Отговори
# 465
  • София, Лагера
Сок започнах да давам чак след 6 месец. И сега така смятам. Не че нещо ще му стане, ако дам по-рано, де  Wink

# 466
  • София
Гъбка,лепенката е силиконова,казва се cica care.Режеш си парченце спрямо големината на белега/размерът и е 12см.на 15 см./Първите 2 дни се поставя за 4 часа,от 3 ден увеличаваш престоя с 2 часа.Когато достигнеш  24 часова терапия/след около 10-на дни/,лепенката се сваля само за да се измие/с топла вода и сапун/Моят доктор ми каза да си я взема от дистрибутора направо-фирма "Екос медика на ул."Ами Буе"52,но аз си я поръчах в аптеката до нас и ми я доставиха за 2 часа.Ако нещо друго те интересува,питай! Hug
Много ти блаодаря HugА как действа въщност,как помага на операцията,защо ти я препоръчаха?

# 467
Шана HugБързо възтановяване майче....Лелеее,моето секцио е розова приказка в сравнение с твоето раждане.
Тонче,много са ти убави циганетата.
Ви,аз нали съм болна с каката и метем по -23 чаши чай с мед и малкия се изрина по лицето също като Иван на Саксофон.Но като спрях меда започват да му разминават.
Бира,носи си прашки ако ти е удобно.Какво значение има ние кога сме сложили LaughingАз лично още след първото раждане свикнах на по-дълбоки бикини и си нося такива до ден днешен.Отбих се от прашките Blush
Ноеми,без думи да Laughingто като е гладен човек не му е до приказки Mr. Green
Вико почна да спи през деня.Днес като заспа в 12 на обед още не се е събудил Shocked
....То си личи де щом съм тук Mr. Green

# 468
  • В две тъмни очички
Ноеми прекрасни сте!!!  Hug

mishe_n , аз правя чая точно както и мама зайка е писала,само че го давам след кърмене,защото преди това малката само се дразни че нещо и капе в устата,а не е кърма  hahaha и почва да нервничи! То по принцип ефектът от нашия чай е никакъв де...защото Влади само го близва и не ще да го пие! Ако все пак дръпне без да иска - го плюе след това  Whistling

За соковете, преди навършване на 6м не смятам да давам нещо различно от кърма (дай боже да си имам)  Peace

Ние днес сме на консултация,после ще мина да се отчета,а сега сядам да чета и да пиша,че имам само 2 дена да се подготвя за следващия изпит (което всъщност не знам как точно ще стане)
И да се похваля,че в събота си взехме с мъжо първия от изпитите от този семестър - с 5-ци  Crazy

# 469
  • София
Привет! И аз съм от четящите и рядко пишещи, но при нас няма нищо ново. Гледаме се 3-та с каката, която се държи една идея по-спокойно и това много ме радва. Бобчо продължава да е кротък, спи и яде. Ако мрънка го слагам на гърда и млъква Simple Smile Въобще разликата с каката е огромна! Тя искаше да пие само от шише, той - да суче, тя само търсеше вода, той я плюе, тя не можеше без биба, той категорично отказва... С такова дете като него е много лесно да се придържаш към кърменето на поискване...само и кърма да имах достатъчно, ама нямам. Не го приемам за драма, дохранвам като е гладен. Още не сме ходили на консултация, но вкъщи го мерих и е към 60 см. Килата не знам как са, но изглежда ок - не е пухкав, не е и недохранен Simple Smile.
За сока и аз мисля, че е много рано. Общо взето гледам да не стигам до крайности - правя нещата средно между това, което казва педиатърът и препоръките за късното захранване - така съм по-спокойна.

# 470
 Grinning ако имат бебетата ви проблем с изхождането, не изпростявайте като мен, продават свещички за новородени, бърз и ефективен резултат.  Simple Smile

# 471
муцка, а помага ли мазането с деавит?

аз съм се видяла в чудо. Дара ме побърква. яде повече от преди и след един час истерясва, че е гладна - яде си ръцете и плаче, не седи и секунда нито сама, нито в нечии ръце. да не говорим, че се оригваме по един час, а ако не го правим връща в момента, в който я оставя. на някой случвало ли му се е подобно нещо при увеличаване на храната?

За Деавита нямам още наблюдения, започнах вчера да я мажа. Ще мажа още ден-два да видим какво ще стане. Маги съм мазала и беше и помогнало.
За яденето може Дара да има колики. Даваш ли и нещо за тях? А също може и да е от прехранване или да и се спи.  Бебка също има такива периоди, но аз започвам първо и преглеждам дрешките и памперса, може нещо да и стяга, давам водичка, опитвам да я преспя.

За соковете съм на чуденка Thinking На Маги започнах да давам, когато беше на 20 дена. Не сме имали проблеми. Много и харесваха, но тя и много обичаше да си хапва кърма, сокчета и вода много пиеше, а сега не мога да я накарам да яде ooooh!

# 472
  • София
Честита месечинка на всички, които празнуват днес  Hug

chopi, cherry мисля, че вече знаете кое е най-правилното решение за вас и за малките мишлета  Peace

Бебешондел стискам палци  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

Нас също ни подгониха коликите, даже още от миналата седмица. Първоначално се паникьосах и взехме Инфакол, но след като прочетох състава му ми стана лошо. Много съм благодарна на Патето за съвета за Ентерокинд  Hug Много добре ни понася и най-важното е, че е хомеопатично - една много нова, интересна и предпочитана област  Peace

Софийски мами, кажете моля къде ще водите бебоците на ортопед? Единственото, което знам, че се гледа задните гънки на крачетата да са симетрични  newsm78

За водата - пием си и вода и чай от копър, кърмим се на повикване, сучем си бибичка и хич не мисля да я ограничавам  Peace Децата сами си показват от какво имат нужда  Crazy

За соковете - може би ще започна да давам поразредени след 6 месец  Peace

Ноеми пак изхвръкна със снимка  Hug

На нас вече една седмица ни кърви пъпчето и започнах да се притеснявам. Редовно го почиствам със спирт и от време на време го пудря с Топоцин, но продължава да кърви, когато се пораздвижим повечко  Rolling Eyes

# 473
Айде аз пак ще си понахалствам да питам, щот' миналия път никой не ми отговори...
След секцио кога започнахте да носите нормално, плитко бельо?  Rolling Eyes Забравих да питам вчера в болницата...  Whistling
След 2-рата седмица... много леки дантели, за да не ме стяга или да има ръб...
Белегът от секциото го мажа с БиоОйл, мисля си да купя и нещо по-конвенционално от тежката артилерия за белези...

Чопи, Чери - време ви е вие да сте егоисти в името на децата си!

Шана - Никол е прекрасно бебе! Бързо въстановяване, потресох се от разказа ти!

Ноеми - прекрасни сте!
(гръбчето не се натоварва, защото слингът реално прилепва бебо към твоето тяло , а не виси на дупе...)

Сокове съм давала след 9-ти мес епизодично, след 18 мес пие сок по детските партита; плодови пюрета - от 6; парченца плодове  7-8 мес. (според мен дори прясно изтискан сок от плод, който е преседял седмици наред по контейнери и складове е нищо пове1е от парфюмирана захар; тези от кутиите също; лично мнение)

# 474
Признавам си прочетох само последните две страници  Blush , че сега се връщам от градинката, бяхме аз и още две кукувици  Crazy
Ноеми, тази и другите ги видях във FB, много истински снимки  Heart Eyes
Какче, аз водих Ветчо при този Алексиев, много е добър ама и е много надут  Mr. Green

За соковете и т.н. не смея нищо да кажа, то детето само ще си покаже! Преди да се роди щерката бях се зарекла, че вода няма да дам и не бях купила нито едно шише...впоследствие се оказа, че моето чадо си иска вода и пищи докато не й я дам  ooooh!, също бях казала че ще кърмя ама пусто това не ще да гълта смуче и плюе, та се цедя и давам от шише... не се заричам за нищо, каквото сабя покаже  newsm03

Сега ще по прочета и по назад...

# 475
Сокове, като почнат сами да си ги поръчват с питието. Смятам за вредна и излишна хамалогия  Peace На каката не съм правила и давала въобще, когато стана на 2 годинки и нещо започна да си пийва от тъпите капита, ама не мога да го избегна, защото всички деца от компанията пият. Пък и един път месечно я пие една чашка, я не...Приемливо ми е   Peace

# 476
Мами, пак аз с въпросче  Laughing   Понеже трябва да ходим до София, за да вземе акта за раждане на бебан тези дни - дали само единият родител може да го вземе/примерно аз, ще го съчетая с полагащият ми се контролен преглед/, или трябва и татито да идва?

# 477

аз съм се видяла в чудо. Дара ме побърква. яде повече от преди и след един час истерясва, че е гладна - яде си ръцете и плаче, не седи и секунда нито сама, нито в нечии ръце. да не говорим, че се оригваме по един час, а ако не го правим връща в момента, в който я оставя. на някой случвало ли му се е подобно нещо при увеличаване на храната?

Моят син е така с яденето, но само понякога... И му се разбърква режима, разбърква и нашия...

# 478
amidala13 Може и само единия родител - нашия го взе таткото от общината,но носеше и моята лична карта и доколкото разбрах я е показал и нея. Искаха и удостоверението за граждански брак!

# 479
Inka- , Гггъбка    ,не сме записвали час.Медникаров до колкото разбрах приема само на свободен прием във вторник.Предполагам че по принцип не се записват  часове и на тези с направление.Когато ние ходихме беше към 13.00 часа и пред кабинета където преглеждаха бебета имаше само едно семейство.Дано не ви заблудя де,че то там има няколко сгради и в поне две от тях разбрах че преглеждат бебоци.

ейприл3,соленичка и звучи цената на лепенката  Crazy .Какво и е действието?В смисъл ако обещават че белега ще изчезне бих се замислила.Въпреки че вече започнах всичко да обръщам в памперси и АМ  Laughing

kakche ,днес попитах педиатърката за вит.Д.Пие се до 2 годишна възраст като само през юли и август се спира.Ако някой има повече инфо нека се включи.

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 17:25 от Jenkata

Общи условия

Активация на акаунт