помогнете - спи само в количката

• 4 989
  • 18
  •   1
Отговори
Откакто се е родила имаме този проблем - заспива само в количката. През деня с много зор успяваме да се приспим и ако е в количката спи по 2-3 часа, но ако реша да я преместя на леглото или се събужда веднага или спи само за окло половин час и после е кисела. Не мога да си обясня защо в количката й е по удобно при положение , че е много по тясно от леглото. Опитвала съм всякакви начини за приспиване, дори и на ръце / а бях много против това преди да родя / и нищо не помогна. Мислех си,че с времето ще й стане тесничко в количката и ще отвикне - ама уви!  Sad Притеснявам се, че вече е големичка и ще се изкриви. Много ви моля, ако някой се е сблъсквал с този проблем и го е решил да каже как.

# 1
Моят син беше така доста време. Живеем на 3ти етаж и мъкнех по стълбите количката след всяко излизане , защото спеше само в нея. Накрая ми писна и започнах настоятелно да го слагам в креватчето. Сложих му любимите играчки , пеех. В началото успеха ми беше променлив. Спеше кратко , а като се събудеше беше много кисел. Постепенно започна да увеличава времето за сън и в един момент вече дори започна да си заспива самичък. Просто ти трябва повече постоянство . Вероятно ще бъде трудно ,но май наистина е вече голяма за да спи само в количката. Упорствай..и успех.

# 2
Здравей, anito1232
Моята дъщеря заспиваше по абсолютно същия начин. Даже беше още по-зле. Имаше и нощи, които спеше в количката. Но да ти кажа - въобще не съм се притеснявала, че ще се изкриви. Имаше моменти, в които и на челна стойка бях готова да застана само и само да спи.  С часове люшкане, носене на ръце, и щом я оставя - РЕВ. Само в количката спеше. На всичко бях съгласна .С времето нещата се промениха - започнах да я пренасям на леглото, но не повече от десетина минути откакто е заспала, иначе се събуждаше. Сега - вече млада госпожица на 10 години, спи буквално като "пън" и както се казва с топ не мога да я събудя.

Нооооооооо, малкото, то ми взима здравето. И той не спеше като бебе. Нито количка, нито люшкане, нито песнички, нищо. И сиропи за успокояване съм давала по лекарско предписание, но никакъв ефект. Докторът ми каза, че просто има такива деца, а примерът на каката е налице. И така до ден днешен. Но вече съм свикнала. Буди се нощно време, но вече само по няколко пъти. Успокоявам ме мисълта, че и каката беше така, а сега е направо мечта

Не знам дали съм те успокоила, но според мен не се притеснявай, че спи в количката. По-важно, е че така и ти можеш поне мъничко да почиваш, а и бебчето ти е по-спокойно.

Целувки

# 3
Според мен важното е, че спи  Wink Без майтап  Simple Smile Моят син ме омаломощаваше - по цели дни и нощи съм го мъкнела на ръце, люлеела в шезлонги, люлки, количка съм пробвала, включително и с люлеещ се кош - мъка голяма  ooooh!
Щом спи в количката, значи му е удобно там  Peace Според мен нямаш повод за притеснение  Hug

# 4
Не мисля, че може да се изкриви от спане в количка! Все пак още я возиш там, което трябва да значи, че е ОК. Моята дъщеря също много си обича количката, но в допълнение, че трябва да е навън. В повечето случаи успявам да си я приспя в креватчето или на ръце, но понякога това е много трудно и изкарвам количката на терасата (понеже вече сме излизали веднъж и аз все пак трябва да свърша нещо в къщи) и там спи. Мисля си даже да се радваш на факта, че си обича количките, иначе си представи разходките си навън - ще трябва вечно да я носиш на ръце, а това не е удобно когато е по-студено или вече си омаляла от умора!  Simple Smile

# 5
  • Varna
Аз, мислех, че само моя дивак, обича да спи във количка. Разката ми цялата бойна слава докато го науча да спи във кошарката. Трябва търпение и изобретателност. Но да не се повтарям, по нагоре, момичетата са описали как са се справили...и моят начин беше подобен. Ама покрай това научаване да спи във кошара, недоспивах, но пък станах 48 кила Wink

# 6
Като му се спи в количка,нека там си спи. Спокойно, има време, после цял живот в легло ще спи.Ти се радвай, че въобще спи, защото моя син не спеше, а само ревеше... количка, кошара, шезлонг - тц, на ръце и после в една възглавница го слагах,която полагах на краката  и така го люлеех, че се изтощавах.

# 7
Моето дете също спеше само в количката , но до 4 месеца .
И денем и нощем , на мен дори така ми беше по-удобно !

Но за 10 месечно ми се струва , че скоро сама ще се откаже  Wink

Просто ще и бъде прекалено тясно !

Спокойно , не се притеснявай !  Peace
За изкривяване пък хич не мисли , тя със сигурност си се  намества както й е удобно ! Party

# 8
И аз имах същия проблем, дъщеря ми преди обяд заспива само на люлката, следобяд в количката, а вечер се гушкаме на спалнята...мен ме устройваше идеално, тъй като си спи детето и не ми създава проблеми, но като се наложи да отидем някъде и става лошо....днес баща и не искаше да я вози в количката и я взе на леглото до него....тя се сърди, въртя се,но накрая заспа.....ако детето знае(както е моето), че след обяда да речем трябва да спи и с малко повече търпение ще успееш сигурно. Моето бебе е така, сърди се нерви се, ама винаги заспива Simple Smile

# 9
 smile3530Е поне се радвай че спи ,нашето нито в количка нито никъде иска да спи,проблем голям,в коша за кола на терасата напоследък заспива ма скоро и това няма да помага.Където заспи там го оставяме,дори сме пробвали обличаме го като за навън приспиваме го на терасата и така спи.ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ НИ Е ТОВА СПАНЕ

# 10
И голямата ми дъщеря спеше само в количката. Даже като по-голяма, когато вече не искаше да се вози в нея, само влизаше, за да спи. Носили сме количка на море, за да има къде да спи. Но с времето се оправи. През толкова фази минават децата, че това, което е днес, утре може да е съвсем различно  Peace

# 11
Не мога да си обясня защо в количката й е по удобно при положение , че е много по тясно от леглото.
Може точно защото му е тясно в количката да му харесва там. Пробвай да сложиш няколко одеалца в креватчето и да се сгуши в тях. Моето дете пък заспиваше първо само в кошчето за кола, после в количката и към годинката просто го слагах да спи само 1 път дневно - слагам му играчки в леглото и лягам на спалнята, като се преструвам, че спя и така, докато се предаде малкият Simple Smile

# 12
  • Бургас
И ние с малката имахме подобен проблем.
Имаше един период ,в който през деня заспиваше само в количката, но вечер си заспиваше в кошарата. И беше точно така както ти го обясняваш,в количката спи много повече,отколкото в кошарата.
Първо започвах да я приспивам в количката и като я видя ,че почва да се унася веднага я местех в кошарата и тя заспиваше там. С пеене,люшкане и постепенно свикна с кошарата и сега си заспива там.

Късмет и търпение !  Hug

# 13
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
И ние имахме същия проблем. Започнах да го слагам в кошарата за по 5 мин, докато съм при него и като е буден разбира се, постепенно увеличавах до 10, 15, 30 мин. , добавях играчки и така за седмица свикна с кошарата, но не искаше още да спи в нея и след около 10 дни както си играеше явно се измори и си полегна и си заспа. От тогава си спи в кошарата.
После пък като махнах коша и сложих меката част на количката имахем другия проблем, че не само не искаше да заспива в количката ами не искаше и да стои в нея. И пак разходки за по 5мин, 10 мин, докато свикне с новото и вече и в количката си спи.

# 14
Моето дете, след като спря да спи в количката започна да спи при нас. И така вече две години hahaha
На 2,5 години е.

Общи условия

Активация на акаунт