Отговори
# 435
⅞ ...and Happily Ever After , Честито ти именниче, нека винаги да бъде много здрав и да прави мама много щастлива!  Hug

vanqstoeva, ние имахме нощно хранене само първите 3 седмици, после почна да спи по 6ч. през ноща, а сега прави почти 8ч. Режима бих казала, че общо взето,че тя си го направи сама без аз да и го налагам много много. Сега яде в 8ч.-12ч.-16ч.-20ч.-00ч. бебе по учебник! Simple Smile Опитвала ли си да учестиш храненията през деня и така през нощта няма да огладнява повече часове и ще си спи. За денонощие бебето трябва да изяжда 1/6 от собственото си тегло, говоря когато е само на кърма и ако е получил горе долу това количество през деня, не би трябвало да огладнее поне 6ч. през нощта.  Simple Smile

# 436
Здравейте  мамчета !

⅞ ...and Happily Ever After честито на Валенце ,да ви е жив и здрав и да расте все така хубав и щастлив и да радва мама и тате Hug  bouquet
За яденето  ние сме на Аптамил  и нямаме нощна пауза ,така освирепява от глад ,че не иска и биба и вода   Crazy,но ми направи впечатление снощи като се размрънка в 3 и в 6 по малко яде.
При нас има вятър ,но не е силен и я извеждам ,сега чакам да се събуди да хапне и тогава ще излизаме .Присетнявах се за обличането и аз ,но като чета как ги обличате ,горе долу и аз така само че не слагам космонавтче ,че оня ден я претоплих ,а обличам -боди с дълъг ръкав  и ританки ,блузка и панталонче или някакво гащеризонче ,обличам и жилетчица , шапка ,портбебе и покривалото на количката .Мисля,че се чувства добре ,поне като и пипна нослето винаги е топло.

poli.t аз ако бях щях да я насмета веднага ,хич не ги търпя такива ,още повече че помещението е общо ,а и тя е с малко дете .. Thinking

Момичета ,да питам задължително ли е ходенето при ортопед ?
И още един въпрос - за чистата молитва дали може по късно да се ходи ,че ние пропуснахме точно на деня и сега се чудя дали да ходим  newsm78

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 14:21 от ikamenova

# 437
Честит имен ден на всички които празнуват  Hug
Нощното хранене - нашия батко още търси мляко вечер пък камоли бебето  Mr. Green

Сега се върнахме от консултация 4580гр и 51,5см (+580гр и +1,5см) .
Откриха ни шум на сърцето (още първия път го е чул лекаря но е искал да види как ще се развие) Приемам всякакви съвети за специалисти в София и насоки. Благодаря 

# 438
Бебешондел, за специалисти в София ниЩо не мога да каЖа, но искам да те успокоя, защото сестра ми едно време е била така, нейният син също е бил така още с раждането, но ето вече е на почти годинка и проблем няма никакъв!

# 439
Мами, все забравям да ви питам как двате Панадола, ако въобще давате, за постваксинални реакции??? Моята педиатърка ми каза преди да отидем за ваксина да дам 2 деления и 4 часа след това още 2 деления независимо дали бебето има температура или друго неразположение!

# 440
Здравейте момичета!

Честит Имен ден на малкичт именник на 7/8...
Да радва много мама , тати и кака...и да расте здрав, силен, смел и умен...

Ние сме добре...в събота сме на втората консултация....аз мисля, че реших да сложа ваксините...ако нещо не се провали до тогава.
Като слушам какви паузи правят бебоците направо завидях на някои майки. При нас напоследък най-дулгата пауза вечер е 4 часа. През деня сме на около 3 понякога дори и не издържаме толкова. Интересно ми е колко ли ще сме наддали.

Към момичетата, които кърмят и към ЛЛЛ ...

