Отговори
# 480
Честито бебче на Aleksi_koko!

Честит празник!!!

Не мога да смогна да ви изчета... И аз не мога да спя, а покрай мен и таткото не спи... Снощи заспахме някъде към 3,30ч, сутринта станах към 9,30. Всяко завъртане през нощта е болезнено и трудно, съпроводено с пъшкане и охкане. Коремът ми е огромен, всеки ме пита дали не са две... Shocked Дотук съм 22кг отгоре. Утре ще ходя да си взема обменната карта от ЖК. Не пускат ли накрая пак изследавне на пълна кръвна картина и секрет?  newsm78
Отивам да се опитам да ви изчета от началото, че прегледах по диагонал новата тема...  Embarassed

Приятно празнуване!!!   bouquet

# 481
Котенце 1 , трябва да ти пуснат ПКК, урина и да ти вземат секрет за микробиология.Поне така беше при мен....

# 482
Аз имам въпросче - какъв термометър смятате да ползвате за бебето?
А, добре, че каза за термометрите , да питам. Взехме педиатричен на Чико. Уж мери под мишницата, в устата и в дупето. Миналата седмица, като тръгнах да се разболявам, реших да го пробвам - той ми показа 36,2, а старият живачен 36,7. 5 десети ми се струва множко като отклонение.
Чудя се дали може да сме попаднали на дефектен, или аз нещо не  съм я измерила както трябва  newsm78 Уж го чаках да даде звуковия сигнал 

И аз купих такъв за бебо и го изпробвах със стария живачен и ми даде отклонение. После видях отзад , че евентуално дават 0,5 отклонения.  Shocked Shocked Shocked

Аз скоро си правих микробиология и сега няма да ми правят. Сряда съм при доки и тогава само ще ми пусне изследване за кръв, защото хемоглобина ми беше ужасно нисък и от 5 тия месец съм на Малтофер фол, ям спанак и какви ли не храни съдържащи желязо , но резултата е минимален.

# 483
Зравейте коремчета,виждам че вече повето от нас са с подготвителни контракции-времето си наближава и това е,дано всички скоро гушкаме здравички и пухкави бебчета.Искам да ви споделя какво ми се случи тази нощ.Аз съм от ставащите през 2 часа до тоалетната и при едно от поредните ставания забелязах на блузата скоято спя едно бяло и засъхнало петно на дясната гърда отпред,вдигнах блузата и от дясното ми зърно изтичаше мляко ,бяло-знам че е това зящото коластрата е белезникаво прозрачна и при първата бременност не ми се е случвало такова нещо,моля ако на някой му се е случвало да ми обясни дали е нормално.

# 484
Зравейте коремчета,виждам че вече повето от нас са с подготвителни контракции-времето си наближава и това е,дано всички скоро гушкаме здравички и пухкави бебчета.Искам да ви споделя какво ми се случи тази нощ.Аз съм от ставащите през 2 часа до тоалетната и при едно от поредните ставания забелязах на блузата скоято спя едно бяло и засъхнало петно на дясната гърда отпред,вдигнах блузата и от дясното ми зърно изтичаше мляко ,бяло-знам че е това зящото коластрата е белезникаво прозрачна и при първата бременност не ми се е случвало такова нещо,моля ако на някой му се е случвало да ми обясни дали е нормално.

И аз съм така още от много рано (5 - 6 месец)  Wink Но това си е коластра! Обсъждахме го наскоро , защото някои мами , включително и аз изобилствахме от това ... Аз лично имах петна, а и все още си ги имам, и от двете страни и то не малки , а с диаметър по 10 - 12 см.  Blush

# 485
електронните термометри по принцип не са много точни.
на бебета до 6 мес възраст препоръчват температурата да се мери в дупето. От градусите измерени там се махат 0.5 и се получава реалната температура на тялото.

Ние ползвахме специален ректален термометър и засега е показвал най-точните измервания от всички електронни скъпи и евтини, които съм пробвала. (В САЩ струва 13 долара, не знам какви са тези цени в УК  newsm78)

http://www.amazon.co.uk/Vicks-V934-Baby-Rectal-Thermometer/dp/B0002AHVZU

# 486
За термометрите-аз взех един на Чико за 14 лв, казаха, че най-много се ползвали. Аз също не харесвам дигиталните, но няма начин как да мериш с живачен бебето. Дано мери що годе точно.

