Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 16

• 79 044
  • 766
  •   1
Отговори
# 585
..... а и пропуснах ....казвате не разбират думите не разбират речта ..... разбират те ами само това което ги вълнува , за яденето как разбира от половин дума ....
чакайте да ви кажа случка ....
почерпвам Владко и Киара с по парченце шоколад своге / беше малък шоколад/ и го слагам на високия рафт след това след повече от час се налага да изляза от стаята буквално за минута и половина , връщам се Киара плаче .... питам я "Какво стана" и тя казва "Владко изяде шоколада"
..... хитрото лисиче Владко дебнело да изляза и се качило на шкафа от там пресегнало и всичко това бързо взело шоколадчето и го натикало в устичка ..... сътоветно без да почерпи Киаричка.....
това дете с ниско ай кю не може да го направи мисля си .....
пък кой знае

# 586
  • Пловдив
Естествено че разбират. Моя напоследък се опитва да ме "предизвиква"- постоянно повтарям - не яж това, извади този боклук от устата си. Днес слага нещо в устата си, по точно прави се че слага и ме гледа дяволито, аз като надам вой и се развикам и той казва"Нямам нищичко устата си!!!" Маймунджолъци колкото щеш.

# 587
  • София
почерпвам Владко и Киара с по парченце шоколад своге / беше малък шоколад/ и го слагам на високия рафт след това след повече от час се налага да изляза от стаята буквално за минута и половина , връщам се Киара плаче .... питам я "Какво стана" и тя казва "Владко изяде шоколада"
..... хитрото лисиче Владко дебнело да изляза и се качило на шкафа от там пресегнало и всичко това бързо взело шоколадчето и го натикало в устичка ..... сътоветно без да почерпи Киаричка.....
това дете с ниско ай кю не може да го направи мисля си .....
пък кой знае

Владко много ме зарадва с тази случка. Когато детето беше около 3-4 годишно, ме попитаха дали се сеща да си премести стол и да стъпи на него, ако не достига до някъде. Не го правеше, но около 4-5 годишна го направи. Това си е добра мисъл Simple Smile Виж, за всяко трябва да гледаш като на  възможности. Дори и да ти се струват бели, ако малко го подпомогнеш, обясниш, насочиш го да прави нещо подобно, но приемливо може да ги превърнеш в начин за научаване. Напоследък си мисля, че специалистите дават една рамка, по норма детето трябва да знае това и това, но дали и как ще ги използва тези занния, как ще се социализира зависи от родителя и от семейството. Зависи от детската градина, но там най-често децата са леко изолирани и родителят трябва да компенсира и това.

# 588
Причини за биохимичния дисбаланс при деца аутисти и тяхното лечение
http://drmaneva.com/%d0%91%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%bd%d … %d1%80%d0%b8.html

Аутизъм и хранителни добавки
http://revita.bg/9623/zdrave-i-krasota/%D0%B0%D1%83%D1%82%D0%B8% … 0%B2%D0%BA%D0%B8/

Последна редакция: пн, 23 май 2011, 14:08 от n_alex76

# 589
Причини за биохимичния дисбаланс при деца аутисти и тяхното лечение
http://drmaneva.com/%d0%91%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%bd%d … %d1%80%d0%b8.html

Аутизъм и хранителни добавки
http://revita.bg/9623/zdrave-i-krasota/%D0%B0%D1%83%D1%82%D0%B8% … 0%B2%D0%BA%D0%B8/

Много добри статии..Много!
Много съм ЗА всичко написано в тях..И за хелацията сам ЗА само че чакам да премахнат на съпруга ми всички пломби за да мога да направя хелацията на малкия заедно с него..Това е най добрия начин да следя как се чуства детето Flutter...Бих я направила на себе си но кърмя в момента!
Отново благодаря много за линковете..
Ако някой е правил хелация-може да се свърже с мен да обменим мнения за хелаторите..

# 590
  • Пловдив
   Много се умълчахме напоследък.
    Ние криво-ляво завършихме и тази учебна година.От Великден насам образователният ни процес е пълен хаос.То не бяха зелени училища, патронни и спортни празници, малки и големи матури.Целогодишните ми усилия да му създам някакъв ритъм на учене отиде на кино. Вчера след поредната петдневна ваканция беше направо изумен, че трябва да ходи на училище.За догодина от сега е заявил, че щял да ходи там само на гости или направо да съм му купила телефон, за да се обади на госпожата и да й каже, че го мързи и повече няма да ходи на училище.
   Ще трябва доста да поработим през лятото.Има доста за наваксване, но вече, като че ли вече осъзнах, че детето има потенциал в една определена област и няма да го пресирам да учи никому ненужни  и излишни неща.

# 591
Здравейте , препоръчвам на всяка една майка, която се тревожи  за детето си , да изгледа това 4 минутно видео.
Превода е благодарение на нашата съфорумка diaboli4no

http://www.overstream.net/view.php?oid=arnca9szsdlu

Гледайте го на голям екран за да  виждате субтитрите   bouquet

# 592
zdraveite na vsi4ki moeto dete e na 4 god mo4e sas zabolqvane autizam bixte li mi kazali za nutropila pove4e ispisamigo psixqtarkata 3 pati po edna tabletka na den ot  800 miligrama ne6to mi se vijda nerealno i me strax da mu davam  6te sam vi blagodarna na otzivite

# 593
   На моето дете е бил изписан Ноотропил от невролог.Не съм го давала,защото не ми хареса,какво пише в листовката.....
   После психиатърката каза,че съм направила много добре!  Peace

# 594
Напомням за предстоящия старт на съвместната инициaтива на Фондация "Стъпка за невидимите деца за България" и Арт Галерия "Руакана" в подкрепа на аутистичните личности и създаване на Фонд за терапии за деца!

Официалното откриване е на 2 Юни от 18.30 часа в Арт Галерия “Руакана” в  София на ул. "Мальовица"1.

didi_77 , и на моето дете му бяха предписали Ноотропил.Пи го няколко месеца и го спряхме ,защото много се превъзбуждаше от него.Изобщо не му подейства добре.

# 595
  Шефчето,благодаря за инфото!   bouquet
  Дали ще е уместно да дойдем на откриването с децата?  Rolling Eyes

# 596
Селма , както си решите вие.Хубаво е да има дечица  Hug.

# 597
  • Пловдив
 И на синът ми изписаха ноотропил.В продължение на няколко седмици увеличавахме дозата.След 5-6 месеца го спрях, защото не видях някаква съществена разлика в развитието му , но успоредно с това започнахме и други терапии..Не съм забелязала да се е превъзбуждал.
  Като се замисля, му го изписаха без да му направят каквито и да е изследвания.Сега не бих го давала, но тогава си мислех, че е едва ли не "вълшебно" сиропче и ще ми реши проблемите от раз.

# 598
Селма , както си решите вие.Хубаво е да има дечица  Hug.
   Чудесно!Ще се пробваме да се появим.  Hug

# 599
  • София
Здравейте,

Честит празник на децата!!!

Да ви разкажа за нашите преживявания през последният месец и мислите ни за училище.

Както ви писах и преди паралелно ходихме на обследване в Свети Никола и на изпит в училището в  Горна Баня.
От Свети Никола ни изписаха с "диагноза разстройство в речта". Там ми обърнаха внимание, че трябва повече да работим с логопед, защото някои неща, който ми се струваха психо-особености, те ми казаха, че са логопедични. За това си мисля, че и при някои от децата ученици ги има логопедичните особености и с овладяване на речта децата ще се подобрят. Някак не казаха конкретно дали ще се справи в първи клас - казаха в частно училище, в държавно с внимателна госпожа и деца, с наша помощ най-вероятно ще се справи.
Аз от доста време съм впечатлена от пожеланието, която направи едната им госпожа в ДГ, че "трябва да се научат да рисуват с думи", тренираме и дядо й каза, че имаме напредък. Купих тетрадката към една от читанките на "Просвета" и там има много добри въпроси за подсещане. Например приказката за "Червената шапчица" и изброени 7-8 прилагателни - мил, добър, лош, зъл.. и детето трябва да каже за кой герой се отнасят. Госпожата от ДГ ми показа и още един начин на обяснение като вървим по улицата и си говорим "Ето тук пред нас има ... описваме с прилагателни и съществителни, а ето там зад дървото /или зад колата, или след кръстовището/ има..., така да описват по-дълго и пространствено нещата.

За училището в Горна Баня не е приета, но днес ходихме да гледаме работата и баща й е много доволен, аз като чели приех неговите доводи. Всъщност тя е разбрала условията на всички задачи, някои задачи е решила, други ги е започнала, но не ги е довършила. Според баща й е много важно, че е разбрала условията и е работила по тях. Само на първата задача има 0 точки и я е направила грешно, трябвало е да се броят гласните, тя е броила звуковете. Но тя е много добра на звуков анализ и най-вероятно понеже е била първата задача не е успяла да се концентрира да разбере условието. Да ви кажа, доволна съм, че я заведохме на този изпит, даде ми още една представа за начина на работа на детето.

Миналите дни ни бяха открит урок, постановка в градината и откритият урок на балета. На откритият урок в градина беше като всички деца, даже много активна, знае като другите деца. На балета много е напреднала за една година, вече е съвсем в групата по умения. Но има още какво да си работим по общата моторика, защото е в група с година или две по-малки деца и тя е едно от децата с най-малки умения. Мисля, че двете години балет дадоха каквото можаха и от догодина трябва да търся друго занимание по физическо. На балета почват сложни работи - шпагати, пръстенчета... , не ми е  това целта. Изключително добре и се отрази балета - трябва да се започва в периода 4-6 години. Сега дъщеря ми е най-голяма в групата и вече не иска да ходи, защото другите били по-малки.  Много интересно това с по-малките - в средната градина като разбра, че всички са по-малки от нея, каза, че не иска да ходи при бебетата, така сега се получава и с балета.

И ние в крайна сметка решихме да я пускаме в първи клас в кварталното училище. Ще я следим, помагаме, а пък ако има проблем или ще я преместим в частно училище или ще търсим смяна. Аз след 4-ти клас съм харесала Първа частна математическа. Дано да стигнем до четвърти клас Simple Smile

Ето едни интересни занимания по математика - http://www.zabavnamatematika.com/, имаме идея да ги посещаваме.

Няма да си изливам повече тук мислите, защото някак не чувствам вече нужда. Пожелавам и на другите деца лека полека до пръви клас да са издрапали и да си ходят в темите по набори. Дано да нямам сътресения, за да пиша активно тук.

Днес мъжа ми ми предложи да запиша логопедия. Не знам дали имам нужда точно от това, но много ми се иска темата за ролята на майката да се разработи по-добре. Защото все повече се убеждавам, майката е обединител, коректор, продължител на всички терапии, занимания и добавки. И трябва да е много активна.

Е, дадох подробен отчет Simple Smile Весело лято!!!

Общи условия

Активация на акаунт