Моето момиче непрекъснато си слага ръцете в устата....но бързам да отбележа, че не винаги това е признак на глад...Понякога отказва да захване гърдата, когато и предложа след като съм видяла, че се яде ръцете. А понякога го прави и веднага след като се е наяла...
Дали има причина за това...
А от вчера пък има случай, в които е гладна със сигурност , но отказва да захапе....реве...после се успокояваме и като и мине реването предлагам пак и тогава захапва. Дали нещо не и харесва....

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 15:47 от augustas

# 441
Привет,

Нямам много време сега да чета, но видях питането ти Bebeshondel. Мисля, че доц. Томова, която прави ФМ и фетална ехокардиография, има и специализация по детска кардиология. Може би приема и бебета с някакви проблеми. А тя е наистина име в тази област.

Ето сайта й, ако ти потрябват контактите, да проучиш дали преглежда дечица:

http://www.docenttomova.bg/index.php?p=2

Дано няма никакъв проблем  Hug

# 442
Честит имен ден на всички които празнуват  Hug
Нощното хранене - нашия батко още търси мляко вечер пък камоли бебето  Mr. Green

Сега се върнахме от консултация 4580гр и 51,5см (+580гр и +1,5см) .
Откриха ни шум на сърцето (още първия път го е чул лекаря но е искал да види как ще се развие) Приемам всякакви съвети за специалисти в София и насоки. Благодаря 

Бебешондел, най-добрите кардио специалисти в София са в Националната кардиологична болница (Трета градска). Ако те интересува, ще ти дам координати на лични.  Hug
Бебчето на моя позната имаше шум на сърцето и го израстна. Най-добре обаче ще кажат лекарите-специалисти.

Нощното кърмене нямам намерение да го махам, освен ако тя сама не се откаже. Не мисля че би навредило, напротив.  Peace

Навън я извеждам с космонавтче, дебело одеалце отгоре и покривалото на количката. Свеки ни видя сутринта, когато бяхме на разходка и заяви че трябвало и дъждобрана да слагам, че много духало.  #2gunfire

За ортопеда пак - щом се плаща прегледа какъв е смисъла на талона, хем да си вземат парите от касата, хем да си платим, тогава по-добре на платем прием да отидем и да не се занимавам с бумащина, вие какво мислите?

# 443
.......Обличам я в космонавта,напича хубаво времето,та я разкопчавам и свивам козирката на количката,хубаво зачерви бузки от слънцето.
Преди 4 дена,някоя явно я беше урочасал,понеже си е изключително кротка и спокойна,но след като се прибрахме 1 ден към 18 часа и рев та рев .........................
Зли очи явно има наистина. ПУ ПУ П

Наистина ли вярваш на уроки и не ти хрумва, че детето може да се е претоплило .... или да е с друг вид неразположение? Както описваш, че я препичаш на слънце, твърде възможно детето да е запушило. Лекарите обикновено предупреждават малките бебета да не се държат пряко изложени на слънце, дори зимно точно по тази причина. Добре е количката да е със спуснат сенник или с гърб към слънцето.
Дано не звуча менторски  Wink но това със злите очи направо ми събра моите.

7/8, Честит ти именник! Да ти е здраво и усмихнато момчето, за да е щастлива и спокойна мама  Heart Eyes
Svetla_07, честита ви втора месечинка!
Poli.t
, стига да имаш нерви и търпение, изчакай я тази "кака" да се обади пак и вземи да се смееш с глас. Сигурна съм, че ще се вбеси 100 пъти повече отколкото, ако и се развикаш  hahaha
Да се похваля, нааай-после си прибрах новата книжка и то от КАТ, защото в местното РПУ ми бяха объркали всичко. Сега остава да подкарам колата на мъжа ми, че с моята тротинетка не мога да събера цялата челяд и багаж.
Гошето още не го разхождам и ми става много мило като чета вашите разкази. Глася се за този момент като дойде следващата топла вълна. При недоносените не е добре да се изкарват твърде рано, защото нямат много подкожна мазнинка и добра терморегулация.

# 444
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВАЛЬО!ДА Е ЖИВ , ЗДРАВ И МНОГО ЩАСТЛИВ!

Нощното кърмене малката го отказа от известно време, последно я храня към 23-00ч. буди си към 8ч сутринта.

Бебешондел, и аз бих препоръчала доцент Томова.Със сигурност ще го израсте .
В уроки и аз не вярвам, никога не съм вързвала на мене си и на децата червени кончета или каквото там се прави.

# 445
АЗ не съм суеверна и не вярвам в уруки и червени конци Simple Smile  
За зачервените бузки мога само да спомена, че според мен не е добре толкова малки деца да "зачервяват" бузки. Зимното слънце също може да причини изгаряне така че внимавайте. Не случайно има слънцезащитни кремове за деца 50+, но те възпрепятстват  натрупването на  вит.Д Simple Smile  

Сега да попитам случвало ли ви си е да ви проплачат внезапно бебоците в съня си???
Моя синковец през ден два плаче в съня си много силно и това е само дневно време  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 а инъче като е гладен или иска  внимание плаче със съвсем друг плач този е внезапен и остър все едно някой  го коли и винаги е докато спи.

# 446
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВАЛЬО!ДА Е ЖИВ , ЗДРАВ И МНОГО ЩАСТЛИВ!

Нощното кърмене малката го отказа от известно време, последно я храня към 23-00ч. буди си към 8ч сутринта.

Бебешондел, и аз бих препоръчала доцент Томова.Със сигурност ще го израсте .
В уроки и аз не вярвам, никога не съм вързвала на мене си и на децата червени кончета или каквото там се прави.
mari Simple Smile това направо е супер малката ти спи повече от 8 часа. и аз много искам така но за сега се храним на 3-4 часа включително и през ноща.  ooooh! някой може ли даде съвет как да накарам  бебето да спре да яде през ноща? или поне да прави пауза нощем от 6-7 часа Thinking

# 447
някой може ли даде съвет как да накарам  бебето да спре да яде през ноща? или поне да прави пауза нощем от 6-7 часа Thinking
и ние се харним на 3-4 часа през нощта...Пробвах залъгване с вода...е не става! Незнам как ще го махаме нощното хранене , ако той сам не е откаже...

Честит имен ден на Вальо! Да е жив и здрав и много послушен!

момичета някой може ли да ми каже , как да си настоя изгледа в темите така, че най-новите отговори в темата да ми излизат най-отгоре? Те ми бяха така , ама след профилактиката се разбутаха...и сега не мога да ги оправя 
Grinning

# 448
  • София
Към момичетата, които кърмят и към ЛЛЛ ...

Моето момиче непрекъснато си слага ръцете в устата....но бързам да отбележа, че не винаги това е признак на глад...Понякога отказва да захване гърдата, когато и предложа след като съм видяла, че се яде ръцете. А понякога го прави и веднага след като се е наяла...
Дали има причина за това...
А от вчера пък има случай, в които е гладна със сигурност , но отказва да захапе....реве...после се успокояваме и като и мине реването предлагам пак и тогава захапва. Дали нещо не и харесва....

Може да си лапа ръцете, като се опитва да ги разучава  Simple Smile . Децата опознават света включително с уста.
 За реването, може би се поизнервя от силен глад и ако предложиш гърда преди да е дошъл този момент, би сукала без истерии. А може да има външни дразнители като неприятен шум, външен човек, много хора, остра светлина(като слънце в очите), смяна в обстановката.

# 449
  • София
здравейте,

ние се прибрахме от разходка - днес бяхме в парка на Гео Милев с една приятелка и беше много приятно.

Бебешондел, на мен ми бяха препоръчали д-р Велковски в 3-та градска  за феталната ехокардиография, която така и не се наложи да правим. Този лекар бил един от най-добрите детски кардиолози в София.

Общи условия

Активация на акаунт