няма как да ми бъде вдигната дозата изведнъж с много, понеже съм наследствено обременена с много ускорен пулс и в момента поддържам постоянно пулс от 110 удара в минута, което направо е убийствено.
Пропуснах да отбележа, че забременях доста трудно и бременността е изключително много желана, поради което сега притесненията ми по отношение на връзката между заболяването ми и бременността са двойни...постоянно съм под стрес дали всичко ще е наред и като видях тази стойност на хормона, направо  smile3511.

Момичета от утрезапочвам да пия и желязо, на опаковката пише 2-3ч след Еутирокса така ли да го пия и дали не пречи нещо с магнезия ако се комббинира?
Задължително поне 2 часа след приема на Еутирокс, а доколкото на мен ми е известно желязото не трябва да се приема заедно с магнезия. Между двата приема трябва да има също около 2 часа. Тази информация ме отказа от приема на желязо, защото просто нямаше къде да го вмъкна, понеже пия магнезий 3х1 и желязото ми беше изписано 2х1 след храна. Реших да опитам да регулирам намаленото желязо с хранителен режим.

Пожелавам приятен и успешен ден на всички и много се радвам, че ви открих  newsm51

# 137
  • София
m-i Слушай внимателно какво ми каза Начев АКО ми се наложи да пия и желязо, заедно с  хормона и магнерот.
1.Сутрин стартирам с хормона.
2.Поне 5 часа след приема на хормона пия Магнерот/магнезии/
3.Към 16-17 часа се пие желязото.

В случая освен, че трябва да има интервал след пиенето на хормона,трябва да има и интервал след приема на магнезии заради желязото.

schatz Успех ти желая и повече положителни мисли  Peace Не се притеснявай толкова за ТСХ-то,ще падне,идва проллет а и дозата ти е височка вече. На мен ми я вдигаха на 30 дни откакто съм бременна.

# 138
Ами смениха ми магнезия от магнерич на биолектра форте и сега ще е веднъж на ден(въпреки че е с по-малки мг-това хич не го схващам), но желязото е 2 пъти на ден и сега прочетох, че те си взаимодействат с магнезия, а изрично питах АГ и ми каза, че нямало никакъв проблем(знае и за Еутирокса). Ще си направя схема и ще ги разпределя да имат голямо разстояние и без това се будя в 5ч., а лягам късно.
Благодаря ви и аз мислех, че има значение и вече винаги я проверявам тая като ми изписва лекарства, че то има ли смисъл да ги пия с шепата, а те да се неутрализират.

# 139
Little Evil малко отсъствах и съм закасняла с новините, много се радвам че вече сте ок и се гушите с бебока, да е жив и здрав и да ви прави много щастливи и горди родители, нагушкай го от мен  Hug Hug Hug

# 140
Благодаря ви, че ви има.

Лекарката ми отказа направление този месец......Не било спешно изследването на хормоните, защото миналата година ТСХ беше 2.5 и можело да се отложи за пролетта. Обясних, че косопада идва и си отива на периоди вече две години и косата видимо е оредяла. Но така.....Плащам осигуровки редовно и това получавам. Нямам средства да си изследвам хормоните сама...за съжаление.....

Бих ви попитала ако наистина имам една латентна хипофункция, която вероятно ще нараства с времето какво е добре да ям, за да стимулирам жлезата? И какво да избягвам? И хипофункция равносилно на хашимото ли е или това са различни състояния?
Поне докато се изследвам да правя нещо..... Sad

Благодаря на всички и желая хубав ден!

# 141
Литъл Ивъл, честито ти първородно синче! Да е много здрав и щастлив малкия Аспарух, а на теб бързо влизане в крак ти желая!
Дега, аз да ти кажа че Хашимотото не е толкова страшно - само страшно звучи че ще трябва да се пие хормона до края на живота. Веднъж като уцелите точната доза и ТСХ ти се нормализира и ще забравиш че я имаш тази болест. Аз съм в отбора на Хашимотките от май месец и тогава бях с ТСХ 12 и се чувствах ужасно. Сега вече хормона ми е в норма и нямам оплакванията, които ме мъчеха тогава. За другото заболяване нищо не знам, но се надявам че скоро всичко ще бъде наред и там  Hug

# 142
Днес най-сетне ми излязоха и антителата - в норма са, слава богу  Simple Smile Много бях психясала...Това е един от редките случаи, в които съм супер щастлива, че не се оказах права  Grinning
Благодаря ви за помощта и съветите   bouquet На всички ви пожелавам много, много здраве и никакви неразположения, свързани със заболяването ви  Hug

# 143
margopetrova , аз съм с хиперфункция и не съм имала проблем с износването на бременнотта . А и се чувствах много добре през цялото време . Всъщност , имах сърцебиене през втория триместър , но според мен това нямаше връзка с Хашимото , а с летните жеги   ( юни , юли и август бях във втория триместър ) , после , когато паднаха температурите и пулса ми се нормализира . Ендокриноложката се притесняваше по време на раждането да не ми се ускори много пулса , но всичко мина без проблем . Успех  Hug

