Отговори
# 555
  • под тепетата
Be Light , мисля ,че нищо няма да им стане.Или тук ,или във темата за кексчетата едно момиче прави така.. Сега ще го открия - данчето / на латиница е ника и/
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=537098.465

Последна редакция: сб, 26 фев 2011, 21:25 от bilqna_69

# 556
Момичета помагайте моля,баща ми иска една манджа дето майка му я е правила някога(.............

Didolinka, майка сега ми разказа, че едно време са правили подобна кашичка за малките деца, но е била варена.. Брашното са го запичали в тигана. Поставя се брашното в тигана и на средно силен котлона се препича, като постоянно се бърка, да не изгори. След като получи приятен кафяв цвят, се прибавя вода и вече по желание - захар или малко сол и сирене.  Но да се пече във фурната, не знае и тя.

Дидолинка, аз и сега правя така пиле или кюфтета бяла каша - свеки препичаше брашното на тигана до бледокафяво, но аз нямам кога да го дебна и го препичам в тава. Пък си и правя двойна доза, че да имам за два пъти.
После - пилешко с бульона или кюфтета с бульона, когато е сварено всичко, разреждам препеченото брашно (долу горе 5  супени лъжици на 1л. течност) и сгъстявам соса. Става си гъста каша. Пилешкото приключвам до там, но кюфтетата поставям в гореща фурна и запичам - така и оня сос се сгъстява.  Само брашно, вода, сол на вкус и олио/мазнината за кашата.

*Oryx* няма такива, всички шницели са от смляно - не се знае какво точно месо. Има и хубави партиди, случвала съм, но пак е смляно.  Направи си домашни, в подписа ми има поне няколко такива.

# 557
  • При децата ми
Просто Хари, благодаря за идеята, но боб готвихме днес. Маѝ пак ще да е с картофи или ориз... newsm78

# 558
  • София
пеп-4o    bouquet   chef много благодаря добих някаква идея и с ваша помощ отивам да правим утре кютаци и сос с печено брашно,да видя какви ще да ги натворя.   bouquet

# 559
Да не става дума за кюфтета в доматен сос ?

# 560
Добро утро, момичета  Hug

Искам да направя пилешка и свинска кавърма в гювечета, след като ги приготвя и сложа в гювечетата колко време да се пекат фурната, и на колко градуса ?

# 561
  • При децата ми
Момичета, даѝте идеи за бързи, лесни и вкусни соленки? Hug Или нещо солено, вкуснооооо Crazy

# 562
  • Варна
Здравейте  Hug
и аз с въпрос - имаше един бърз крем с маскарпоне и настръган шоколад - това помня като част от съставките. Идеи?

# 563
Be Light , мисля ,че нищо няма да им стане.Или тук ,или във темата за кексчетата едно момиче прави така.. Сега ще го открия - данчето / на латиница е ника и/
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=537098.465

Благодаря ти много!   bouquet

# 564
  • Пазарджик/Лондон
Момичета, даѝте идеи за бързи, лесни и вкусни соленки? Hug Или нещо солено, вкуснооооо Crazy

http://aelisaelis.blogspot.com/2011/02/blog-post_22.html
http://aelisaelis.blogspot.com/2010/09/blog-post_8460.html

# 565
  • Бургас
Здравейте

Правих захарни сладки, обаче май ги попрепекох. EmbarassedСега ми седят едни сухички такива и доооста хрупкави.Как да станат по мекички?Сложих ги в кутия.Четох че се слага резен ябълка,дали ще помогне? Thinking

# 566
  • на Земята
Момичета,мариновах свинско месо за шишчета в кисело мляко,соев сос и горчица.Сместа е гъста,как да процедирам с месото?С маринатата ли да се пече или без,ако е без,как да махна маринатата ?Благодаря предварително.

# 567
  • Видин
Здравейте. Имам едно питане - може ли да ме насочите към рецепта за хубава торта, в която да има къпини? Обаче условието е, че са ми във фризера и са замразени. Не знам като ги изкарам в какъв вид ще бъдат  Mr. Green Може и да станат малко водни, знам ли. Затова търся рецепта за нещо подходящо  Rolling Eyes Благодаря предварително!

# 568
Момичета,мариновах свинско месо за шишчета в кисело мляко,соев сос и горчица.Сместа е гъста,как да процедирам с месото?С маринатата ли да се пече или без,ако е без,как да махна маринатата ?Благодаря предварително.

изцеди я, подсуши ги с кухненска хартия и изпечи. На какво ще печеш? Ако на скара - мятай така, ако ли не - в тава, малко бира/вино малко вода и печи.

Здравейте. Имам едно питане - може ли да ме насочите към рецепта за хубава торта, в която да има къпини? Обаче условието е, че са ми във фризера и са замразени. Не знам като ги изкарам в какъв вид ще бъдат  Mr. Green Може и да станат малко водни, знам ли. Затова търся рецепта за нещо подходящо  Rolling Eyes Благодаря предварително!

направи от къпините някакъв крем, но те ще потекат, като ги размразиш. Затова - сложи със захар и вода да поврат, прецеди, да се отделят семчиците и пак върни на котлона да се редуцира сместа. Може и малко ароматен алкохол (коняк, ром, марсала....) да сложиш. И като се посгъсти - можеш да прибавиш към друг крем - млечен, сметанов.  Ако пък искаш, в по-рядък вариант на  соса можеш да сиропираш блатовете на тортата.

# 569
  • Пловдив
Момичета, подариха ми  бурканчета сладко от портокалови и лимонени корички, но идея си нямам какво да приготвя с тях, дайте идея за сладкиш или нещо друго  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт