Отговори
# 300
  • под тепетата
lubasha , няма проблем - винаги си държа мая във фризера за резерва.

# 301
Здравейте,
търся една рецепта на бай Данчо от Станция Нова за приготвянето на котлети от сьомга. Предаването беше излъчено на 06.02.2011г., но в playnova нещо не я намирам. Ако някоя от вас я има, моля да я напише.  Hug Благодаря предварително.

# 302
Здравейте,
търся една рецепта на бай Данчо от Станция Нова за приготвянето на котлети от сьомга. Предаването беше излъчено на 06.02.2011г., но в playnova нещо не я намирам. Ако някоя от вас я има, моля да я напише.  Hug Благодаря предварително.

Mojito, имам книгата му, в нея има рецепта за котлети от сьомга със сос от портокал и лимон и гарнитура от броколи с масло. За нея ли става въпрос?

# 303
Икономички ястия или какво можем да сготвим за малко пари в предавансово или предзаплатно време или като имаме затруднения? Например боб, супа (последните два дни), но очаквам още предложения моля.

# 304
Икономички ястия или какво можем да сготвим за малко пари в предавансово или предзаплатно време или като имаме затруднения? Например боб, супа (последните два дни), но очаквам още предложения моля.

Погледни ТУК, може да намериш нещо подходящо,  ТУК също. Peace

# 305
Здравейте,

Mojito, имам книгата му, в нея има рецепта за котлети от сьомга със сос от портокал и лимон и гарнитура от броколи с масло. За нея ли става въпрос?

Да, ще съм ти благодарна, ако пуснеш рецептата.   bouquet

# 306
Да, ще съм ти благодарна, ако пуснеш рецептата.   bouquet

Понеже трябва да излизам бързо, ето така, дано свърши работа:

Кликни на снимките увеличават се и, при мен поне, се вижда добре. Ако така не става, ще я напиша, като се върна след около час! Peace
Нишестето/брашно е 10 гр.

# 307
Благодаря, но сега пък ситуацията се промени и ми рябват рецепти за ньоки. Иска ми се нещо по-'оригинално'  Mr. Green В смисъл не побългарените ни рецепти за сосове за паста, съдържаши обилно домати или обилно сметана. В Италианските ресторанти съм яла мн вкусна паста и ньоки, не плуваши в много сос, а с малко добавки, но мн вкусно - не зная и каква мазнина ползват - зехтин ли, защото примерно ньоки с аспержи, бекон, чери домати и чесън беше не в доматен или в сметанов или в накаъв обособен сос, но пък се получаваше едно малко количество сос-че като мазничко, прозрачно, но не мазно като олиото например, абе предполагам се сещате, тези, които посещават италиански ресторанти. Та отплеснах се, но рецепти моля???? Ще съм мнооого благодарна!  chef  bouquet

# 308
labrex, страхотно! Благодаря.   bouquet

# 309
Препоръчиха ми риба -килка.По едра е от цацата.Трябва ли да се изчисти от вътрешностите? newsm78

# 310
Благодаря на Селма и Мариета за предложението за пица, тази вечер ще се пробва!!! Но имам и още един въпрос - имам мая, която беше във фризера, като се размрази ще може ли да се ползва или направо да си купя  друга?

Маята ми винаги стои във фризера. Просто я изкарвам 10-15 мин. преди да започна да меся и я оставям на стайна темп. да се размрази. Досега проблеми не съм имала, само не я размразявай в микровълнова  Peace.

# 311
Препоръчиха ми риба -килка.По едра е от цацата.Трябва ли да се изчисти от вътрешностите? newsm78
Аз винаги чистя вътрешностите,защото ми горчи иначе....
Килка-та има дребнички люспи(като прекараш пръст от опашката към главата се усещат) и затова я препържвам за да не се усещат(стопяват се)....
Ако не изчистиш вътрешностите и я изпържиш направо така(осолена и оваляна в брашно) няма да пръска толкова,колкото,ако е изчистена.....

п.п. Аз лично не я харесвам килката(предпочитам си цацата),но това си е лично мое мнение...ПоловинЪт я харесва,щот' върви с биричка и картофки.... Mr. Green

# 312
Здравейте, може ли да ме насочите към рецепта за мекици със сирене. Имам бегъл спомен, как баба ми ги правеше. Бъркано сирене с яйце се слагаше в тестото след това хубаво се затваря и пържи. Но какво тесто? Как точно се пържи, мъжо се пробва няколко пъти, но винаги загаряше поне една от страната, или пък вътре беше сурово Rolling Eyes

# 313
Здравейте, може ли да ме насочите към рецепта за мекици със сирене. Имам бегъл спомен, как баба ми ги правеше. Бъркано сирене с яйце се слагаше в тестото след това хубаво се затваря и пържи. Но какво тесто? Как точно се пържи, мъжо се пробва няколко пъти, но винаги загаряше поне една от страната, или пък вътре беше сурово Rolling Eyes

Майка ми ги прави от обикновено тесто с мая - брашно, вода, сол, мая. Стават разкошни! Crazy А за прегарянето при пържене, пробвайте да намалите огъня. Peace

# 314
На моя мъж баба му правеше такива мекици. Обикновено хлебно тесто се замесва. Тя слагаше само сирене. Тъй като бухват, преди пържене ги сплескваш, за да се изпържат добре.

Общи условия

Активация на акаунт