Отговори
# 465
  • София
Two Hearts Честити празници !!! Two Hearts newsm51 newsm76

За предчувствието за дата - иска ми се да е на 10 март, тъй като числото 10 ми харесва. И двамата с таткото сме родени 10-ти месец, а аз на 10.10. Grinning Пък и това е само седмица преди термина ми, съвсем нормално. А и така го чувствам, че ще излезе около тая дата.
За крема за зърна - имам мостра на Лансинох и ще си купя такъв. От много места ми го хвалиха (и търговци и майки), а и спрямо Авент е по-оферта като цена и грамаж. Peace Иначе използвах 1 мостра и на Авент, не е лош. 1 приятелка ми даде и Гармастан, който действал добре на вече разранени зърна, но гадното е, че трябва да се отмива преди кърмене.
Как завиждам на мамите, дето имат 2 седмици до термин Heart Eyes Аз май нямам никакви признаци като подготвителни контракции, болки..., само ми е много тежко дишането, особено вечер като се наям или се разхождам, а и при разходките мн ми тежи на пикочния мехур. Не мога да преценя корема смъкнал ли ми се е или не Thinking

# 466
  • София
Здравейте коремчета  bouquet
За кафето, аз си пия всеки ден по едно дълго кафе с мляко, защото иначе ходя като ударен самолет Laughing
За датите-само да не е 8 март, а мъжо се шегува ,че било много хубаво Mr. Green
Хубаво, хубаво ама защо на мой гръб? Close Малкият ми син го родих на рождения си ден hahaha, а сега и 8 март ако ми вземат то за мен какво остава  Mr. Green

За безсънието, и аз съм в групата на почти неспящите, Sadто не спя ами по-скоро дремя, а какви сънища сънувам не е за приказване ooooh!
Тази нощ се събуждам и си викам на акъла сигурно е 5 часа Rolling EyesДа, ама не, беще само 12 без15 Laughing
Не знаех ,че сте толкова активни нощем иначе и аз ще се включа в отбора на нощно пишештите Wink Joy

Цитат
Обаче такива болки докато ходех... от бебо  #Crazy много мърдаше и ме натискаше..... и много ме боля едвам се придвижвах   newsm78
Мама Веси, и аз съм така, така ме притиска на моменти,че направо не мога да ходя
Задължително трябва да постоя малко на място иначе няма мърдане, защото найстина боли ужасно

nat_ly , аз също се бях притеснила,че не мърда бебо както преди, но си мисля че е заради кантракцийте, а също така че вече къщичката е по-тясна newsm78
Важното е както каза мама Веси да го усещаш Peace

Виждам, че всички се вълнуваме много от предстоящата среща с бебетата и с признаците за настоящето раждане Wink
Намерих интересни статий :
http://fema-bg.com/index.php?m=1245

http://fema-bg.com/index.php?m=1380&lang=1

Последна редакция: пн, 14 фев 2011, 13:14 от maiski3

# 467
  • София
Миш, извинявай, но не помня секцио ли щеше да си или вагинално! Ако няма да си секцио, просто трябва да отидеш в родилното, когато видиш, че е време за раждане. Нищо на никого не плащаш - отиваш, приемат те и раждаш при екип на смяна. Ако те изнудват за пари след това, не даваш. Ако искаш да раждаш при опрделен лекар, отиваш и се уговаряш с него. Плащаш на касата каквото се изисква, а ако иска и пари на ръка - там вече преценяваш според собственото си схващане за морал. Незаконно е. Независимо, че може да имаш вече обменна карта от ЖК, ти още трябва да ходиш там на прегледи. Мисля, че по каса са 2 прегледа в последните 45 дена, но ако се налага още нещо, като слушане на тонове или следене на води или каквото ще да е, лекаря ти пак той трябва да те приеме.

Движенията на бебето и аз напоследък ги усещам много рядко. Снощи установих, че не съм го усещала скоро и започнах да следя специално, като заставах в различни пози. Някога след като си легнах се раздвижи. От тогава пак не съм го усещала. Сега пак ще започна да заемам пози, да видим ще се размърда ли. Толкова беше палаво, а сега се е затишило някак...

# 468
Здравейте мами  Hug

Ох, много теми сте засегнали, че докато ви изчета и забравям да пиша какво искам да кажа  Mr. Green

За датата, много ми се иска да съм март месец, поне на 1-ви, но няма да е, щото термина ми е на 5-ти , а секциото нали се прави по-рано  Tired, но каквото док каже. От февруарските дати нямам предпочитания, ще избера най-късната, защото ми се иска още малко да съм бременна, въпреки че доста тежко става вече.

За усещането на бебчо, по-редки са движенията, но доста по-силни като подстачания  hahaha Мисля, че е нормално вече.

Миш,поздравления за девойката, че се е обърнала. Пък и голяма е  Grinning

Някой по-горе ме беше питал за парочистачка. Мойта е обикновена на Sapir, взех я на промоция от МЕТРО. Беше намалена от 200 на 100 лв. Доволна съм, само не може да се използва за миене на стъкла, че капе.

И сега един въпрос към консултантите от ЛЛЛ:

Трябва ли да се спазва някаква диета при кърмене? Защо казват, че трябва да се намалят млечните храни?
/Ако е така не знам как ще го преживея, аз без сирене, кисело мляко, кашкавал на маса не сядам./

# 469
  • Кукуландия
Най-накрая успях да ви догоня, много сте изписали Crazy

Честито бебче на Aleksi_koko! smile3525 Бързо възстановяване на майката и спокойно бебче!

Честит ви Трифон Зарезан и Свети Валентин!

Ех, аз днес влизам в 9тия месец. От време на време като се замисля, че след има-няма месец ще си гушкам бебчето, се шашкам... дали съм готова, туй е въпросът... който май е прекалено тъпо (и прекалено късно) да си задавам на този етап  Crazy Laughing

От днес започвам и с приема на Арника. Купила съм си потенция 5 и до средата на 9тия ще вземам 2х2, а след това 3х2.

За пушенето - дръпвала съм по дискотеките, но никога не съм била пушач. Както споделиха и други мами - не възприемам жени, които пушат по време на бременност. Или такива, които спират да кърмят, защото им било писнало и искало да се напият като хората  #Crazy  Sick

За лютите и пикантни храни - обичам люто и не съм се лишавала.  Peace

Кафето... никога не съм била пристрастена, но дори и по време на бременността не съм се лишавала от едно кафе или капучино на ден и то не всеки ден. Напоследък започнах да пия и кола - първите 4 месеца ми ставаше много лошо от нея, но сега ми е добре и си позволявам понякога.

Този уикенд направихме разместване в спалнята и сложихме преносимата кошакра. Дюшечето, което купихме, е малко по-голямо, около 10см по-дълго и широко, но честно казано това не е никакъв проблем Peace Свекърите предложиха да го отрежат и преправят, но отказах, защото мисля да си го ползвам и за дървеното легло, след като поотрасне бебчо, а то е по-голямо и там ще пасне идеално. Така че мами не се шашкайте толкова, ако дюшечето/матрачето е по-голямо.

Относно контракциите... някои жени споделят, че не са усетили контракциите кой знае колко болезнени, така че имайте го предвид и не се настройвайте, че трябва да има силна болка, която да индикира, че раждането е наближило. За по-сигурно аз мисля да си ги засичам от самото начало и скъсяването на периода между контракциите да ми е основната индикация, а не само техния интензитет.

За секциото наскоро четох, че около 40% от ражданията в БГ са със секцио. Ще ме извинявате, но съм далеко от мисълта, че половината българки, които раждат, са все със здравословни проблеми, които налагат този вид раждане. Не вярвам и процента на тези, които сами си изискват този вид раждане да е чак толкова голям. Истината е, че има много случаи, в които жените отиват в болницата за естествено раждане, но накрая се оказват със секцио. Защо секцио ли? Ми защото не се налага да те чакат и се изплаща по-скъпо от касата.  #Cussing out
Когато ми се наложи да лежа във 2ра градска няколко дни всички майчета там ги минаха под ножа, а не всички бяха влязли за такова раждане. Crazy В стаята при мен накрая настаниха едно майче за естествено раждане, след като е била със секцио първия път, но и нея накрая май успяха да я натиснат да ражда секцио. Първият път преносвала и една нощ какво и мерели тоновете, уж нещо не било добре и я закари в операционната без да и обясняват какво и защо. Психически го преживяла тежко жената. Вторият път направила проучване къде ще изчакат бебчо да си тръгне сам, но макар и нейният доктор да искаше да изчака шефът на отделението искаше, ако може още вчера да я оперира. #Cussing out Едната сестра и викаше... не те разбирам какво толкова се дърпаш, досега 5 пъти да сме те срязали и да си забравила. Много ме беше яд на всичко, на което станах свидетел. Мен ме изписаха и не знам какво е станало, но предполагам, че са я оперирали, т.к. мен ме изписаха в петък, а и бяха казали, че ще я чакат до събота на обяд и ако не тръгне бебо ще я режат Cry
Та така, уважавам желанието на всяка една жена, не ме разбирайте погрешно, но и истината е, че много жени просто не са достатъчно информирани и вярват сляпо на лекарите си, защото се предполага, че те знаят повече и кое е най-доброто, а реалността за съжаление не е точно такава.  Peace
За това аз избрах естествено раждане без епидурална, окситоцини и т.н. екстри и смятам да си отстоявам този избор. Като за начало се радвам, че квартирата ми в София е на няма и 5мин. пеша от Тина Киркова и ще си стоя там, а не в болницата. Стига да няма някакво усложнение възнамерявам да си отстоявам правото на естествено раждане, в крайна сметка си плащам за всичко и няма да им позволя да ме пришпорват да родя за час, вместо за два, примерно.  Naughty
В крайна сметка, както и да ражда всяка една от нас, то нека мине по възможно най-добрия начин и изхода да е винаги положителен!   bouquet
Хубав ден на всички!  Hug

