40 дни в къщи?

• 31 538
  • 187
  •   1
Отговори
# 45
и при нас беше така както пише Deni-meni! Важен пропуск, който забравих да отбележа в моя пост по-горе. Родих секцио и болките бяха невероятни след това, така че някъде след 40тия ден можех да излизам свободно-да вдигам и свалям сама количката. Има и друго - все пак, в началото си малко в шах, незнаеш какво да правиш, детето реве, незнаеш защо реве, въобще е голям хаос. Докато се адаптираме си трябва време, но всичко се забравя после  Wink

# 46
Не съм спазвала това поверие и двете ми деца са родени през лятото ..
Не знам откъде идва то
Иначе нищо не ме задържаше у дома . Simple Smile

# 47
  • Бургас
Първите излизания за по 10 мин.ги правих на терасата.Не виждам смисъл за 10 минутна разходка да тътря количката нагоре-надолу по асансьора.Излязохме след 20я ден/октомври/.

# 48
  • София
Извеждам бебето всеки ден от неделя насам, защото времето е хубаво.
Иначе с тия студове верно щяхме да си откараме 40 дни вкъщи.
От друга страна вече всички го видяха. Но не са го пипали.
Ох, мързи ме да правя погача...

# 49
О това е направо наказание 40 дена да се стои в кащи то и детето ще му се стегне душата ако е хубаво времето смятам след 7 ден да излизаме по малко на ван

# 50
Въпреки, че синът ми е роден в средата на януари, когато времето позволяваше го извеждах навън  Peace Това с 40-те дни не го разбирам  Rolling Eyes 

# 51
Бебето ми излезе за пръв път на следващият ден след изписването от болницата, бил е на 4 дни. Той е роден средата на август. И най-важно обличах го като мен, т.е. с къс ръкав и къси панталонки, въпреки, че тук лятото не е жега като в БГ, темп. са между 20-25 градуса в най-топлото време. Мисля, че това го закали и дори и сега не обича да стои на топло или навлечен, навън също.  Peace
Относно неизлизането преди 40 ден, ми се струва най-малкото нездравословно, както за него така и за мен. Като се сетя, че когато имаше колики до 2ри месец, само навън спеше спокойно 2-3 часа.., не мога да си представя един месец да стоим затворени.  ooooh!

# 52
Това е просто поверие останало от миналото.Дъщеря ми е родена през месец април и я изведох навън след 10 ден.

# 53
Това са абсолютни бабини измислици. Голямата ми дъщеря я изведох на 2 седмици, а малката - на 5тия ден бяхме навън на разходка Peace

# 54
Извеждах и каката и малкия много преди да направят 40 дни. За децата няма по-хубаво нещо от свежия въздух.

# 55
Моята бебка се роди през лятото. Изведох я на 12 ден т раждането по съвет на педиатъра. Не съм спазвала постепенно извеждане - един час бяхме навън. И досега-вече е на 7 месеца, когато излезе на въздух заспива почти моментално.
Но...хора вкъщи не идваха и не пипаха бебка много-много до към 2 месец.
Смятам, че има значение кога е родено бебето, разбира се, другото е до усет на майкатакакто тя прецени.

# 56
  • по света
Моите деца са летни бебета.Започнах да ги извеждам на втората седмица,а малкия дори на 20 дни го заведох на море.Не вярвам в тези поверия.

# 57
Ние излязохме навън на 7-ия ден, беше края на септември. Когато времето навън е слънчево и топло, не виждам смисъл да стоите затворени вкъщи.

# 58
Аз също смятам, че четирисетте дни са по-скоро сакрални, да го кажем така, имат друг смисъл и едно време наистина не е било разумно да се излиза, нито за майката, нито за бебето в продължение на един горе-долу такъв период.
Моето бебе е лятно и нашата лекарка при посещението си на четвъртия му ден, каза от следващия да го извеждам. Аз го изведох на деветия и то не заради него, а заради себе си - докато аз придобия някаква смелост да опитам да се справям с него навън.

# 59
и двете ми деца са летни бебета, така че с големия на 10-тия ден вече излизахме на разходки, а с малката ми дъщеря от 9-тия ден сме излизали навън. Погачи не съм правила - просто думите "40 дни" не свързвам с нещо толкова хубаво като раждането на дете и представянето му пред роднини и приятели. Отделно си канехме гости вкъщи, за да се запознаят с бебетата.

Общи условия

Активация на акаунт