Когато нещата в семейството отиват на зле...

• 23 428
  • 233
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Всъщност току що гледах по един от научнопопулярните канали, че ембрионът може да се използва за научни цели до 14 ден от развитието (зачеването). След това се счита за жив човек и е забранено. Т.е. в момента, в който майката очаква своята менструация и евентуално още на следващия ден направи тест, ембрионът вече е човек, според науката. Но щом става дума за аборт, не е човек до 12-тата седмица. Странно, нали? Лично аз след като съм видяла сърцата на децата си да бият в 7-ма г.с. не мисля, че бих могла да ги остържа от себе си и да кажа - е, какво, не са хора.  Sick Всъщност в 12 седмица, до когато е разрешен абортът в БГ, вече имат пръстчета на ръцете и на краката си, както й нокти...Предполагам всяка майка, която е следила развитието на своето бебе през 2 седмици на ехограф много добре знае кога какво се вижда. Не вярвам, че такава жена, която пази това в сърцето си, а и в албума на детето,/децата си може да отиде и да остърже второто/третото/петото и да си свирка.
Всяка жена може да изгледа съвсем сама децата си. Проблемите с бащата може да утежнят живота й, но не и да я спра да бъде майка на собствените си деца. Надявам се.

# 91
  • Велико Търново
Що наистина не потърсиш консултация със семеен терапевт, не са само по филмите... Mr. Green

1. За това трябват двама
2. Балканската народопсихология едва ли ще го позволи
3. Кой ще се вдигне  чак до София за семеен терапевт( айди Плевен, че по-близко)

Тук разчитах на чисто женските съвети, но н ещата са  си сложни. В крайна сметка или ще се разрешат или не.

# 92

Стига вече ги дъвка тези аборти, има си тема за тях. Аз също съм против, по същите причини като твоите плюс още няколко, но всеки си решава за себе си.
За мен е по грешно да направиш аборт след като си бил несериозен относно предпазните средства.
Но да не забравяме, че голяма част от абортите са защото детето е било заченато с изнасилвалне и не всеки може да понесе пред очите му да расте плода на нещастието, което му се е случило.

# 93
  • Велико Търново

Стига вече ги дъвка тези аборти, има си тема за тях. Аз също съм против, по същите причини като твоите плюс още няколко, но всеки си решава за себе си.
За мен е по грешно да направиш аборт след като си бил несериозен относно предпазните средства.
Но да не забравяме, че голяма част от абортите са защото детето е било заченато с изнасилвалне и не всеки може да понесе пред очите му да расте плода на нещастието, което му се е случило.

Тук не съм съгласна, абортите по желание са много повече отколкото изнасилванията. Някои жени даже се разписват по2-3 пъти, ма кво ги бърка  Close

# 94
Аууууу, драма голяма настана, авторката успешно успя да обърне палачинката на друга страна, тоест, какви са тези никаквици, дето си позволяват да правят аборт? Laughing

Виж, уважаема, сериозно, имам чувството, че в тая тема чукът ти два пъти на едни място не бие.
РЕАЛНА помощ от странични хора във форум за семейни проблеми не можеш да получиш.
Чужая семья-тьомная лесь. Неслучайно е казано.

За балканската народипсихология въобще не желая да го коментирам.

.

# 95
  • Велико Търново
Аууууу, драма голяма настана, авторката успешно успя да обърне палачинката на друга страна, тоест, какви са тези никаквици, дето си позволяват да правят аборт? Laughing

Виж, уважаема, сериозно, имам чувството, че в тая тема чукът ти два пъти на едни място не бие.
РЕАЛНА помощ от странични хора във форум за семейни проблеми не можеш да получиш.
Чужая семья-тьомная лесь. Неслучайно е казано.

За балканската народипсихология въобще не желая да го коментирам.

Ами виж многоуважаема не аз подхванах другата тема. А на теб ако и двете теми не са ти по сърце иди си със здраве! Wink
.

# 96
Предполагам всяка майка, която е следила развитието на своето бебе през 2 седмици на ехограф много добре знае кога какво се вижда. Не вярвам, че такава жена, която пази това в сърцето си, а и в албума на детето,/децата си може да отиде и да остърже второто/третото/петото и да си свирка.

И аз мислих като теб.
Но когато ми се наложи, го направих и окото ми не трепна /по желание/.
Когато се налага, жените можем да бъдем безчувствени .  Confused
Не теория е едно, на практика съвсем друго.
п.п. редактирах се

Последна редакция: нд, 06 фев 2011, 17:43 от Вергилия

# 97
  • Велико Търново
Ооооох охох то все се намира някой да кълве. Аз няколко пъте казах, че реална помощ не очаквам(може да е било и с други думи) Получих доста  смислени и полезни коментари, наред и с тези които  сменят темата или се заяждят.

