Отговори
# 240
благодаря ви за инфото.свеки ми се обади преди малко, че праха е пристигнал и така или иначе ще го пробвам+тое бебе за сравнение пък после ще решавам Peace

# 241
noive правят тест за алергии на всички  Peace

Честити покупки на всички   bouquet

Честито на всички мами с добри новини видели бебоците си   bouquet

# 242
Здравейте и от мен!  Hug
Имах проблеми с лаптопа и не съм влизала от миналата събота, а вие толкова мноооого сте изписали, че докато изчета от старата тема и вече от новата  - бая време ми трябваше Wink

В понеделника бях на преглед и слава Богу, всичко беше наред  Peace Тежим към 2800 гр Simple Smile . С Мигео наистина не се засякохме, но ..... можеби на срещата Wink
Сега в понеделник съм пак на запис на тоновете и тогава ще ми вземе за микробиология, та да видим дали пътя, по който се очаква да мине бебето е ОК  newsm78 Дано, че нямам нагласата да раждам  секцио!  Praynig
Съжалявам, че Били не е останала доволна....просто ми е много странно, че така се е получило. На мен ми беше чудно как така ще те приеме в болницата на преглед, защото той обикновено преглежда в неговия частен кабинет, но ....здраве да е! Явно така е трябвало да стане и да бъдеш при друг лекар Wink

Саманта, стискам палци всичко да е наред с теб и бебето!!!

Момичета, да ви питам....някоя от вас почна ли да взима арника и ще взима ли?  newsm78 Попаднах на една статия, където пишеше, че тя спада към така наречените опасни билки и трябва да се внимава как се приема.

# 243
Преди малко се върнах от преглед
Вече съм 14 кг. отгоре и мнооооого ми тежат
Бебчето е около 2700 гр.
С доктора си поговорихме за раждането и за епидуралната упойка
Първия път като си спомня колко много ме боляха контракциите и после като ме шиха след  епизиотомията - просто не искам да си спомням  Confused

Саманта стискам палци всичко да е наред  Peace

# 244
  • Лондон
katilias, заради теб сънувам слънце, вино, лозя и кокошки.  Laughing
Така ми се прииска да съм там някъде, а не в нашия мрачен и пренаселен Вавилон.

За свекървите Чужбинските не са като нашите. ФАКТ! Може би с изкл. на индийките, гъркините, италианките, а сигурно има и някои други...

За дрехите и др. подаръци от нашето детство Вземайте ги и правете по някоя снимка с тях просто - да се радват старите хора. Никой не очаква да ги ползвате ако наистина не искате.

За цигарите Преди пушех по 2-3 'планински въздуха' (както ги нарече някой Simple Smile) на ден, но откакто съм бременна спрях. Таткото също. Тук не се пуши никъде и въобще не ми беше трудно.... а и никога не ми е било навик, а удоволствие след хубаво ястие, с хубаво питие или кафе.
Иначе винце (и биричка) и аз си пийвам често - по 1/2 чашка си позволявам някои вечери.

За раждането Моето първо раждане беше много тежко, но не заради самото раждане, а заради проблемите с детенцето, които се появиха тогава. Слава богу, всичко завърши добре, но това засега са 10-те най-кошмарни дни в живота ми. Всичко мога да преживея още 1000 пъти... само детенцето ми да е добре. Това ми е страха, а не някакви си болки - те се забравят веднага. Колкото до епидуралната упойка - на мен много ми помогна и смятам да я искам пак.

Вчера за първи път ми правиха т.нар. запис на тоновете (май). Тук наскоро две светски особи си загубиха бебета в последните месеци и сега сякаш малко са се шашнали по болниците, и по-лесно правят изследвания.

Мен ме мъчат безсъние, болки от разширяването на костите долу и киселини... Хем искам вече да свършва, хем пък знам, че после няма да е по-лесно. Втората бременност е доста по-лесна от първата, но за сметка на това сякаш доста по-досадна...

# 245
  • Пловдив
Bub555, аз съм си взела арника монтана 9CH  и в неделя, като влезна в 9 месец, мисля да я почвам. Дотук съм чела само положителни отзиви от приемалите я.
Дай да я видим тази статия. Макар че това, което ние ще взимаме, не е самата билка, а хомеопатичния продукт, в който ако не се лъжа, има съвсем минимален екстракт  newsm78
Прословутият д-р Михайлов твърди, че няма противопоказания и опасност  Rolling Eyes

# 246
Момичета, да ви питам....някоя от вас почна ли да взима арника и ще взима ли?  newsm78 Попаднах на една статия, където пишеше, че тя спада към така наречените опасни билки и трябва да се внимава как се приема. [/b][/color]
Bub555, аз четох някъде, че можела да предизвика преждевременно раждане и се отказах да я пия, но повечето отзиви май са положителни, както и Комелина казва д-р Михайлов много я препоръчва, въпреки че при секцио отговорите му са доста лаконични  Peace

# 247
  • София
Коремчета,

Какво стана със срещата на софийските мами?

# 248
  • Пловдив
Лъки, при секцио гледам, че не я препоръчва целия 9 месец, а само 2 дни преди операцията. Ето тук: http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=8&t=2034&start=120#p2026218

# 249
  • София
Буб555, аз започнах да взимам арника от миналата седмица. Не мисля, че хомеопатичния продукт е проблем, по-скоро за самата билка става дума.

Лъки, мерси за информацията за матраците, отивам да разглеждам  Hug

За изчистването на родовите пътища и моя лекар преди време спомена за някакви свещички профилактично, ще видим на прегледа другия петък какво ще каже.

# 250
Здравейте момичета Simple Smile

Днес пак цял ден разходки и възползване от хубавото време Simple Smile
Взех си резултатите от урината и там всичко е ОК Simple Smile

Petq Alisheva каквото и да стане ще сме с теб и ще стискаме палци  fingerscrossed Предполагам колко ти е напрегнато и какво и да ти кажем няма да те успокоим но поне се опитай да се отпуснеш и да не се тревожиш.Каквото е писано та това.Ако бебочето е решило да излиза пък добре дошло Simple SmileЛеко раждане Simple Smile

Саманта аз също ползвам сано максима лилавата опаковка и до колкото знам той е за бебета или за хора с чувствителна кожа.Малко е по-скъп от другите но пък за разлика от това е много икономичен и стига за много пранета.Аз съм доволна от него Simple Smile

Vikiimm успех с ремонта и мебелите Simple Smile

Честито и на мамите,които днес влизат в нов месец или седмица Simple Smile

# 251
Хммм, сега като се замисля, доста често мисля за това и знам,че не е хубаво да подхващам темата, но какви са вариантите да загубиш бебе в тези седмици? От какво се получава?
Думите на eya ме подсетиха.

А и да ви питам ядете ли люто? В 9-тия май не трябваше да се яде?

# 252
Ехооо, днес от 1 на обяд сме на бебешки пазар, аз както нямаше нищо да купувам, така днес се отприщих,заминаха ми заканите да оставя на таткото, защото видях наистина колко прекрасно е да купуваш такива неща, та днес накупихме почти всичко - помпа (взех на Авент електрическа и сега я пробвах,много якооо  Laughing), стерилизатор,повивалник, комплект за изписване (отделно взех пелена-порт, тъй като тази в комплекта ми се видя много тънка), чаршафи, нощница за кърмачки, препари за бебо (взех SureCare) и други дребни работи, та тази нощ мога да ходя да раждам  Joy  Joy Joy Да ви се изфукам в неделя влизам в 9тия по дата на зачеване+266дни и съм страшно доволна, а като си представя че д-р Йончев от Шейново ми казваше в 5та седмица, че бебето ми не се развива и ще го махна. Та днес се сетих за това и може би това отприщи покупките ми днес.

За арниката
аз все още се чудя, тъй като съм скептична към всичко, което приемам, но може би наистина ако имам дата за секцио ще я почна два дни преди това, пък ако помогне добре дошло, ако не мисля, че няма да навреди.
Vikiimm, няма нищо по-хубаво от крайния резултат при ремонт, така че ти пожелавам скоро да му се радваш

Това от мен, после може да пусна снимки ако искате...

# 253
  • Пловдив
Валари, ти голям въпрос заби  ooooh! Не се вкарвай в тия филми.

Лютото защо да е противопоказно? Да не би да предизвиква контракции?
Аз чак много люто не ям, но леко пикантно обичам.

# 254
Валари, ти голям въпрос заби  ooooh! Не се вкарвай в тия филми.

Лютото защо да е противопоказно? Да не би да предизвиква контракции?
Аз чак много люто не ям, но леко пикантно обичам.

Thinking Да бе, знам,че не трябваше да подхващам темата, ама ме гложди от вътре.

Еми така съм чувала, че лютото предизвиква контракции . Но тъй като днес ядох пикантни печени царевички, много ги обичам и ми залютя. Та да питам вие как сте с тез неща.

Общи условия

Активация на акаунт