Отговори
# 405
Този интернет направо ме влудява, при вас така ли е, първоначално зарежда веднага влизам в бг мама и си чета, но като искам да мина на друга страница или да отговоря забива и ме нерви тотално, това от натовареността на сайта ли е или проблема е в „моя телевизор”. Crazy
Първо честито и от мен. Да ти е здрава и усмихната племенницата и да са големи приятелки с твоите момиченца  Heart Eyes
И при мен следващи страници се зареждат бавно или забива. Може и двете да сме с проблеми в телевизора или да е от сайта.

Имам въпрос към който знае или към ЛЛЛ:

Колко време след  упойка за правене на зъб мога да кърмя? Зъболекарката звъня и колеги да пита, но никой не беше сигурен. Казаха да пропусна 1 кърмене, но си мисля, че по-вероятно е нужно да мине определено време след поставянето  newsm78
Освен това ми се изрони временната пломба и по логика съм я изяла ... дали е вредна?
Ако се наложи да ми сложат арсен за умъртвяване на нерв ще мога ли да кърмя през съответните дни?

# 406
dobra  пропусни едно кърмене заради упойката а за временната пломба няма проблем не е вредна много често се случва временната пломба да се нагоди по самия зъб и човек да има чуството че е паднала  а самата пломба просто си е там ,но дори и да си я изяла няма никакъв проблем относно  арсена също няма проблем въпроса е да се махне на време зависи какъв арсен ти сложат има такъв който е за 48 часа и арсен който е бавно действащи може да седи повече

josepha  писала съм ти на личната поща Simple Smile

# 407
  • София
tsvety_georgieva , ама ние с теб вероятно живеем близо или поне в съседни квартали.
Аз живея в Дървеница, както писах преди и на desant . След мойте подвизи из Борисовата градина тези дни, днес бях решила да ходим из алеите на МЕИ-то и да стигнем до хотел Витоша, ама вятъра ме уплаши...
Може някой ден да се разберем с теб и с desant и да врътнем няколко кръгчета там, ако разбира се паркчето си струва

# 408
Ако някой още не е качил снимка за колажа да ми пише!
Все още мога да я сложа в този колаж!

# 409
Привет мамчета Simple Smile

Mari, благодаря ти за пожеланията  Hug И вие да сте живи и здрави... вчера пропуснах, ама вече не знам кой ден и коя дата сме Simple Smile

Mama Iva, точно за теб си мислех тези дни и какво стана с кървенето... хубаво, че всичко е наред  Hug И браво на момъка... добре расте Simple Smile

Тъкмо днес мислех да ви питам как обличате малчовците навън в това време и някой задал въпроса Simple Smile Хубаво, защото не бях сигурна, но значи сме се справили със задачата. И ние така се обличаме - както вкъщи, отгоре космонавта, шапка, и едно одеало за завиване. Мислех дали не трябва отдолу и някаква жилетка, ама реших, че сега е по-топличко и няма нужда. Само дето не сложих дъждобрана и сега се чудя да не сме я простудили с тоя вятър... уж не духа вътре в коша, като се вдигне там едно нещо, ама де да знам... Но като цяло е супер навън на слънчицето... направо ми оправи и настроение, и всичко това временце  Joy Айде да си идва пролетта вече Simple Smile

Ние засега само в квартала ми трамбоваме, още ме е страх да правя по-големи преходи с нея, че я ще огладнее, я ще се събуди кисела и не ми се мъкме бебе на ръце и да бутам количка отделно  Joy А и досега все с таткото я извеждаме, направо не знам как бих се справила сама 4 етажа без асансьор с бебе и багаж, навлечени със 100 ката дрехи, едвам дишам... и после количката отзад на блока в гаража... като се прибираме по обратния път, тя вече кисела от глад... аз едвам мъкна всичко нагоре, а и тя натежава вече... абе филмче си е Simple Smile

# 410
ох преди малко като оригвах бебето главичката му отиде леко рязко на зад защото не я подпрях. има ли някаква опасност..не  е ревало но се притесних Tired

# 411
Monkas, не се притеснявай, нищо не може да му стане така. Моята прави постоянно такива супер рязки движения с главата във всички посоки. Simple Smile

# 412
Monkas, не се притеснявай, нищо не може да му стане така. Моята прави постоянно такива супер рязки движения с главата във всички посоки. Simple Smile
ох мерси Madame Z  Hug успокоих се..бях много се притеснила преди това Tired Simple Smile

# 413
ох преди малко като оригвах бебето главичката му отиде леко рязко на зад защото не я подпрях. има ли някаква опасност..не  е ревало но се притесних Tired

Monkas, мила, снощи през нощта стана същото при нас... направо си изкарах акъла, а тя си заспа сладко-сладко... а аз едни мисли дали нещо не е станало...  #Crazy Мисля, че щом не са реагирали веднага, не би трябвало да има проблем... Hug

# 414
Няма защо Monkas  Hug  Бебоците изглеждат много крехки, но всъщност са си доста жилави. Като изписваха сестра ми преди 3г. в Майчин дом видях една акушерка да носи 6 бебета наведнъж, 3 в едната, 3 в другата ръка и тогава се впечатлих много. Виж, фонтанелата задължително трябва да се пази много.  Wink

# 415
dobra  пропусни едно кърмене заради упойката а за временната пломба няма проблем не е .................
Благодаря ти много  Hug

Цитат
Вмъкни Цитат
Цитат на: Monkas в Ср., 09 Февр. 2011, 23:20
ох преди малко като оригвах бебето главичката му отиде леко рязко на зад защото не я подпрях. има ли някаква опасност..не  е ревало но се притесних

Monkas, мила, снощи през нощта стана същото при нас... направо си изкарах акъла, а тя си заспа сладко-сладко... а аз едни мисли дали нещо не е станало...   Мисля, че щом не са реагирали веднага, не би трябвало да има проблем...
И при нас често става това с рязкото отмятане. В началото  се шашках, но вече му свикнах. Все едни акробатики прави  Crazy винаги помня думите на лекарка, която преглеждаше дъщеря ми. Видиш ли бебе да спи с вдигнати ръчички, значи е добре.

