Отговори
# 375
Та по въпроса на Бебешондел, чайчето може да е алтернатива, ако бебето не иска водичка.

Чая не може да замени водата. Чаят си е чай, водата си е вода. Ако си мислите, че като давате сокчета и чайове детето пие вода... лъжете се. Детето просто пие нещо течно, но функциите, които има водата в организма нищо не може да ги замени.
т.е да даваме и вода ?
Оф тотално се обърках.
Нали уж кърменото бебе нямало нужда и тези други течности са за сметка на кърменето. (изключвам случай като на Бебеш, когато е необходимо поради някаква сериозна причина)

# 376
  • ул. "Мечтание"
ако не те затруднявам дай пример за що годе нирмално хранене или какво да премахнем от менюто....
на нас коликите ни се засилиха вчера...а мислех,че щом мина 1 месец на слаби болки така ще продължат или ще спрат...уви Sad от вчера голям рев и болки  Cry

Не ме затрудняваш. Яж възможно най-простите храни, които са обработвани възможно най-малко. Прости манджички, в които има възможно най-малко съставки (така и по-лесно ще установиш от какво ѝ се появяват коликите). Избягвай рафинирана захар, бели брашна, пържено, подсладители. Ако ти се яде сладко - хапвай плодове, мед или сама си прави сладки неща. Готви само с изходни продукти и избягвай подправки, фиксове и храни, в които има мононатриев глутамат. Старай се да не консумираш прясно мляко (евентуално само сирене или кисело мляко, но в малки количества). Намали месото до необходимия минимум, наблягай на зеленчуците.
Като цяло звучи трудно, но е доста по-лесно да се направи на практика и не отнема чак толкова време.  Peace Нужно е само да се научиш да четеш етикетите на продуктите, които купуваш.  Simple Smile

Бенджи, ако даваш чай с цел да пие вода, все едно нищо не правиш. Ако даваш чая с цел антиколики, не е нужно да даваш вода, ако се кърмите на поискване. Казах го по принцип и за вбъдеще! Положението с кърменето е съвсем различно, бебето преди да бъде захранено няма нужда от допълнителен прием вода, ако получава достатъчно кърма.  Peace

# 377
  • Сливен
Здравейте, днес бяхме на ортопед. Реших да отидем частно при д-р Васев, специалист от Стара Загора, който идва веднъж в месеца в Сливен. От регистратурата бяха така любезни да ни дадат 1 номер, защото сме с 18 дневно бебе. В болницата беше пълно по коридорите. Тя взе, че отгладня и се разрева точно пред вратата(чакахме д-ра да пристигне) и аз извадих шишенце с АМ да я понахраня да се успокои.  За мое щастие не пожела биберон, изплю АМ-то. Поуспокои се. Тъкмо лекаря влезе в кабинета и една жена бърза да влиза #2gunfire Докато се усетим, тя беше ни изпреварила, тъй като пред кабинета беше лудница. И ние влизаме с нея и лекаря ни гледа странно. Вика разберете се кой е пръв. И мъжа ми "с малко бебе сме с първи номер". И патката си седи и неще да излиза. Доктора се изнерви. Поне да ни беше защитил малко. Не ги ли е срам. И жената :"Ами добрее, ще почакам" Идеше ни да я заблъскаме #2gunfire #Cussing out
Та прегледа я , слава богу, каза, че крачето ще се оправи, но да го третирам на вътре 2-3 пъти на ден. До месец щяло да се прибере навътре. Забеляза, че трудно си разтваря крачката и ни заръча да й слагаме ортопедични гащички. Вече можем да сме спокойни, че една жена отвън с бебе на 3 месеца, разказа, как ходили с бебето през 10 дни в Ст Загора да му слагат превръзки.  Sad Добре, че нашия случай не е страшен и ще се оправи Емилия. Това е от мен за сега, че стана много дълго. Още съм бясна на оная в кабинета.  #2gunfire

Последна редакция: пн, 14 фев 2011, 18:50 от violini

# 378
  • Варна
Как мислите,дали е проблем,ако се дава Инфакол и Биогая в едно денонощие?

# 379
  • София
Днес бяхме на консултация, 800гр от изписването и 2,5см.
Както писах имаме малко пъпчици по бузите и по носа, както и едни странни на вид изпражнения, някак лепкави стоят. Та док каза да съм на китайска диета - ориз, картофи и ябълки.
Аз вода и с каката не съм давала и сега не давам.
За погача ще меся в събота, но за чиста молитва знам че се ходи точно на деня, та затова питах дали някой знае как се смята деня.
Някъде четох за мед-доколкото знам мед не се дава до 2год, както и кърмачките не трябва да ядат. освен че е мощен алерген съдържа спори които носят опастност от ботулизъм.

# 380
  • Пазарджик
gali&presi аз така ги давах.Един път на ден Биогая ,а Инфакола на всяко ядене и така докато не се запекохме и спрях Инфакола.
Бубе и аз мислех ,че коликите ще ни се разминат ама преди 4 дена като писна в чудо се видях.Взех Ентерокинд/могат да се дават и при нужда и облекчават доста бързо/.

Преди време се оплаквах и от памперсите ,че ни пропускат и се почна едно купуване и пробване .Мисля ,че открих нашите памперси на Пуфис номер3-40бр. няма пропуск.

# 381
  • София
Здравейте, и аз да се отчета:

Колики - липсват засега или са доста слаби;
Обрив - цялата лява половина на лицето, малко на вратлето и единични пъпки на гърдите. Засега не го мажа с нищо, надявам се да мине...
Акане - понякога по веднъж на ден, понякога...веднъж на 3 дни.  Sad

Един проблем, с който не видях някой тук да се е сблъсквал. На прегледа в Токуда 1 седмица след изписването, казаха, че Йоана има налепи по езичето (бяло е) и и изписаха Дактарин по 3 пъти на ден. Питах дали и аз трябва да си мажа с нещо зърната, лекарката ме прегледа и каза, че аз инфекция нямам. Питах дали не е логично, след като се кърмим и аз да се лекувам и тя каза, че аз нямало как да я хвана Shocked newsm78
До тук ОК, почнахме да се лекуваме, тя изяде вече една туба крем, но езичето и продължава да е бяло. Няма налепи по венците, бузите или небцето, няма болки при сучене (тя суче в денонощието повече време, отколкото спи), няма  нищо. И се чудя сега да купувам ли втора туба крем (тя изобщо не го харесва) или може езичето и да е бяло от млякото, понеже тя почти непрекъснато има мляко в устата - или от кърмене или от повръщане...

И още един въпрос към ЛЛЛ:
Оправяме се с кърменето, бебето наддава добре и горе-долу има някакъв режим от 8 вечерта то към 8.30 сутринта (тя си направи режима, кърмя на поискване, но вече се забелязва някакъв режим). Проблемът е следобед, във времето от към 14 до 19 часа - иска да е на гърда непрекъснато. Суче, но за кратко време 5-6 мин., после заспива, спи 10 мин и пак иска да суче, междувременно и повръща част от кърмата (явно и идва много). Ако не и дам да суче, плаче неистово. Залъгалка не иска, а и аз не искам да и давам. Нормално ли е това поведение и ще си направи ли някога режим и следобед? (дали ще мога да ида някой следобед на фризьор  Laughing)

Благодаря!

# 382
amidala, ние днес бяхме на ваксина в Токуда и не сме точно на месец. На 34 дни сме. Няма проблем ако не е точно на месец. Важното е да е минал месец. Така че въобще не се притеснявай.  Peace

# 383
amidala,ние  в сряда сме  на втората хепатитна ваксина.Днес станахме на 40 дни.Имах мерак за чиста молитва,но нещо не успяхме да се класираме-отчето си беше тръгнал,но служителката ни каза,че може и да не е точно на 40 ден,но трябвало да е след него.

# 384
кафе- пия сутрин, дали преди или след кърмене  newsm78  но ще го спирам, че май май...сме малко неспокойни напоследък.
днес Емил като се събуди към 10 сутринта, заспа чак към 4-5ч следобед. оше спи
за храната-  вече незнам какво да ям и какво не. не ям цитруси, шоколад, мед, ядки, яйца вече, прясно мляко вече, свинско, бобови храни, зеле.... Майка ме пита какво да ми сготви, а аз  ooooh! Thinking  то и почти не ям де, вечер като заспи малкия,на мен толкова много ми се спи, че лягам, а не хода да ям... както и да е. в чудо съм с тази храна. едно не ям заради евентуално колики и газове, друго заради алергия.
Пепита, обрива е на лицето ли? ще го мацна и аз със судокрема

с бащата на малкия се скарахме....да ни вземел с бебо за 2часа у тях да се видим, от 6 до към 8ч и после да ходил при техните да хапе и да пийне... моята идея беше заедно тримата да прекараме цялата вечер, и заедно да хапнем...а той явно може и иска само 2 часа да ми/ни отдели. и нагоре навсичкото е някакъв нервен(все още),но изобщо и абсурд да се погледне отстрани и да си го признае. казвам му че ми създава напрежение а не искам, той не, ти си нервната. ку ку... взех спящото дете да се успокоя, казах му с този тон да излезе от стаята, той излезе, аз естесвтено се разплаках ,гушкайки бебчо.... и си казах че с този човек немога да живея. толкова нервен ми се струва и все още озлобен към мен, че просто нямам място при такъв нервак... особено сега като имам бебе. той на 26 февр заминава пак на работа....едва ли ще се съгласи да отидем с детето в апартамента му през това време докато го няма, та ако не се съгласи, почвам усилено да си търся квартира. да видим дали ще ми идва той или майка му без да се обадят предварително може ли, удобно ли е, както сега.

оплаках ви се и аз.... тъпо ми е....Емо почва да се събужда, милия ми е, заради него бих изтърпяла всичко, само той да е добре и да се чувства обичан, щастлив, спокоен

# 385
Гали, аз също давам на Изабела Биогая всеки ден и инфакол почти на всяко хранене, така ми казаха педиатрите от Токуда.
Тути, запек от инфакола ли се получава, Изабела напоследък е все запечена, тя пие и желязо и явно и от него допълнително се запича, сега не е акала вече 2 дни.
Муцка, ние сме на АМ, напоследък започна да яде различно, един път 110, после 130, случвало се е и 150. Вечер прави дълги почивки, например яде в 21.30 и после чак в 4 сутринта.
Чопи,  все се надявах твоя като види бебето да се оправи и да се съберете, ама явно на някои мъже никога не им идва акъла. Разбирам те напълно как се чувстваш, то при мен е още по зле ситуацията, моя си замина в Италия, защото тук нямало какво да прави, все едно няма дете  Grinning, откачена работа.

# 386
  • В две тъмни очички
chopi,cherry*Боже момичета, къде ги намерихте тея мъже бе  ooooh!!!! Направо не знам какво да ви кажа! Не мога да си го представя...особено като гледам нашия татко! Милее по детето, той бута количката, сменя й памперсите (понякога), помага в къпането,той я носи като я боли коремчето!!! Наистина не мога да си предтавя как се справяте самички! Предполагам,че ви е доста трудно!  Tired Но погледнато от друга гледна точка, така поне не се изнервяте всеки ден от глупости и май решенията които взехте/взимате са по - добрия вариант! Най-важното е вие да сте спокойни и пълни с положителна енергия и вниманието ви да е фокусирано върху вашите прекрасни бебчета,а не върху проблеми, създавани от татковците им/роднините им!
От мен големи прегръдки и на двете ви  Hug Кураж и много сили!

# 387
  • София
запек от инфакола ли се получава, Изабела напоследък е все запечена, тя пие и желязо и явно и от него допълнително се запича, сега не е акала вече 2 дни.

cherry* , Йоана си акаше на всяко хранене, до момента, в който и дадохме инфакол. Пи инфакол 2 дни и от тогава ака максимум по веднъж на ден. А днес например стават 3 дни откакто не е акала. Спрях инфакол-а, ама детето се бъг-на явно...

А казват, че бебетата на кърма не се запичали...

# 388
  • Пазарджик
cherry* сигурна съм ,че е от Инфакола защото преди седмица имаше леки колики и аз почнах да и го давам ,като през това време четох за тези капки и други майки са го забелязали.Спрях го и нещата се оправиха ,преди 3 дена като почна да писка пак почнах да и го давам и на другия ден вече беше запечена.

# 389
Чопи, обрив имаше по двете бузки, вратлето, малко по гърдичките и малко по гръбчето.

Общи условия

Активация на акаунт