Отговори
# 465
  • Мнения: 22 867
Тези черни пилета тук ги продават само в китайските магазини ..........

Да, това пише, че са от Китай и са древна порода, нямат нищо общо с генетици и биолози. Я колко още черни работи имало! Grinning

# 466
  • Мнения: 27
Здравейте,не знам дали въпроса ми е са тази тема ,но все пак ще попитам,В Германия съм яла бяла риба ,мисля че беше хек със сметанов сос .някой да знае случайно как се приготвя соса ,но по германска рецепта

# 467
  • Мнения: 1 352
Здравейте,не знам дали въпроса ми е са тази тема ,но все пак ще попитам,В Германия съм яла бяла риба ,мисля че беше хек със сметанов сос .някой да знае случайно как се приготвя соса ,но по германска рецепта

Сигурна съм, че соса се приготвя от пакетче на прах, разреден с вода Joy.

Иначе мога да ти предложа да импровизираш - течна сметана, малко горчица, малко лимонов сок, бял пипер, бяло вино, нишесте, за сгъстяване. Може всички тези продукти да разбъркаш и да ги сложих на бавен огън, докато се сгъсти соса.

# 468
  • Пловдив
  • Мнения: 789
Здравей, тази риба с бял сос в консерва ли си я яла или някъде приготвена?
Иначе немците приготвят сметановия сос точно с продуктите които ти е описала Мариета, бих добавила само и малко мускатов орех.

# 469
  • Мнения: 27
рибата съм я яла на едно турне,на което имахме осигурена храна и я носеха от един ресторант,може да е от тези продукти имаше със сигурност и копър и по-скоро е от пакечетата,в България дали има такива готови сосчета на прах

# 470
  • Пловдив
  • Мнения: 789
Ами не съм виждала. Запозната съм с немските продукти от Г-я, но специално такъв сос в Бг все още не съм виждала. Иначе Маги и Кнор продават в Г-я такива сосове, даже готови само за загряване, но и двете фирми произвеждат продуктите си според страната и нац. специалитети и не вярвам да внасят тук.
Пробвай да го направи сама, не е никак трудно, аз често го правя.
Копърът ще стои чудесно на рибата.
Успех!

# 471
  • Мнения: 27
gabrielade дай ми точната рецепта ,ако не те затруднява,купих си от Лидл от техните течни сметани ,дано да се приближи до оригиналия вкус ,че с тези деца скоро няма да видя Германия,зада си купя или да я ям

# 472
  • Пловдив
  • Мнения: 789
Аз правя соса по следния начин:
1 кутия течна сметана-200мл. (предполагам че си взема опаковаката на Лидл от 200 мл- според мен избора ти е правилен за тпози сос, тъй като другата течна готварска сметана в Бг се различава от тази, прилича повече на крем и е по-тежка)
1-2 суп. лъж. бяло вино
1каф.лъж. горчица
лимонов сок, бял пипер, сол, мускатов орех, сложи и копър по желание
Завираш сметаната до кипване, доливаш още 100мл вода, оставяш пак да заври, намяляваш котлона,  добавяш всички други съставки  и оставяш няколко минутки да посгъсти от самата сметана. Най-накрая добавяш сгъстител за бели сосове (Soßenbinder) ако имаш, ако не просто нишесте. Разбъркваш още 1 мин. на котлона и си готова.

# 473
  • Мнения: 1 352
Не вярвам в големите търг. вериги да няма сметанов сос за риба в пликчета. Иначе ето го соса:

# 474
  • Пловдив
  • Мнения: 789
Разтърсих се и аз сега и открих това- http://staging.maggi.bg/maggiproducts/fixes/fix_for_fish_with_dill_sauce/
Simple Smile

Такива сосове честно казано в Г-я не съм използвала и не знам вкуса, аз се сещах за тези сухите сметанови сосове в кутии или пакети и за сосовете в картонени кутии, които само с е загряват.

# 475
  • Мнения: 111
Момичета, вчера правих тирамису, получи се одбре, но като че ли не ми иска да ям сурови яйца или всеки път да ги минавам на водна баня.
Знаете ли дали има готов крем за Тирамису. Полуфабрикат(прахче) , от тези които само се забъркват с мляко?

Има ето това кремче не д-р Йоткер .
 
 С него е много лесно , редиш бишкоти , крем и т.н. и готово. Обаче се получава някакъв слаdкиш , който само е минал покрай истинското тирамису. Хубав е , но е по- различен. Най-малкото  този, готовия крем има лек вкус на кафе и ликьор, а стандартния крем за тирамису си има ванилово - сметанов вкус.

# 476
  • Мнения: 27
Мариета точно такъв,който се залива рибата при сервиране ,а тези на маги съм ги ползвала ,но те са за печене.Благодаря за рецептата стана ми интересно с този сгъстител за бели сосове,дали го внасят б БГ

# 477
  • Пловдив
  • Мнения: 789
Сгъстителя за сосове не съм го виждала още в бг.
Аз ползвах този- http://www.edeka24.de/?cl=details&anid=AO7z18FtpzamXKhGWBzBE … 75860593985460224
Ако някой го е виждал в големите магазини да сподели.

# 478
  • Стара Загора
  • Мнения: 743
Отдавна искам да питам - навремето баба правеше една баница на розички /пънчета/, със ситно смлени орехи. Навиваше ги като пънчета и така можеха да си престоят със седмици в кутия. Като ни се доядеше, правеше сладък сироп от вода и захар.
Оф, как го обясних само ooooh! Някой сеща ли се как се казва тази баница и как се прави?
Майка ми я прави тази баница и на мен ми е любима. Софийска баница й вика тя, знам че е с мая и се точи. Ще питам за рецептата, ако искаш. Аз не съм я правила, но как я ям самооооо  bowuu

# 479
  • Мнения: 572
Мацки, хапват ми се картофи..
Но такива да се получат все едно са печени с кората цели във фурна.. Как могат да се получат така без да ги пека с кората?

Общи условия

Активация на акаунт