Отговори
# 330
момичета, имаме лека хрема и двете (аз почнах ще се справя с цитросепт, но на малката й предстои Hepa B ваксина в сряда..) вие какво давате/слагате в нослетата (освен физиологичен разтвор)? онези, които ще правите ваксинации и имунизации - бихте ли отложили само при хрема (без повишена Т и каквото и да било друго)?
на нас лекарят ни каза, дори ако има някой в семейството болен да не ходим, какво говорим, ако бебчо е болно. аз бих ти препоръчала да поотложиш.

# 331
Честити празници на всички които празнуват днес!

Ние се излюпихме, сега малкия е при нашите и го дондуркат, аз пия кафе и ви чета. сега да не забравя какво искам да пиша....
за секрета от очите- Емил имаше като бяхме в болницата, но там му слагаха 3 вида антибиотик и единия от тях беше и за този секрет, та сега няма
за питата и 40-ия ден- и аз мисля да ги броя от датата на раждане включително
пиене на вода след кърмене- от шише/може и лъжичка/, в началото дори не захапваше бибата,падаше една две капки  вода на устните му, облизваше,после вече лапаше бибата, водата я плюеше;от 1-2 дена май я гълта, т.е. посвикна с вкуса на водата.
мама зайке,  и моя е с такова носле
Гали и Преси биологичната и на мен ми е трудна, плъзга ми се малкия и вече не се и опитвам да го наместя. нещо не го слагам както трябва...

още нещо исках да пиша....ама

# 332
Здравейте и от мен . Отдавна не съм писала.
И ние си имаме пъпчици по лицето и се бях притеснила леко, но сега като прочетох, че не сме само ние се успокоих Simple Smile
на нас и пъпчето ни е зачервено. Ние още го чистим със спирт и ваготил. Добре че утре ще дойде педиатърката у дома. Дано само не ни изпише антибиотик или нещо такова, че до преди няколко дни бяхме на антибиотици и ще му стане много на бебко.

Бебешондел,  Hug Стискам палци всичко да мине ок. Вода аз давам с лъжичка, когато се сетя. Калоян не се е мръщил на нея. Ама то и аз не мога без вода да живея.  Само като е наяден я плюе. Но иначе изяжда всичко, което му дадем - антибиотик, капки за колики, вода  Mr. Green

Болните да се оправят бързо. Аз още не мога да си излекувам хремата, откакто родих, а с това недоспиване съм съвсем като пребита.

Малкият змей поспа 15 мин и се събуди. Това засега от мен.

# 333
  • ул. "Мечтание"
Добро утро!  Hug

Аз не можах да спя снощи. Не заради Искрен, той си се буди само два пъти както обикновено, ама аз нещо бях кълбо от нерви. И сега съм вкисня и половина.  Confused На всичкото отгоре цял ден ще сме без вода!  ooooh!
Абе хич не ми е празнично днеска. Sad

Нощни  Hug , правихме пробно кърмене, при което хапна 20мл за 30 минути, а има и друго - подозирам че са ни изписами с грешно или преувеличено тегло от родилното. Роди се 3100, на втория ден беше 2990, на 3- 2900, на 4- 2800, а на 5 ден ни изкараха 2850, което ме съмнява, само за да ни изпишат... На консултацията на 16-ден беше 2800, което ми се струва нереално и затова ни предписаха Хип. На 18 ден като отидохме пак да я измерят беше 2900 (+100гр). А за гърдите - когато суче често преглъща доста шумно, което ме навежда на мисълта, че явно има какво да поема.

Такова пробно кърмене е бошлав работа. За да има реални резултати от пробното кърмене трябва да се прави в порядъка на 24 часа и да се гледа сумарно колко изяжда детето, а не веднъж в кабинета на доктора, където я сте притеснени, я не е гладно мъничето, я нещо друго... Въобще не се връзвай на такива глупости и не се вкарвай във филми. Също и това АМ въобще не се захващай с него. И аз си мисля, че нещо не са я претеглили както трябва.

Брилянтин, в слинга когато огладнее се извърта бебето в поза люлка, не е нужно да го вадиш.

Бебеш, аз съм с големи цици и не мога да кърмя с възглавница (било то за кърмене или друга).
Пробвай с капкомер за водата.  Peace

Тази биологична поза само на нас ли ни е трудна?