# 470
Привет и от мен, момичета!
Честити празници на всеки, който какъвто празнува! Wink

Относно безсънието при мен си е всеки ден....единствено тази нощ успях да спя и като че ли се съм спала през цялото време на една страна....нямам спомен да съм се обръщала на другата, защото винаги се усещам като го правя...то с този корем и с тези болки между краката е невъзможно просто!

Понеже споменавата за пране на количките......ще ги перете ли преди да настаните бебо в тях?  newsm78

# 471
Здравейте момичета,

Не съм писала от доста време, но редовно хвърлям по един поглед как сте.

Поздравления за Алекс и Коко и малкия бебо да им е жив и здрав, и много радости да им носи.  bouquet

Доре дошли на новите мами и стискам палци на всички с болки или контракции – нека бебоците се появят, когато са готови за това.  Peace

Да ви се похваля, вече купихме легълце, скринче, матраче, завивки за леглото и още куп дребни неща. От утре почвам да пера и гладя.

Нашата беба е супер активна, много мърда, много хълца и много се разтяга.

При мен все същото – започвам 5 месец съвместно живеене с тия пущини киселините, дори вчера пак повръщах от тях. Болят ме костите в таза и от няколко  дни ме боялт ставите при сгъвките на краката. А беба така ме натиска понякога, че онзи ден премерих, че от мястото от което ме рита до „изхода” има към 5 см. Токова малко ми се видя ….

А кат цяло и аз съм като вас – тресат ме страхове вече, не мога да спя, мисля си как ще протече раждането пр. и пр.

За кафето – първите 3-4 месеца не пиех, но сега си позволявам по едно с мляко, не всеки ден, но като усетя че ми потъва главата, трябва да пия нещо което ще ме съвземе.

Пожелавам ви хубав ден, макар че аз този Валентински празник не го уважавам кой знае колко.  Hug

# 472
  • Кукуландия
Да добавя за датите - имам само 2 желания - да не е на моя рожден ден и да не закъснява, защото не ми се чака и държа да е Рибок като майка си  Mr. Green

# 473
  • Ямбол
skrech златна си, много ти благодаря Simple Smile. Нормално искам да родя

Валари а бе да ти кажа и аз чак се учудвам на тези килограми, ми те отговарят за около 37 гс, а аз съм  в 34-а. Лекарката ми каза, че е дълго бебе, коремчето й не било голямо, което означавало че не е пухкава, но е  едра като дължина. Аз ще се радвам ако съм с по ранна овулация и ако родя по рано. Искам да минава, че много ме е шубе.
И ние имаме такава парочистачка. Доволна съм. Бавничко става с нея чистенето, но пък ефикасно.

за спането
и при мен липсва. Снощи до 2 часа бях ококорена, после към 4-5 пак. Пък колко пъти ставам да пикая и да пия вода, не е истина. Въртя се като пумпал. Позата си сменяма на всеки 10-15 мин, не знам милото ми как ме трае Simple Smile)

за датите аз все си мисля че ще родя по рано от термина. така го усещам. Въртят ми се 22.03 и 24.03, но не знам Simple Smile)

# 474
  • Варна
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК Heart Eyes

За спането - аз си спя почти без проблем.
Люто и пикантно - аз не обичам.
За пушенето - аз не пуша от 2,5 години и не изпитвам желание.
За движенията на бебчо - ами какво да кажа, той просто не се спира  Laughing.
Датите - нямам предчувствие , но ми се иска да не съвпадне с РД на някой роднина. Нека всеки си знае деня.

Прекрасен празник на всички  bouquet!
[/color]

# 475
Привет Hug
Първо, честит Свети Валентин и Трифон Зарезан, кой каквото празнува

Хълцането на бебчо го усещам всеки ден с ритмични тупкащи движения ниско долу в дясно Heart Eyes
От кафето ми се гадеше още като забременях и го отказах, но от няколко дни започнах да пия 3в1, но не всеки ден.
kiarka, стискам палци за утре всичко да мине като по вода и да си гушнеш малкото съкровище Heart Eyes Hug
samanta ups, Penmar,  стискам палци и за вас Praynig Hug
iliqna, много гадна постъпка от страна на свекърва ти, можеше поне да ти звънне и да те пита #2gunfire
Лъки, парочистачка си купих тая сутрин от Кауфланд, намалена от 100лв на 50лв, но още не съм я изпробвала, иначе дизайна и е същия като на Стийм моп. Дано да е добра.
Bub555, и аз се чудя дали да я пера количката. Страх ме е да не стане нещо на плата и да не се намачка, че как ще я гладя с тия завъртулки Rolling Eyes
Предпочитана дата нямам определена, но ми се иска като че ли да е на 4-ти, защото малкия е на 4-ти, само че януари Simple Smile. Но когато си реши добре ми дошло, то ще си избере дата Heart Eyes Иначе термина ми е 8-ми март, но хич не ми се вярва да дочака дотогава Simple Smile
Люто и пикантно обичам и не съм се лишавала досега, чувала съм че оказват влияние при кърменето, променял се вкуса на кърмата и затова трябва да се спазва определен хранителен режим, пък дали е така наистина, незнам Rolling Eyes
Относно "белия шум" и ние успокоявахме малчо със сешоара като бебе, веднага млъкваше като го чуе, а и успокоявахме коликите Peace
Ох, утре сме на преглед и нямам тръпение Heart Eyes

# 476
  • Кукуландия
В момента тече петиция под наслов "Да спрем Европейската директива за традиционните билкови лекарствени продукти". Ако желаете да научите повече и да се подпишете, кликнете тук.

# 477
Оле майчета вие наистина не спите от снощи до сега сте изписали 5 стр. и докато ви изчета... Crazy
Честити празници на всички/кой какъвто празнува/  bouquet
За спането:до скоро имах проблем ,като се събудя след някое от ходенията до тоалетна и край.После 2-3-часа се въртях.От няколко дена ми е много странно и ми е уморено,въпреки че не се преуморявам.Заспивам рано,дори преди мъжа ми ,което не се случваше до сега и си спа.Дори днес без малко да се успя за ЖК.Ставам и гледам 10 и 20.И аз така  ShockedДруг път насила лежа до 8 и 30-9ч.Това ми беше максимума.
За лютото:много обичам и си похапвам от време на време.
За пиенето на кафе:спрях го от началото на бременността.Не защото трябваше ,а просто вече не ми се пиеше.Пробвах на няколко пъти да пия ,но не ми беше "вкусно" и все го изхвърлях и се отказах.
За движенията на бебка:ами тя не се спира.Постоянно не рита в ребрата и то силно,дупи се .Понякога се движи все едно е на "дискотека". Laughing
За музиката:установихме ,че й харесва рок , балади и класика. LaughingИ когато спи изобщо не й пука какъв шум има от вън.
За датите:нямам предпочитания.Смятам да раждам нормално,така че когато реши да се появи бебка тогава. Heart Eyes
А щях да забравя прегледа мина добре ,тоновете ни са нормални и всичко е ок. Grinning

# 478
Ани4ка, браво за хубавите новини Hug

Аз имам въпросче - какъв термометър смятате да ползвате за бебето?

И при мен спането е мисия невъзможна, ставам до тоалетна през половин час. Оная нощ заспах чааак в 5:30ч. сутринта и в 6:20ч. се събудих кукуряк Laughing

# 479
  • Пловдив
Аз имам въпросче - какъв термометър смятате да ползвате за бебето?
А, добре, че каза за термометрите , да питам. Взехме педиатричен на Чико. Уж мери под мишницата, в устата и в дупето. Миналата седмица, като тръгнах да се разболявам, реших да го пробвам - той ми показа 36,2, а старият живачен 36,7. 5 десети ми се струва множко като отклонение.
Чудя се дали може да сме попаднали на дефектен, или аз нещо не  съм я измерила както трябва  newsm78 Уж го чаках да даде звуковия сигнал  Rolling Eyes

За спането, спя си засега. Ставам по 3-4 пъти до тоалетна, събуждам се на всяко обръщане, сутрин като стана, ме болят костите отстрани на таза, но въпреки това през останалото време си спя и успявам да си почина  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт