Отговори
# 585
То и в неговите инструкции пише свинско да не яде, че му било вредно за черния дроб...... Thinking
Joy

Не я хвърляй, не може ли да я мариноваш  Thinking? Трябва да питам и ще ти пиша.

# 586
  • Вече на село
Момичета, да питам.......в Билла видях сурова свинска кожичка и от лакомия (много я обичам, не ме убеждавайте, че е вредна и подобни, казвали са ми го, ама.......вкусна ми е Embarassed) си купих без да се замислям. Яла съм такава от домашни прасета, а тази се оказа сурова, непърлена.........та, въпросът ми е какво да я правя? Някой правил ли е нещо от такава точно кожа? Или да я варя, ако кучо я иска, да му я дам, ако не - в кофата...... newsm78 То и в неговите инструкции пише свинско да не яде, че му било вредно за черния дроб...... Thinking
Лабрекс, кожа на домашно прасе съм слагала в манджа с кисело зеле. Става много вкусно, защото мирише на пърлено. Дано да е добре изчистена тази, която си купила.
Редактирам се, за да допълня, че ние прасетата ги щавим и кожичката става бяла като сняг и крехка.

Последна редакция: пн, 28 фев 2011, 16:48 от arina

# 587
  • Под гъбата
Момичета, да питам.......в Билла видях сурова свинска кожичка и от лакомия (много я обичам, не ме убеждавайте, че е вредна и подобни, казвали са ми го, ама.......вкусна ми е Embarassed) си купих без да се замислям. Яла съм такава от домашни прасета, а тази се оказа сурова, непърлена.........та, въпросът ми е какво да я правя? Някой правил ли е нещо от такава точно кожа? Или да я варя, ако кучо я иска, да му я дам, ако не - в кофата...... newsm78 То и в неговите инструкции пише свинско да не яде, че му било вредно за черния дроб...... Thinking
Как сурова? С космите от прасето ли имаш предвид? Sick Иначе когато варя свински крачета  Embarassed , не за кучето, и има останала четина си я почиствам след опърляне на газовия котлон, изстъргване с нож,и пак над пламъка, докато не спре да ми боцка по пръстите. Иначе си я правим запечена за кратко време в парти грил, поръсена с чесново брашно и малко сол. Топла след изваждането поръсвам с червен пипер и кана вино Embarassed

# 588
  • Пазарджик/Лондон
Момичета, за пръв път правя еклери. Дали е нормално да ми спихнат така след като ги извадя от фурната? Всъщност имаше 2-3, които си седяха надутички (забелязах, че са по-малки от другите), но всички други спихнаха. Иначе на вкус са супер, пък и много лесно се правели.

Не бива да се спъхват - трябва да са си надутички. Но след като на вкус са си били екстра - според мен всичко е ок Wink.Ето ти линк към тези, които правих аз - в източника има снимано стъпка по стъпка как се правят, много съм доволна от резултата :

http://aelisaelis.blogspot.com/2010/09/blog-post_21.html

# 589
  • Разград
Момичета, за пръв път правя еклери. Дали е нормално да ми спихнат така след като ги извадя от фурната? Всъщност имаше 2-3, които си седяха надутички (забелязах, че са по-малки от другите), но всички други спихнаха. Иначе на вкус са супер, пък и много лесно се правели.

Не бива да се спъхват - трябва да са си надутички. Но след като на вкус са си били екстра - според мен всичко е ок Wink.Ето ти линк към тези, които правих аз - в източника има снимано стъпка по стъпка как се правят, много съм доволна от резултата :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=557179.msg17812143#msg17812143

И тази тема ще ти е полезна.