И ние не успяваме в нея.  Peace

careener, трябва да се отложи ваксината. Бебето трябва да е напълно здраво. Peace

# 334
Бебешондел, защо трябва тея да пие вода на всяка цена? Извинявай, ако си казала, но съм пропуснала  Embarassed
След операцията на Тея ще и изпишат фурантрил ( и още няколко неща). От него се обезводнява организма напълно и трябва да си набави от някъде вода, само тази в кърмата не стига  Tired За сега пробвам с пипетата от панадола, тя и се кокори и я ближе  hahaha Трябва и на биба да я учааа  ooooh! че в реанимацията няма как да се успокоява защото няма да ме пускат при нея ... Та и тоя фокус трябва да го осъвършенстваме... Взех и бибка на чико от тея най-малките, преварих я и я пробвах, тя разбира се е потресена  hahaha И след малко мина батко и, грабна я и спа с нея цяла нощ  Joy

# 335
 Здравейте и от мен!
 Етомира, Мадлен бързо оздравяване ви желая Hug
Сакси, благодаря ти мила, нощес пак имаше такъв момент, така че явно не е инцидентно, но се надявам да не е нещо сериозно. Не съм се сблъсквала с подобен обрив като на Иван досега и не бих могла да помогна със съвет, дано бързо отмине.  А пък що се отнася до снимките на Иван, много са хубави, поздравления, първоначално реших, че ги е правел професионален фотограф.
 Снуки, все си мисля, че ако не й достига кърмата на бебка, ще бъде доста неспокойна и ще плаче. Вярно че, теглото е показателно за това, но пък показател е  и самото поведение на бебчето. Успех!
 careener, аз лично бих помислила за отлагане на ваксинацията, може да е лека хрема, но не се знае как ще се развие. Е, да вметна, че по-принцип съм от по-страхливите в това отношение.
 Хубав ден на всички!

# 336
careener мерси заидеята за сока bouquet Ще пробвам, ама по-натам, че сега известно време ще ми държи влажно. За ваксината - май по-добре да отложите (поне аз бих отложила). Нашата педиатърка ми каза, че не се слага ако бебето или някой член на семейството е болен better safe than sorry

Абе и на мен днес хич не ми е празнично, сега като вичетох чак се усетих какъв ден е.

Честити ви празници на виното и любовта! Simple Smile

Бебешондел и моя сладур с голямо подозрение подхожда на биберона. Не знам дали ще помогне, но аз установих, че го поема само докато сме навън на разходка. Не разбирам как и защо, но излеземе ли на въздух и явно вниманието му е на друго място и без проблем захапва биберона.

Последна редакция: пн, 14 фев 2011, 12:24 от =Michelle=

# 337
  • София, Лагера
хай!
Чета, ама нямам много какво да напиша. Освен да се похваля, че се наспах... за пръв път от доста време.
Не знам какви са тези колики, но Тервел вчера цял ден се гъна, мрънка и ръмжа, после цяла нощ спа непробудно (освен 3 кърмения в полусън), днес също само спи.  Rolling Eyes

Мишел, много яки снимки!!!!  Flutter Flutter Flutter

Пепинка, и аз мъча Тервелче със слинга. Харесва му да е на рамото ми, за да може да гледа. В позиция "люлка" не ще и миг да застане.
Нощни, Агентке, не са ли мънинки още за поза "жабче". Не им ли се натоварва гръбчето много така? Rolling Eyes

За пенисчетата - не съм пипала още. С Пресиян почнах по някое време, но съвсем леко, постепенно, при къпане. После той сам си "откри" пишката, започна да си играе с нея и си я заголи сам Wink
За бибероните - аз много държах да науча Тервел и упорито пробвах, така че той се научи да го джвака. Разбира се давам само когато плаче. Много успокоява! Но не искам да го уча да спи с биберон и щом се успокои, вадя.

За ваксините - каквото ми каже педиатъра. То си зависи и от самата хрема.

# 338
Здравейте и от нас. Относно биологичната поза - и ние не успяваме в нея. Аз също съм с голям бюст и ми е удобно и на мен и на беба в легнало положение на една страна или си я гушкам и слаам възглавница под нея и лакътя, че иначе ми изтръпва ръката. Ние в четвъртък сме на консултация и ми е много любопитно колко е пораснало мъничето. Предполагам, че тогава ще ни поставят и ваксина защото правим месец. Каква точно е тази ваксина?

# 339
  • София
Ако днес оцелея, после ще мога да се справя с всичко...

Щях да пиша, защото имаше затишие, но то свърши... Целувки от мен  Hug Hug

# 340
Здравейте и от нас Hug
Днес правим 40 дена и правих сладка питка, стана много вкусна. Поканих роднини, а в четвъртък пак ще направя, но ще поканя приятелки.

Утре ще ходим на консултация да видим дали ще ни се карат и какво ще кажат за витамин Д. Аз още нищо не давам, но иначе съм се заредила с Деавит.
Започнах да и мажа лицето с Деавит ще докладвам дали има ефект, че на брадичката и от тези пъпки има нещо като лишеи.

На болните бързо да оздравяват Hug Hug Hug

# 341
момичета, мерси на всички за отговорите за хремата! тя е силно казано хрема, защото от 2-3 дни и само сутрин й прохърква нослето (отдавах го на факта, че пускам парно само през нощта и то изсушава въздуха, но после установих, че и моят нос тече, макар че вече мина). денем е спокойна, в смисъл че спи със затворена уста и диша през нослето нормално, а и ако кихне, е 1-2 пъти след измиване на д'то, нищо повече. така че да, ще преценя на момента, а и каквото каже педито.

за т.нар. погача, която май и аз ще направя, звучи ми готино, поне според както ми го обясниха - приятелките ми да донесат всякакви вкусотии и питка, а после да са си тръгнали по светло:) - тя нали трябва да стане след навършване на 40 дни, не точно на 40-я, защо броите толкова старателно?

Ноеми, и ние сме така с биберон-залъгалката - дословно. успокоява я, а и давам за кратко и после я изваждам, като се унесе. не мисля, че кой знае колко може да насити сукателния й рефлекс и, едва ли не, да откаже после да суче.

и на мен нещо ми е празнично днес, даже вино не ми се пие. но нямам нищо против да ме опровергае вечерта, де. нищо, че е понеделник, мрачно и гадно е навън и имам хемороид(и), каквито бях забравила от страшно много години. уф:)

# 342
изръчках града, за биогая не са чували  Sad, натъпках се с круши, остава ми надеждата да намеря ленено семе, след като родих ме зашиха в хирургия с пълна упойка (пръснах се като зрял домат), вече 12 дни, не мога да седна, ям права, кърмя легнала, до тоалетна не ходя, шевове имам и в ануса, тук и за оксикорт не са чували  #2gunfire, дано намеря нещо, което да помогне на бебка с този гаден запек Sad

# 343
Момичета, кои храни подпомагат производството на кърма, пия чайчетата на Хип, ям овесени ядки, пия много вода, (много-много, поне за мен много Wink ) Искам да си увелича кърмата, не искам да я загубя сега Rolling Eyes

снуки, аз пия Лактогонен чай. бг производство,за  1,70лв кутията,стига ми за... newsm78 1седмица например. Предполагам че има дейсвие,, а и не вреди защото едната билка е копър,който помага и против колики

Вие кога сменяте памперса-преди или след хранене?  аз ако малкия е много гладен,реве, го сменям след кърмене,че да е по-спокоен, а и докато се храни може да го напълни. Сменям го и преди кърмене, нооооо после пак се налага смяна.  често докато го сменям цапа пелената  hahaha

изписаха ни Деавит, но забравих да питам колко време да се пие. педиатърката дойде на 2-ро посещение. другия път ние сме при нея. каза да правя 1-2 пъти на ден масаж на слъзния канал.

careener , броим старателно, защото на 40-ия ден се ходи на църква, попа да прочете очистителна молитва... и за здраве май. за питата- да. може и на 40-ия, може и по-късно

Леприкон, гадно е, дано се оправиш скоро и бебчо също.

Етомира, ще оцелееш, къде ще идеш... Hug

# 344
careener на моята бебка и похърква нослето откакто се е родила. Не знам защо е така, утре и това ще попитам. А може и като повръща от време на време и може би връща през носа. Иначе и прочиствам нослето като капя отвара от лайка и после с клечка за уши почиствам секретите.
leprikon защо не опиташ със сушени сини сливи. На мен много ми помагат за запек. Накисваш ги и пиеш водата, а и сливите да си хапнеш няма да ти навредят.

Общи условия

Активация на акаунт