Kолко харчите за храна на месец?

• 92 396
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 840
Според диетолозите,дневните хранителни нужди на  всеки от нас са много индивидуални.Оказва се ,че всеки отделен индивид по различен начин усвоява хранителните вещества и има различни потребности.Това се установява след обстойно изследване на здравния статус,двигателния режим и конкретни особености на дадения човек  а резултатите са строго индивидуални.
Аз не виждам как БЕЗ ДА ПОЗНАВАШ даден индивид и БЕЗ НИКАКВА ИНФОРМАЦИЯ за  нуждите му и за това какво консумира за деня може да направиш коректно и обосновано обобщение по отношение на неговия хранителен режим.
А без нужната информация да правиш изводи и да даваш оценки ,изводи и обобщения е доста несериозно и лековато.
Вярно форум е,за да каже всеки какво мисли и  да обменим идеи,но зачитайки и уважавайки правото на другите да бъдат различни.Обратното би било грубо и доста елементарно.

# 841
Aбе какво ви става? Къде съм направила забележка или съм определяла нечии нужди, че и злобна? Писах по принцип за правилата на здравословното хранене.
На никой не гледам в чинията, всеки да си яде и пие какво си иска. Утре някой може ад реши че гравитация няма, негово рпаво си е, ама тя няма да изчезне.
След като аз получих упрек, че не знам разликата между теория и практика, реших да споделя, че имам достатъчно практика с неядещо дете, много много много неядящо.

# 842
Тоест чаша кола е по-добре от чаша фреш  newsm78. Че аз този пример съм дала и ти си скочила нещо да се обясняваш за принципите на здравословното хранене и това колко е кофти фреша...

# 843
Преди време си копирах обяснението на Firebird защо не се препоръчват фрешове.

Цитат
Плодови киселини, лишени от своята целулозна обвивка, дразнят и предизвикват още колики, газове и тн. При смачкването на плода се задействат естествените процеси на саморазграждане на клетката, освен това витамините много бързо се окисляват.

Попадала съм на подобни препоръки и на специалисти, не споря дали е правилно или не, но на мен ми изглежда логично и плодовете ги приемаме на парчета или цели.

Колата въобще не я разглеждам като вариант за дете. Но м/у плод и фреш, бих избрала плод.

# 844
Фрешът в тази тема го коментирах сигурно преди 30 страници. Сега съм коментирала единствено млякото, изброих още няколко примера за разпространени заблуди. Или поне такива, които срещам често тук, за фреша последно писах в Клюкарника, някаква дама се възмущаваше от лекарка по телевизията, която заклеймила фреша за неполезен.
Наистина не виждам да съм написала нито нещо злобно, нито да съм се скарала на някой за това какво или колко яде  Rolling Eyes

# 845
Кравето прясно мляко не е полезно, защото  белтъчната молекула, казеин е изкл. трудно смилаема ( разградима), а както знаем храните се разграждат до аминокиселини, от които организма синтезира свои протеини.  Затова е по-полезно киселото мляко, не заради бактериите, а защото бактериите частично вече са разградили протеина в кр. мляко. Продава се и прясно мляко с висока усвояемост, където се е случило същото, ако си купувате такова мляко знаете, че е леко сладникаво, именно затова.  С две думи ( и за съжаление, защото аз мн. обичам) в пр. краве мляко има повече вредности, отколкото полезности и диетолози и специалисти по хранене не го препоръчват масово, напротив, изкл. го от менюто доста често.

# 846
  • София
Цитат
Може да е полезно на някои домакини :част от млякото,което квася предварително подслаждам.Като се подкваси става първокласна ''снежанка''
Praynig PraynigМоже ли по-подробна информация(може и на лични)Колко захар,как се разтваря и дали допълнително се затопля?

# 847
От кой колко харчи май стана кой какво яде ама и аз да се включа  Laughing
Пиши тук за снежанката, че и аз обичам. За прясното мляко както и за вс. останало смятам че всеки си решава и ако му е добре да си го яде. Съседа ми е на 70г. и не желае да яде нищо друго и добре му се отразява. Майка ми е на 50г. много обича пр.мляко и въпреки че и го забраниха и вижда че и пречи пак пие.
За яйцата - не съм влизала във ферма за носачки, но предполагам че има контрол и за това ги предпочитам. Разлика във вкуса и в цвета не съм забелязала едно време на купешките им бяха бели жълтъците сега не е така.
За фреша мисля че понякога се налага защото някой деца не искат плодове, а кола колкото и да е вредна като си купувате и пиете как да убедите че не става за детето и да не му дадете?!

# 848
И...аз да отчета - че празниците определено тежат на бюджета ни - ето сега, за три дена почивни - изхарчихме колкото за една седмица - факт. Просто се сещаме за повече неща, десерти, излизане и тн... Wink

# 849
Ако и аз ям една краставица за пет дни и 100 лв. ще ми стигна да се изхраним, но при положение, че у дома се консумират поне по три килограма пресни плодове и зеленчуци дневно + около 250 гр. ядки, е нормално сметката ми за месечно изхранване да скача солидно.

Празниците не се отразяват на бюджета ни. Прост не сме от типа хора, които засядат на тридневни софри.

# 850
Последните страници на темата са едно ярко доказателство, че с 200 лева е абсолютно невъзможно да се храниш и да оцелееш за 1 месец.

# 851
Може би не е невъзможно, но доста от здравословните неща ще липсват на масата.

# 852
Може би не е невъзможно, но доста от здравословните неща ще липсват на масата.

Понякога обаче не защото не стигат доходите, а защото не се харесват.
Пример със свекърва ми- те не ядат пресни плодове и зеленчуци- просто не обичат. За сметка на това почти постоянно ядат риба и тестени храни. Какво да правиш- вкус.

# 853
Последните страници на темата са едно ярко доказателство, че с 200 лева е абсолютно невъзможно да се храниш и да оцелееш за 1 месец.
Напротив, възможно е, колко е по 1 хляб на ден + 10 маргарина и изкарваш месеца за 50лв.
Обаче не е здравословно и прилича по-скоро на шокова терапия, по-старите тук ще си спомнят как се живееше зимата на 96/97г.

# 854

Понякога обаче не защото не стигат доходите, а защото не се харесват...

Аз не мога да кажа, че не ги харесваме, но 3 кила абсурд да изядем. По около 200 грама зеленчуци на човек и по един плод, за детето 2 дневно ни се връзват. Така че май количеството е определящо по-скоро...

Общи условия

Активация на акаунт