Отговори
# 240
 Шана, Честита дъщеричка, да ти е жива и здрава!
Честито и на всички бебчета, които днес имат месечинка!
 Бебешондел, хиляди пожелания за благополучно развитие на нещата.
 Марияп, надявам се тревогите и притесненията да се окажат напразни.
 Ние вчера,бяхме на консултация,за месец и половина Ивайла е наддала 1300гр и е пораснала с 2 см. Насочиха ни за консултация към гастроентеролог т.к. все още жълтеницата не е отшумяла и ми казаха, че може би ще трябва да мине на АМ за няколко дни, което хич не ми се иска. Има още нещо, което ни притеснява, случва се понякога да не може да си поеме въздух за няколко секунди, пидиатърката не можа да ни каже за какво точно става въпрос, но се надявам да не е нещо сериозно. Ох, малката се събуди, това е засега от мен

# 241
Адис, какво е обяснението, че от АМ жълтеницата ще мине? newsm78

# 242
  • sofia
Адис, дано да е обичайното захласване при бебетата, на моята приятелка сина го правеше до 2г възраст, особено като се разплачеше! Тя пляскаше с ръце пред него или просто вдигаше силен,рязък шум, за да се стресне детето, много е неприятно

Бебешондел, възхищавам ти се на смелостта, аз ако бях...да съм се ошашкала! С вас сме

# 243
  • Варна
Честита беба на мама Шана!Само хубави моменти от тук-на татък Heart Eyes
Честити месечинки на всички мини-рожденници!Да са живи и здрави за радост на мама и тате!
Бебешондел Hugс много положителни мисли всичко,ще мине и замине Hug
А сегаааа
Първо мерси за съветите за Биогаята,дано да се повлияят тея колики,че както не нося на безсъние,направо съм като пречукана(ама как звучи само Laughing).Намерих и аз къде да обяснявам за безсъние и т.н. Embarassed
ЗА бозата-в болницата,акушерките ни предупредиха,че може да причини колики и стомашен дискомфорт на беб.Аз го изпитах на своя глава(корем),а и на бебо(вече бях пила).Така ни куркаха и пукаха коремите,че..Не бях забелязала до тогава такова действие,явно толкова съм пила боза.
За пъпките-и Вики и пъпчасал в лице.А и вече няколко пъти го претоплям,забележете-като излизаме на разходка.Тялото му става на ситни пъпчици.Лечение-чакам да си минат сами.
Забелването-рано ни е още.Не смятам да правя нищо насилствено,както и на Преско впрочем.
Секретите в очето-в крайна сметка не минаха от Тобрекса,но се повлияха от кърмата.Мерси за подкрепата и съвета на.......оф,не помня LaughingДок каза да продължавам с преварена вода да почиствам,явно не е толкова сериозно Peace
За жълтеницата-още си е жълтичък.Продължавам да не давам подсладена вода.
Един по-личен въпрос-поглеждали ли сте как е положението отдолу?Аз го направих и не съм очарована SadСякаш,че влагалището ми се е...абе не се е прибрало,ами е като изплюто.Дали ще се прибере,как е при вас?Оффф много гаднооооо Confused
За теча-стана безцветно вече.
Сига толкова.
Приятна вечер на всички Grinning

# 244
Gali&presi, колко време капа кърма в окото, за да се повлияе секрета? Аз капя от сутринта и ми се струва, че има подобрение.

За коликите- страшно доволна съм от Ентерекинд.Давам ги от сутринта и цял ден си спи като къпан.А вчера беше ужас някакъв.

# 245
  • Варна
Някъде за 3-4 дена,може и малко повече,но продължавам все още за всеки случай Peace

# 246
Здравейте, мами!
17 дни след раждането успявам да се включа  Grinning
Малката е сравнително кротка, като изключим моментите на болки в коремчето и газове, горкичкото дете, така ми е жал като се мъчи! Давах инфакол, но акото рязко намаля и го спрях. Купих колийф, почнах го днес, да видим. Притесних се, че се е запекла и вчера дадох дуфалак, днес вече ака доста повече.
Кърменето беше адска мъка (за мен  Cry) в началото, вече е по-добре положението, макар че още е болезнено захапването. Чакам да позагрубеят зърната и да не усещам болка повече...
Ето снимка на малката Луиза:

Последна редакция: сб, 12 фев 2011, 19:05 от Griet

# 247
  • София
Да се запиша и аз в "Родени" wavey

Честита рожба на Шана! Да расте здрава и щастлива малката Никол!

Бебешондел, Марияап, стискам палци мънинките да са добре и скоро всичко да е зад гърба ви.

Имам и още една молба за помощ към Евридик@

Евридика, бях ти писала за проблема си с едната гърда, която пуска изключително малко мляко (20 мл). Бях на мамолог и се оказаха много тесни каналчета. Лекарката каза, че нищо не може да се направи и тази гърда почти не се пълни с мляко. Диана е на 29 дни и само на кърма, на всяко хранене й давам и двете гърди. Храни се на около 3 часа. Притеснявам се обаче дали скоро млякото ще й стига, т.е. ще мога ли да я изхранвам с кърма само от едната гърда и малко помощ от другата? Как мислиш? Не ми се иска да я дохранвам поне още няколко месеца.
Благодаря ти още веднъж за съветите!!!

За колики от вчера давам Еспумизан. Снощи имаше ефект, детето заспа спокойно. Не знам дали е било случайно или капките са помогнали.

Последна редакция: сб, 12 фев 2011, 19:13 от Мелона

# 248
  • София
Нещо и нас започнаха да ни мъчат колики май, май Shocked Постоянно иска на гърдата да ми седи или някой да я гушка. В аптеката на мъжа ми са дали Инфакол, дано не се запече и да помогне, че не мога да я гледам как се мъчи  Sad

# 249
Привет мамита  Hug
Много приятно ми стана като видях заглавието на темата  Laughing Благодарности   bouquet

Видях че се е родило и последното бебче и вече сме пълен отбор  Laughing
Сега официално-да са ни здрави и добри дечицата-някои много чакани,някои много нетърпеливи ,а други прекалено инатливи,но всички до едно силно желани
Момичета ,кажете,колко време се дава вит.Д на бебоците?
И (не ми се смейте) как разбирате че трябва да преминете на следващ размер пелени  Embarassed

# 250
Здравейте и от мен момичета!
Аз съм много нередовна в писането:(, но с 2 деца определено ми е по-трудно!
Включвам се по повод интимния въпрос на Gali&presi- аз също съм малко притеснена относно изгледа, който намерих в огледалото-сякаш съм надута отвътре! Родих преди 20 дена и се чудя нормално ли е??? Та дори се чудя дали да не отида да ме погледне гинеколожката ми, но изчаквам да ми спре напълно течението! Признавам си, че малко се успокоих, като ти прочетох въпроса и се надявам, че все пак е нормално и просто е твърде скоро след раждането, за да сме се възстановили напълно!
Ако някой е по-информиран дайте мнение-да ходя ли на лекар или да изчакам и колко да чакам Rolling Eyes

# 251
  • София
Честито ни изтърсаче, да е здраво и поспаливо!
mariyap, стискам палци да е фалшива тревога!
Бебешондел, бързо да остава зад гърба ви това изпитание!

За пъпките от козметика - в болницата беше пъпчасал по тялото и на изписването педиатърката каза да намаля къпането и да не ползвам козметика. Минаха му за 2 дена. Сега мажа само където видя суха кожичка и то не с олио, а с по-лек крем.
Акнето - Боян е като в разгара на пубертета, доста са гнусни пъпкит, но няма да ги пипам.
Забелването - четох, четох, смених си 100 пъти мнението. Мислех да не пипам, но после като четох всички мнения се оказва, че 30% от незабелените по съвет на прословутия доктор Оги после към 2-3 години са за операция. Така че май ще дйствам леко, но по нататък.
За почистване при момиченца - никакво бъркане - само отвън по гънките с преварена вода, ако има нещо.
Въпрос към мамите с породени - как се разхождате? Колебая се дали да купя количка за породени (гледах евтина) или да взема борд за стъпване. Не съм сигурна дали Михаела ще издържа дълго на борда и дали ще е удобен при всеки бордюр, но пък много ми е удобна сегашната количка и не ми се иска да я смням.

# 252
  • София
...
Другия ми въпрос е, нали при момиченцата не се бърка вътре на "пеперудката" Laughing
...
аз не бъркам. вечер след баня разтварям внимателно и почиствам с тампон напоен с бебешко олио, най -добре на себамед, заради пх'то. в момента ползвам САНО и съм доволна. вътре винаги си остава какво да се почисти и тка с олиото е супер. гледай да е  с подходящо пх  Peace

Грозно пате, аз давам Ентерокинд. Преди по няколко пъти на ден, сега макс по 2 пъти, защото се поуспокоиха нещата. капя му по 3-4 капки в устата директно.
Не мисля, че е добра идея да се слага кърма. по-добре отвара от лайка или просто преварена. сигурна ли си, че е конюктивит? силно заразен е. може да е запушено каналче? ние вече от 20тина дни си имаме такова  Confused

Бенджолина, слагай чорапките върху ританките. чорапките не всички са памучни. за ритнките поне е сигурно.

# 253
Въпрос към мамите с породени - как се разхождате? Колебая се дали да купя количка за породени (гледах евтина) или да взема борд за стъпване. Не съм сигурна дали Михаела ще издържа дълго на борда и дали ще е удобен при всеки бордюр, но пък много ми е удобна сегашната количка и не ми се иска да я смням.
Ние имаме двойна количка Джейн туин ту и нормална количка перего плико с бъгипод столче. Много съм доволна и от двете , но да си кажа честно ми е най-лесно бебето в слинга  баткото в перегото  Mr. Green

Благодаря на всички за подкрепата  Hug

careener изчисти си кутията.

Последна редакция: сб, 12 фев 2011, 20:11 от Бебешондел

# 254
  • София
от нета цитат: "ПОСТАВЯНЕТО НА КЪРМА В ОКОТО-ТЯ Е ИДЕАЛНА ХРАНИТЕЛНА СРЕДА ЗА РАЗВИТИЕ НА БОЛЕСТОТВОРНИ БАКТЕРИИ-ОСОБЕНО НА СТАФИЛОКОКИ И СТРЕПТОКОКИ,КОЕТО Е МНОГО СЕРИОЗНО.ЗНАЯ,ЧЕ МНОГО ЖЕНИ НА ВЪЗРАСТ СЪВЕТВАТ МЛАДИТЕ МАЙКИ ДА ПОСТАВЯТ КЪРМА В ОЧИТЕ НА БЕБЕТАТА,НО ПОВЯРВАЙТЕ ТОВА Е НАРОДНО САМОЛЕЧЕНИЕ,КОЕТО МОЖЕ ДА КОСТВА ЗРЕНИЕТО НА БЕБЕТО ВИ!"

Мацки, аз не знаех нищо по въпроса за забелването и откакто онзи ден педиатърката ми каза и показа как да забелвам, го правя редовно. Навредила ли съм му вече?  Confused

Общи условия

Активация на акаунт