# 144
schatz,

В момента най-доброто, което може да направиш, е да не се притесняваш. Като регулират дозата, ще се подобри и хормонът. За дозта- аз като забременях бях със 100, така че недей да се притесняваш излишно, така само влошаваш състоянието си. Пък и бебето има нужда от спокойна майка:))
Всичко ще е наред  bouquet

# 145
  • София
schatz, да допълня. Вероятно ще имаш дискомфорт при вдигането на дозата свързан с пулса. Но ще отмине с времето. Ужасно неприятно е усещането, но минава. Ходиш бавно, стълбите изкачваш на почивки, избягваш всякакво физическо натоварване докато сърчицето ти свикне с новата доза. След време ще започнеш да се движиш повече, ти сама ще усетиш. Важно е за бебето тсх да е около 2. Нали трябва да е здравичко Simple Smile

Само да ти кажа за успокоение, аз също съм с хашимото от 10годишна, в момента имам 2 деца и пия по 100 тироксин на ден. Доста е, но това е положението. Не съм имала проблеми с бременностите, боцках се всеки месец и не съм излизала от референтните граници. Даже ми бяха вдигнали дозата на 125 по време на бременността, но след раждането се регулира. Само да мине периода с нагласянето на дозата и няма да имаш други проблеми. Успех! Усмихвай се и всеки ден си повтаряй, че всечко е наред, ще имаш лека бременност и сладко здраво бебче.  Simple Smile

# 146
  • Пловдив
Съвсем ви изпуснах. Ама аз и няма какво толкова да казвам. Да не седна сега да се оплаквам, че напоследък съм все нещо зле! И кръвно вдигам и т.н. Всъщност, редуват се моите състояния - ту добре, ту зле, вече се уморих. И аз като Erota бях зарязала Еутирокса и в началото се почуствах супер, но после ме достраша и пак го почнах. Но все ми се струва, че не ми е добре точно от Еутирокса. Май трябва да си почина малко от него.
На бременните честито! Те да си слушат лекарите. Аз, обаче и от лекари се отчаях, а и не съм бременна, така че мога да си правя каквото искам. Моето JP не знае какво да ме прави, както винаги, направления не и се дават, то и здравната каса така ги е ограничила, че трябва да се чувстваме виновни като ходим при тях и нищо да не си искаме. Добре, че преди 3-4 години си открих сама Хашимотото, та сега всички лекари с него ми се оправдават. Сега търся да си открия нещичко пак, че да си обясня гадните усещания. Напоследък съм си втълпила, че страдам от Кандидоза - симптомите са най-различни, така че може всеки да си го припише. Само не съм разбрала какви изследвания да си направя.

Хич няма да се оплаквам! Не и не!

Little Evil, честито! Да сте живи и здрави с малкото бебче!

Моля, някой от Пловдив да ми препоръча свястно JP, за предпочитане от Кючук Париж.

# 147
Hot pepper, бързо да ти минава и да не си самоопрределяш диагнози. Напълно те разбирам обаче какво е когато усещаш, че нещо не е наред и не знаеш откъде а започнеш, а докторите са решили, че всичко ти е наред. Изследвала ли си скоро тсх? Да не би да се е размърдало и то да е причина за проблемите.
И само да напомня (въпреки, че аз много мразя да ми напомнят когато не м и е до това), че спорта е от огромно значение. Аз значително бях намалила движението, но сега влизам обратно във форма и усещането е невероятно. Hug

# 148
hot pepper, мога да ти помогна с този линк, питай в тази тема за джи-пи и все някой ще те насочи.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=379850.1320;topicseen

Разбирам те как чувстваш, защото и аз все съм зле и си внуших, че откакто пия Л-тироксина ставам все по-зле, след първоначалното подобрение. Но продължавам да го пия, ще изчакам резултатите в края на февруари, да видя дали е в норма ТСХ.

За кандидоза - най-добре си направи микробиология! Успех! Hug  bouquet

# 149
Привет Дами  Simple Smile
От известно време не мога да спя, боря се с 4 кг ту нагоре ту надолу и ме болят мускулите и ставите. Реших да се прегледам ...
Досега ходих при двама ендокринолога, единият ми постави диагноза Хашимото( като даже ме сплаши, че ако почна от рано да пия хормони, щяла съм да избегна операцията  Whistling) другият категорично я отхвърля, каза само че подлежа на наблюдавене веднъж годишно...
Търся сега трети за арбитър.
Аз на лекарите нямам по принцип никакво доверие...
В Ендокринологията работят ли и с платен прием?
За Милчева или Иванова да имате отзиви от там?
Иначе според единият лекар имам солиден възел, който е подробно, но нечетливо описан.
Сякаш пише, че е нехомогенен newsm78
Според другият доктор,  Crazy жлезата е с неравномерна структура и по изразена нехомогенност в д.дясно, като се очертава зона с псевдовъзел, доколкото разчитам  Crazy
Иначе хормоните са ми в норма(в Кандиларов ги пуснах)
ТСХ 0.85 при реф. ст. (0.27-4.2)
F4 17.37 при реф. ст.(12-22|
МАТ 21                      (под 34)
Само ТАТ ми е леко повишен 123 при реф. граници под 115)

Та посъветвайте ме, моля ви, сега да се шашкам ли , да търся ли трето мнение или не?
Всяко мнение ще ми е от полза   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт