Ендометриозата - това което лекарите незнаят- Група за взаимопомощ

• 126 134
  • 733
  •   1
Отговори
# 495
  • София
АлЕкС,честито,много се радвам Hug От все сърце ти пожелавам всичко да е ок и след месеци да се похвалиш със здраво бебче  Simple Smile

Мерси Дени,

Пожелавам ти и ти скоро да се похвалиш с това щастие.

# 496
  • Пловдив
Алекс много се радвам за теб и таткото. Желая ви всичко да мине по вода и да се радвате на прекрасно бебче.

Момичета, не се отказвайте, надежда има за всички, чакам скоро всяка една по-една да се пожвалим съсъ същото.
Аз стискам зъби още две инжекции и ДАНО,ДАНО.....

# 497
  • Добрич

Казват, че ендометриозата може да се открие и чрез кръвно изследване преди операция.

# 498
Здравейте момичета,
Много отдавна не съм Ви писала, но преживях ужасни моменти и не исках да Ви потискам и отчайвам и Вас, а честно казано нямах сили и желание за споделяне. След втория опит инвитро, имах положителен тест, много високо БЧХ, което растеше, всичко говореше за бременност и нормално развитие. Не можах да повярвам и от мен нямаше по щастлива, докато изведнъж не прокървях  силно и  ме приеха спешно в болница. След много мъки и опити да задържим бебчето, се оказа, че всъщност съм направила извънматочна бременност  newsm45 и трябваше по спешност да ме приемат за поредната операция, защото въпреки вливания да убием ембриона, БЧХ растеше и имаше опасност за живота ми, ако се пръсне тръбата.
Сега се възстановявам след всичко преживяно и въпреки всичко вярвам, че Бог  да даде бебче и на мен.  Четейки Ви виждам, че Бог е възнаградил усилията на някой от нас .
• АлЕкС •٠ - мила от сърце и душа ти желая лека и благословена бременност   bouquet  bouquet  bouquet).
vilityy - страхотно е, че си споделила този материал с нас, важно е да се вземат превантивни мерки и колкото се може повече момичета да се предпазят от болестта.
Вие как сте момичета? Открихте ли нещо ново с което можем да си помогнем?
Пращам Ви много поздрави и целувки/  Hug Hug Hug

Последна редакция: ср, 19 сеп 2012, 10:24 от boll

# 499
boll, това през което си минала е огромно изпитание. Едва ли нещо може да те успокои, но всяка нова стъпка е и нова надежда...Убедена съм, че сега отново си пълна с планове.
Аз продължавам да си "отглеждам" моята ендометриоза. За пореден път Попов ми каза, че решението за мен е скъпа операция в чужбина. И понеже тя би била тежка и се иска по-дълъг възстановителен период, ме посъветва да пробвам поне няколко месеца с инсеминации и ин витро на естествен цикъл, докато чакам финансиране от фонда. Инсеминацията ми естествено беше неуспешна. След нея си назначих следното лечение:
1. Протеолитични ензими - за ендометриозата
2. Прегнакеър зачеване, Коензим 10, Омега 3 - за хубави яйцеклетки
3. Иглотерапия - ходя вече два месеца, по два пъти седмично. Излиза ми доста скъпо, но докторката твърди, че влияе комплексно на цялостното ми състояние. Тя ми назначи и 3 хомеопатични.
Този месец правя инвитро на естествен цикъл. Отказах всякаква стимулация, заради ендометриозата. Бяха тръгнали два фоликула, но днес, 9-ти ден е останал само един - 20 мм.
Попов твърди, че е голям за 9-ти ден и искаше да отложим инвитрото и да направим пак инсе, но аз настоях да бъде инвитро. Така, че утре ще ми сложат Овитрел и да видим...
Ето така "боря" ендометриозата.

# 500
  • София
boll, това през което си минала е огромно изпитание. Едва ли нещо може да те успокои, но всяка нова стъпка е и нова надежда...Убедена съм, че сега отново си пълна с планове.
Аз продължавам да си "отглеждам" моята ендометриоза. За пореден път Попов ми каза, че решението за мен е скъпа операция в чужбина. И понеже тя би била тежка и се иска по-дълъг възстановителен период, ме посъветва да пробвам поне няколко месеца с инсеминации и ин витро на естествен цикъл, докато чакам финансиране от фонда. Инсеминацията ми естествено беше неуспешна. След нея си назначих следното лечение:
3. Иглотерапия - ходя вече два месеца, по два пъти седмично. Излиза ми доста скъпо, но докторката твърди, че влияе комплексно на цялостното ми състояние. Тя ми назначи и 3 хомеопатични.
Този месец правя инвитро на естествен цикъл. Отказах всякаква стимулация, заради ендометриозата. Бяха тръгнали два фоликула, но днес, 9-ти ден е останал само един - 20 мм.
Попов твърди, че е голям за 9-ти ден и искаше да отложим инвитрото и да направим пак инсе, но аз настоях да бъде инвитро. Така, че утре ще ми сложат Овитрел и да видим...

maxinka,

Успех в начинанието и стискам силно палци да се похвалиш скоро с положителен тест.

# 501
Благодаря, а на теб, Алекс, щастлива и безпроблемна бременност!

# 502
maxinka  много ти благодаря за подкрепата и хубавите думи,
Така е въпреки всичко преживяно, сега отново имам желание и сили да се боря и да се моля за чудо. Възхищам ти се й на твоята сила и кураж и от сърце ти пожелавам бебенце. Hug
Подкрепям те за инвитрото на естествен цикъл, аз бях на антагонисти и също добре реагирах на тях,  правяйки разлика с първата си стимулация на дълъг протокол където извадихме само една яйцеклетка.
Това което си споделила за хубави яйцеклетки звучи много добре, не съм правила тази комбинация. Какво представлява прегнакър зачеване?

# 503
  • София
boll,

До колкото съм запозната Прегнакеър са витамини, които спомагат зачеването на бебе. Казвали са ми че са хубави и наистина при някои има бърз резултат, но всичко си е до организма на човека.

P.S. - http://apteka.framar.bg/30018685/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BD% … B0%D0%B1%D0%BB-60 - за него и нея

Само за нея - http://apteka.framar.bg/30018686/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BD% … B0%D0%B1%D0%BB-30

# 504
boll,

До колкото съм запозната Прегнакеър са витамини, които спомагат зачеването на бебе. Казвали са ми че са хубави и наистина при някои има бърз резултат, но всичко си е до организма на човека.

P.S. - http://apteka.framar.bg/30018685/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BD% … B0%D0%B1%D0%BB-60 - за него и нея

Само за нея - http://apteka.framar.bg/30018686/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BD% … B0%D0%B1%D0%BB-30
٠• АлЕкС •٠·˙  благодаря ти за информация. Аз сега по препоръка на моята лекарка пия  ПРЕНАТАЛ, които мисля, че е на същия принцип:
http://apteka.framar.bg/30007189/%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D0%B9%D0%BC% … 0%D0%BF%D1%81-100
Като го изпия и направя малка пауза, може да пробвам и Прегнакеър.

# 505
  • Пловдив
Момичета, здравейте  отново и от мен. Днес ми поставиха последната инжекция Золадекс и започнаха плановете за бебче. Докторът установи ,че имам 3 фоликула, които каза че са подходящи за инсеминация. Аз нищо неразбирам от тези процедури и неразбирам как така имам 3 фоликула без да имам цикъл. Кажете при вас как е било след инжекциите, какво ли трябва да означава това - дали през тези месеци,когато ми поставяха инжекции,тези фоликули не са се развили или какво? И как така сега са подходящи за инсеминация? Сигурно ще започнат да растат след преминаване на действието на инжекциите? Как мислите вие? Сега си чакам резултатите от микробиологията и ми предстои цветна снимка,за да проверим как са тръбите,а след това ще следим фоликулите и инсе. Докторът каза,че след цветна снимка шанса да е успешно инсето е по-голям, вие какво ще кажете? Защо пак трябва да гледаме тръбите, след като ми правиха лапароскопия? Аз питах и ми каза това,че все пак лапарото е интервенция, можело да има сраствания и прочие, но на мен ми е странно.

# 506
Цветната снимка е всъщност рентген. Яйцеклетките във фоликулите ще се облъчат и не бива с облъчените да се прави инсеминация. Случи ми се подобно нещо и после се оказа, че инсеминацията ще е следващия цикъл, имаше лека стимулация и после опита (тогава неуспешен).

# 507
Здравейте,
искам да попитам какви са симптомите при тази болест? Зачетох се в анкетата и малко се замислих....
Тъй като цикъла ми се промени и не знам и аз вече на какво се дължи. Надявам се, да не съм болна и от това че ще ми дойде не знам прекалено нагорно.
Може ли с вагинален ехограф да се види, ако има проблем?
Цикъла променя ли се и как?
Открито ли е някакво лечение с билки или хомеопатия?
Благодаря. Peace

# 508
Здравейте,
искам да попитам какви са симптомите при тази болест? Зачетох се в анкетата и малко се замислих....
Тъй като цикъла ми се промени и не знам и аз вече на какво се дължи. Надявам се, да не съм болна и от това че ще ми дойде не знам прекалено нагорно.
Може ли с вагинален ехограф да се види, ако има проблем?
Цикъла променя ли се и как?
Открито ли е някакво лечение с билки или хомеопатия?
Благодаря. Peace
При мен нещата бяха без никакви симптоми.Всичко си беше ОК .Нямах проблеми с цикъла, но това не попречи да съм четвърта степен ендометриоза.Аз разбрах за тази болест едва след като бях направила едни "красиви и големи" кисти. В тази връзка искам да кажа, че ако нямаш кисти, от които може да се допусне, че са ендометриозни, едва ли ще може само с един ехографски преглед да се установи наличието и.Аз знам, че единственият и сигурен начин е лапаро и задължително хистологично изследване, защото всички знаем, че кистите са доста разновидности и тяхното наличие НЕ предполага задължително ендометриоза.В много случаи се оказва просто задържан фоликул.

# 509
Аз също нямах типичните симптоми на ендометриозата - обилен цикъл, болки.Точно обратното даже.Много леки цикли, но само с кафяво течение.Мислех си, че съм супер късметлийка, ама не било така.Откриха ми киста, която се оказа ендометриозна след лапарокопията.И не, не се вижда на ехограф ендометриозата.Аз доколкото знам най-успешния начин за лечение си остава лапароскопия и хормонална терапия след това.

Общи условия

Активация на акаунт