Отговори
# 90
За захранването уж четох и ми беше ясно, но започнах и вече не знам какво да правя.
Започнах да давам тиква преди кърмене - Влади си хапваше колкото му дам и после не иска кърма, след това започнах да го слагам първо на гърда и след това му давам пюрето - така се наяжда с кърма и си изяжда и пюрето. Една седмица вече му давам и стигнах до 100-110мл пюре (винаги добавям по 20мл кърма), меря пюрето в шише разграфено в мл.
И въпросът ми е до какво количество е нормално да яде? Моля майките които знаят за съвет.
Днес добавих и малко картофче към тиквата. Слад захранването, пак започна да спи през ноща и престана да повръща. Беше започнал да повръща между храненията - по няколко пъти, от началото на януари.

И аз Влади съм го оставяла за малко сам, като съм слизала набързо до магазина, случи ми се около 2, 3 пъти.
За ДК ни отложиха за другата седмица.

# 91
Добро утро  Simple Smile

И аз съм оставяла дъщеря ми за по 10 минути спяща като малко бебе 2 или 3 пъти, когато мъжът ми не е бил в града. Това в най-големите студове на минус 15 градуса, колкото да прескоча да си взема баткото от детска градина. Тя беше такова кротко бебе, че даже да се събуди не ревеше, абе просто нямах никакви притеснения за нея. А когато заспиваше, знаех, че поне половин час няма да се събуди. Най-добре е да не ги оставяме никога самички, то се знае, но пред алтернативата да я разболея в студ и мраз, предпочитах това. Всеки си преценява за себе си. Сега с Дани не ми се е налагало и не е оставян никога сам.

А на мен ми се губи alexa_smile, не е писала скоро.

Последна редакция: пт, 11 фев 2011, 08:24 от Dana_2010

# 92
  • София
А на мен ми се губи alexa_smile, не е писала скоро.
Хмм, и аз се бях сетила за нея. Дано да са добре.

# 93
  • Пазарджик
...
Малее какви дебелки бебета БРАВО ние сме фиданки от както минамаля кърмата и към консултантките едната гърда има само по 30мл а другата 60-90 мл едната има една струя другата 5-6 струики пръска какво е това ужас детето гладно #Crazy

Здравей Palmirka,

не е необичайно двете гърди да произвеждат различно количество кърма. Има случаи дори, при които майките споделят, че едната гърда спира изобщо да произвежда и хранят бебетата си само от дена гърда и то съвсем успешно.

За това може да има различни причини. Най-често това е предпочитание на бебето към едната и съответно по-малка стимулация на другата. Така постепенно едната гърда започва да произвежда по-малко кърма.

По сметки от твоите данни, може да се изчисли, че гърдите ти общо произвеждат 90-120 мл, което е чудесно количество, имайки предвид, че Преси си хапва и други неща. Така в случай, че кърмиш 8 пъти в денонощието и от двете гърди, Преси ще може да поема по около 720-960 мл, което е повече от чудесно количество. Да не говорим, че в повечето случаи бебчетата изсукват повече от това, което мама може да изцеди.  Wink

# 94
  • на североизток
Много моля Гери и Томелис, не бързайте да се карате за призове, като ни мине ДК другата седмица, пак ще говорим Naughty Laughing Предполагам, че и този месец не сме наддали много, така че мисля, че сме ви сериозна конкуренция Mr. Green
В този ред на мисли, вчера реших да и дам малко картоф Simple Smile, че нали днес ставаме на 5месеца (след малко ще почерпя) Малеее, като и хареса, не мога да смогна да напълня лъжицата Laughing (не че я пълня кой знай колко, ама така е думата) То сърдене за още, то дърпане на ръката ми, даже по едно време ми грабна лъжицата и почна сама да си я облизва  Laughing Голям смях падна hahaha hahaha hahaha И по едно време поглеждам към баткото, той онемял и я гледа с интерес, чак въздух не си поема  hahaha и вика: ама как може толкова малко бебе дето яде само мляко, така да се сърди за картоф Joy И на тва, ако не му се вика готовност за захранване...Явно ще има апетита на майка си Embarassed Flutter пу-пу, само дано да е елегантна като баща си Rolling Eyes
Ето и почерпка

# 95
  • София
Добро утро!
И днес се очертава слънчев ден, та пак ще има дъъъълги разходки.  GrinningНикола вчера беше в сънлив период. Първо откара 1,5 ч. сън сутринта вкъщи, после на разходката почти 3 ч. спа, а вечерта още час отнесе. Само че отново взе да отказва да суче.  Sad Зъби ли са, ще ми идва ли?  newsm78 С триста зора успявам да го прилъжа да посуче минутка-две. Tired  А на всичкото отгоре и едни гъби ме мъчаааат. Такова сърбящо чудо не помня. Confused  И понеже чакам всеки момент МЦ не мога и час за преглед да си запазя. Засега се мажа с кремчето за дупе на Никола с невен и поне леко ме облекчава. Някакъв съвет с какво домашно средство мога да ги моря, докато отида на доктор?
Лицето все още не мажа с нищо за слънцето, защото все си мисля че още не е толкова силно. А и Никола постоянно го пека и до сега не е имал зачервявания. През лятото вместо слънцезащитен крем ще ползвам сусамово масло. Ефектът му е изпробван, а със сигурност е безопасно и хипоалергенно, на всичкото отгоре и мирише вкусно. Peace
Овнешкото чувалче е от кожухарската фабрика в Добрич - http://svoboda.my.contact.bg/bulhome.html Зет ми беше в командировка там и го купи направо от фабриката. Но знам, че правят доставка с куриер. Все още не съм го пробвала, тези дни вече ще го слагам на количката. Машонка може да сподели повече.
Честита месечинка на Ели, а също и на Дани и Косето!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 96
Честити месечинки на Ели и Косето, да са живи и здрави малките сладурковци  Grinning

И нашият син днес става на 5 месеца - голям мъж, да расте все така спокоен и щастлив
 newsm38  bigdance2 Wine Glass

# 97
  • София
Butlins, antonia, браво на вас, какви снажни българи отглеждате само Simple Smile
Виждам, че сте ги захранили и двамата, а преди това само на кърма ли са били?
desunique , стараем се Simple Smile, ами ние бяхме на кърма и едно ядене с АМ , че не ни достигаше производството  Sad, еми то с това лакому дупе  Mr. Green Mr. Green Mr. Green, после като почна да прави голяма нощна пауза кърмата ми съвсем намаля и почти бяхме само на АМ и затова и почнах със захранването  Peace
Честито на месечинковците днес   bouquet

# 98
  • Пловдив
Привет Simple Smile
Ние най-сетне се измъкнахме от леглото, макар че сме будни от 2 часа Mr. Green
татито ни сътринта замина на работа и ние с малчо си се гушнахме на спалнята Whistling

Днес се очертава страйхотен ден, та ще откараме цял следобед по улиците пак. Дано днес поспи малко, че вчера се разглеждаше ентусиазирано и не можа изобщо да заспи. В резултат на това, вечерта като се прибрахме ми разказа играта ooooh!

...Нещо щях да питам, но пилешкият ми мозък... newsm78

# 99
Привет,

нещо не мога да се наканя да пиша  Rolling Eyes явно ме хваща пролетната умора, нищо не ми се прави ( или си е просто мързел  Mr. Green)

Мирка и аз се огъбих покрай един АБ, който пи мЪжо и моята лекарка ми каза да си взема глобули Клотримазол, мисля че само те са съвместими с кърменето, аз се оправих още след първата глобулка, но е добре да се сложат всичките за да не се завъдят пак  Peace

Мисля и аз другата седмица да я заведа  на ДК, че пропуснахме един месец, да видим колко сме пораснали и евентуално да сложим 3-тия Пентаксим.

Честито на днешните месечинковци   bouquet да растат здрави и послушни дечица  Heart Eyes

# 100
  • София
Здравейте ,
мога да се похваля ,че девойката ще е от ящните  Laughing .Всичко папа милата и то с апетит ,картоф ,морков ,тиква - нищо не отклазва Grinning чак не мога да повярвам.Свикна й с лъжицата ,всичко си папка с нея  Grinning .
Преди малко дадох пюрето ,че се канех да излезем по-рано днес , а тя взе ,че заспа докато яде  Mr. Green .Сега ще я чакам да се събуди ,да си го дояде и после да вървим на вън.
Ей ,голямо мазаво е стези пюрета!Хубаво - слагам лигавник ,ама като реши да си навре ръкава в устата какво правим  Mr. Green  , а чорапа  Mr. Green .

Честито на месечковците днес и техните мами   bouquet !

# 101
Здравейте,

отдавна не съм писла, но покрай татко ни, който замина за 6 месеца в USA не ми оставаше време. Вчера бяхме на консултация и сме вече 66 см и 7700 гр. Аз захраних преди половин месец, за сега давам плодови пюрета, на нищо не е отказвал - ябълка, морков, тиква, сливи, круша, кайсия. Педито каза да изчакам със зеленчуковите до 6-тия месец. Иначе не сме много криви, лигави се малко, но явно не са започнали така упорито зъбите.

Честито на всички, които правят месечинка днес. Да са здрави и послушни Simple Smile

# 102
...
Малее какви дебелки бебета БРАВО ние сме фиданки от както минамаля кърмата и към консултантките едната гърда има само по 30мл а другата 60-90 мл едната има една струя другата 5-6 струики пръска какво е това ужас детето гладно #Crazy

Здравей Palmirka,

не е необичайно двете гърди да произвеждат различно количество кърма. Има случаи дори, при които майките споделят, че едната гърда спира изобщо да произвежда и хранят бебетата си само от дена гърда и то съвсем успешно.

