Майчинството счетоводно - 38

• 45 993
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
  • София-Младост
Здравейте,бих искала да попитам,ако бебето се роди в друг град напр.в Стара Загора,а ние родителите живеем в София,каква е процедурата след това със записването на детето.
Благодаря,дано сте разбрали въпроса ми
записването става в болницата, а след това акта за раждане го взимато по адрес на майката.

# 76
Здравейте имам два въпроса.
Когато се ползва 6 месечното неплатено майчинство зачита ли се този период за трудов и осигурителен стаж и работодателя плаща ли здравни осигуровки за тези 6 месеца.

Предварително благодаря за отговора

# 77
  • София-Младост
Здравейте имам два въпроса.
Когато се ползва 6 месечното неплатено майчинство зачита ли се този период за трудов и осигурителен стаж и работодателя плаща ли здравни осигуровки за тези 6 месеца.

Предварително благодаря за отговора
Да и на двата въпроса.

# 78
Мами, сигурно е коментирано това, но съм изпуснала...Нашата счетоводителка ми писа това :
..."дневното пар. обезщетение се определя в размер на 90 % от среднодневното брутно труд. възнаграждение за период от 18 месеца
 но то не може да бъде по-голямо от среднодневното нетно възнаграждение за периода
следва че ще ти гледат среднодневно нетно - т.е. чисто
и да ти се падне по-високо възнагр. на ден, няма да ти го дадат"

Извода е примерно, че вместо 630 лв ще взимам 500 лв заради това ограничение ли...    #Cussing out

# 79
  • София-Младост
Мами, сигурно е коментирано това, но съм изпуснала...Нашата счетоводителка ми писа това :
..."дневното пар. обезщетение се определя в размер на 90 % от среднодневното брутно труд. възнаграждение за период от 18 месеца
 но то не може да бъде по-голямо от среднодневното нетно възнаграждение за периода
следва че ще ти гледат среднодневно нетно - т.е. чисто
и да ти се падне по-високо възнагр. на ден, няма да ти го дадат"

Извода е примерно, че вместо 630 лв ще взимам 500 лв заради това ограничение ли...    #Cussing out
Какво значи да ти се падне по-високо... Те ти смятат 90% от брутния доход, но го ограничават до нетния. Ако си взимала 18 месеца нето 500лв, да, горе-долу това ще е и обезщетението.

# 80
Здравейте!!! Извинявам се за въпросите ми , на които сигурно сте отговаряли хиляди пъти, но наистина сега нямам време да чета многото теми по въпроса. Значи бременна съм в 3 месец, самоосигурявам се, трябва сега да ме назначат в една фирма фиктивно. Има ли смисъл да се осигурявам на повече пари за тези оставащи 6 месеца, и примерно ако се осигурявам на 700 лв, какво майчинство ще взимам, и какви вноски ще дължа на работодателя. Благодаря ви за отделеното време.

# 81
  • Пловдив
Здравейте!!! Извинявам се за въпросите ми , на които сигурно сте отговаряли хиляди пъти, но наистина сега нямам време да чета многото теми по въпроса. Значи бременна съм в 3 месец, самоосигурявам се, трябва сега да ме назначат в една фирма фиктивно. Има ли смисъл да се осигурявам на повече пари за тези оставащи 6 месеца, и примерно ако се осигурявам на 700 лв, какво майчинство ще взимам, и какви вноски ще дължа на работодателя. Благодаря ви за отделеното време.

от нататък е абсурд да направиш 6 м на 700 лв
кога ти започва 45 дневния
от него върни 18 м назад,без месеца на 45 дневния,и напиши на какво са те осигурявали месец по месец
от кога ще започнеш на 700 лв

# 82

45 дневния ми започва от юли, термина ми е средата на август, безработна съм от 2 години и нещо и сама съм си внасяла здравните осигуровки. Извинявам се но това счетоводство ми е тъмна индия  и след няколко дни трябва да ме назначат на работа.

# 83
  • Пловдив
Албенаа

ако започнеш от февруари,ще имаш 4 м и половина на новите осигуровки
и обезщетението ще ти е 260 лв
т.е абсолютна безмислица е да се осигуряваш на 700 лв от сега нататък

ако имаш 12 м стаж,да те назначат малко преди 45 дневния ти и ще взимаш 2 г по 240 лв

# 84
Извинявам се предварително за занимавката, но виждам че сте в час с нещата. Искам да Ви помоля за съвет относно случая ми: в момента съм безработна и съм със спрени здравно-осигурителни права, но ще ге платя при бременност. Имам 2 години трудов стаж(равен е на осигурителния или беше обратното Simple Smile ) и при евентуална бременност ще имам ли право на майчинство или социални помощи и колко ще са те? Само да добавя, че преди живеех в Бургас, но по стечение на обстоятелствата живея в другия край на България. Не съм се регистрирала никога на трудовата борса, а също не съм си сменила и адресната регистрация. Благодаря Ви предварително Smile

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 19:48 от sonitabs

# 85
  • Пловдив
Извинявам се предварително за занимавката, но виждам че сте в час с нещата. Искам да Ви помоля за съвет относно случая ми: в момента съм безработна и съм със спрени здравно-осигурителни права, но ще ге платя при бременност. Имам 2 години трудов стаж(равен е на осигурителния или беше обратното Simple Smile ) и при евентуална бременност ще имам ли право на майчинство или социални помощи и колко ще са те? Само да добавя, че преди живеех в Бургас, но по стечение на обстоятелствата живея в другия край на България. Не съм се регистрирала никога на трудовата борса, а също не съм си сменила и адресната регистрация. Благодаря Ви предварително Smile

ако започнеш работа малко преди 45 дневния,ще взимаш 2 г по 240 лв
без значение е адреса и борсата
ако си останеш безработна-социално майчинство като има изискване за доход

# 86
А само да попитам дори и последния месец(преди тези 45 дни) фиктивно се назнача някъде на работа пак ли ще е 240 лв. или трябва повече време да се водя на работа? Благодаря много  Flowers Rose

# 87
Момичета, моля ви за консултация по моя случай.

Започнах работа за първи път през май 2010, но на 6-часов работен ден. Теминът ми е юли 2011. Ще имам ли изобщо право на майчинство и от кога? А, и още нещо: по време на болничен текат ли трудов и/или осигурителен стаж?

Благодаря предварително!

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 21:44 от Епона

# 88
Момичета, моля ви за консултация по моя случай.

Започнах работа за първи път през май 2010, но на 6-часов работен ден. Теминът ми е юли 2011. Ще имам ли изобщо право на майчинство и от кога? А, и още нещо: по време на болничен текат ли трудов и/или осигурителен стаж?

Благодаря предварително!

До м.05 2011 ще имаш само 9 месеца от изискуемия осигурителен стаж (3/4 от една година). Трябват ти още 3 месеца.
По време на болничен стажът също се зачита.
Като за обикновен болничен се зачита пропорционално на работното време по договор - при теб отново 3/4. А за бременност и раждане се зачита изцяло.

# 89
Стики, мерси за отговора, но това какво значи: че изобщо няма да имам право на майчинство или че ще започна да го взимам през семптември?

Общи условия

Активация на акаунт