# 98
Маринка, запази си го този тон за тебе, ако обичзш, не съм дошла на гости у вас, за да ми казваш дали да си ходя или не.

Или какво, когато нечии коментари не изнасят някому, той почва да гони инакомислещите от котурката си?

Изключително умно.

Вергилия - определението ти за жените като....изроди, ме.....oстави speachless. Shocked

# 99
Ама защо изобщо трябва да се коментира това?
Не е искала жената да направи аборт- не е направила!
Много пък лесно започнахте да давате акъли за абортиране.
То... верно, на чужд гръб и 100 тояги са малко, ама защо за такова нещо трябва да я упреквате.
Дори и самотна майка да остане накрая, защо да няма второ дете?
Проблемът и е друг. Тя иска да помогне на мъжа си. Ако можете да я посъветвате- направете го, но не я нападайте с въпроси: "Що забременя?, "Що не направи аборт?"

# 100
  • Велико Търново
Никого не гоня от никъде. Конкретно нищо не съм визирала казах коъто не му допадат темите да   си ходи да пише в други теми. Какъв е смисъла да се самоизмъчваш с теми които не са ти по сърце? И да продължаваш да отговаряш на отговори които ни ти допадат и те засягат. Но ако държиш пиши си пиши...

# 101
  • Велико Търново
Ама защо изобщо трябва да се коментира това?
Не е искала жената да направи аборт- не е направила!
Много пък лесно започнахте да давате акъли за абортиране.
То... верно, на чужд гръб и 100 тояги са малко, ама защо за такова нещо трябва да я упреквате.
Дори и самотна майка да остане накрая, защо да няма второ дете?
Проблемът и е друг. Тя иска да помогне на мъжа си. Ако можете да я посъветвате- направете го, но не я нападайте с въпроси: "Що забременя?, "Що не направи аборт?"

Тя Жозефина се подразни, от сменането на темата, че обвини и мен накрая, че аз съм подхванала темата за аборта(чак ми е гадно да го напиша) Че и ми се скара, ама аз  не си спомнам да съм си го препоръчвала като решение на проблема ми. Нито да съм карала Жозефина да ми решава проблема, да оставим, че тя не е прочела какъв е той, а се зачела в другите работи. Но спирам да я коментирам, че стана неприлично.

# 102
Еф Даймънд, понеже бях нарочена за "виновница", да се доизясня, и с това наистина приключвам, щото ми стана досадно.

Да се иска помощ онлайн в случай на пиянство и зависимост от хазарта е, меко казано, НЕсериозно. Казвам го като страничен наблюдател на близък  мъж, който пие от....30 години.
Тези хора имат нужда от сериозна и професионална помощ, а не от какво казала Стоянка и Първанка с подобен опит онлайн. Защото всеки случай е различен, разбираш ли, различен.
Обачеее, не, той, балканският манталитет, щял да надделее и мачото няма да поиска да се срещне със специалист.

И....се питат невероятните онлайн специалистки, половината от които ще кажат -зарежи го", а другите - нееее, не го зарязвай.

Това е, на съда е ясно всичко, да влезе убитият.

# 103
Жозефина, аз никого не съм нападала и никого не съм нарочвала.
Малко по-напред в темата бях написала как виждам картинката в това семейство и смятам, че там точно е разковничето.
Че имат нужда от професионална помощ- имат. Че проблемът с хазарта е голям- голям е! Просто мисля, че авторката има нужда от съвет, как точно да потърси професионалната помощ, защото смятам, всички са наясно, че съпругът  и първоначално няма да иска и да чуе за такова нещо.
Тук обаче, както винаги половината скочиха срещу нея- кво правела с него, що забременяла пак и що не направила аборт. Само дето не я питаха що прави секс с мъжа си...
Ясно е, че го обича, ясно е, че не е бил такъв преди. Жената си иска семейството и мъжа.
Просто и трябва съвет как да го накара да се обърнат към специалист.
Ако съм сгрешила някъде, моля Маринка, да ме корегира.

# 104
  • Велико Търново
За пореден път да подчертая, че НЕ ТЪРСЯ ПОМОЩ от никого. Исках да си споделя - споделих си. Исках да чуя мнения - чух. Получих мнения с опит и не с толкова. Не съм събирала фнод "помогнете на Маринка да се спаси от пияния си пристрастен мъж!". И преди да споделя осъзнавах какво ми е положението, но като го чуе от други хора, човек някак по реално вижда нещата. Благодаря на тези, които споделиха опита си и дадоха съвет различен от "зарежи го" и "остани с него". И още нещо - РАДВАМ Се, че съм Бременна, това не е моят проблем. Това е нещо не съм очаквала да ми се случи толкова скоро, но винаги съм го искала и рано или късно е добре дошло. Както вече казах, с времето вещата или ще се наредят или не. Но това зависи само от Нас.

Общи условия

Активация на акаунт