Отговори
# 570
  • малкия йеросалим
Имам въпрос!Търсих инфо в чичко Гугъл за глазирани зеленчуци,но нещо не разбрах смисъла  Rolling Eyes.Може ли да ми помогнете с подробно обяснение и рецепта  baby_neutral

# 571
  • София-Младост
Имам въпрос!Търсих инфо в чичко Гугъл за глазирани зеленчуци,но нещо не разбрах смисъла  Rolling Eyes.Може ли да ми помогнете с подробно обяснение и рецепта  baby_neutral
Виж тук
Глазирани означава лъскави за мен Simple Smile Т.е. с глазура, която се получава донякъде от меда. Соевия сос убива сладостта.

# 572
  • на Земята
Момичета,мариновах свинско месо за шишчета в кисело мляко,соев сос и горчица.Сместа е гъста,как да процедирам с месото?С маринатата ли да се пече или без,ако е без,как да махна маринатата ?Благодаря предварително.

изцеди я, подсуши ги с кухненска хартия и изпечи. На какво ще печеш? Ако на скара - мятай така, ако ли не - в тава, малко бира/вино малко вода и печи.

На оребрен тиган.Благодаря!

# 573
Момичета,
от снощната пица ми остана тесто, а майка ми изпрати кайма и свинско месо от врат. Някакви идеи какво мога да направя с тези продукти.

# 574
  • забравих си мисълта...
Момичета, подариха ми  бурканчета сладко от портокалови и лимонени корички, но идея си нямам какво да приготвя с тях, дайте идея за сладкиш или нещо друго  Rolling Eyes

Когато правя този сладкиш, му прибавям към ябълките и сладко от портокалови корички, когато имам такова. Получава се невероятно ароматен и вкусен сладкиш.
Също можеш и от двете сладка да прибавиш в кафявата смес на този кекс, ще се получи със сигурност много ароматен и вкусен. Ако решиш, да направиш сладкиш с извара или сирене крема, също можеш да го прибавиш към изварата или сиренето. Като пълнеж пълнеж в мъфини също би било вкусно.
Мисля, че ако направиш шоколадовия сладкиш с майонеза на Сладка хапка и го разполовиш и по средата сложиш от портокаловото сладко и отгоре залееш с шоколад, също ще се получи превъзходен сладкиш.

Последна редакция: пн, 28 фев 2011, 14:24 от Venetta

# 575
  • София
В момента пека Кодрит Кадир по ето тази рецепта http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=365974.0. Обаче в кексовото тесто няма никаква течност. Аз добавих олио и прясно мляко Rolling Eyes и сега се чудя дали не сбърках? Може би идеята е да е точно такова суховато тестото?
И понеже предстои 1 час печене и после часове отлежаване на сладкиша докато го опитам кажете как мислите вие - съсипах ли го с тези добавки?

# 576
Момичета,искам за вечеря да запека парти бутчета във плик,освен подправките и мазнината вода трябва ли да сложа.Отделно искам и картофки да сложа във плик при тях също трябва ли да сложа вода newsm78

# 577
  • София-Младост
Момичета,искам за вечеря да запека парти бутчета във плик,освен подправките и мазнината вода трябва ли да сложа.Отделно искам и картофки да сложа във плик при тях също трябва ли да сложа вода newsm78
В плика не слагай вода, а само в тавичката, в която ще сложиш плика с месото. Бутчетата + картофките само ги овкуси с подправки и надупчи тук-там плика.

# 578
  • Разград

И в двата плика бих сложила по мъничко вода,мазнина само при картофките.

# 579
  • Под гъбата
Момичета, тази пролет съм решила да си насея пресни подправки в двора. Тъй като през него минават необезпаразитените котки на съседите и ме е гнус, се питам дали ще мога да отгледам подправките в сандъчета и през есента да си ги прибера вътре в къщи?
Семенцата за подправките смятам да закупя от един кулинарен сайт, някой поръчвал ли е от Бон апети?

# 580
Момичета, тази пролет съм решила да си насея пресни подправки в двора. Тъй като през него минават необезпаразитените котки на съседите и ме е гнус, се питам дали ще мога да отгледам подправките в сандъчета и през есента да си ги прибера вътре в къщи?
Семенцата за подправките смятам да закупя от един кулинарен сайт, някой поръчвал ли е от Бон апети?
Аз си сея всяка година в сандъчета на балкона.....Виреят си безпроблемно....Семената купувам от магазини за семена "Сортови семена"  в София има доста такива на Женския пазар.....

Имам си магданоз,джоджен,босилек,мащерка,розмарин....

# 581
  • Под гъбата
Аз си сея всяка година в сандъчета на балкона.....Виреят си безпроблемно....Семената купувам от магазини за семена "Сортови семена"  в София има доста такива на Женския пазар.....

Имам си магданоз,джоджен,босилек,мащерка,розмарин....
Благодаря, отивам тогава да поръчам. Много пролетна снимка, чак ми замириса на пролет! Peace

# 582
Момичета, за пръв път правя еклери. Дали е нормално да ми спихнат така след като ги извадя от фурната? Всъщност имаше 2-3, които си седяха надутички (забелязах, че са по-малки от другите), но всички други спихнаха. Иначе на вкус са супер, пък и много лесно се правели.

# 583
  • Пловдив
Venetta, благодаря ти за добрите предложения   bouquet

# 584
Момичета, да питам.......в Билла видях сурова свинска кожичка и от лакомия (много я обичам, не ме убеждавайте, че е вредна и подобни, казвали са ми го, ама.......вкусна ми е Embarassed) си купих без да се замислям. Яла съм такава от домашни прасета, а тази се оказа сурова, непърлена.........та, въпросът ми е какво да я правя? Някой правил ли е нещо от такава точно кожа? Или да я варя, ако кучо я иска, да му я дам, ако не - в кофата...... newsm78 То и в неговите инструкции пише свинско да не яде, че му било вредно за черния дроб...... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт