Отговори
# 285
  • София
адис, дано повече не случва това с недишането  Praynig ПОжелавам бързо да откриете и решите проблема или изобщо да няма такъв,а  да е било инцидентно.

Мацки, откачила съм с обривите на Иван.  ooooh! Много кекави тия мъже бе.. и след вчерашните притеснения около пишката, днес с ръка на сърцето ви казвам, че момиченцата се гледат по-лесно.
ТЪкмо мислех, че причината за обрива е шампоана с който не мия от няколко дни и че всичко ще мине и тази сутрин хоп - нови гнойни пъпки по вратлето, отзад при косичката и няколко в горната част на гръбчето.. още не са минали люспите от старите пъпки..  #Cussing out  а обрива по лицето е друг. никога не е бил гноен, никога не се е лющел и даже ми се струва, че минава... ако някой има идея и за да не товарим темата с моите глупости, може да ми пише в тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=563296.msg17808876#msg17808876

# 286
  • София
saxophone, моята Адриана е със същия обрив вече почти месец - ту завяхва и почти минава, ту пак се засилва. Понеже и Бобо беше със същия обрив знам, че е бебешки себореен дерматит. Това са ситни пъпчици по лицето, скалпа, вратлето, ушите, а понякога и по раменете и сгъвките на предмишниците на бебето. По окосмените части като веждичките може да се появят жълти крустички. По принцип не се третира с нищо, минава от самосебе си, но много бавно. Може до края на трети месец да се влачи. Най-сухите места може да се мажат с крем Линола уреа, но не е задължително.Сам по себе си този обрив не е страшен, но е доста неприятен. Пиша ти това за успокоение, но все пак се консултирай и с дерматолог. Ето в този линк е описана и себореята: http://life.familyeducation.com/baby/skin/41732.html. Пиша ти в тази тема, защото и без това отдавна не съм се разписвала. Simple Smile

Ние сме добре, пъпчиви, както вече споменах. Simple Smile Ходим си по разходки или висим в градинкита пред блока. Общо взето ми е кротко бебчето, само дето още си няма установен режим и често по нощите сме будни и се носим ли носим. Simple Smile

# 287
...При запушено каналче може да се стигне и до сондаж, а той се прави с упойка. Откакто го имаме това запушено каналче все това си мисля. Много искам вече да ни мине.

Сакси, за запушени слъзни каналчета на оченце са много ефективни масажите, стига да се правят правилно, ние бяхме с такова, 10-на дена го масажирах, като 5 от тях не съм го правила като хората и се оправи. Преди това оченце сълзеше с жълтозелен секрет, който след ставане от сън слепваше клепачите. При запушени каналчета оченцата са податливи на инфекции. Така че при повече упоритост - масажи по няколко пъти на ден нещата ще се оправят. Но се увери, че го правиш правилно.

Последна редакция: нд, 13 фев 2011, 16:20 от Во

# 288
Саксофон,и ние имаме такива гнойни пъпчици по лицето,но аз не им се стряскам толкова.При нас мисля че е от меда,който си слагам в чая.Или просто от претопляне.
Хора,нормално ли е бебето изобщо да не спи през деня??? Shocked Shocked Shocked CrazyВ чудо се видях Crazy

# 289
  • София
elenia, вече им е време да почват и да не спят.. то си е до бебе де - някои са по-поспаливи, други не. иван например почти не спи у дома през деня. чака да излезем и спи през цялото време. Днес реших да не излизам .. е, в чудо се видях.  към 14.30 подпалих количката и айде. току-що се прибрах, че то пък сама вънка изтрещях  Laughing

Во, и аз знам, че масажчетата помагат. Уж правя, ама май не ги правя, както трябва. Хем, че молих личната два пъти да ми показва. Ще я обясниш ли, ако не те затруднява? може и на лс да не досаждам тука на останалите  Blush

# 290
Сакси, намерих обяснение от очен лекар:

"МАСАЖЪТ СЕ ИЗВЪРШВА ОТ ВЪТРЕШНИЯ ЪГЪЛ НА ОКОТО ПО ПОСОКА НОСЛЕТО НАДОЛУ- ДВИЖЕНИЕТО СЕ ОБОСНОВАВА НА ЛОГИКА- ЦЕЛТА НА МАСАЖА Е ЗАДЪРЖАНОТО СЪДЪРЖИМО В СЛЪЗНАТА ТОРБИЧКА,КОЯТО СЕ НАМИРА В КОСТНА КУХИНА В НОСЛЕТО ДА СЕ ПРИДВИЖИ ПО ПОСОКА КЪМ НОСЛЕТО И ДА САМООТПУШИ МЕМБРАНАТА ВЪТРЕ В НОСЛЕТО КОЯТО ПРЕЧИ ДА СЕ ОТИЧАТ СЪЛЗИТЕ-МАСАЖИРАЙТЕ ВИНАГИ В ПОСОКА ОТГОРЕ НАДОЛУ-НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА НАТИСКАТЕ ТВЪРДЕ СИЛНО,НИТО САМО ДА ГАЛИТЕ ЛЕКО КОЖАТА- СРЕДНО ПО СИЛА ДВИЖЕНИЕ, РЕДОВНО НЯКОЛКО ПЪТИ НА ДЕН, НЕ ЗАБРЯВЙТЕ ПРИ ГНОЙ- ВЕДНАГА КАПКИ И СРЕЩА С ОЧЕН ЛЕКАР"

Ето и цялата тема:
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=12519

# 291
  • в Надежда-та
Да се вреда и аз най-после....мн трудно като сме всички в къщи .То тъкмо оправя и след 5 мин. все едно бомба е паднала ooooh!
Бебеш Praynig Hug с теб сме!
За чурката - и аз съм в чуденка как ще се справим този път. Миналия път с баткото, като стана на 1м. дойде една моя приятелка акушерка и за 3 вечери след баня беше готова Peace .... ама сега трябва сами да се мъчим Confused
saxophone и ние от вчера сме с проблемно оченце Tired и съм в чуденка какво да правя, че чак на 22 сме на консултация.....а не ми се ще да го мъкна в Здравната къща където е пълно с болни. За момента само почиствам с преварена вода.
за изгледа отдолу всичко е наред вече, ама какво беше малко след като се прибрах от болницата ooooh! то не стига че подуто, ми и 2 хемороида..... ooooh!
за жълтеницата и АМ на една приятелка й бяха казали, че бебока имал кърмаческа жълтеница (или нещо такова) и я караха да се изцежда и да преварява кърмата на водна баня Thinking

# 292
еления, и моята вече почти не спи през деня. събират й се общо 2-3 часа. то вярно, че майка й е караконджулка, ама чак пък толкова...
и ти мани, че не спи, ами и се изнервя от това и по цял ден се киселяви, а иначе е супер добро дете. сега направо не знам какво да я правя. нито носенето помага, нито клатенето, нито разходките навън - нищо! просто в един момент вече съвсем се уморява и заспива (след като се е опитала да го направи около 20 пъти и се е будела сама). ужас направо! вие какво правите вашите караконждулки?

# 293
Здравейте мацки,

И Стефан вече почти не спи през деня. Малко е кофти ситуацията, щото хем вече пораства и не можа да спи нон стоп, хем още няма с какво точно да го занимавам (освен гушкане и дондуркане). Вчера му купихме столче за хранене (на което му пада облегалката и става като шезлонг) и сега като го оставя в него и изкарва поне половин час в пулене и мърморене. Надявам се да почне и повече време да изкарва сам и неспящ...

Аз днес като планувах фотисесията на Стефан и се усетих, че още не съм качвала моята. Как лети времето... като си гледах снимките и ми стана мило за бременните си месеци. Ето малко носталгични снимчици
http://www.facebook.com/album.php?aid=2113666&id=1246030369&l=6a5de019e3

# 294
  • София
Ей, много яка рокля на цветя!  newsm10  отивам да доразгледам...
чернобялата с шала, 16та подред - уникална!

# 295
Днес ставаме на 40 дни но нито ми се разхожда до църквата нито ми се прави пита...Никой не искам да виждам, само ме гедат снисходително и съжалително все едно кой знае каква неиззлечима диагноза са ни поставили  Close
Снощи почти не спах от страх да не се разплаче и да не успея да се събудя на време (спя като... заклана) и днес едва гледам... Сега спи доволно гушната в мен а аз не смея да мръдна, защото я съм мръднала я съм я събудила, а я приспивах цял час  Tired

Мишел фотосесията е супер  Party

# 296
Елч и Карина е от тия караконджули /също като кака си  Crazy/, но от два дена я слагам в шезлонга и там заспива /понякога и сама/, определено и харесва в него, за разлика от кошарата. Така и не ми се падна някое по-поспаливо бебе, все караконджули уцелвам  Tired.

# 297
Честито бебче Никол на Шана! Бебешондел бързо да наддавате и всичко да се оправи  бързо при вас! Hug

Аз катто майка на второ момче да кажа за пишоната, забелва се   след навършен 1 месец на бебчето след баня когато кожичката е омекнала при правене на тоалета след баня. Процедурата е деликатна, но не и болезвена за бебчето и главичката излиза постепенно.
saxophone  погледнах ви обривчето нашия батко беше така като беше бебче бяха ни изписали Елком, но това се оказ физиологичен обрив който си изчезна от самосебе си..Иска се търпение, но може да пробваш все пак да смениш праха за пране да не слагаш омекотители, да си направиш диета за 2-3 дни за да видиш дали не е от храна и да спреш временно всякаква козметика на Иван

И аз искам да попитам едно въпросче ЛЛЛ  newsm78

Възможно ли е при смяна на Лосиона ми за тяло , който има аромат на бебчо да не му харесва и да стачкува като направи кърменето по трудно и след повторно измиване на аромата нещатат да се оправят?Тоест бебетат влияят ли се от смяна на парфюма на мама и други подобни аромати?

# 298
Мами, здравейте!

Аз съм от декемврийските мами, но ви зачетох и така като гледам проблемите и питанките са еднакви за всички!

Моят юнак е със запушен слъзен канал на лявото оченце и съ стеснен на дясното. На 07.03.2011 сме на сондаж, който не е никак страшен и е за 10 мин. интервенция, а и упойката не е упойка, а само зашеметяване с райски газ, който трае 15-20 мин.

Искам да ви кажа да не промивате с лайка, защото има едни остатъчни власинки в нея, които не спомагат за отпушването. Промивайте само с преварена водичка и всяко движение по оченцето да става с различен памук. Масажите виждам са ги описали. Съветвам ви ако не се подобрявате до третия месец се консултирайте с офталмолог, защото инфекциите на очето не са приятни. Зачервеният клепач е вторична инфекция на око със запушено каналче. Ние масажираме и капем най-различни капки два месеца, но уви - сондаж.

Ако имате други въпроси питайте!!!

Успех!!!

# 299
  • София
Запис и въпрос
от няколко дена изпражненията на беба стоят някак лепкави, не чак като мекониум, но нещо подобно, само че с хубав жълт цвят. Това нолмално ли е според вас?

Общи условия

Активация на акаунт