Кои са кърмещите майки? (2)

• 11 331
  • 147
  •   1
Отговори
# 60
Аз искам да попитам,от кой месец ще захранвате,или сте захранили ?Аз мисля да изчакам 6 месец,но все ми се струва че бебчо й се иска да опита вече и други неща освен кърма.

mary6  не мога да ти кажа с точност,но знам че на 5 месеца малкия вече си ядеше готвени от мен манджички,а на 8 от общата храна,но мисля че още от третия започнах с плодови пюрета и седмица по късно и всякакви други.Аз хич не спазвах препоръките на педиатърката-реших и пробвах,видях че му понася и харесва и продължих

Категорично тази схема за ранно захранване -ПРЕДИ 5-и месец, се отрича  от всички здравни и педиатрични организации Peace...абсурдно е от 3мес! ooooh!
Има "признаци за готовност"-това най-малкото...а пюретата няма да избягат; сега кърмата е най-важна и ценна за бебето.
Нито органите са му изградени напълно, нито храносмилателния тракт..

Въвеждането на храни става от 1 вид в продължение на 3-4 дни с постепенно увеличаване на количеството; почивка-2-3 дни; въвеждане на следващо...винаги нова храна преди/до обяд; ...това:
"третия започнах с плодови пюрета и седмица по късно и всякакви други"-не го правете Peace

И защо не???НА какво основание?МОга да ви кажа,че колкото и детски лекари да попитате,толкова и различни мнения ще чуете по този въпрос.КАкто и за кърменето,ако едни го отричат,други не.попита и аз отговорих,тя ще си реши какво да прави...

Последна редакция: нд, 08 май 2011, 22:45 от bubentseto

# 61
..........................................
.......................................
..........................................

.............КАкто и за кърменето,ако едни го отричат,други не.
bubentseto, нека се изказваме малко по-информирано, а не само да подскачаме тука. Има достатъчно статии защо е полезно късното захранване, както и на какво основание са направени тези изводи.
За лекари, дето отричат кърменето поне досега не съм чула, ама то нищо вече не би ме учудило. Виж, такива, които предлагат захранване в 3-я месец, че и по-рано, има. Ама те сигурно не знаят какво означава СЗО, камо ли да са прочели книга след Спок.

# 62
Записвам се и аз. Не знам докога ще е нашето кърмене, но много се радвам, че още суче, особено когато съм на път с кърмачето  Wink. Голям рахат е - не нося нито лъжици и лигавници, нито буркани с манджи и пюрета, нищо! Като каже "тита"/цица/ - суче. Като каже"дида"/вода/ - пак суче. И така - докато стигнем до местоназначението Mr. Green . Нашият тати ни подкрепя. Веднъж при поредното изумление на познати каза, че според Дискавъри човешките деца трябва да се отбият сами между 2 и 4 години, а ние ще проверим дали е вярна тази информация Grinning.

# 63

И защо не???НА какво основание?МОга да ви кажа,че колкото и детски лекари да попитате,толкова и различни мнения ще чуете по този въпрос.КАкто и за кърменето,ако едни го отричат,други не.попита и аз отговорих,тя ще си реши какво да прави...

Ако има ДОКТОР отричащ кърменето-еми да си скъса дипломата. Лично аз не съм чула нито един, който да го отрича..
По отношение на захранването и това, дали майката решава кога и как-ДА, така е, НО си има минимална възраст за това; има положения които също се съобразяват (ако бебето е недоносено, семейна обремененост откъм алергии и т.н.) и начин на захранване-останалото си е руска рулетка....а последствията неминуемо се появяват, и в повечето случаи по-късно и майката не прави никаква причинно-следствена връзка, че това е именно поради ранното захранване.

Именно тези последствия вече се имат предвид и има един "План за хранене" от 2005г от СЗО и БПА, който е раздаден на всички ЛЛ и педиатри...ама бедата е че не са чели..
Та категорично се отрича ранното захранване : изключително кърмене до 6-и мес; захранване след това и кърмене поне до годинката.

Алергиите в голяма степен са именно поради ранното захранване (преди 6-ия мес)...а онази безумна схема- "сок от 2-ия , пюре-3-ия" изобщо няма какво да я коментирам..
Проблема е, че бебетата са с недоразвити органи-почти всички (май само слуха и обонянието са развити ) и се доразвиват извънутробно;
Черен дроб, панкреас, -не произвеждат нужните ензими(като видове и количество) за разграждане на храната (различна от кърма/ам), а същевременно поради незрялата храносмилателна с-ма, и чревна лигавица-последната е по пропусклива,+имунен дефицит, нарушен дисбаланс в имуноглобулинния състав на храносмилателния тракт (имуноглобулините се съдържат в коластрата и зрялото майчино мляко, особено IgA, ) и пр и алергията е налице.
Изчаквайки във времето, не виждам как (ако няма така или иначе семейна обремененост), изчакването в захранването би довело до същото-т.е. алергии...това най-просто обяснено; ест. е далеч по-сложно..
Като добавим и чисто физиологичните факти:
-ларингса до към 6-7мес е физически по-нависоко и буквално с растежа на бебето, "слиза", а е по-високо за да може да не се задавя сучейки легнало.
-липсата на зъби
-невъзможността да стои седнало (пак за да не се дави)

Ако тези основания не са очевадни....

# 64
Аз да се похваля, че вече 8 месеца кърмя (по-скоро се храним с шише и кърма) моитя близначета-седмачета.
От 2 седмици се опитваме да се захранимс оризова каша, защото слагам понякога в кърмата, за да е по-гъста и хранителна.
Много държа да се кърмим поне до годинка и дано да имаме този късмет.
Цедя се с две помпи на Авент и ядем с шише от началото. Опитахем да се закърмим, но не стана. Лежахме доста време в Токуда, именно защото сме седмачета,
Но не е важно как ядем, важно е, че сме на кърма.

# 65
Аз съм прясна, прясна кърмачка  Mr. Green бебето ми е на 20 дни. Храни се с апетит, дано е все така.

# 66
  • София
Аз искам да попитам,от кой месец ще захранвате,или сте захранили ?Аз мисля да изчакам 6 месец,но все ми се струва че бебчо й се иска да опита вече и други неща освен кърма.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=566953.0

Захраних по тази схема, при навършени 6 месеца - ноември месец, с круша и банан. Лятото е доста по-благодатен сезон от към храни... Не на всеки допада тази схема, но е лесна и си има предимствата - има доста изписано и в темата, и в линковете в началото (само дето се сблъскваш с много негативни мнения от близки и е трудно от тази гледна точка, но и това се преодолява, като видят колко добре се справя детето Simple Smile)
Аз съм за т.нар. късно захранване!
И още не сме заместили хранене, макар че вече искам ужасно много мааааалко време свобода по някое време през деня ..... Crossing Arms

Нинка, ти си истински герой!!!  Hug стискам палци да успееш Simple Smile 
offtopic кога ще се видим?

MTV, педиатърка, която ми допада като цяло (викаме я при по-спешни случаи в почивни дни) ми каза как кърменето след годинка е само емоционален процес и ми препоръча обогатени с желязо и вит. Д АМ... какво да ги правиш такива, а?!? опитах се да й обясня, но то комисионните са си друго нещо....

# 67
Здравейте!
И аз да се представя! Кърмим се успешно. Въпреки че, огромното ми желание да имам пристрастено кърмаме, си имам едно оцеляващо кърмаче Mr. Green . Яде по 3 пъти в денонощието, много, много рядко 4 пъти. И едно пюренце, което доста често  ми отказва.

Захранен е на 6м. и 9 дни с картофче. Не беше харесано. Но морковче и тиква се приеха отлично. Сега сме на банан и круша и хич не ги харесва Crazy . След няколко дни ще пробвам кашичка.

Hug На всички успех с кърменето!  bouquet

# 68
Здравейте и от нас!На 14 дни сме и се кърмим за моя радост.Дано продължи така поне до годинката.

# 69
Здравейте и от мен Simple Smile за щастие и аз мога да се запиша тук. Малката бонбона е на 4 месеца и се кърмим на поискване от 3-тия ден без вода, чайчета и прочие. Не беше безпроблемно кърменето, тъй като не сме от най-наддващите и все още теглото й е под нормата, но пък е доста жилава и силна, както установи вече и педиатъра. Да си призная без консултанта от ЛЛЛ сигурно щях да съм вече на АМ с това трудно наддаване, но за щастие за сега всичко е оки и се надявам да продължим с кърменето поне до годинка.

# 70
Привет и от нас! Дъщеря ми е на почти 2 месеца, кърменето ни се получава леко и емоционално Simple Smile Сина си го кърмих 7 месеца, преди 12 години схемите на захранване бяха съвсем различни, а аз безропотно слушах педиатъра си... Сега се надявам да се кърмим поне до годинка, а захранването ще го мислим като му дойде времето. Не цедя, не дохранвам, не запомням мерки и теглилки, Белослава си расте и натежава, пълни памперсите, спи спокойно , и за мен това е достатъчно. Циците ги ползва и за успокоение и приспиване, мисля че е най-нормалното нещо. Таткото се оплаква, че вече не били негови, ама се кефи, че дъщеря  му е изключително и само на кърма и ме подкрепя в желанието ми за дълго и успешно кърмаческо преживяване!

# 71
  • ул. "Мечтание"
ех, доживях го... Кърмя малкия си син вече 4 месеца. И ми е леко и приятно.
Големия ми син го кърмих около 3 месеца и половина с много мъки и ревове, с много проблеми... накрая го отбих защото не издържах психически. Много се притеснявах да не се повтори схемата, но този път съм отличничка!  Mr. Green

# 72
+1 Simple Smileи ние сме на кърма, мислехме три месеца и да отбиваме, но....а откажи на детенце

# 73
Здравейте,

С радост искам да отбележа, че кърмя вече шест месеца, благодарение на информацията в този форум. В началото имахме много проблеми, които продоляхме, не благодарение на съветите на педиатрите и на близките, а само с инат и попиване на чудесните ви съвети. Искам да кажа БЛАГОДАРЯ! Надявам се да кърмя още дълго, ако детето иска и обстоятелствата позволят.

# 74
След пълното фиаско с кърменето,което преживях преди 5 години,сега съм много,много щастлива,че кърмя второто си дете.
Предният път,за голям мой срам не бях прочела нищо и се доверих на педиатъра,който на 8-мия ден ми каза:"Нямаш кърма,ще играе шишето със сигурност."
И аз слушам и изпълнявам Embarassed

Сега съм в другата крайност Embarassed,хич и не се доверявам на педиатрите.Чета,питам,искам второ,трето мнение.

Искам да благодаря на консултантите по кърмене.Момичета,  bouquet  bouquet  bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт