Отговори
# 315
Искрен го слагам в слинга като жабче.

Pepinka, и аз така го нося Крис... сек да ти потърся снимка...
ето го връзването и слагането: http://www.estestveno.com/node/184

# 316
Агент, така обаче като седи в слинга, ако внезапно огладнее как се оправяш? Вадиш го и го кърмиш? Знам, че има слагане в слинг, където бебето може директно и да си поцоква, ама как ли беше  newsm78

# 317
Здравейте,
Честито ни последно бебе. Вече отбора наистина ни е пълен. Шана честито.

от проблемите дискутирани тук- имаме секрети в окото все още. След 7 дена Торбекс, почнах кърма да капя, ама сега ме хвърлихте в размисъл. Мисля,че е конюктивид, защото първо беше само едното око, а после и другото се зарази.

Имаме обрив, беше по силен, но почти изчезна, без да правя нищо.

Бенджолина, как правиш чая от ленено семе. И мен ме хваща запек, много неприятно, аз не страдам по принцип. Ще видим как ще го оправям.

И аз съм от неспящите. Много кофти се чувстам. SickВие се оплквате,че бебетата ви не спят през деня, а моето не спи през нощта. Ако беше през деня.. щях да му намеря бавачка,ама ..

бебеш= Hugпозитивна енергия от мен.

мила, много е забавно при теб Wink

Последна редакция: пн, 14 фев 2011, 01:37 от Antoaneta :)

# 318
etomira, ужасно ти е трудно, дано яна се оправи бързо и не вдига повече темп, дано бебенце се успокои и те остави за миг поне  Hug

adi101, да ти кажа и при иван ми се случиха 1-2 пъти в последните дни такива изпражнения. не знам от какво е.

Това е екстра към обривите, най-вероятно наистина ви е алергична реакция...

Хора,нормално ли е бебето изобщо да не спи през деня??? Shocked Shocked Shocked CrazyВ чудо се видях Crazy

Абе то, че не е нормално не е, ама гледам че доста бебенца са така (включително и ние). А Рая и навън не иска да спи. Само кратки дрямки от по 10-15 мин. А трябва да спят повече, за да може мозъчетата им да си почиват от емоциите.
Имам въпрос към Нощни и Бебешондел, а и към останалите, които ползват слинг-шал - много трудно това чудо, в каква позиция слагате бебчето вътре. Ние от два дена се мъчим, но много се изнервяме и двете и накрая се отказваме - или е стегнато, или хлабаво, не знам къде да сложа крачетата на бебка... цяла одисея. А прочетох цялата книжка с инструкции и клипчета гледах, но при нас не се получава - казват при новородени да е изправено бебчето с крачета във феталната поза, но Рая ги опъва и не ще. А ръце вече не ми останаха.

Намести я като в кенгуру (тях ги дават от първия месец)

За кърменето, свалям малко надолу слинга и готово ...
А щом ви болят ръцете защо не си вземете възглавница за кърмене? newsm78

Приемам всякакви съвети как да науча Тея да пие вода... Tired

Последна редакция: пн, 14 фев 2011, 08:51 от Бебешондел

# 319
etomira Hug Hug не се притеснявай всичко ще се нареди!

pepinka1 за слинга Слагам калин като жабче, както е показала Agent Provocateur. Много му е удобно или зяпа постоянно или заспива  Peace Аз без слинг не знам какво щях да правя  Crazy Така докато го нося си хапвам проскам дрехи али бали  Mr. Green

снуки абе според мен си имаш мляко, мен Калин си ме цока на 2-3 часа, гърдите са ми меки, но той си пълни съвсем редовно памперсите и връзва бузки. Още не са ни теглили, но и да ми предпишат АМ няма да давам  Peace Твоята буба е мноооооого сладка! Айде да ги женим! Моито и твоето имат еднакви нослета  Mr. Green https://picasaweb.google.com/daniela.rangelova/SheinovoHospital# … 68771539571882178

Бебешондел Калин го научих да пие чай и вода с контейнерче от физиологичен разтвор  Mr. Green Измих го с вряла вода, напълних го и му пъхам в устата няколко капки. Малко по малко се научи за 1 ден стана  Peace

# 320
  • София
etomira съчувствам ти мила  Hug, дано скоро се оправят нещата! Аз като изтрещя много и почвам да говоря глупости и да се хиля, разсмивам и мъжа ми и така ми става по-леко и минава по-бързо. Иначе обратният вариант е да почна да крещя!
Шана честит ви бебок! Да ви е жива и здрава госпожицата!
При нас от днес се диша малко, баткото отиде на градина, горкият хич не му се ходеше, започна да си измисля, зъбът го болял, после гърбът, кракът, корема, само и само да не ходи. Simple Smile
Най-накрая ми преведоха болничния и сега съм богатааааа! Е като платим сметките... ще има малко и за екстри. Пуснах поръчка от лятната колекция на Некст и сега нямам търпение да дойдат нещата. Само Никола намаза, но женски дрехи имам толкова много, че до годинка сигурно няма да купувам нищо.
Иначе бебето като цяло на фона на баткото е песен просто! Вярно е, че мъжете са по-кисели.Никола се дереше денонощно, бях станала като сянка.А сега София стига да не я мъчи нещо си кротува.
Пишката съм си я забелила собственоръчно.Около година и нещо ми отне този процес.Всяка вечер по време на баня по-малко.Не съм дърпала, не съм насилвала, не го е боляло.Сега вече сам като се къпе си я забелва и мие.

# 321
  • София
Момичета, какъв тип слинг носите?
Аз имам такъв с халки, ших си го за каката, но за тази възраст хич не ми е удобен. Милена я носех в него след 3м в изправените пози. Колебая се дали да си поръчам шал, не знам дали има смисъл.
Не знам дали това сте го обсъждали, но се чудя за 40дни брои ли се датата на раждането? Срещам противоречиви мнения... newsm78

# 322

Бенджолина, как правиш чая от ленено семе. И мен ме хваща запек, много неприятно, аз не страдам по принцип. Ще видим как ще го оправям.

И аз не страдам от запек принципно, но след секциото така се получи, че ми се наложи.
Иначе чая приготвих така 2 супени лъжици стрито ленено семе, заляти с 500 мл. студена вода. Това нещо кисне 24 часа и после си пийвам по малко.

# 323
  • Пазарджик
...
Имам и още една молба за помощ към Евридик@

Евридика, бях ти писала за проблема си с едната гърда, която пуска изключително малко мляко (20 мл). Бях на мамолог и се оказаха много тесни каналчета. Лекарката каза, че нищо не може да се направи и тази гърда почти не се пълни с мляко. Диана е на 29 дни и само на кърма, на всяко хранене й давам и двете гърди. Храни се на около 3 часа. Притеснявам се обаче дали скоро млякото ще й стига, т.е. ще мога ли да я изхранвам с кърма само от едната гърда и малко помощ от другата? Как мислиш? Не ми се иска да я дохранвам поне още няколко месеца.
Благодаря ти още веднъж за съветите!!!
...

Здравей Мелона,

тесните канали на гърдата са много относително понятие. Има много интересно ултразвуково изследване на лактираща в момента гърда. При него преди слизането на млякото е измерен диаметъра на канал - 1,2 мм, а по време на слизането на млякото - 4,4 мм. В самото изследване заключват, че средното увеличаване на диаметъра на каналите по време на слизане на млякото е около 1,15 мм. Самото разширение на каналите се свързва с отделянето на хормона окситоцин, който е отговорен за предвижването на млякото по каналите надолу към зърното.

Производството на кърма в гърдите обикновено се свързва със стимулацията на конкретната гърда. Кърмата се произвежда в т.н. алвеоли, а каналите служат за предвижване на млякото. В случай, че едната гърда се стимулира по-малко от другата, обикновено тя започва да произвежда по-малко мляко. Често това се свързва и с предпочитанията на бебетата към една или друга гърда.

Има немалко случаи, в които майките кърмят предимно от едната гърда, дори има такива, в които кърмят изцяло от едната, а другата спира производството на кърма, тъй като липсва стимулация. В повечето случаи бебчето напълно се засища от едната гърда, тъй като тя започва да произвежда повече кърма (на принципна на търсенето и предлагането). Единственото неудобство е, че има значителна разлика в размерите на двете гърди.

Явно Диана в момента е напълно задоволена от количеството кърма, което поема. А това е чудесно.

В случай, че имаш желание, може да опиташ нещо, да видиш дали ще проработи при вас - повече стимулация на гърдата, която произвежда по-малко мляко. Това означава например всяко хранене да се започва с нея и след това да се предлага "по-производителната". След като Диана се нахрани, може отново да се предложиш първата, за допълнителна стимулация, стига тя да се съгласи да суче, разбира се. Друг вариант може да е в случай, че между обичайните хранения търси да суче (например след 1,5 часа) за задоволяване на сукателен рефлекс, вместо залъгалка, да предложиш отново гърдата, която по-малко произвежда. Ако мислиш, че тези мерки може да имат резултат при вас, може да опиташ тази схема няколко дни (5-7 дни) и да видиш, дали има някаква положителна промяна.

Ще се радвам да споделиш какво мислиш за този вариант  Hug

...
И аз имам въпрос към нашите консултанти от ЛЛЛ. Извинявам се предварително за дългите обяснения.
Не съм сигурна как точно да дефинирам проблема и дали има такъв, но ситуацията е следната: На 11 дни сме в момента, родихме се голям мъж- точно 4 кг, понеже в крайна сметка се наложи да родя със секцио, го бяха захранили с АМ, но това по никакъв начин не ми създаде каквито и да било проблеми- още от втория ден, когато ми го дадоха, го слагах на гърда, за да стимулирам лактацията, тръгна си кърмата, бебето е страшно лакомо и още в родилното отказваше шишето с АМ и търсеше гърда. Първите дни свали 300 гр, последният преди да ни изпишат е качил 60 гр. и в крайна сметка ни изписаха 3760 гр. Дотук добре, но от няколко дни бебето иска да яде постоянно, като имам предвид през час- час и половина, рядко може да издържи до два часа. По- дълги паузи за хранене прави през нощта- на 3-4 часа. Рядко памперсът е чист , т.е бебето ака почти след всяко ядене, също така винаги е обилно намокрен, когато го слагам на гърда го чувам да преглъща, и от тези фактори съдя, че кърмата му е достатъчна. Но пък постоянно ми заспива на гърда и може да прекара часове така, аз се опитвам да го будя, но реално времето, в което суче активно е не повече от 10-15 мин, ако го оставя в ръцете ми, може да спи с часове,  ако се опитам да го оставя в леглото, се буди и почва да плаче, да си хапе ръчичките и изобщо цялото му поведение подсказва, че търси гърда- и това, че се случва през час, час и половина, направо ме води до отчаяние, нощем спи между нас и пак му давам гърда като сме легнали и двамата, защото това е единственият начин да поспим, а да не говорим, че болката в зърната ми е просто неописуема, направо ми иде да крещя, като засуква  Sad
 Много ще съм ви благодарна, ако ме насочите къде е проблемът в тази ситуация, благодаря предварително и се извинявам за дългия пост   bouquet

petience,

така описано, реален проблем едва ли има. Има бебчета, които имат голяма нужда да са близо до мама, да усещат топлината ѝ, мириса ѝ, да чуват биенето на сърцето ѝ. Така те се чувстват спокойни и сигурни в този огромен и непознат свят. Може би и Лазар е от тях - все пак допреди 10-тина дни е бил на топло, тъмно и доста тясно място, но пък познато и сигурно, където е чувал сърцето и гласа на мама.

Поздравявам те за усилията, които си положила в родилното и за това, че се водиш по Лазар. Най-често бебчетата сами ни показват, от какво имат нужда в момента.

Напълно е възможно голямо и силно момче като Лазар да успява да изсуче за 10-15 мин количеството кърма, което му е необходимо (а и пеленките го показват). В случай, че се притесняваш все пак, може да опиташ компресия на гърдата - тя е доста ефективна при сънени бебечета, защото помага за увеличаване на налягането в гърдата и по този начин за продължаването на притока на мляко. А обикновено това кара бебетата да продължат да сучат. Досега няколко пъти сме пускали информация за компресията, но ако искаш, мога да ти пиша по-подробно как се прави и да ти дам клипче.

Относно болезнените зърна - мислиш ли, че е възможно засукването да не е съвсем правилно? В повечето случаи това е най-честата причина за болка при засукване. Правилото е, че бебето трябва да е с широко отворена уста (около 160 градуса), главата да е леко назад, а зърното трябва да сочи към нослето. По този начин то влиза назад и нагоре към меката част на небцето, където при сучене бебчето не го наранява. При това позицията на телата трябва да е корем към корем, за да не се налага на бебето да си извърта главата, за да засуче. Това е едно много хубаво клипче, което показва къде трябва да е зърното и как да стане това.

Много майки намират за изключително удобна и биологичната поза, при която в повечето случаи бебетата сами засукват много правилно. Ако решиш, можеш да опиташ дали ще е удобна за вас.

...
И аз искам да попитам едно въпросче ЛЛЛ  newsm78

Възможно ли е при смяна на Лосиона ми за тяло , който има аромат на бебчо да не му харесва и да стачкува като направи кърменето по трудно и след повторно измиване на аромата нещатат да се оправят?Тоест бебетат влияят ли се от смяна на парфюма на мама и други подобни аромати?

Добро Утро  (колко хубав ник Grinning ),

напълно е възможно. Най-хубавият аромат на света за бебчетата е този на мама. Нищо не може да го замени.  Hug

# 324
  • София
Мишел, много секси фотосесия, бравос  Mr. Green
Етомира, бързо оздравяване на малката и по-спокойни дни на теб  Hug
tuty1, снуки много са сладки мъниците  Heart Eyes

Не знам дали това сте го обсъждали, но се чудя за 40дни брои ли се датата на раждането? Срещам противоречиви мнения... newsm78
Тук момичетата бяха писали, че се брои от деня на раждането, но аз броих от следващия, още повече че родих в 22.30 ч.  Grinning

И Виктор вече не спи толкова много и ако ги нямаше гадните колики щеше да е много кротко и спокойно дете, ама... Иначе през нощта се буди често и често заспива върху мен... не мога вече да се боря с безсънието Confused

# 325
  • Варна
Добро утро,честити празници на всички Heart Eyes txtloves Two Hearts Wine Glass luvbed newsm51
Тази биологична поза само на нас ли ни е трудна?Бебо не може добре да си държи главата и постояноо се захлюпва, за това трябва да я придържам,което не ми е особенно удобно.Някакви тънкости,които да предложите?Хайде приятен ден на всички Kissing Heart

# 326
ей, мацки, честити ви празници!
на мен днес ми е супер празнично. освен, че е свети валентин и трифон зарезан преди 3 години на тази дата се запознах с мъжа ми. тогава изобщо и не предполагах, че ще се омъжа за него. Simple Smile

изпращам ви много позитивна енергия и ви желая най-страхотния ден!

# 327
Добро утро момичета,

Аз искарах кошмарна нощ - толкова силни колики Стефан до сега не беше имал. Ама то аз съм си виновна - успокоих се, че последните дни той е доста добре и вчера се изкуших и си хапнах малко помело... голяма грешка. Цяла нощ се гърчи милото, а аз като знам, че аз съм му го причинила и немога да опиша какво ми беше... Сега заспа, дано вече се успокои  Praynig

снуки, мама зайка големи сладури са ви мъниците

# 328
  • София
Леприкон, при яна само био-гайа, помагаше за запек. акаше по веднъж на 4 дни това дете  ooooh!

madlen_81, май и на нас ни трябват капки, чак се ядосвам , че не ни ги изписват, а се мъчим..  Rolling Eyes

tuty1, голяма сладурана си имаш  Heart Eyes

снуки, по това, което си писала ми се струва, че си имаш кърма - суче шумно, мерките и че като стиснеш има кърма, нищо че са меки. нощни добре ти е го е казала. аз на твое място не бих дала АМ. съветът ми е да спреш АМ и да поговориш с някой консултант. Успех!  Hug

Бебешондел, защо трябва тея да пие вода на всяка цена? Извинявай, ако си казала, но съм пропуснала  Embarassed

=Michelle=, много самокритично, няма гаранция, че е от помело, въпреки че е вероятно. Дано вече не ви спохождат такива изкушения  Wink

Имам си яна!  Heart Eyes Вчера се върна от кратка екскурзийка с баба и дядо до село и днес съм й опростила яслата.  Crazy

# 329
снуки, много е нежничка малката Никол  Hug а за кърменето и аз бих ти казала да не почваш добавка, папкайте по-начесто просто!

Мишел, макар че може и да не е от помелото, понеже и аз ужасно обичам горчивите цитруси, да ти кажа какво правя - гледам да не приемам целулозата, а само сока, поне сега началните месеци. бтв, страхотни бременни снимки! ехх, прихваща ме носталгия по онова вътрешно сияние, което имахме всички.

Бебеш, и Катето се мръщи на вода, хихи, точно като майка си: аз мога да живея само от 1-2 кафета дневно и чаша червено (е, не в момента, де;) и въобще да не се сетя да близна вода. но с лека принуда приема биберона. ние и така не изпиваме кой знае колко, минават и дни без да пие изобщо.

момичета, имаме лека хрема и двете (аз почнах ще се справя с цитросепт, но на малката й предстои Hepa B ваксина в сряда..) вие какво давате/слагате в нослетата (освен физиологичен разтвор)? онези, които ще правите ваксинации и имунизации - бихте ли отложили само при хрема (без повишена Т и каквото и да било друго)?

Общи условия

Активация на акаунт