Отговори
# 360
  • София
Биричке,какво ти изписаха за белега?

Контрактубекс.
Почвам го от днес!  Peace
Благодаря.С него мажех и белезите от конците след първто ми естествено раждане,мъжо ме мажеше,че то няма как да се видя сама там и твърдеше че ефекта е поразителен.Май и аз ще взема да се мажа,то се каня и на контролен и аз да ходя ама все неуспявам.

# 361
Мами, имам едно въпросче - ваксината, която се прави на 30-тия ден/мисля, че беше за хепатит/, точно на деня ли трябва да е направена, или може няколко дни по-рано или по-късно? Аз трябва да запазвам час в Токуда за преглед и ни казаха при изписването, че ще ни бият и ваксината направо, ама се зачудих дали трябва на точния ден да е, защото като звънна за час на регистратурата няма да могат да ми кажат най-вероятно... Ще съм благодарна ако сподели някоа мама, все пак вие сте по-напред вече в нещата  Hug

# 362
Мами, имам едно въпросче - ваксината, която се прави на 30-тия ден/мисля, че беше за хепатит/, точно на деня ли трябва да е направена, или може няколко дни по-рано или по-късно? Аз трябва да запазвам час в Токуда за преглед и ни казаха при изписването, че ще ни бият и ваксината направо, ама се зачудих дали трябва на точния ден да е, защото като звънна за час на регистратурата няма да могат да ми кажат най-вероятно... Ще съм благодарна ако сподели някоа мама, все пак вие сте по-напред вече в нещата  Hug

amidala, трябва да е навършен месец от първата имунизация (тази, която е направена в родилното - провери в епикризата на бебчо). до колко време след тази дата нямам идея ((

# 363
Да попитам мамите, чиито бебенца са на АМ по колко изяждат? Моята бабка яде по 120 гр. и през деня в повечето случаи си иска на 2 часа да яде, което доста ме притеснява. През нощта си прави паузи от по 4-5 часа, а един два пъти ни се случи и 7 часа.
гледам, че твоята е малко по-голяма, Дара е на месец и 3 дни и до вчера ядеше по 70 гр. (яде 7 пъти на денонощие), вчера реших, че ще я мъча да стигне поне до 90. не че успявам, но имам някакъв напредък в по-силните хранения. на мен ми казаха, че този месец трябва да яде по 100.

# 364
Момичета, за погачата на бебоците имам въпрос. На 40-тия ден нали се ходи в черквата, за да се чете чиста молитва на майката и на бебето. Необходимо ли е обаче партито и погачата да бъдат направени на същия ден? Питам, защото при нас това се пада през седмицата, а ми се иска да направя партито в събота, за да могат да дойдат приятелките ми с децата си и мисля, че ще е по-удобно. Ако някой знае какви са точно обичаите да споделя моля, че не съм много в час с тези неща.

# 365
Момичета да  попитам  вие епийватели кафенце, ил 3в 1? Аз не смея  а много ми се пие дали ще е проблем? И още един въпрос за сладкото. Не говоря за тъпчене все пак със шоколаз ама поне от време на време

# 366
  • ул. "Мечтание"
Нощни, Агентке, не са ли мънинки още за поза "жабче". Не им ли се натоварва гръбчето много така? Rolling Eyes

Не. Слинга държи цялото бебе, не го държи само за дупето и кръста.

Не помня дали писах за биберон-залъгалката - не давам за момента. По-натам, ако има нужда може да да дам. За момента няма нужда, а и не искам да окепазя пак кърменето с тая биба като предния път с Божидар.  Rolling Eyes

Освен при нужда, пелените ги сменям малко след хранене.

Погачата се прави първата събота или неделя след 40тия ден. Аз съм решила да го направя на два пъти, защото е много тясно вкъщи. На деня ще поканя приятелките ми, те не са на работа повечето, та могат да дойдат, пък с родата и тия дето са на работа - в събота след деня.

# 367
  • В две тъмни очички
За погачата - църква точно на 40-я ден, питка - първата събота след това

Нощни, гледам че пишеш за газовете! Давам на малката от няколко дена Саб симплекс и напоследък малката доста попръцква, но аз го отдавам на капките! Я кажи все пак какви храни смяташ да ядеш, да пробвам и аз та да съм сигурна че е от капките

# 368
  • ул. "Мечтание"
Я кажи все пак какви храни смяташ да ядеш, да пробвам и аз та да съм сигурна че е от капките

Поскоро мисля да престана да ям всякакви джън фуд, нещо много бях налетяла на тях напоследък. Започнах да си възвръщам стария начин на хранене, нещо много я подкарах през просото последния месец от бременността. Embarassed

# 369
  • София
Ех, и нас ни подгониха коликите, точно като да отпразнуваме първата месечинка на Диана...

Евридик@, благодаря за отговора и съветите. Смятам да ги последвам и да предлагам едната гърда винаги първа при хранене, както и между основните хранения. Сега с коликите и без това по-често ще започна да я кърмя. Иначе изследването, което цитираш, звучи много обнадеждаващо. Благодаря!

careener, благодаря и на теб за подкрепата за кърменето. Казваш, че на Катето са й минали коликите, така ли? Какво помогна при вас? Иначе за ваксината най-добре лекарят ще каже. И ние сме в сряда на ваксинация, а нослето от време на време похърква, но и аз като теб обикновено го отдавам на погълната слюнка или мляко.

За водичката - малката се мръщеше много на вода и се давеше, но започнах да й давам вместо това чайче на Хип от копър за колики и си го смуква жадно-жадно Laughing Та по въпроса на Бебешондел, чайчето може да е алтернатива, ако бебето не иска водичка.

Гггъбка, и аз не я оставям да плаче. Най-много минута примерно да видя дали сама няма да замълчи и после веднага я взимам.

# 370
  • София
Момичета да  попитам  вие епийватели кафенце, ил 3в 1? Аз не смея  а много ми се пие дали ще е проблем? И още един въпрос за сладкото. Не говоря за тъпчене все пак със шоколаз ама поне от време на време
Аз пия по едно кафе веднага след сутрешното кърмене,не съм забелязала да е проблем за бебка,пък аз ще се побъркам без това кафе TiredИ шоколад си хапвам отврем-навреме като ми се дояде много Embarassed

# 371
  • ул. "Мечтание"
Та по въпроса на Бебешондел, чайчето може да е алтернатива, ако бебето не иска водичка.

Чая не може да замени водата. Чаят си е чай, водата си е вода. Ако си мислите, че като давате сокчета и чайове детето пие вода... лъжете се. Детето просто пие нещо течно, но функциите, които има водата в организма нищо не може да ги замени.

# 372
  • В две тъмни очички
Поскоро мисля да престана да ям всякакви джън фуд, нещо много бях налетяла на тях напоследък. Започнах да си възвръщам стария начин на хранене, нещо много я подкарах през просото последния месец от бременността. Embarassed
ако не те затруднявам дай пример за що годе нирмално хранене или какво да премахнем от менюто....
на нас коликите ни се засилиха вчера...а мислех,че щом мина 1 месец на слаби болки така ще продължат или ще спрат...уви Sad от вчера голям рев и болки  Cry

# 373
  • Русе
Аз пия по едно кафе веднага след сутрешното кърмене,не съм забелязала да е проблем за бебка,пък аз ще се побъркам без това кафе TiredИ шоколад си хапвам отврем-навреме като ми се дояде много Embarassed

От както съм родила пих само веднъж кафе, но шоколад хапвам всеки ден  Embarassed От днес реших да го избягвам, защото Тедито се сдоби с някакви пъпчици по едната бузка и се чудя дали не е от това  Rolling Eyes

# 374
Здравейте и от мен!
Днес бяхме на консултация. То отидохме на преглед заради обрива и запека /вече 4 дена не е акала / , и педиатърката каза да останем за консултация.
За обрива доки каза да мажем със Судокрем или Бейбетан. Взех Судокрем и намазах и виждам, че има ефект
За запека след като я прегледа, доки каза, че перисталтиката е добра / тя си пръцка без проблеми/ и явно храната и е малко, за това сега ще дохранваме с Фризофом.
Кали е пораснала с 3,5 см. и с 770гр. вече е 53,5см. и 3,900кг. Докторката каза, че е качила добре, но заради неакането явно не и стига.
Сложиха и ваксината- за Хепатит В /мускулно/
Утре ще отида за направлението за ортопед.
За сухата кожа каза да я мажа с преварен зехтин.

Кали спи когато излизаме на разходка, когато се прибрахме я храних и за първи път дадох и от Фризото и сега спи като къпана.

Това е за сега от мен, отивам да готвя.

Забравих:
За кафето: едно на ден след сутрешното кърмене.
За течностите: Кали, не искаше въобще да пие, но онзи ден се светнах и сложих щипка захар в чая с копър на Хип.
За биберона: Бяхме с биберон на Томи Типи и Кали не го искаше, онзи ден купих на Авент и тя вече го приема и поне за малко го задържа в устата, а когато сме на вън е постоянно в устата й.
Честит празник на всички които ще празнуват днес!!!

Последна редакция: пн, 14 фев 2011, 18:21 от pepita1973

Общи условия

Активация на акаунт