Отговори
# 255
  • Мнения: 2 381
Може ли някой да ми подхвърли идея какво да правя много насъбрал се (много) сух хляб във фризера. Главно краищата Simple Smile))

# 256
  • Мнения: 111
Може ли някой да ми подхвърли идея какво да правя много насъбрал се (много) сух хляб във фризера. Главно краищата Simple Smile))

 Крутони за крем супа или кубети.  Рецепта за кубети виждах тук някъде  из форума , мога да я потърся.
 Иначе има и разни сладкиши с хляб, но ако са краища няма да  е много удачно за сладкиш май.
 Другия вариант е да си направиш галета , ако ползваш.

# 257
  • Мнения: 9 455
Може ли някой да ми подхвърли идея какво да правя много насъбрал се (много) сух хляб във фризера. Главно краищата Simple Smile))

виж тези страти - всички са със стар хляб и са страхотни

страта с пилешко месо
страта със сирене шунка и спанак
Страта с лук и бекон

и разни варианти на мързелива баница - заляти със сирене и яйца; както и поставени като подложка в тава и плънка - като на пица.

Някой питаше за пълнене със спринцовка - когато се пълни сладкиш, не се поставя иглата - достатъчен е накрайника на самата спринцовка. Е, не влиза много навътре, но колкото - толкова. Иначе дори с най дебелата игла трудно инжектирам дори месо със соев сос, камо ли крем да се сложи вътре.

# 258
  • Мнения: 572
Мъж ми донесе пастет от гъши дроб.. Какво вино е подходящо за него?

# 259
  • Мнения: 22 867
Мъж ми донесе пастет от гъши дроб.. Какво вино е подходящо за него?

По принцип с бяло десертно, но и с шампанско е пробван, и с домашно червено, върви! Peace Grinning

# 260
  • Мнения: 572
Имаме червено домашно - ще свърши работа, значи   bouquet

# 261
  • Мнения: 2 381
Тези страти са точно за мен! Не се бях замисляла, че често ползвам и галета.
Благодаря Пеп-4о и *Oryx*   bouquet

# 262
  • близо под тепетата
  • Мнения: 680
max-mama, labrex и Селма, благодаря много!  bouquet

# 263
  • София
  • Мнения: 368
Не знам дали въпросът ми е за тук или за черния списък, но пък някой може да даде идея как да се справя: Вече попадам на две марки кисело мляко, което не може да се цеди - колкото и да го държа повече от 2-3 капки не се отделят. Не, че е толкова гъсто просто не знам какво има вътре. В случая това са Боженци и Домлян 4.5% а мисля, че и Родопея е същото, но за последното не съм сигурна. Домлян е с претенции за "истинско" кисело мляко.

# 264
  • Мнения: 148
Точно поради тази причина си купувам готово изцедено мляко на Бор Чвор,или цедя домашно подквасено.

# 265
  • Мнения: 1 352
Едни кифлички правих, по рецепта на ИВан Звездев, ама толкова "пухкави" станаха, че ако ми е пред фейса този Звездев ще му ги ударя в кратуната  Close. Остави това, ами цяло кило брашно, станаха супер много. И сега седят твърди, набити, сухи и преседливи и се чудя какво да ги правя, никой не ще да ги яде. Много са, а не обичам да хвърлям храна.
Някакво предложение?

# 266
  • Мнения: 572
Имам пуешки бутчета.. никога не съм готвила.. идея какво мога да направя с тях newsm78

# 267
  • Мнения: 100
Здравейте! Можете ли да ми помогнете с рецепта за тесто за дебела и пухкава пица! Досега винаги като пека пица, тя  винаги става твърда отдолу и от страни при печене, може би при мен е грешката и не я пека както трябва?

# 268
  • Мнения: 1 352
Здравейте! Можете ли да ми помогнете с рецепта за тесто за дебела и пухкава пица! Досега винаги като пека пица, тя  винаги става твърда отдолу и от страни при печене, може би при мен е грешката и не я пека както трябва?

Перфектното предложение:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=418520.0

# 269
  • под тепетата
  • Мнения: 11 161
Marieta , може да направиш :
 1.торта пастичера на Пина ( в любими рецепти) като леко сиропираш нарязаните на филийки кифлички;аз си слагам и разбитите на сняг белтъци към крема
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=231840.60
 2. крем карамел с кифлички - върху разтопения карамел слагаш нарязаните на тънки филии кифли,заливаш със сместа за крема и печеш на водна баня, след изстиване нареждам плодове от компот кайсии и заливам с желирания сок ( преседява в хладилник до пълно стягане) ;
 3. Мисля , че съм правила на пеп-4о едни бонбони със сух козунак.Сигурно ще станат и с кифли
   http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1619.msg58819.html
 4. Нарязваш, препичаш на тостер,намазваш със сладко и гарнираш с разбита сметана
 5. Пудинг - на принципа на баница със стар хляб, но сладка - яйца,мляко,захар
   lubasha , бъркана пица е това ,което ти трябва   .Упс,писали сме заедно с Мариета за същата пица  Laughing

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 12:38 от bilqna_69

Общи условия

Активация на акаунт