# 590
Не я хвърляй, не може ли да я мариноваш  Thinking? Трябва да питам и ще ти пиша.

Marieta, надявам се да може изобщо нещо да се направи, то така, първо купувам, после мисля........ Grinning

Лабрекс, кожа на домашно прасе съм слагала в манджа с кисело зеле. Става много вкусно, защото мирише на пърлено. Дано да е добре изчистена тази, която си купила.
Редактирам се, за да допълня, че ние прасетата ги щавим и кожичката става бяла като сняг и крехка.

arina, от домашно знам какво да я правя, ама тая....хич не зацепвам..... newsm78 Иначе и тя е бяла и вероятно щавена по някакъв начин, ама знам ли по какъв? Rolling Eyes

Как сурова? С космите от прасето ли имаш предвид? Sick ..........Иначе си я правим запечена за кратко време в парти грил, поръсена с чесново брашно и малко сол. Топла след изваждането поръсвам с червен пипер и кана вино Embarassed

mama_mima, няма нищо по нея, снежно бяла е, вероятно щавена. А такава купена от магазин ли запичаш на парти грила?  

# 591
Имам си магданоз,джоджен,босилек,мащерка,розмарин....

Извинявай за отклонението, но кога ги сееш? От миналата година имам аз опит, но много скромен, та затова питам сега кога да си ги посадя. И от тези изброените само едногодишни ли сееш? Или те въобще са си такива, но май съм чувала за босилека, че има и многогодишен, но незнам дали си заслужава.

# 592
Само да кажа, понеже видях, че и други са търсили. Намерих силиконови формички за яйца на очи във формата на Мечо пух по 1.5лв. Има ги в магазин Фереро (май така се казва) в Сердика център, на етажа на Пикадили, горе-долу май срещу ДМ. Много са готини Peace

# 593
  • Под гъбата
Не я хвърляй, не може ли да я мариноваш  Thinking? Трябва да питам и ще ти пиша.

Marieta, надявам се да може изобщо нещо да се направи, то така, първо купувам, после мисля........ Grinning

arina, от домашно знам какво да я правя, ама тая....хич не зацепвам..... newsm78 Иначе и тя е бяла и вероятно щавена по някакъв начин, ама знам ли по какъв? Rolling Eyes

Как сурова? С космите от прасето ли имаш предвид? Sick ..........Иначе си я правим запечена за кратко време в парти грил, поръсена с чесново брашно и малко сол. Топла след изваждането поръсвам с червен пипер и кана вино Embarassed

mama_mima, няма нищо по нея, снежно бяла е, вероятно щавена. А такава купена от магазин ли запичаш на парти грила?  
Да, и домашна също. Нарязвам я на по едри парчета и в тавичката. За малко обаче, иначе ще стане за играчка на кучето. Между другото кучешките кокали се правят точно от това, пресована свинска кожа!

# 594

Точно по тази рецепта правих еклерите. Намерих я тук:
http://recepti.gotvach.bg/r-2485-%D0%95%D0%BA%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8

Възможно ли е да са спихнали, ако яйцата са били стари  Thinking?
max-mama, благодаря за линка  Hug.

# 595
Една приятелка прави парченца свинко месо увити в кожички и стерилизира в буркани.

# 596
Мамииии,моля някои да помогне с рецепта за задушени зленчуци,в която да не пресъства чушката  Simple Smile

# 597
ами просто не слагаш чушка Simple Smile

аз друго питам: искам да правя от най-едрия боб, увит в бекон. Всяко бобче в беконче и запечено. Обаче не мога да намеря точна рецепта - най-вече как да подправя боба, дали да го запържа след сваряването , с какво да подправя ип други подробности от технологията, ако има?

# 598
  • България
Имам си магданоз,джоджен,босилек,мащерка,розмарин....

Извинявай за отклонението, но кога ги сееш? От миналата година имам аз опит, но много скромен, та затова питам сега кога да си ги посадя. И от тези изброените само едногодишни ли сееш? Или те въобще са си такива, но май съм чувала за босилека, че има и многогодишен, но незнам дали си заслужава.
От всички тези подправки, само магданоза е двугодишен, останалите са си многогодишни растения. Имам вече доста голям розмарин, и колкото повече го използвам, повече расте! На мащерката също и се отразява добре. Салвията също е многогодишна, ако ползваш.
Аз изчаквам още малко за разсада на магданоза - ако има повече светлина, не израства твърде висок и крехък, а се развива по-добре.   

Последна редакция: вт, 01 мар 2011, 18:27 от BorislavaK

# 599
  • Варна
Здравейте момичета,
Търся рецепта за шоколадов чийзкейк.
Скоро в едана тема гледах един ,но не мога да го открия. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт