Майчинството счетоводно - 38

• 44 342
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
  • тук...при моите момчета
Ала-Бала,благодаря за бързия отговор!Детенце е на 1г. и 8м. почти,пак ли се падава декларация? Счетоводителката никога не ми се е обаждала да ме инф. какво е нужно

# 316
  • София-Младост
Ала-Бала,благодаря за бързия отговор!Детенце е на 1г. и 8м. почти,пак ли се падава декларация? Счетоводителката никога не ми се е обаждала да ме инф. какво е нужно
Ти осем месеца не си получавала обезщетение така ли?

# 317
Да попитам и аз :
Може ли да си прекъсна майчинството преди детето да е навършило 2 год/ сега е на 1.3 мес/ да се върна на работа за поне 10 дни за да ми актуализират заплатата/длъжни са нали?/ и после да излязя в платен год отпуск за 2007-2008-2009-2010. През тези периоди ще вземам ли и ½ от май4инството заедно със заплатата. Тези поне 10 дни на каква заплата ще ми бъдат платени..на тази отпреди бременностите ли?
Отпуска за 2010 разбрах 4е е с 2 год давност а тези от предните години, нямат право да ,ми ги откажата нали не са изгорели??
А какво става ако работодателя ми пререгистрира фирмата/ в смисъл научих че имал някакви намерения да обединява 2 фирми и да ни назначи в новата/ Какво се случва с натрупания ми неизползван платен ГО?

Благодаря предварително

# 318
  • тук...при моите момчета
Получавала съм,извинявам се,не се уточних.Попитах,защото ми се бави превода,а знам,че поне за 2 мес. не са внасяни осг.Спешно ми трябват парички и се притесних.

# 319
  • София-Младост
Получавала съм,извинявам се,не се уточних.Попитах,защото ми се бави превода,а знам,че поне за 2 мес. не са внасяни осг.Спешно ми трябват парички и се притесних.
зависи от подаването на декл обр.1, затова се бавят вероятно.

# 320
  • Leeds, UK
Момичета, да питам, че съм забравила какво трябваше да подам в този случай: След изтичането на 410-те дни си пуснах натрупания платен отпуск 3 месеца, подадох тогава само Приложение 4 за 1/2 от обезщетението. Сега искам пак да си пусна отпуск за отглеждане на дете до 2 год. възраст. Какво трябваше да подам в счетоводството освен Прил. 3 и ксерокопие на акта за раждане?

# 321
  • Пловдив
Момичета, да питам, че съм забравила какво трябваше да подам в този случай: След изтичането на 410-те дни си пуснах натрупания платен отпуск 3 месеца, подадох тогава само Приложение 4 за 1/2 от обезщетението. Сега искам пак да си пусна отпуск за отглеждане на дете до 2 год. възраст. Какво трябваше да подам в счетоводството освен Прил. 3 и ксерокопие на акта за раждане?

в първия пост,линковете в червено има описани документите стъпка по стъпка

# 322
  • Leeds, UK
Видях ги, но да попитам защо има две заявления...едното е молба-заявление де, но тя е до работодателя, а другото докъде е?

# 323
  • Пловдив
   1. МОЛБА - ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете на основание чл. 53 от КСО - (Приложения 3 изтегли от тук: Прил. № 3 МОЛБА - ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете на основание чл. 53 от КСО);
   2. Копие от акта за раждане на детето;
   3. Заявление, че желаете да получавате обезщетение за отглеждане на малко дете;
   4. Молба за отпуск до работодателят-свободен текст;
   5. Декларация по чл. 46 ал. 1 от НРВПО –не е задължителна, само ако ти я поискат

кое е второто заявление

# 324
  • Leeds, UK
Ами пишеше молба-заявление, но явно това е молбата до работодателя, а другото е заявлението, което сигурно се носи в НОИ...
Мерси за отговора!  bouquet Лека вечер

# 325
Здравейте!Знам , че тук ще ми помогнете.1.В момента както казах по напред съм неплатена  за гледане на дете до 8г възраст,но понеже ползвам и на бащата 6м , а не съм подавала никакви документи за неговите месеци можете ли да ми кажете какво трябва да занеса на счетоводителката?Някакви декларации от него ли и от къде мога да ги намеря?Те вече изтичат 6 месеца,но понеже не са внасяни осигуровки не сме оправяли документите.На мен ми се иска да отида подготвена,защото искам от 01,03,2011г.да ме освободят по взаимно съгласие и да оправя всичко.
2,Понеже сега очаквам второ дете и мисля да се назнача в друга фирма , която внася осигуровките на време можете ли да ми кажете колко дни трябва да съм на работа ,за да мога да си взема болничен?Пак фиктивно аз ще си плащам осигуровки и тези за сметка на работодателя.Това означава ли ,че болничния ще е върху 240лв. и колко ще дължа за дните ,които са за сметка на работодател?При втори болничен пак ли е същата процедурата или се внася само здравна?

# 326
Момичета, искам да ви попитам нещо.

Синът ми е на 1г. и 9м. Гледам си го вкъщи и получавам майчинство. В момента ми предлагат да започна работа като преводач на граждански договор. В този случай, когато договорът е граждански, а не трудов, ще ми спрат ли майчинството, ако приема работата?

Благодаря предварително!

# 327
  • Майничка
Момичета, искам да ви попитам нещо.

Синът ми е на 1г. и 9м. Гледам си го вкъщи и получавам майчинство. В момента ми предлагат да започна работа като преводач на граждански договор. В този случай, когато договорът е граждански, а не трудов, ще ми спрат ли майчинството, ако приема работата?

Благодаря предварително!

Не, няма проблем.

# 328
  • София-Младост
Здравейте!Знам , че тук ще ми помогнете.1.В момента както казах по напред съм неплатена  за гледане на дете до 8г възраст,но понеже ползвам и на бащата 6м , а не съм подавала никакви документи за неговите месеци можете ли да ми кажете какво трябва да занеса на счетоводителката?Някакви декларации от него ли и от къде мога да ги намеря?Те вече изтичат 6 месеца,но понеже не са внасяни осигуровки не сме оправяли документите.На мен ми се иска да отида подготвена,защото искам от 01,03,2011г.да ме освободят по взаимно съгласие и да оправя всичко.
2,Понеже сега очаквам второ дете и мисля да се назнача в друга фирма , която внася осигуровките на време можете ли да ми кажете колко дни трябва да съм на работа ,за да мога да си взема болничен?Пак фиктивно аз ще си плащам осигуровки и тези за сметка на работодателя.Това означава ли ,че болничния ще е върху 240лв. и колко ще дължа за дните ,които са за сметка на работодател?При втори болничен пак ли е същата процедурата или се внася само здравна?
А на какво основание ползвате неговите 6 месеца?

# 329
Здравейте, въпросът ми е следният: Става дума за болничния, който ни издават в болницата когато родим. От кога започва болничния ако родим по рано от термина? Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт