Kолко харчите за храна на месец?

• 92 398
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 855
Ако и аз ям една краставица за пет дни и 100 лв. ще ми стигна да се изхраним, но при положение, че у дома се консумират поне по три килограма пресни плодове и зеленчуци дневно + около 250 гр. ядки, е нормално сметката ми за месечно изхранване да скача солидно.

Празниците не се отразяват на бюджета ни. Прост не сме от типа хора, които засядат на тридневни софри.

Не, просто се храним три пъти дневно всички, когато сме вкъщи, съответно се пазарува доста повече от през седмицата. Отделно се правят мезета, сладки неща, излиза се навън.

# 856

Понякога обаче не защото не стигат доходите, а защото не се харесват...

Аз не мога да кажа, че не ги харесваме, но 3 кила абсурд да изядем. По около 200 грама зеленчуци на човек и по един плод, за детето 2 дневно ни се връзват. Така че май количеството е определящо по-скоро...
У нас зеленчуците и плодовете вървят много, 3 кг. си е нормално, че то за една салата като сложиш 1-1.5 кг. домати и 1-2 краставици, ето ти 2кг., като сложиш отстрани и някой плод било то банани, нектарини(имаше хубави тези дни), ягоди, или дори ябълки и ето станали 3кг. общо.

# 857

Понякога обаче не защото не стигат доходите, а защото не се харесват...

Аз не мога да кажа, че не ги харесваме, но 3 кила абсурд да изядем. По около 200 грама зеленчуци на човек и по един плод, за детето 2 дневно ни се връзват. Така че май количеството е определящо по-скоро...
Сега върви кампания на ЕС точно за ядене на плодове и зеленчуци. Та в нея се обяснява за пет на ден- примерно два плода и три зеленчука.
И аз не мога да си представя да ям по едно кило плодове на ден, отделно зеленчуци, ама знам ли. Горе долу ям два плода- прим. 1 ябълка и 1 круша и два пъти салата- на обед и вечер ( като количество около по 200 гр горе долу). Детето салатата много много не я тачи, плодове- 1, максимум два на ден.
Когато съм на диета и замествам цяло хранене само със салата ям една чиния за супа с доматена салата. Събира точно два средни домата, около 300 гр според мен.
Ще взема да тегля вече.

# 858
Лично аз ям поне по две ябълки, два портокала и един банан на ден- ето ти около килограм. Не броя салатите на обяд и на вечеря. Съпругът ми и той така. Децата консумират не по-малко от нас пресни плодове и зеленчуци- два броя са. Сокове в какъвто и да е вариант не консумираме. Често вечерята е салата /задължително/ + печено месо на грил тигана и задушени картофи.
Свекърва ми казва, че с парите, които даваме на ден за плодове и зеленчуци /рядко под 10-12 лв./ можем да ядем пържоли всяка вечер. Други сигурно точно това правят. Трети наблягат на хляба и другите тестени...
Наистина много зависи каква е културата на хранене, какво и дали се готви и в какви количества се поглъща.

# 859
За 2-3 дни ни стигат 2 кг. домати, 2 кг. краставици, 3 големи марули, и по 1 кг. банани, ябълки и ягоди. Вече съм пристрастена към кълнове и ядки, и трябва да имам винаги под ръка. Млечните преди много се тачеха, 12 кисели млека отиваха за 5-7 дни, сега консумираме месечно по 6-7 кг. сирене и 2 кг. кашкавал. Не готвя всеки ден, а през ден. Сега си хапваме и всякакви зелении, които и тримата обожаваме - лапад, коприва и спанак.

# 860
Два плода няма да изям, освен на фреш, но пет зеленчука - със сигурност. По килограм на възрастен човек изобщо не ми се струва много.

# 861
Зависи колко човека са и какви плодове. Дребното сутринта преди ДГ яде плод - обикновенно банан или ябълка, което е около 200-250 гр зависи колко са големи. След ДГ още един плод + салата около 100-150 гр (освен ако не реши да вечеря само салата с филия хляб - тогава отива към 250-300 гр)

Реалко ако са 4-ри човека и всеки яде по 3 плода на ден - 3 кг отлитат

# 862
  • София
сега консумираме месечно по 6-7 кг. сирене и 2 кг. кашкавал. 

Shocked

това количество колко души го изяждате?

# 863
Може би аз не съм разбрала правилно, помислих си, че става дума за едно кило плодове и отделно зеленчуци.
ПРедставих си торбата с кило банани и как я изяждам освен всичко останало и се стреснах  Embarassed

Иначе да, моите два плода - ябълка плюс круша- са около 4-500 грама, и два пъти по 200 гр салата, пак към кило отива.

# 864

Shocked

У нас и повече сирене и кашкавал се изяжда.Особено сега,като се стопли.
На седмица по 1 кг сирене вече не ни стига....
Трима сме,сина ни е на 14.

# 865

Shocked

Е, че какво- пада се по около 200 гр. на ден. При четиричленно семейство е нормално да се консумира и повече.
Предния месец консумацията на сирене у нас беше точно 12 кг. Купихме го от мандра и за това знам точното тегло. Стигна ни за 32 дни.
Може би и консумацията от 2,5 кг. овесени ядки и килограм и половина елда също ще учуди някой?

# 866
  • София

Shocked

У нас и повече сирене и кашкавал се изяжда.Особено сега,като се стопли.
На седмица по 1 кг сирене вече не ни стига....
Трима сме,сина ни е на 14.

4 седмици по 1 кг сирене са 4 кг сирене. Но не 7. Което е почти двойно. Плюс 2 кг кашкавал. Просто ми се видя огромно количество.

# 867
Пак да кажа - има огромно значение колко човека сте в къщи и дали целодневно или само вечер се храните. Оттам - и разликите.
Ние повече от килограм сирене месечно няма как да изядем. Мъжът ми не яде въобще, оставаме аз и детето. Или за баница, или за сандвичи на фурничката - другояче не го ядем.

# 868

Е, че какво- пада се по около 200 гр. на ден. При четиричленно семейство е нормално да се консумира и повече.
Предния месец консумацията на сирене у нас беше точно 12 кг. Купихме го от мандра и за това знам точното тегло. Стигна ни за 32 дни.
Може би и консумацията от 2,5 кг. овесени ядки и килограм и половина елда също ще учуди някой?
Определено, у нас само аз ги ям и то не всеки ден  Grinning то и 2кг кашкавал месечно ме впечатляват ако не панираме няма как да го стигнем, а 12кг сирене съм сигурна че не изяждаме въпреки ежедневните баници и салати- това имам предвид при мама където сме 5-ма, ние двамата сиренето и до кг. не го докарваме.

# 869
 m-i, правилно ли съм те разбрала, че ежедневно правите баница със сирене и слагате сирене на салата и въпреки това не консумирате повече от килограм на месец?

Проста сметка: 200 гр. сирене на ден при четири членно семейство прави по 50 гр., което е едно нищо. А и е далеч от дневния препоръчителен прием на подобни храни. Че то за едно бебе на около година-две се препоръчва по 50 гр. сирене на ден.
30 дни х 200 гр. са 6 кг. За моето домакинство това е минимума.

Общи условия

Активация на акаунт