За това може да има различни причини. Най-често това е предпочитание на бебето към едната и съответно по-малка стимулация на другата. Така постепенно едната гърда започва да произвежда по-малко кърма.

По сметки от твоите данни, може да се изчисли, че гърдите ти общо произвеждат 90-120 мл, което е чудесно количество, имайки предвид, че Преси си хапва и други неща. Така в случай, че кърмиш 8 пъти в денонощието и от двете гърди, Преси ще може да поема по около 720-960 мл, което е повече от чудесно количество. Да не говорим, че в повечето случаи бебчетата изсукват повече от това, което мама може да изцеди.  Wink
Благодаря много Мимсат точно по 8 пъти ядем Joy дори и  нощем.  Яде по Дори  се чудя лошо ли 100мл , а нали трябва  по 150 вече странно , напреди ядеше по 120-130 сега намали на 100 не разбирам логиката , но здраве да е ,като е начесто не мисля ,че има проблем.Ще е лошо  ли ако  спра да я кърмя нощем, а ставам да се цедя или да не спирам ,че нямам сили вече.(май няма да лишавам детето , когато то си реши ще спре да се буди  bowuu) . На 16-ти сме на консултация и ще разбера как наддаваме , че и на мен ми е любопитно. Ще се опитам да давам  гърдата с по- малко мляко по -често От вчера млякото се позасили, аз нямам сила да ходя по разходки по 2-3 часа така ми се спи , а тя само навън е спокойна, явно ни мъчат зъби много плаче мнооого  newsm78. Иначе забелязах че предпочита белите пюренца (пащърнак ,карфиол , картоф) , а тези с тиква морков много не ги желае   newsm78.

# 103
  • София
Ехооо, много ящни ще се окажат всичките ни дечица. Това е чудесно!  Grinning

Аз още не съм захранила, че с тази неизяснена алергия ни е рано още. Но ми е много интересно да видя как реагират другите мъничета.

Искам да ви питам по колко време спят вашите деца? Моята караконджулка спи 3 пъти през деня по 20-30 минути. Кошмар! Вярно, нощем спи десет часа, но през деня изобщо не спи. А е толкова активна, не се спира за секунда - рита, размахва ръчички, подскача, прави мост, обръща се върти се във всички посоки. Веднъж падна от шезлонга, а преди няколко дни падна и от холната масичка. На нея бях сложила активната гимнастика и тя падна на земята заедно с нея. И поради това, че много се уморява, но от любопитство не иска да заспи доста плаче. Но плаче истерично, направо оглушавам. Всяко преобличане е придружено с рев. Неистов рев.
Вчера реших да се пробвам да я заведа на МОЛ, че трябваше да пазарувам. Егати приключението. Първо докато с облечем, после два курса до колата с количката, с багаж, после свалих и нея и щом я сложих в кошницата зарева все едно и правя нещо много лошо. Съблякох и якето и пак я сложих, продължи да реве. Преместих я в лежащия кош, истерията продължи. Накрая се отказах да ходим където и да било. Днес реших да пробвам отново. Първо се беше нааааакала до ушите. След пълно преобличане, сложих боди рокля, блузка, чорапогащник, суичер и тъъъкмо да излезем тя се наака още веднъж. Отново всички дрехи бяха изцапани. Как пропускат тези памперси не е истина.  #Crazy На второто преобличане придружено с истеричен рев тя се умори тотално и накрая вместо да излезем тя заспа. Вече минаха 30 минути и докато ви пиша тя се събуди и пак зарева. Не мога вечееееееее  #Crazy Ще се гръмна.

Отивам да проверя дали няма нов лайнян тайфун и след това евентуално ще се пробвам пак да излезем с колата.

# 104
  • София
Привет момичета, нямам време да пиша тези дни, че каката е с Т и не е на градина, та или сме навън или сме заети да "играем".

Но да се отчета от вчерашната консултация - 5,600 и 64 см. (Пак сме най-слабите за сега...)

Качила е 350 гр. и доки каза, че е добре. Каза, ако има интерес към храната да я захранвам, но аз смятам да поизчакам. Но ме посъветва да захранвам със зеленчуково, а не с каша както аз исках, защото, ако бил нисък хемоглобина нямало как на кашата да и сложа месо, а на пюрето можело.

Пак излизаме, хайде до по-късно!

Velv, мерси  Hug
За сега мисля, че сме ОК. Ще я следя пак де, че вчера ми направи 7 часова пауза без да иска да хапне, но за сметка на това вечерта си дояде на няколко пъти  Joy

Последна редакция: пт, 11 фев 2011, 14:48 от Фъстъчка

Общи условия

Активация на акаунт