Kолко харчите за храна на месец?

• 92 435
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 1 755
Роси, ще пробвам. Макар че няма как да го изпека, ако патладжанът е по-едър.
Аз ползвам чушкопек, даже и някоя по-едра чушка влиза трудничко, с напън.
Но ще потърся дребни патладжани, за да мога посред зима да спретна я кьополу, я тази салатка, за която пишеш.

# 1 756
Това е извън темата, но да попитам - имаше едно време една салата - с варени картофи и червени чушки - леле, колко вкусна беше, а не мога и не мога да се сетя как се казваше или правеше точно...

# 1 757
  • София
Но ще потърся дребни патладжани, за да мога посред зима да спретна я кьополу, я тази салатка, за която пишеш.

Патладжаните ги печи във фурната  - в тава. Не е нужен чушкопек.  Simple Smile

# 1 758
Нана, благодарско Hug!
Темата чудесно се преориентира в готварско-спестовна Simple Smile.

# 1 759
Това е извън темата, но да попитам - имаше едно време една салата - с варени картофи и червени чушки - леле, колко вкусна беше, а не мога и не мога да се сетя как се казваше или правеше точно...

Ето ти една подобна....не знам дали точно това търсиш ,но тази е страхотна.   Peace

http://hihonas.blogspot.com/search/label/%D0%98%D0%A1%D0%9F%D0%9 … D0%A5%D0%9D%D0%AF

# 1 760
Това изглежда прекрасно, наистина  Peace Но аз търся една бабешка салатка  Joy Намачкани картофи и много фини парченца нарязана червена чушка...

# 1 761
  • София
да не би да е пюре с чушки? http://www.az-jenata.bg/?page=article&aid=7174

# 1 762

Абе да ви призная като малка съм я яла толкова много от пра-баба ми...сега не се сещам каква спойка за разкош слагаше, защото имаше леко резлив вкус, оцет ли..какво ли - иначе е нещо като последното, ама имало е сигурно и червен пипер, защото го помня розовеещо на цвят...Ееех, както и да е, да не водня темата, просто се заговори за зимнина, сетих се като дете и...така  Laughing

# 1 763
Вили, абе да не е била с кисели червени камби тая салата, а не с чушки, леко резлив вкус, розовееща на цвят  Thinking

# 1 764
Вили, абе да не е била с кисели червени камби тая салата, а не с чушки, леко резлив вкус, розовееща на цвят  Thinking

Даааааааааааааааа, мисля, че си най-близо  Joy Нямаше ли и кис.краставички вътре  newsm78

# 1 765

Патладжаните ги печи във фурната  - в тава. Не е нужен чушкопек.  Simple Smile
Ако ги увиеш  индивидулано във фолио -стават като задушени на 4ушкопек.

# 1 766

Даааааааааааааааа, мисля, че си най-близо  Joy Нямаше ли и кис.краставички вътре  newsm78
Мда, и май и всякакви кисели неща от туршия могат да се сложат - чесънчета, карфиол кисел  Peace

# 1 767
Оф, съжалявам за спама - ама да споделя - говорих с баба ми и по нейн спомен се прави така - варени картофи се намачкват с вилицата на по-едро с малко масло, добавят се много ситно нарязани чушки - точно червени камби  Peace , предварително опечени и задушени,няколко парчета от печен патладжан - пак смян с вилица,  чесън, червен пипер, олио и оцет, също така същото това нещо може да се затвори в буркани и като зимнина.

# 1 768
Ама това ми прилича на кълцана лютика или нещо такова от сорта newsm78
Като прочетох как си го описала, се сетих, че и моята баба правеше такава лятно време.

# 1 769
Ама това ми прилича на кълцана лютика или нещо такова от сорта newsm78
Като прочетох как си го описала, се сетих, че и моята баба правеше такава лятно време.
Нали  Laughing Казах ви аз - бабешка салата, ама колко вкусна...

Общи условия

Активация на акаунт