Отговори
# 225
  • Сливен
Момичета имам няколко въпроса Praynig
По колко грама кърма трябва да изяде бебе на 2-3 седмици. Питам, защото ще отсъствам другия петък за няколко часа и ще се изцедя и таткото ще я храни с шишенце и да знам колко да му кажа да й дава горе долу.
Другия ми въпрос е, нали при момиченцата не се бърка вътре на "пеперудката" Laughing
А относно обривите и на мен са ми казали, че са на хормонална основа и си отиват от само себе си и не се пипат. И на Емилия се появяват.
Какадака домъчня ми за теб Simple Smile Hug
Честити месечинки на всички бебчета днес Hug

# 226
Момичета имам няколко въпроса Praynig
По колко грама кърма трябва да изяде бебе на 2-3 седмици. Питам, защото ще отсъствам другия петък за няколко часа и ще се изцедя и таткото ще я храни с шишенце и да знам колко да му кажа да й дава горе долу.

До края на първи месец се дава до 110мл. мляко.
Поне на нас така ни казаха. Ние в момента изяждаме максимум 100мл.

# 227
здравейте, момичета, само накратко и прелетно, че у дома е ателие:) спрейваме врати, тераси етц. с мъжете  Sunglasses

Бебеш!  Praynig нека всичко е наред с мъничка Тея, а вие запазете спокойствие, гуш! едит: ще ти пусна нещо на лични.

Биогайа - отделях в малко количество вода в друго шише и в него слагах заветните пет капки

честити днешни месечинки   bouquet

бозата - наистина е мит с днешна дата, освен ако не си намериш някой да ти прави (или да те научи да си вариш) в домашни условия; наличната в търг. мрежа няма нищо общо с истинската.

еднократна помощ и ваксинации - и на нас не ни искаха никакъв документ за направени имунизации, странно

изтечение от пеперудката при момиченца - само с преварена водичка почиствах, вече съвсем изчезна. подутите хормонално гърдички само с риванол, ако са твърде издути, поне така и казаха на нас!

обривчето по бузките - пробвахте ли с отвара от невен? тя няма да навреди, както и преварената вода, дори да е реакция на храна или козметика, а не т.нар. бебешко акне.

прегръдки на всички! :*

Последна редакция: сб, 12 фев 2011, 15:33 от careener

# 228
Здравейте, момичета!

Шана, честита ти Никол! Да е здрава, послушна! На теб бързо възстановяване! Чакаме те да разказваш!  hahaha newsm51

Честита месечинка на всички!   bouquet

Бебеш, дано всичко минава бързо! Hug Hug Hug Тея е късметлийка с майка като теб Hug

За забелването на пишката - няма да пипам нищо.Същото правех и с Алекс.Сега даже сам си дърпа леко надолу и почиства.Преди аз го правех.Нищо повече.

За коликите - и при нас са вече факт.Давам Ентерокинд, имах от Алекс, но дозирам по упътването.Някой дава ли и от и по колко?

За еднократната помощ няма нужда от бележка за сложени ваксини.Тази бележка я искат за детските.  Peace

И се сдобихме с нещо като конюктивит.Едното оченце е цялото в гурели.Капя кърма доста често и вече го отваря, но пак е леко зачервено и подуто.Ще продължавам с кърмата, дано се оправи.

# 229
Да ви попитам още нещо.
На Красито и слагам ританки и чорапки, но краченцата долу понякога са влажнички, значи се потят, слага ли се някаква пудра в случая?

# 230
  • бургас
Добро утро и от мен
ние вчера бяхме на консултация - малчо е качил 1100 и пораснал с 3 сантиметра. сложиха му ваксина срещу Хепатит, държа се много мъжки и почти не е плакал  Simple Smile Педиатърката  ни показа как да забелваме пишката - е няма такъв садизъм, обърна ми се стомаха. Снощи с мъжа ми четохме за забелването..... еми в цял свят се отрича и ние решихме да не го правим. Мамите на момченца - ще забелвате ли пишките?

ДОРИ НЕЗНАМ КАКВО Е ТОВА ЗАБЕЛВАНЕ  newsm78 но и не мисля да го правя квото и да е

# 231
Здравейте, имам 4 шишенца лефакс капки против колики  по 50 мл ако някой има нужда, бяхме поръчали за мен и моя приятелка , но тя не ги взе накрая,че нейното дете не получи никакви колки , може би защото беше само на кърма.  На мойто бебе му помогнаха когато имапе колики.,

# 232
Добро утро и от мен
ние вчера бяхме на консултация - малчо е качил 1100 и пораснал с 3 сантиметра. сложиха му ваксина срещу Хепатит, държа се много мъжки и почти не е плакал  Simple Smile Педиатърката  ни показа как да забелваме пишката - е няма такъв садизъм, обърна ми се стомаха. Снощи с мъжа ми четохме за забелването..... еми в цял свят се отрича и ние решихме да не го правим. Мамите на момченца - ще забелвате ли пишките?

ДОРИ НЕЗНАМ КАКВО Е ТОВА ЗАБЕЛВАНЕ  newsm78 но и не мисля да го правя квото и да е
Внимавай само педиатъра да не ти обясни и да го направи без да се усетиш. Действат много бързо.

# 233
  • бургас
Добро утро и от мен

Внимавай само педиатъра да не ти обясни и да го направи без да се усетиш. Действат много бързо.

Joy Joy Joy нас няма да ни хванат,днес ходихме да му слагат ваксина но марти така ревна че нямаше никакво време за глупави обяснения
между другото качили сме 1400гр от изписването

# 234
...Някой беше питал какво да пийва за кърма - МАЙКА МИ КАЗА ДА СЕ ПИЕ БОЗА увеличавала кърмата, пък и била полезна    bowuu

Не искам да се заяждам, но кое е полезното в днешната Боза? Твърде многото захар ли? Или консервантите и другите измислени съставки в нея? И не е доказано, че пиенето на боза води или спомага за увеличение на кърмата!

Био Гая-  давам ги еднократно, капвам 5-6-7капки в лъжичка, колкото погълне/оближе,толкова. но не се сещам да му ги давам преди ядене, но то не пише в упътването преди или след кърмене.

Забелване на пишлето- засега само леко дръпвам/побутвам надолу за да измия. После,от 2-3месец,мисля да започна прословутото забелване.
Ако се направи изведнъж от педиатъра например, каква е разликата? Ще му стане ли нещо?

# 235
Добро утро и от мен

Внимавай само педиатъра да не ти обясни и да го направи без да се усетиш. Действат много бързо.та?

На нас май ни обясниха Sad Каза, че имал фимоза и трябвало много леко да се почиства без натиск при дърпането. Не знам дали е станала беля

# 236
  • Пловдив
Здравейте,
Честита месечинка на бебоците   bouquet

Ние ходихме на преглед в болницата където раждах (имаме безплатни прегледи за мен и бебето).
Стаси е качил 900 гр. за 17 дни  Shocked и 2 см. Док. нищо не каза като разбра че сме само на кърма, но ми каза да му давам Колийф 6 пъти по 4 капки. Взех го и вече дадох веднъж, дано да има ефект, че с толкова ядене, го боли коремчето и много се опъва. Взех и деавит, но му се чудя още дали да давам от него. Каза да почна края на първия месец да правя масаж и гимнастика.

Аз имам ужасно главоболие от снощи - много съм отпаднала и сега видях че имам и температура 38.3 . Пих един панадол, след като го накърмих, дано не му навредя, уж бил пречистен.

Лек ден и приятни разходни - времето е страхотнооооо.

# 237
  • София
Добро утро и от мен

Ми Пате той го направи... не можах да регирам навреме. Защо, проблем ли е ако е дърпана само веднъж?

# 238
Здравейте и от нас Hug
Шана - честито изтърсаче Никол, да е много здрава и щастлива, а мама бързо да се възстановява.
Бебешондел - стиснати палци за много положително развитие на нещата.
vall_t - оздравявай бързо Hug
Честити месечинки Hug

При нас е много ветровито и днес ни се размина разходката Tired
За гадните пъпки по лицето и ние сме така от близо 2 седмици. Почиствам го с лайка и на места, където е много суха кожичката мажа с малко преварен зехтин ама пусто му не минават. Не знам докога ще се точат.

На мен днес ми дойде  Rolling Eyes направо ме разби този теч. Досега ми зацапваше, а сега ми дойде. 9 месеца без и сега да си навакса ooooh!
Някой беше питал за лицеви опори след секцио. Мисля, че е твърде рано, но при всеки е индивидуално. Аз се чувствам добре, но ще изчакам още месец и нещо и ще започвам.

Да ви питам мамчета, вие мажете ли си тялото с нещо стягащо. Много ми е една отпусната кожата.

# 239
Ето тук има много подробен материал за забелването.По принцип съм за нещата да се лсучват по естествен начин, освен ако няма някакъв проблем.Забелването също влиза в тези неща.
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=966

Общи условия

Активация на акаунт