За коластрата- don4o71 , напълно нормално е. Коластра си е.
Аз имам бяло засъхнало по отворите на зърната от няколко месеца, но петна не съм имала. Един ден стиснах зърното и изтече прозрачна течност. От тогава не съм пипла.

# 487
Здравейте, мами, и от мен хубав празник! Дано мъжете ви да ви изненадат приятно днес, защото сте си заслужили всяка хапка романтика и обич!
  Честито на новата мама, да и е живо и здраво бебенцето!
 Пак сте писали като за рекорд, няма изчитане Simple Smile
И аз не мога да спя много, ама при мен това е от 5ия месец. Вече взех да не обръщам внимание. Но възглавница под корема или между краката определено ми помага за удобството. Гледам да се изморя физически през деня, да повървя малко, да поошетам из нас, така се спи по-дълбоко  май-май  Joy
Цяла бременност имам ужасни киселини, вече са тотално нетърпими. Докторката ми изписа последно Алмагел, пия го по5-6 пъти , по 1 лъжичка- Общо взето успокоява поне за малко.Ще изтраем още малко.
Кафе така и не спрях да пия цяла бременност, по едно сутрин и следобед, с мляко. Обичам му вкуса и не съм се лишавала. Люти и пикантни храни хапвам, защото ми е вкусно, киселините по-зле няма да станат Simple Smile Май от нищо не се лишавам, само с месото малко се скарахме тази бременност, все на мляко и плодове ме избива. Няма лошо.
КОнтракции още нямам, нито пък болки- но на мен ми е рано май още, имам още десетина дни докато вляза в 9ти месец. Не помня да съм имала и със сина ми, само веднъж, и те си бяха родилни Simple Smile  
За датите-и аз нямам претенции.Моята бебуна е все още седалищно, ще се надявам до края да се обърне. Затова съм се уговорила с доктора да не ми назначава дата предварително, а да я чакаме да си тръгне сама, пък ако ще ме режат, здраве да е... Термина ми е на 27.03., ще се надявам овчица да излезе, ама каквото е казал Господ.
Хайде хубава вечер на всички ви, получете си целувките и любовта!

# 488
Commelina, аз първия път бях взела дигитален на Бертони и много точно мереше, даже още си го ползваме с баткото. Наскоро взех един дигитален на Омрон, но хич не съм доволна от него, защото след звуковия сигнал продължава да качва стойностите. Сега се бях спряла на един пак дигитален на Чико (червен, 10-секунден), но в аптеката ми казаха, че бил на същия принцип като този на Омрон - продължава да покачва след звуковия сигнал. Вместо него ми препоръчаха термометър за ухо на Омрон за 79лв, който мери за 1 секунда, но им нямам много вяра на тези за ухо, чело и биберон-термометри. И сега съм в чуденка какъв да взема за бебчо Rolling Eyes

# 489
аз не бях много ясна по-горе, исках да кажа, че какъвто и да вземете дигитален, най-точно мери, когато се ползва ректално (говоря за бебета под 6м).

# 490
Здравейте сладурки   bouquet
Леелее колко сте изписали , аз се опитах да ви прочета, но вече забравих, какво щях да пиша  hahaha
Връщам се от запис на тонове и всичко е наред е имам малко контракции, ама аз си ги имам, така че..... но бебо не спря да се върти и бута и аз взех че се притесних че нещо не му е комфортно  Crazy В понеделник съм пак на запис на тонове и на последни изследвания ... някакви 4-тири  newsm78 не разбрах какви в понеделник ще разбера  Peace  а на 25.02. последна концултация и ..... ще определяме окончателно датата  thumbsup макар че ме записа ... но все пак последно да се види дали е удачна  Praynig Но все си мисля, че ще е като при каката ..... 2 седмици по рано.

За датите имам една НЕЛЮБИМА датата на свекито 04,03  hahaha  

Илиана много неприятна ситуация, но според мен е трябвало да реагираш, а не да си траеш  Crazy А реакцията на мъжа ти.......  #Crazy май с него трябва първо да си поговориш  Peace

matza83 защо не си ползвате пак този термометър, за какво ви е нов  newsm78

Оххх Честит празник на всички, които празнуват Свети Валентин и Трифон Зарезан.

