Отговори
# 390
Бубе, и аз това се питам къде го намерих. А той преди май не беше така, откачи от пролетта някъде, стана съвсем различен човек, точно като забременях се побърка или по-скоро винаги си е бил такъв, егоист, само че допреди да забременея не му се е налагало да ми помага с нищо и не съм го разбрала. Като забременях вече имах нужда да ми купува разни неща, да се прибира по-рано, да ми помага вкъщи, неща, които явно го дразнят. Ама по-добре, че така стана поне да разбера, че не мога да разчитам за нищо на него и да си оправям живота сама отколкото да си губя времето с него. На миналия преглед го взех с мен да я носи в кошчето за кола, понеже още нямахме количка, ами побърка ме там, само пуфтеше как цял ден си бил изгубил, все едно има да прави кой знае какво. Както съм писала и преди той не работи. Уж щеше да й купува количка, нищо, все следващия месец, тя ще проходи докато той се накани, накрая отидохме с майка ми и й купихме. А той и претенции имаше даже, защо не сме купили на Джейн, а на АБЦ, казах му да иде да й купи той на Джейн като тая не му харесва. Не стига, че не дава пари ами и недоволства.

Ще взема да спра Инфакола за няколко дни да видя дали запека ще се оправи. Иначе сега се изакахме  Grinning

# 391
Аз също давам Инфакол вече 3-ти ден и да чукна на дърво запек не съм забелязала, даже си ака по 4-5 пъти на денонощие детето. Комбинирам инфакола с чайчето от копър за колики, че се мръщи на Инфакола и с чая я лъжа да го глътне, като после давам веднага цица, щото много се мръщи  Mr. Green

Чопи, Чери, много неприятно това с вашите мъже. Пожелавам ви нещата да се развият по най-добрия за вас начин с бебчовци.  Hug

# 392
Бубе, няма значение къде го намерих. То и аз ,и всички мои близки и приятели си мислеха че като види сина си току виж му стане мило за него и за мен и ще ни вземе при него, но уви...мило му е само за него, за мен явно ... Stop  Два пъти излизахме с него на разходка по центъра,взимаше ни, дори лепна стикер на колата за бебе, и той буташе количката,аз ходих отстрани като....Справям се сама с кърменето и памперсите, домакинството и къпането на малкия го прави майка ми. Аз се чувствам спокойна,ако се ядосам за нещо на някого,просто поглеждам,взимам и гушкам детето си,и се успокоявам.Всеки ден благодаря на Господ за детето си! Незнам дали е ,ще е,най-правилното решение да живеем отделно с баща му, но той както е такъв,какъвто го виждам, ще ми е трудно да живея с него и да съм спокойна. по-скоро мисля че пак ще се караме,спорим и ще има изпускане на нечии нерви, та заради бебето- по-добре да не сме тримата в момента. той иска аз да се кротна(като нито веднъж не ми даде дефиниция на тази дума) и да се променя! А той не се променя и сантиметър! Откакто сме заедно винаги е искал аз да променям нещо в себе си или някой навик.  Гадно е, защото градиш планове и бъдеще с един човек, създаваш дете защото чувстваш любов, нежност, сигурност и подкрепа, и после оставаш с празно сърце, ръце и мечти.и те боли като гледаш същия този човек да си гледа живота и кефа, без теб, да си прави тези неща,които заедно сте планували да правите,да живее в къщата която заедно сте направили,независимо чия е, да кара ако  щеш колата която заедно сте избрали и то с цел да се вози там и дете .... и да мисли че е баща само защото вижда сина си за по...1-2-3часа и защото е дал името си и смята да дава издръжка.  Страх ме е че мога никога да не успея да дам на детето си дом и семейство
Чери и нея я мисля, дали има кой да й помага или е сама.  Има и други в подобно положение на Чери.... Прегръдки на всички ви!  Hug Hug Hug

Шана , мила, чакаме те да споделиш.... за малката, за раждането,за теб

# 393
mucka84 и мойта девойка от поне 2 седмици е на по 120 мл. АМ и често се случв да търси още след като го изпие всичкото.Но пък много често хапва само 60,70 мл.Аз се опитвам да я залъгвам с водичка.Не че се получава де  Rolling Eyes Така след 2 часа дундуркане пак се приготвя нова доза мляко а не е дремнала и минутка.Изобщо шантава работа  Rolling Eyes

живо ме интересува другите момичета след секцио как третирате белега?

Ние ходихме вече на ортопед-в Горна баня при Медникаров.Имах препоръка да прегледат бебето в по ранна възраст заради седалищното разположение в корема ми. И сега трябва да правим упражнения и да и слагам ортопедични гащички,които са егати грубото и недомислено нещо  ooooh!

Погачата вече я направихме-на 40-ия ден от раждането.Беше весело.Само дето не дадох на никой да припари до бебето на по   близо от 1 метър-заради гриповете.

Бебешондел  Hug всичко ще бъде наред с бебчето.

# 394

Ние ходихме вече на ортопед-в Горна баня при Медникаров.Имах препоръка да прегледат бебето в по ранна възраст заради седалищното разположение в корема ми. И сега трябва да правим упражнения и да и слагам ортопедични гащички,които са егати грубото и недомислено нещо  ooooh!

Jenkata час ли си записахте или как? аз имам направление, но не ми се ходи там да вися часове пред кабинета с навалицата.

# 395

живо ме интересува другите момичета след секцио как третирате белега?

Аз имах леко възпаление от едната страна, защото без да искам като ходих до тоалетната в болницата си бях дръпнала конеца, той се развързал и намъкнал повече от едната страна (ох само как го обясних), но не съм забелязала и си траех. Та сега го мажа с риванол, иначе ми изписаха Контратубекс.

# 396
Женка,моа лекар ми каза за белега да си купя лепенка cica care.Купих я и вече 10-на дни с е моткам с нея.В аптеките я няма,но можеш да си я поръчаш и ще ти я доставят.Цената е 120 лв.и се носи между 4-6 месеца.Мога да ти дам и адреса на фирмата-вносител.
Наша Дара си омита по 120 мл.АМ на ядене.През деня се храним през 3 часа,а нощем вече ми издържа по 6-7 часа без да яде.

# 397
3дравейте момичета ,прибрахме се днес и ние  Grinning.Пробвах от тел да чета и пиШа няколко пъти но не ми се получи , и не съм  ви и3чела,особено пожеланията обеzателно по късно Ще ви  прочета наzад.
И така Никол  реШи сама да тръгне на 10.02 в 4.30 сутринта ,отидох до вц,прокървих леко ,  легнах си но ме сви корем ,пак отидох пак пиШнах леко , пак легнах  пак боли ,станах и водите текнаха до долу .Контракциите бяха на около 2,3 мин.търпими ,реШихме да тръгваме .Към 5.30   бяхме там,премериха тоновете  , сложих ноШницата и се почна чакането  бях само с 1 см. zапочнах да пеавя раzкритие по 1 см . на час  ,като постоянно мърморех и напомнях ,че искам епидурална да не ме zабравят .Почнах да се паникоиосвам .На 3 см ,ми  направиха клиzма и ме пратиха с  ВЦ да седя  20 мин.Ужасна история , не можах да иzляzа от там  поне 40 мин.ту свърШи реzултата от  клиzмата ,ту почне контракциа , айде пак сядам , тъкмо свърШи тя ,пак  клиzмата теква ,ужас ужас.Каzват ми епидурална  на поне 4,5 см.може, викам им на 4 искам  оЩе Mr. Green.
Сложиха ми я , почти не я усетих  ,леко ме боцна само , абоката   в вената в ръката ме боля повече.И там сгреШих  май.След 1 час си бях с   5 см. ,след 3 часа  бях само с  6 и половина  и не стигах до  7 дори ,много се  zабавиха неЩата.ИнаЧе ме отпусна упойката,даже zадрямвах между тях ,вече не бяхя на  2,3 мин а на около 7 10 мин.Спряха да ми слагат упойка и ми сложиха zа  предиzвикване .неЩата тръгнаха пак  , естествено ве,е на живо , усеЩах всичко ,  С 300  3ора стигнах  10 см , и ме питаха искам ли упойка ,поисках  ,сложиха ми пак.И пак всичко спря, главата не помръдва ,не иска и не иска, доста  дълго чакахме ,пак  ми сложиха zа предиzвикане,бяхя почнали с 30 мл. увеличиха на 60 ,на 90 ,накрая видях ,че беШе 120мл. Удебелена ми била  Шийката на матката  ,някакъв масаж ми прави няколко пъти акуШерката , суетяха се ,чудеха се  ,какво да предприемат.Накрая дойде и главния лекар двама лекари ,2,3 акуШерки ме нападнаха и се почна едно ровичкане с ръце навътре другия лекар отгоре ми  ме прекрачил на 69 ми бута корема,даже в лудницата  успях да гопитам кви са тия по3и дето ми прави  Mr. Green.Бутане,бъркане натискане ,диШай ,  иzдиШай, иzведнъж   zадр.ж напъвай ,  ужаса почна ,имах  чувството ,че диня Ще ми  иzлиzа отzад,Тука направо ми се губят моменти , много креЩях  и бучах .С около 4,5 контракции с по  3 напъна  в всяка иzлеzе главата ,тялото го иzстрелях с един доста  дълъг напън. И я гуШнах .Моя беШе до мен преz  цялото време .Олекна ми  ,но zа малко , като чух ,че Ще ме  Шият ,пак  викове крясъци ,боля ме много,сложиха  ми хем преди това в епидуралната оЩе ,наложи се и локална упойка  с инжекции, иzдържах благодарение на упойките това Шиене.Питам док 100 пъти колко Шева и къде и не ми каzва , върти и усуква и не иска да ми каже и  оЩе си мисля ,че ми спести някой и друг  Шев на прикаzки.ВънШни каzа  6  ,вътреШни 7,ВънШно се раzцепих сама  от вагината до ануса вкл. а вътреШните са някъде  zад вънШните и аz неzнам  къде точно .Не ме сряzаха малко  а ме оставиха да се раzцепя.Не мога да седя ,страШни болки имам оЩе ,неzнам  докога ,грам не са намалели.ОбЩо в3ето ,ако евентуално раждам някога , Ще е секцио,колкото и да го мраzя.Тоя ад  12  часа блиzо немога пак да го преживея.
Никол се роди в  17.45  3378гр.и 53 см.Много мие  блага и кротичка , малко колики има  и плака ,но сега е пак  кротка.За това Ще пиШа пак и искам  съвети , та това е zасега от  мен.
 Hug

# 398
Шанче Hug,герой си ти!Стискай зъби,болките са преходни и ще отшумят!Много се радвам,че вече сте си вкъщи с малката Никол!Бързо възстановяване!

# 399
Shanna стикам палци болките от шевовте да минат скоро и неприятните спомени да избледнеят. Важното е, чя малката бебанка вече е до теб и можете да си се радвате Simple Smile И да качиш снимчици да и се порадваме и ние Simple Smile

# 400
  • ул. "Мечтание"
Чопи, Чери, надявам се да намерите най-вярното решение за себе си!  Hug

Шана, бързо възстановяване от шевовете!  Hug

# 401
Шана, мила, справила си се с раждането,Никол е жива и здрава, ти ще се оправиш,дано бързо,и спомена за раждането ще мине на заден план. Болките,които сега изпитваш ще минат,важна е малката, и всеки път като се сетиш и помислиш за раждането и за болката,поглеждай към Никол- заслужаваше си всяка болка и всеки напън и дори всеки шев,нали? Тя е най-важната, ти си силна и ще ти мине всичко. За шевовете мисля че някой момичета си правиха нещо със смрадлика, да кажат. И някоя беше споменала за един спрей за там долу,който много помагал. Успех с кърменето,ако кърмиш, ние доста въпроси зададохме на ЛЛЛ за кърменето, едва ли ще изчетеш всичко, затова ги питай при нужда. прегръдки от мен  Hug

# 402
  • София
careener, не, не бих сложила при хрема. И педиатъра не би сложил, поне не би трябвало.  Peace Веднъж на яна и отложиха ваксина, само защото баща й беше болен.

Antoaneta Simple Smile, направленията за деца, доколкото ми е известно, са без ограниения. така че какво значи полага ли се.. по принцип е редно да се направят няколко профилактични прегледа - на 1м, 6м., като проходи и  последния е на 3г за плоскостъпие.

amidala13, по-рано не се слагат ваксини. може по-късно.  Peace

шана  Hug

чопи, чери, толкова е неприятно всичко това, през което ви се налага да минавате. надявам се да останете силни и да имате до себе си хора (роднини, приятели, други), които да ви помагат и подкрепят, а дечицата ви да растат здрави и да ви радват.

# 403
  • София
Шана, ти се герой. И аз съм с много шевове, както и с епизотомия - боли минимум месец, след 10-тия ден до около 20-тия е най-силна болката. Всичко обаче ще остане зад гърба ти  Wink

# 404

Общи условия

Активация на акаунт