Отговори
# 135
  • София, Лагера
Честито на ШанаHug

Клечо, оправи си линийката. Wink

За панталоните - стават ми. На крачолите са ми широки, но в талията са на кантар  Confused Килограмите си ги стигнах, но фигурата ми не е същата  Tired

Линия негра ми изчезна вече.

# 136
  • ул. "Мечтание"
Мишел, ще ме умориш от смях!  Joy Joy Joy

Смей се ти, смей се на чуждото нещастие  Laughing

Аз снощи имах някакви щения... мъжО и той навит... но аз заспах преди да ги осъществим!  hahaha Joy

# 137
  • Сливен
ЧЕСТИТО ШАНА! ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА ДЪЩЕРИЧКАТА ТИ НИКОЛ И ТИ ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАШ БЪРЗО! ТИ СИ ГЕРОЙ!!! Hug Hug Hug
Аз качих 23 кг през бременността, сега съм минус 7, т.е. в момента съм 83. От болницата се върнах минус 5 килограма и тук свалих 2. Очаквам да ми е трудно свалянето, но като почна да излизам и се движа повечко се надявам да се постегна малко. В момента не се ограничавам много, много от ядене. Все пак кърмя.
Имам ужасна линия негра и пъпа ми е черен и стрии получих на края на бременността. Дано поизчезнат. Някой може ли да ме посъветва с какво да се мажа за стриите?
Малката иначе е добре. Не забелязвам колики още, но съм се заредила с капки Дебредат(от Франция). Дано ни се разминат или поне да минат по-леко. Иначе за сега е още кротка и си спинка дълбоко и се събужда да яде през 3 часа. Както споменах храня я само с кърма.
Ето моята кротка(за сега)  беболинка Емилия!

# 138
  • София
Клечо, оправи си линийката. Wink

Yes, Sir  Mr. Green

Шана, честито  Hug Да ти е жива и здрава   bouquet

# 139
  • Пазарджик
...
имам бързо питане към нашите ЛЛЛ консултанти: от два дни малката отказва вече втората гърда, едва упява впрочем да изсуче първата (малко се насилваме даже..), та си мисля, че й идва в повече. освен всичко, от 5-6 дни проспива храненето преди това в полунощ (или 1, както дойде), буквално не огладнява, защото опитвам да я предумам;). възможно ли е да преминем отново към хапване от едната само (и при такава организация да изцеждам ли другата гърда, или само ако е твърде напрегната леко да я облекчавам с помпа), а усетя ли, че нуждите й са нараснали, пак да минем към редуване и на двете на всяко хранене?
...

careener,

на мен това ми звучи като много добър план. Много често, след като се установи добра лактация, бебчетата започват да се засищат само на едната гърда. А те най-добре могат да покажат кога са се наяли и не искат повече. Както и кога имат нужда от повече - тогава ще искат да сучат по-често и съвсем естествено може да им се предлагат и двете гърди.

Правилно се насочваш, че изцеждане на другата гърда се налага само, ако е много напрегната и то само до облекчаване.

Поздравявам те, че се водиш по детенцето си и се доверяваш на майчиния си инстинкт. В повечето случаи това е най-печелившата комбинация  Hug

# 140
mimsat, благодаря!   bouquet така и ще действам, но определено ми трябваше поощрение  Hug

violini, много сладко Еменце сте създали! сега и видях и чудесен малък мъж Иван на Сакси :*

честита бебка на Шана, леко възстановяване и много радост да ви носи малката феичка:)

ние си сковахме една хууубава разходка с Катето в кенгуруто, не успяхме само да открием кантар, тъй като такъв вече липсва във всички аптеки в нашия вилает, където преди време имаше. ще чакаме консултацията следващата седмица, ще се измерим и двете;)

ФКУ да не би да е изследване/скрининг за фенилкетонурия, какво ще е друго.

# 141
  • София
Нощни, този режим звучи много добре.

Шана, честита бебка! Да ти е жива и здрава. Съжалявам за гадното раждане. Hug Добрата новина е, че се забравя.

Моля тези с по 5-6 кг да се скрият, че започнах да се депресирам с моите 30.  Wink Wink

Ходихме на ортопед. Всичко е наред с Ива, но май ще трябват специални стелки за Яна. Аз си знаех отдавна, че крачето влиза навътре, ама....

# 142
# 143
  • бургас
оффф аз днес съм толкова нервна и бясна че направо ми се прииска да изпуша една цигара  smile3511  родителите на мъжа ми щяха да идват утре от бургас в родопите да си видят първото внуче за първи път но са отложили нещата  защото искали първо да изкарат няколко дена в банско и през седмицата да дойдат обаче аз съм инат и в понеделник заминавам за бургас дори няма да им се обяснявам защото те и без тва казаха да не се прибирам още при милото а да си стоя в родопите  #2gunfire

# 144
Олее, най-накрая ви изчетох, всеки път аха да приключа и трябва да ставам, после вече пак съм назад и така от както съм родила се въртя в един омагьосан кръг, при все че сестра ми е тук и ми е помощник в къщи, задълженията ми са доста намалени, помощ много има и баби мераклийки... само да не свикна  Mr. Green
Надявам се да намирам време и да споделям по нещо, той тати по много време окопира компютъра.
Нас коликите ни започнаха да ни мъчат предимно вечер, реве бая яростно, за разлика от до скоро, само мрънкаше, давам и капки Еспумизан Л, но мисля че не помагат кой знае колко, чая от копър не го иска, смятам май да взема капки Колийф, да пробвам дали ще стане. Единствено като е притисната в мен така спира да плаче или в леля си, но в мен винаги се успокоява, докато при леле си някой път продължава да плаче.
Иначе за храненето още сме малко трудни, ама се нагодих по нея, спи доста, паузи има от по 6-7-8 часа понякога е стигало, друг път 3-4-5 часа пауза, суче по 5, 10 или 15 мин., най-великото постижение е 20 мин няколко пъти, но явно се нахранва, на 14 дена я заведох на педиатър, бях луднала от притеснения в епидемията, лекарката ми се скара, че не дохранвам, а пък после се оказа че за 14 дена е качила близо 600 грама, успокоих се и сега си я оставям и съм спокойна поне, че си наддава детето и си има просто друг нейн си режим и това е Simple Smile
Много дълго стана, скърцаме вече  Simple Smile
Хайде вече честито на всички мами, на месечинки и новородени Simple Smile

Последна редакция: пт, 11 фев 2011, 17:18 от Христиана

# 145
  • Варна
 Flowers Sunflower Само запис,че bombs smile3504

# 146
Шана,  да ти е жива и здрава Никол! Най-сетне и ти в отбора на майките  Hug Heart Eyes

аз да питам - чистите ли нослетата на бебчетата? и ако да- с какво и как? аз с нищо, някой път подсучавам,какво ли, с памук на фитилче,но гледам че няма нищо отвътре.

за кг- в болницата свалих към 7кг. остават ми още около 4кг. ходя с дънките от бремеността, че са като клин. критерий за отслабване ще ми е един панталон,който много обичам, засега ми е тесен в ханша, значи сваляме още. талия- имам,не съм я губила.... Simple Smile
Стрии- нямам. засега. Корема ми се прибра. Малкия като поотрасне,почвам фитнес, че целулит имам.ужас

КлеоHug тежко е......ти с такива свекъри, аз с такъв татко.....

Виолини, чух че маста върши добра работа при стриите,преварена, с невен. аз засега нямам стрии, но ако имам ще си взема мас.

Последна редакция: пт, 11 фев 2011, 17:32 от chopi

# 147
  • Русе
Честита бебка Шана и леко възстановяване   bouquet

# 148
  • София
и ние така, ама аз през това време   typeuu  Blush

Шана, честита бебка!  bouquet

# 149
Шана, честита бебка най-накрая и на теб. Измъчи се и ти с това чакане.
ДА ви е жива и здрава и много, много да ви радва.

Ох и Красито я почнаха коликите, снощи беше ужасно. Добре, че Иво ми е душа и ме прати да спя в хола, а те двамата се дундуркаха, като само ми я носеше да я кърмя и после пак я отнасяше. Така цяла вечер се гледаха татко и щерка  Heart Eyes

Взех Инфакол, дано помогне. Ще взема и чай от копър, да комбинирам, ако не стане скачам на Колийфа, ама много скъпо това чудо, бре.

Клечо и на Краси пъпчето прокърви, забелязвам че се случва когато се дере от рев. Иначе самото пъпче падна в срядата. Почиствам с тампонче напоено с малко спирт. Днес питах лекарката, каза, че се случвало ако е било още влажничко.(нали е като едно жълтеникаво желенце).

Надявам се в скоро време да намеря време и аз да кача някоя друга снимчица на пашкулчето ни.

Не знам какво да отговоря в анкетата. На малката съм и дала общо 3 пъти АМ, първия път когато не искаше да захапе, а вторите два в изкушение, че не ми стига кърмата, защото не изцедих достатъчно с помпата, но от тогава е все на кърма, даже доста често си иска гърдата детето, имаше период през 1 час, имало е и през 2, а ако е през 3 ще бъде банкет за мен.

Мимсат, много ти благодаря за отговора  Hug  bouquet

Нощни, Бебешондел, на вас благодарско за труда по темата, чудесна е.

Общи условия

Активация на акаунт