Аз с киселините се оправям като изям няколко мандарини/ портокали  Peace За констипациатя и аз установих че ми действа най добре Кивито  Peace
За болките, вече няма да коментирам че са ужасни днес едвам станах от кушетката за запис  ooooh!
Спането членувам в клуба на недоспалите от 5-тия месец.   Tired Искрено завиждам на мамите дето си спинкат сладко  Peace

А да ви питам  newsm78 сърби ли ви кожата.... ама навсякъде  Shocked и по ръцете и по краката и по гърба, за корема и гърдите няма да коментирам  newsm78 Нямам никакви обриви или каквото и да е друго по кожата  #Crazy понякога съм като крастава  Embarassed а мъжа ми само се смее  hahaha как непрекъснато се почесвам

# 491
  • Стара Загора
Хопа,пак съм тук  Whistling HugТака ми липсвахте една седмица,не е истина.А толкова много съм изпуснала... ooooh!
 Да са живи и здрави двете ни бебчета-много да радват родителите си,а на мамите-бързо възстановяване и нито следа от следродилни депресии   bouquet Hug
Още не съм съвсем в час какво става тук,но ще опитам да наваксам-голямо писане сте изписали #Crazy
Ние днес бяхме на консултация-взех си болничния по майчинство,видяхме бебка-2,500кг,главично разположена,гръбчето и е от ляво(но и без да ми го каже доки си го знам,защото ритниците ги усещам само от дясно) Heart Eyes Другата седмица ще ми пуска изследванията,защото още имат забрана заради грипната епидемия.
Добре дошли на новите мами-леко бременеене до края  bouquet
Честити празници на всички-много любов,разбиране и търпение от половинките си да получавате.  bouquet
Отивам да правя отчаяни опити да изчитам изпуснатите темички  smile3508
Целувки на всички мами и бебчета Heart Eyes

# 492
  • София
Ехааа, две бебенца и то с моя термин са се появили вече Simple Smile Живи и здрави да са бебчовците, а мамите бързо да се оправят!
От много време не съм влизала в темата, надникнах да видя на първа страничка какво става и се зарадвах много Simple Smile Какво мъжко начало Simple Smile
То си ни е време вече, големи късметлийки сме в тази тема, нямаме нито едно седмаче или осмаче (нали?), дочакаха си наще бебчовци до 9-тия месец Simple Smile Но аз твърдо съм решила да устискам до март (а пита ли ме някой  Mr. Green)

# 493
mama_vessy , за сърбежите можеш да ползваш хума от аптеката. Аз така се спасих. Като се къпеш, намазваш цялото тяло и поседяваш няколко минутки. И така след 2-3 вечери би трябвало да те облекчи.

Женичка, lo80  , хайде  Hug Отдавна не сте писали.

А по-горе имаше една нова мама с котка, дето питаше какво мислим да правим с тях. Аз няма да я пускам в спалнята първите месеци, но колко точно не знам, че точно тази стая има слънчева тераса и нашия е свикнал да лежи и да се опича на слънце там. Иначе му ограничих влизанията в спалнята още от Нова Година, но то котка- не се разбира от дума. Даже колкото повече му се караш, той нарочно иска да влиза там.  hahaha

# 494
А да ви питам  newsm78 сърби ли ви кожата.... ама навсякъде  Shocked и по ръцете и по краката и по гърба, за корема и гърдите няма да коментирам  newsm78 Нямам никакви обриви или каквото и да е друго по кожата  #Crazy понякога съм като крастава  Embarassed а мъжа ми само се смее  hahaha как непрекъснато се почесвам

Аз имах такива сърбежи в 5тия месец. После отминаха , сега пак се почнаха , но по леки.  Tired
Мъжът ми дори ми купи "чесалка" , защото не мога да си стигам гърба  hahaha hahaha hahaha
Стигала съм дори до кръв , целите ми крака бяха в рани, а гърба на резки от ноктите  smile3518

Общи условия

Активация на акаунт