Отговори
# 480
муцка, колики си имаме от 8-мия ден. давам й еспумизан и линекс бейби и да чукна на дърво май наполседък има ефект (че се искало натрупване), не вярвам да е от преяждане, защото яде значително по-малко от другите на нейните дни, а и сама си увеличи яденето, аз не я насилвам. че й се спи - спи й се, ама как да заспи като е истерясала. вчера плака истерично 40 минути, накрая чак прегракна! а по принцип е супер добро бебе, мен затова ме притеснява да не би да й има нещо. дори се чудех дали не е от гадните пъпки, мерих й температурата, смених й номера на памперсите, абе направих всичко, за което се сетих, остана само да е от ваксината, ама пък нали тази на първия месец била лека...
биричка, и на Дара й се обърква режима, колкото и да не ми се иска Sad

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 17:46 от Елч

# 481
  • София
За акта за раждане - с 2-те лични карти може 1-ят родител. Моят за всеки случай носеше свидетелството за брак (или документа, че признава детето).
Вит. Д съм давала както казва докторката, но е индивидуално - зависи как се затваря фонтанелата. На каката съм давала общо 2-3 месеца в началото (тя също е зимно бебе).
А защо някои от вас не са давали сокове до 1-2 годишна възраст? Аз си мисля, че ако купуваш хубави ябълки, моркови и т.н. (био или от познати на село напр.) са полезни след 6 месец  newsm78. Поне Михаела не е спирала от тогава да ги пие и много обича. Сега сигурно Боян няма да ги иска (нали все е обратно), но ще се опитвам да давам.
А да ви питам за соц. помощи за колко месеца назад се искат доходите на таткото?

# 482
Еййй, човек да не излезе на "малка" разходка с бебето и вие изписвате поне 4 страници  Simple Smile .
Ние си направихме една хубава разходка, дори минахме през педиатъра за направлението за ортопед. И не срещнах други луди майки като мен.
Аз да питам мамите които дохранват или хранят с АМ каква марка давате. На нас педи ни каза да вземаме Фризовом . Явно аз нямам достатъчно кърма, защото като дохранвам след всяко кърмене Кали си изпива всичко от шишето и заспива без проблеми.

# 483
  • Велико Търново

А защо някои от вас не са давали сокове до 1-2 годишна възраст? Аз си мисля, че ако купуваш хубави ябълки, моркови и т.н. (био или от познати на село напр.) са полезни след 6 месец 

mrm, аз - защото ми е по-лесно да дам плод, разбира се, като се сдобие със зъби за това де.  Simple Smile

pepita1973, дохранвам с Милумил 1.

# 484
Тонче, прекрасни дечица си имаш, а ви е снимала едно наше момиче от фототемата Simple Smile светът както винаги пак е малък Wink

# 485
Предпочитам да му нарежа ябълката или да я пасирам на пюре  Peace
Любимата ми реплика на Бу за соковете е "Маймун влязъл, маймун излязъл"  hahaha

За белезите - не съм се поглеждала, страх ме е  Laughing Joy За мен няма да взимам нищо, но за Тея задължително ще купя, че точно белега много ме притеснява, да не и повлия е на самочувствието като порасне  Tired

Агент, по нашия край няма ли някой от фототемата?

# 486
Успях да ви и3чета най  накрая.Благодаря оЩе веднъж zа пожеланията и утехата.
Николинка спи ,яде и пак  спи ,zасега е спокойно бебче .А вие сте много напред с материала,ние докато стигнем дотам...
Виждам много раzличия в тукаШните препоръки zа отглеждане и   тамоШните.Например витамин Д й почнаха в родилното оЩе и  искат да го давам до навърШване на една година по 2 капки дневно по едно и съЩо време.Питах zа колики какво да давам  по късно евентуално , каzаха ми ,че не ми препоръчват да давам каквото и да било  .Аz имам капки де,и сега неzнам да  давам ли ако се наложи или тях да слуШам.Направихме термин днес zа другата седмица zа педиатър,какви  ваксини Ще се слагат и кога тепърва Ще науча,zасега няма никакви.Само кръвната й група е направена.
Не я къпя ,а я почиствам сутрин както ни учиха там с  кърпи  в  водичка цялата.Пъпчици и други неЩа няма ,има малко бели ситни точици по нослето само.
Прави ми  впечатление ,че като суче църка като миШле , едни  странни zвуци иzдава ,  нормално  ли  е  ?
Опааа събудила се ,  после Ще дописвам  zа кърменето при нас   Hug

# 487
  • София
bebo79, много ме кефи твоята вики как спи с главата нагоре...и яна спеше в такава поза, много са сладки  Heart Eyes а иван все се е изпънал като чорбаджи нено  Mr. Green

клеопатра, не знам как търпиш това. Rolling Eyes Но не искам да се мешам де и да давам съвети, ти си познаваш и хората и ситуацията.  Peace

Честита месечинка на Борис и другите сладурчета Simple Smile

kakche, умилих се и аз като го прочетох това за вашите усмивки..

аз покрай яна не мога да му обърна внимание, особено сега като съм сама с двамата и сме и тримата в една стая, почти не мога да му говоря, защото като почна да му говоря и тя ревнува и все иска нещо.. то даже и само като съм го гушнала и все ще се сети я да пишка, я нещо друго... днес ми вика "мамо, не го искам бебето", попитах я а какво тогава иска и тя вика "искам мама и яна и татко"  Rolling Eyes  нищо не коментирах.  Confused

mucka84, захраних след 6 навършени месеца с оризова каша, която никак не се прие, правихме половин месец пауза, пак опитах да захранвам и като цяло много късно успях да захраня, с месо и глутен след 10месец успях, сок дадох след годинка  Peace  моят съвет е никакви сокове преди 4ти - 5ти месец Peace

tonche, страхотни снимки. Гледах тази на аватара ти във групата " за вики " във фликр и много се накефих, но не знаех, че сте вие. Прекрасни деца!

amidala13, на нас ни казаха, че може и само аз да го взема, ако нося личната карта на мъжа ми. но то се случи, че той беше отпуска. иначе специално им звънях да питам.

Бебеш, мисля, че в Хасково имаше фотосесия, ама не съм сигурна. Ще проверя и ще ти пиша.

# 488
Pepita, аз дохранвам с НАН и засега съм доволна

# 489
  • София
объркала съм се май, не намирам хасково. кърджали го има  Peace

# 490
Да,скъпичка си е лепенката-120лева са си 120 лева.Пише,а и докторът каза,че е за премахване на белези,пък ще видим...
Каго казах белези,се сетих,че днес забелязах едно червеникаво петно на тила на Дара,в окосмената част.Какво ли пък ще е това?!

# 491
  • Бургас
Здравейте и от мен!Мама ми е на гости помощница,че ми остана време и аз да седна на комп-а Simple SmileНе мога да изчета всичко,но гледам обсъждате за даването на сок,моята педи е привърженик на ранното даване на сок от 2-3 месец,но като прочетох мненията май няма да дам на Коко толкова рано...очевидно с недаването не мога да му навредя,но с ранното даване мога
Pepita, аз дохранвам с НАН и засега съм доволна
И аз така.
Каго казах белези,се сетих,че днес забелязах едно червеникаво петно на тила на Дара,в окосмената част.Какво ли пък ще е това?!
И моят има такова петно,докторката каза как се казвало,но така и не запомних,ама много бебета имали и изчезвало....Ние пък си имаме една синка на дупето,педито каза че било от раждането нещо,една друга докторка пък каза,чесме имали някой по-мургав в рода,и че нямало да се махне newsm78,на кой да вярваш
Не мога да разбера имаме ли колики,нямаме ли,по принцип вечер преди баня така си реве по-истерично,но незнам дали го боли коремчето или просто иска да го къпем и да спинка,давам му само чайче от копър.
По колко чай може да изпива,защото аз имам чувството че колкото и да му дам всичко ще си изпие?

# 492
  • ул. "Мечтание"
Аз лично съм меко казано потресена, че все още има педиатри, които препоръчват сокове за бебе под един месец.  ooooh!

Интересно ми е... ако не ви го каже педиатъра би ли ви хрумнало на толкова малко бебе да дадете нещо различно от мляко?! (не ми отговораряйте, въпроса е за личен размисъл)

Божидар за първи път пи сок (силно казано пи, по-скоро облиза чашата на баща си) на 11 месеца. Предпочитам да яде плодове, отколкото да пие сокове. Като цяло до скоро не съм му давала специално да пие сок, понякога си иска, ама изпива две-три глъдки и до там.
Не отричам полезността им... но не виждам нищо полезно в тях за невръсно бебе, което още не знае как да яде кърмата, камо ли да се храни със сок.  ooooh!

Ноеми
 Heart Eyes

# 493
  • София
ейприл3, петното на врата се нарича щъркелово петно - когато щъркелът носи бебетата там ги държи с клюна  Laughing. Повечето хора имат такова петно. Не се маха, остава си за цял живот.

Друг вид петна са тези по клепачите на новородените. Те се наричат ангелски целувки, защото според поверието преди да се роди бебето там го е целунал ангел.  Heart Eyes Тези петна избледняват с времето.

Ади се роди с "ангелска целувка", та заради това попрочетох това-онова за бебешките петна.

# 494
Маги се роди с две такива петна (на нас ни казаха, че са родилни петна) едното между веждите и другото на челото в окосмената част. Изчезнаха с времето, но не си спомням точно кога. Сега и бебка е с такова петно и то на клепача. Дано да изчезне както на Маги.

Оооф за тези сокове вече наистина започнах да се двоумя. Аз не мисля, че прясно изцеден сок от домашни ябълки биха ни навредили по какъвто и да е начин, нооо Thinking като се замисля, че май е прекалено рано. И се чудя на себе си с какъв акъл съм дала на Маги толкова рано ooooh! ама пусто му така са ме съветвали.

Общи условия

Активация на акаунт