# 416
  • Ямбол
Хей мами,само тихо-мълком ви чета.
Нашата визита при педиатър утре се отменя заради отминаващата епидемия.
Ще ходим в понеделник,но 1 ваксина била свършила и вероятно следващия месец щели да я пратят от София.
Хич не ми се щеше 2 пъти да преживява мъчение,по-добре щеше да е наведнъж и да се мине.
Нашата буба я развеждам всеки ден по 6-7 часа сме навън,навън си я кърмя без никакви притеснения.
Обличам я в космонавта,напича хубаво времето,та я разкопчавам и свивам козирката на количката,хубаво зачерви бузки от слънцето.
Преди 4 дена,някоя явно я беше урочасал,понеже си е изключително кротка и спокойна,но след като се прибрахме 1 ден към 18 часа и рев та рев това дете,ту се успокои,унесе се да заспи,стресне се пробужда се със страхотен рев,не беше просто тя 3 дена подред.
Казаха ми ,че било уроки,1 жена и чукна по снимка яйце,което се пръснал жълтъка ,а белтъка се пресякъл.Даде ни вода с която да напръскам стаята и промия очичките и,ей възвърна се на себе си.То голямо чудо беше.
Зли очи явно има наистина. ПУ ПУ ПУ
Снощи до 2:30 пред нощта се преброявахме.

# 417
  • София

Имам въпрос към който знае или към ЛЛЛ:

Колко време след  упойка за правене на зъб мога да кърмя? Зъболекарката звъня и колеги да пита, но никой не беше сигурен. Казаха да пропусна 1 кърмене, но си мисля, че по-вероятно е нужно да мине определено време след поставянето  newsm78
Освен това ми се изрони временната пломба и по логика съм я изяла ... дали е вредна?
Ако се наложи да ми сложат арсен за умъртвяване на нерв ще мога ли да кърмя през съответните дни?
Всички процедури, които се правят в един стоматологичен кабинет, биха могли да са съвместими с кърменето. Това включва и упойките. Те са в малки количества и действат локално, така че кърменето може да продължи и веднага след връщане от зъболекаря. . Арсенът също е в минимални количества, но може да говориш със зъболекаря си да вади нервите с упойка, без да ги умъртвява с арсен( както все по-често правят за всичките си пациенти зъболекарите).
 Все пак, ако си притеснена за безопасността на бебето, може да го накърмиш непосредствено преди влизане в кабинета, за да мине максимално време до следващото хранене или пък да пропуснеш кърмене. Или да обсъдите минимално необходимо количество на упойки/арсен.
 Ако счупената пломба е амалгама, вероятно си хапнала малко тежки метали, но за да има вреда за бебето е нужно по-голямо количество(при смяна на повече пломби амалгама е важно зъболекаря да използва предпазител, който пречи частици да попаднат в организма).

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 00:49 от skrech

# 418
Днес е Вальовден! Да почерпя и да ми е живо и здраво момченцето!

# 419
Честит имен ден на Вальо. Да расте все така хубав, да радва мама и тати.

Ние вчера Русенските мами така хубаво се разходихме, макар че центърът на Русе е като след бомбандировка, защото правят огромна реконструкция на централният площад. Навсякъде е разкопано, кално, машини пробиват, абе кошмар. #Cussing out Но това не ни попречи да се видим и да си потикаме количките заедно....

Сега да ви се оплача. smile3511 smile3511 smile3511 В блока, който живея, за да стигна асансьора имам да изкача 9 стъпала. Това ми е проблем, когато излизам сама с количката, защото немога да я смъкна или вдигна сама. И вчера си я оставих в една стаичка, която е преди стъпалата и е обща за целият блок. Е тази сутрин в 7 часа една идиотка, която до скоро тя беше по майчинство и си държеше количката там, взела да крещи под терасата ни, че количката ни и пречи.... #Crazy Ние сме на 7 етаж и мъжът ми докато пушеше на терасата, тази особа взела да му крещи отдолу, да сме си махнели количката. За сведение тя е почти завзела това помещение, като държи на своето дете кола, мотор, колело, шейна и т.н.  И сега моята количка и пречи. Аз немога да разбера що за злобни хора има, това не и е бащиния, тя дори не е собственик на апартамента, където живее, живее при родителите на мъжа си, дето се вика е на гости.

Сега се чудя дали да ходя да се разправям, ама може и да я набия. #2gunfire Или да я игнорирам. Направо немога да повярвам, че това се случва. То бива простащина, ама това вече не се трае. И това е млада жена, която и тя има малко дете.
 Ох, извинявам се за гневният пост, ама много се ядосах.

Общи условия

Активация на акаунт