Плетем, заплитаме,преплитаме и всичко оплитаме

• 62 655
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
  • София

Ох, красота! Когато порасна, искам да се науча да си плета такива роклички за по 450 лири!  Laughing

Фиф, чудна поличка и голям майсторлък!  Hug
А очите ми са така алчни, веднага ми се поиска и на мен такава!

# 361
  • гр.Плевен
SunshineMery, много благодаря!  Heart Eyes

big Puf, хайде да тренираме.Може пък  някой слънчев ден и ние по за 80 секунди да правим дреха.И понеже няма толкова много пари за прежди,  първата изплетена я разплитаме и плетем нов модел и т.н. newsm62 newsm62 newsm62

Тц, компресирано е видеото за 80 сек. Плетена за цял ден иначе.  Joy
Ехе, за цял един ден ще изплетете две.  Wink Joy

# 362
майтап бе,Уили!Само ,че вие каквито сте майсторки.......дори и 8 часа да са  newsm74

# 363
  • София
pepito21,тя нищо не може с дясната ръка,както и аз с лявата - голяма мъка е Sad.
big pufana,едва ли ще се справи с огледало,само на 5г.Трябва да хвана ръчичките и да и покажа,а не мога.Най-вероятно ще го оставим за след няколко години,не че дотогава ще се науча да плета с лявата newsm78.

Пък аз мисля, че ако става дума за плетене на кука вероятно ще можеш да го направиш и с лявата... нали идеята е да е БАВНО.  Hug

Става дума за две куки,но май не съм го споменала никъде Embarassed.
И на мен много ми харесват мисоните и мисля да се захвана по-натам с нещо по-простичко.nela_66,изглежда страхотно изо до момента.Много ми се иска да видя и готовия продукт Simple Smile.

И това става. Ама трябва първо да го пробваш сама... не мога да ти обясня КАК се прави - освен, че е доста бавно - но понякога, когато трябва да правя много къси, от по 5 - 10 бримки редове, пък много, ме хващамързела да въртя постоянно иглите... особено пък ако боравя с повече кълбета... и просто изплитам обратния ред в обратна посока - т.е. плета един ред нормално, един - наопаки... но като се замисля, май пак дясната ръка върши работата, само работи "наопаки"... не съм сигурна, но си струва да опиташ.

# 364
  • Варна
Момичета няколко пъти сте ми помагали да си преведа неща, надявам се че и сега някой ще се включи:)) Не мога да разбера "кромочная" бримка " прибавка(изн.) " и "протяжка" какво е от руски. Rolling Eyes

# 365
кромочная - крайна
прибавка (изн.) - наддавка (опаково)
протяжка - това е нишката между две бримки. Ползва се да се изплете нова бримка от тази нишка.

# 366
  • Варна
Благодаря много Snejana_G, обаче тази крайна бримка хич не ми е ясно как да я плета. В схемата просто е показана като крайна, ама лицева ли, опакова ли е newsm78, а пък опаковата наддавка как да е -да наддам между 2 бримки ли?

# 367
  • Варна
anitka13, пробвай така: крайната бримка в началото на реда взимаш като лицева, а крайната бримка в края на реда изплиташ като лицева. Става много хубав равен край.
Наддаване на опъкова бримка: от нишката м/у двете бримки наддаваш(изплиташ) една опъкова бримка
Дано да съм била полезна

# 368
  • Варна
ок, след малко пак ще има проба-грешка.Благодарности!

# 369
Здравейте, момичета с красиво хоби и сръчни ръце  bouquet Аз съм от четящите и не съм от активно пишещите във вашата тема, но тя ми допада с красотите ви, както и с приятелския и добронамерен тон, царящ тук. Обръщам се с молба за помощ Praynig От осинката съм заплела моделче на една кука, кръг с дупки за ръкав. Имам проблем с превода , те говорят за “рукав с окатом“.Разбирам ,че изплитането на ръкава става от средата на раменния шев, но после не мога едновременно да набера бримка от едната страна на ръкавната извивка, а да продължа със стълбчетата,защото се получава къса бримка. Както и да е ,дано някой ме е разбрал, че стана много дълго. Ако трябва ще пусна линк към съответната тема. Приятни мигове с любимото хоби и дано получа съвет Hug

# 370
Да се запиша, че много съм изтървала Embarassed Embarassed Embarassed

Момичета, изключително силно ме грабна тази рокля
Да ме прощава авторката, че я копирам тук  bouquet

Някой може ли да ме насочи към схеми на подобни красоти

# 371
Skorpida, много е готино блузето!  Heart Eyes   bouquet
Слави, много сладко гащеризонче, колко прежда отиде за какъв размер? Тези пчелички (поне на мен на такова ми прилича) копченца ли са?
Фиф, страхотна е полата!   bouquet
cho4ka, ох аз нещо не те разбрах, дай линк към темата или снимки най-добре.  Rolling Eyes
Мечка Малинарка, роклята е на zoo! Аз я видях във фейс, тук не знам дали не я е показвала в старите теми, и дали е обяснявала как е плетена. Почти съм убедена че модела си е неин.  Blush
По напред видях едно сладко терличе на herzog и готина шапка на Беборана.   bouquet   bouquet

# 372
  • На брега
anitka13, пробвай така: крайната бримка в началото на реда взимаш като лицева, а крайната бримка в края на реда изплиташ като лицева. Става много хубав равен край.
Наддаване на опъкова бримка: от нишката м/у двете бримки наддаваш(изплиташ) една опъкова бримка
Дано да съм била полезна
Аз не разбрах. Коя е крайната бримка в началото на реда?
И мен много ме мъчат тези начални и крайни бримки.
Крайната от опаков ред я взимам, като лицева... Проблема ми е началната лицева (на лицев ред)!
Как да я взимам нея за да не ми става толкова разтегната?!! Тя изплита ли се всъщност или само се прехвърля на дясната игла?

# 373
Само се прехвърля, Нова тема.

# 374
  • на брега на реката
http://postimage.org/image/168ccappg/
Това е схемата,дано сега да се вижда.
       БЛАГОДАРЯ ЗА МИЛИТЕ ДУМИ!  bouquet
Друго си е да те похвалят майстори и ценители като вас!Имам и лятна туника миссони плетена на кука,ако искате идея ,но тя е без схема.
Тити,проблема беше в липсата на задфотоапаратно устройство,а и много мразя да се снимам Mr. Green
Може ли да покажеш лятното мисони , нищо че няма схема. Наумих си нещо такова да плета , а имам прежди, които са подходящи.

Общи условия

Активация на акаунт