Отговори
# 255
Относно плакането на бебето по време на хранене: и на нас често ни се случва, особено вечер, когато са най-силни коликите. А това плакане още повече беше зачестило, когато малката имаше разтройство. Така че аз го отдавам на болки в корема.

Josepha, и аз съм  твоето положение - уж лохиите спряха и док потвърди този факт, а пък от тогава на 2 пъти ми тече по малко за няколко дни. Нямам представа дали е добре, но и на лекар не съм се  разбързала да ходя (толкова висях по кабинетите през последната година,  че до гуша ми е дошло).

anich88, аз давам Био Гайа по 5 капки 1 път на ден преди вечерното хранене.

Честит празник на малките Сиянки!

# 256
Честит имен ден на Сиянките! Да са ви здравички момичета!  Hug

# 257
Честито на трите малки именнички и на таткото рожденник днес! Simple Smile  bouquet newsm67

# 258
  • София
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА СИЯНКИТЕ   bouquet

Ние днес не сме се спрели. На това хубаво време е грехота да си вкъщи. Добре че имаме едно паркче близо до нас и го кръстосвахме около два часа.Там няма много навалица и са предимно майки с колички или малки дечица. После се хранихме. След това на кафе с приятели и пак кръстосване с количката и се прибрахме в шест за папкане Simple Smile.

Много съм доволна от деня Simple Smile.

# 259
Честит имен ден на всички именници! Hug

Момичета и ние днес бяхме на разходка , беше много хубаво , малкия поспа много хубаво !
Исках да ви попитам пак за този проклет Нърс Харвис , една чаена лъжичка приблизително колко милилитра е?Аз давам по една чаена лъжичка на 24 часа , някоя мама ми писа че дава 5 мл ,това колко е ?

# 260
Бебешондел, много неприятно, представям си какво ви е било в лутане и по изследвания.
Като спомена кръв от вената, на малката са и вземали два пъти, в лабораторията , която ходих през бременностите са страшно внимателни, специално шефа на лабораторията дойде да вземе на детенцето кръв после залепи една лепенка с барбита, тя изобщо не усети!Беше заради това, че счупи със зъби един живачен термометар, те във Франция не внасяли такива от 10години, ама пусто майка ми го беше донесла.
Втрория път май зариди подут лимф беше!
Сега се върнах във времето назад, покрай писаното се сетих за един много непирятен за мен момент.Един обувалник-гардероб целия в огледала-масивен, беше паднал върху Дая , затисна я а огледалата се начупиха върху нея!Това беше най-кошмарния ми момент, за момент си помислих най лошото, Господ ми я опази, беше невредима, веднага я закарахме в бърза помощ, тогава бяхме на гости на брат ми в Авиньон, доктора -един много приятен цветнокож ни разказа, че имал случай в практиката - бебе пада от 7мия етаж и е невредимо!Тогава бях бременна , но все още не знаех, за съжаление после сърцето на бебето спря Cry Господ ги пази, но внимавайте , трябва да си отваряме очите на четери за всяко нещо.Сега ще съм доста по-внимателна обещавам си.
Как се отплеснах само!Тръгнах да пиша едно...а написах съвсем друго Simple Smile

# 261
  • София
Ох и ние днес бяхме на твъъъъърде дълга разходка - сигурно минахме около 3км с количката и сега се чувствам като парцал! Явно съм тотално обездвижена за двата месеца у дома!

Абе, майчета, как се справяте с тея колички?!?!?! Аз направо не се виждам сама да излизам. Нямаме гараж, където да я държим и стои в апартамента до външната врата, а сме на 3 етаж.
В асансьора влиза само ако махна едното задно колело - е, факт е, че това става с едно движение, ама ми се струва голям зор! Трябва да я дрънкам първо до площадката с асансьора  ooooh! ужааааааааааас
И аз с палто, шал....детето в космонавстче Outta Joint Дано свикна, щото ми се струва голямо приключение
Иначе количката ни е ABC design Rodeo и не е кой знае колко голяма, ама ще ми се разкаже играта
Mary_Angel , аз мисля че новопоявилото ми се течение е следствие на бесните коремни преси, които правих в продължение на 4 дни....Вероятно съм се претоварила. Но и аз не мисля да тичам веднага при док, че ми е писнало вече от гинеколози

# 262
anich88 5 мл е 1 чаена лъжичка Peace

# 263
Нърс Харвис го измервам с пипета, иначе пише 1 ч.л., но няма как да знаеш колко е ако не измериш.
Момичета, чухте ли по новините, че забраняват шишетата с бисфенол? Знаете ли кои са "безврезните"? Много сложно с тия шишета... едно тече, друго вредно...

# 264
този сироп има ли ефект,имам предвид нърс харвис,и аз купих,но не съм давала все още.

# 265
Честит имен ден на Сиянките Simple Smile Да са  живи и здрави и много да  радват свойте  майчета Simple Smile
ЧРД на рожденика на Роси!

Честит имен ден и  на 7/8 Simple Smile Е Светле излъгах те,  не пих  бира ами половин чаша  червено вино за  твое здраве Simple Smile  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

За майките дето пушат и си  вкарват децата в задимени заведения не са  новост Simple Smile  Не се възмощавам вече, който както намира за добре така да си гледа детето Simple Smile
АЗ не пуша и  никога не съм  го правила и много се радвам на законите за забраната за пушенето на обществени места Simple Smile  Но честно казано  не се знае от каква майка какво дете ще излезе - майката на един от великите  композитори класици  е била цифилистичка  (мисля че беше Бетовен, но не съм  на 100% сигурна) ... е ако тогава имаше форуми сигурно щека да я убият с камъни да махне бебето Simple Smile  
Друг интересен  факт е че например Селин Дион е  14тото  по ред  дете, ами ако  майка и  беше решила че и са  много и я беше махнала?
А Хитлер е бил вегатариянец например Simple Smile  Мил и  благ човечец автор на най-големия  геноцид  Twisted Evil Twisted Evil  Twisted Evil
Не съдете прибързано Simple Smile

listopad , оправи ли се ръчичката на  бебо?  Ако не ме лъже паметта  и вие  бяхте със счупена ключица ?

Последна редакция: нд, 06 фев 2011, 22:37 от ANGYA

# 266
ANGYA, благодаря ти! Ти днес беше единственият човек, който се сети да ми честити. Но аз не се сърдя на никой, името ми не е толкова разпространено , нито празника. И без това никак не си харесвам името  Sad

# 267
7/8, честито и от мен. Аз се сетих, ама след като свърших да говоря с теб по телефона . Embarassed Сори...........
Да си жива и здрава и много обичана. Hug

# 268
  • София
Въпрос към ЛЛЛ

Искам да попитам възможно ли е кърмата да спре от един път newsm78.Накратко до снощи всичко беше наре.Ние сме изцяло на кърма,дори скоро нали имах и хиперлактация,гърдите ми винаги се препълват нощем и сутрин тениските ми са мокри от мляко.имах чувството ,че мога да кърмя още едно.От гърда съм изкарвала по 100 мл.през 3 часа .т.е. 200 мл.от двете.А тази сутрин немога да повярвам как е възможно и съм много притеснена.Гърдите ми не се пълнят,неусещам както преди болки когато ми се пълнят гърдите и стичащо се мляко.Бебка е много разтроена защото е свикнала винаги на силна струя и сега нищо.На какво може да се дължи това.............Да взема ли нещо да пия за лактация newsm78 Възможно ли е да е някаква криза и после млякото да се възстанови.Искам да подчертая ,че не съм била подложена на стрес или притеснения,всичко си е ОК.

Звучиш притеснено, така, че като за начало може да опиташ малко да намалиш напрежението, защото не се е случило нищо фатално  Simple Smile
 Гърдите не спират да произвеждат мляко от раз. Просто по безброй причини може да се случи временно да намалят/забавят производството си или да е затруднено отделянето на мляко, или бебето да си е увеличило нуждите от мляко. Лактационните кризи най-често продължават до няколко дена.
 За доста двойки мама и бебе за решаването на проблема е достатъчно просто по-често кърмене(включително нощем). Ако бебето използва биберон-залъгалка, може да е от полза заместването й с гърда(да не задоволява сукателния си рефлекс с биберон, а да бъде кърмено, когато пожелае). Ако приема голямо количество вода/чай, намаляването им би довело също до по-често сучене, съответно стимулиране на гърдата да произвежда.
 По време на кърмене, ако бебето се нервира, че струята е бавна, може да му помогнеш с компресия и/или леко разтръскване на гърдата(не грубо, но енергично).
 Ако след хранене детето е все още гладно и нервничи, гърдите могат да се сменят по няколко пъти на хранене.
 За да си спокойна, че бебето е нахранено, може да следиш количеството и вида на урината и акото, както и цялостното му състояние.

А това обилно производство на мляко от преди кризата желан резултат ли е? Макар, че често се случва сутрин гърдите да са доста пълни, не е притеснително и ако не са, стига да е достатъчно за детето. Потичането на мляко също може да отслабне като усещане в гърдите с времето. Някои жени изобщо не го усещат.

Ако имаш още притеснения или положението не се подобрява, пиши отново.

Последна редакция: нд, 06 фев 2011, 21:56 от skrech

# 269
  • Нюрнберг, под високото небе!
По-добре късно, отколкото никога:

Честит имен ден на прекрасните Сияни!
Честит имен ден и на Светлето! Моите познати с твоето име празнуват на 2-ри януари, много странно... Важното е празници да има   bouquet
Отивам да чета....

Общи условия

Активация на акаунт