Отговори
# 90
Ох, отдавна не сте писали, но мен оня ден ме одобриха и вече три дена съм във филма с избора на школа. Търся ИСПАНСКИ за начинаещи - ДНЕВНА група. Маита5, ти откри ли нещо? А нещо не мога да се справя и с актуалния списък с доставчиците ...

Здравей,
би ли пояснила какво означава "одобриха" - едва сега са ти се обадили, едва сега си видяла в списъците, че си одобрена, или си била от "изостаналите" от септември, но сега е минал твоя номер? В кое БТ си и кой номер си?
Пробвай в Иберика, там имат всякакви групи.

# 91
В Иберика няма дневни курсове, звъняла съм.

# 92
  • София, България
Ох, отдавна не сте писали, но мен оня ден ме одобриха и вече три дена съм във филма с избора на школа. Търся ИСПАНСКИ за начинаещи - ДНЕВНА група. Маита5, ти откри ли нещо? А нещо не мога да се справя и с актуалния списък с доставчиците ...

Здравей,
би ли пояснила какво означава "одобриха" - едва сега са ти се обадили, едва сега си видяла в списъците, че си одобрена, или си била от "изостаналите" от септември, но сега е минал твоя номер? В кое БТ си и кой номер си?
Пробвай в Иберика, там имат всякакви групи.

От септември до сега "чакам" да ми звъннат, но в понеделник аз им се обадих. В Бюро Младост съм номер 1259. Май скоро са ме одобрили. Взех оня ден уведомлението. Вчера прозвъних всички училища (но се оказа, че списъка ми е стар). Снощи свалих новия списък, Иберика я няма, явно затова ме отбиха за септември. Наистина имат всякакви групи, обаче се оказва, че с ваучер не можеш да се включиш в редовна група, а само в специално формираните за целта (които са предимно вечер, защото сме нали уж работещи на трудов договор). Аз обаче скоро ще излизам по майчинство и затова ми се искаше да е през деня, да не тичам по нощите на курсове.

Абе хубава работа са измислили ама българска. Много лесно стана с подаването на документи, но още тогава ми беше ясно, че с намирането на училището ще е големия филм.

И още нещо да ви попитам - моля някой ако знае, да напише зад коя фирма от списъка, кое училище се крие   newsm78 В списъка например не намирам Айла и ИЧС.

# 93
  • София - Дианабад
ИЧС е ДЕО.
А  Айли и Академия са под името "Номинатус".
Наистина има голяма промяна при доставчиците. Едни са се отказали напълно, други сега кандидатстват наново и през април не приемат документи.
Иначе Иберика имат всякакви курсове, но те са в процес на преподписване на договорите с АЗ.

Аз също така се бях отчаяла, че бях решила да не кандидатствам повече по такива програми - чакаш 6 месеца, имаш ограничен брой доставчици, а и те самите не искат да те обучават, защото не им било изгодно.
Трябват много здрави нерви тук!

# 94
Здравейте,

Някой знае ли да ми каже, до кой номер са стигнали списъците на одобрените в БТ - Сердика в София ? Много благодаря

# 95
Здравейте,

Някой знае ли да ми каже, до кой номер са стигнали списъците на одобрените в БТ - Сердика в София ? Много благодаря

Здравей,
въпросът ти в момента не е точен. В Сердика одобрени са тези, за които е стигнала квотата. Тоест, има списъци, хората си проверяват в тях ли са или не са. Ако си сред одобрените, би трябвало вече или да са ти се обадили, или да си проверила и разбрала това. След преминаването на квотата, останалите документи само се разглеждат и преценяват, и при следващо отпускане на средства ще се започне първо от тях. Квотите за различните БТ са различни, най-вероятно на пропорционален принцип. Ако си подала документи и все още не си проверила, какво чакаш??? Телефоните можеш да намериш в Гугъл или в сайта на АЗ.

# 96
Да кажа за гръцкия - Айли (Номинатус) са събрали трима желаещи за гръцки (дневна група), искат четвърти.
В сряда ще ми подпишат уведомлението с начална дата през април.
Ако някой иска да се включи - да им звънне.

# 97
  • София, България
Писах в другата тема, но да питам и вас. Ако има някой, който вече се обучава, моля да сподели дали е подписвал договор с училището и дали в него фигурира клауза, която го задължава да подпише ЗАПИС НА ЗАПОВЕД ?!?

# 98
  • София - Дианабад
Писах в другата тема, но да питам и вас. Ако има някой, който вече се обучава, моля да сподели дали е подписвал договор с училището и дали в него фигурира клауза, която го задължава да подпише ЗАПИС НА ЗАПОВЕД ?!?

Какво стана, има ли развитие? Аз питах там, където уча немски /не съм по програмата, но работят и по нея/ и никой не ми потвърди, че са му искали такова чудо.

# 99
  • София, България
А, има развитие  Wink Коригираха малко нещата в договора, намалиха сумата на първоначалната парична гаранция и го подписах записа на заповед.

Само, че сега има друг проблем. Бяхме говорили, че през Август ще се почива, което идеално ме устройва, че тогава ще раждам. Сега се оказва, че бързат да приключат курса до Нова Година и затова сме щели да учим през август. Чували ли сте да има някакакъв проблем курса да продължи и другата година. Ами групите, които почват през септември какво ще правят  newsm78 Искам да проуча въпроса, преди да започна да се карам  #2gunfire

# 100
  • В страната на бурите
Чували ли сте да има някакакъв проблем курса да продължи и другата година.

Моят курс по програма трябва да приключи в края на януари следващата година, така че едва ли има законово изискване да бъде приключен до края на тази. Но предполагам, че школата може да промени кога точно да се почива, ако е удобно за повечето курсисти.

# 101
  • София - Дианабад
На моето уведомление пишеше, че курсът трябва да приключи до юни 2012 /доколкото си спомням, но със сигурност беше през по-топлите месеци/. Да не говорим, че логично лятото се почива заради отпуските и морето.
Вие започнахте ли вече?
А вие, Wonder woman?

# 102
  • В страната на бурите

На моя ваучер пише, че е валиден до 09.2012-а.  Иначе започнехме преди  месец и съм много доволна - обучението е сериозно и приятно. Интересно е, че групата е смесена - тоест освен хора с ваучери има и такива свободно записали се, тоест нищо не се претупва. През август ще се почива - по средата на второто ниво на курса.

А вие? 

# 103
Момичета, търся си училище за курс по Испански по Аз мога. Една колежка с приятеля си март приключиха курс по програмата по испански в Бюро Студентски труд ООД- Студ. град и са много доволни от преподавателя, но аз все още се колебая. Мястото ми е удобно, но търся мнения- Затова моля ви пишете ми, ако някой има впечатления от този доставчик. Аз досега съм учила испански едно ниво в една школа, готова съм да започна от нулата отново. Колебая се кой доставчик да избера?

# 104
  • София
Аз сега приключвам второ ниво испански език по "Аз мога" в езикова школа "Омега", доволна съм. Офисите им са на бул."Витоша".

Общи условия

Активация на акаунт