Отговори
# 450
  • София
Аз сокове няма да давам преди 4 месец най-,най-рано.

# 451
Соковете се препоръчват след годинката.
Лекарят съветва да захраните със сок?

# 452
  • Пазарджик
Честита месечинка на всички бебоци!!!
Да се похваля успях да заведа Нели на църква за Чиста молитва и съм много щастлива !!!

mucka84  аз използвам тази и съм доволна

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 14:38 от tuty1

# 453
Да се включа и аз за ортопеда - една моя позната ми препоръча Горна баня - доктор Алексиев,надявам се да останем доволни и ние Hug

mucka84Не е ли много рано за сокчета newsm78

БебешНадявам се при вас нещата да минат леко,операцията да е успешна и всичко с  детенцето ти да е наред! Praynig

Чери,Чопи HugНадявам се да сте взели най-правилните решения!И да срещнете наистина подходящия човек!

# 454
  • София
Какче,къде ще ходите на ортопед?Пожелавам да няма никакви проблеми Hug

Мерси Ггъбка Hug Ще ходиме в медицински център "Детско здраве" при д-р Алексиев, препоръчаха ми го като много внимателен лекар Peace
Браво tuty1, и аз се чувствах много добре след молитвата Simple Smile
В неделя ще п равиме погача, две седмици я поотложих, но беше доста грипозно времето и нямам търпение да се съберем с приятелките ми и поклюкосваме Mr. Green

# 455
хелоу, как сте, маминки?

еххх, тези откраднати минутки за ъпдейтване как е голямото семейство (щото този форум си е нещо такова:) - чувствам как изтъняват, колкото повече се пренастройвам към следбременното ежедневие. мислех си, че ще ми дойде акълът в главата и ще почна да отделям повече време за себе си след тази бременност, но на; с времето все по-бързо си възвръщам най-неприятните чворести черти и особености - забелязвам все повече хаоса вкъщи и наоколо и съответно се мятам с идиотския си перфекционизъм и пр. характеропатии да оправям света! аман бе!    

и аз видях новите попълнения в албумчето - ей, ама нашите са най-хубавите наистина! и всичките - едни такива същински човечета, никакви бебешки недооформености, неясноти и смачканости. : Sunglasses    

интересни са ми първата и последната история за ражданията на 'януарки' - вижте само какъв цикъл.. чудно някакво.  Hug Шана, браво на теб и не забравяй, че болката остава назад и преминава, но винаги ще ти дава невероятната енергия и увереност в себе си, когато ти предстои някакво изпитание и се чудиш ще се справиш ли, защото ще си спомняш какъв невероятен актив имаш!!

chopi, cherry, моя милост и ..дано не сме много още със специалните татковци:) - спокойно, мацки, всичко това е трябвало да се премине, това е. дали ще си ги задържите мъжлетата, както избрах аз, просто защото ме обича говедото, колкото и да е ужасно прекрасен/прекрасно ужасен, не само аз него, или ще се лишите от тях - мислете с положително чувство за себе си и мъниците, това е приоритет; останалото е мътилка.

Мел, за коликите - ами сякаш отшумяха наистина, тя просто привикна към първата си храна и това е. само последните 2 дни се видях в чудо, защото се мъчи горката да ака. не смея да се оплача, като гледам как има бебоци, които с дни не успяват (нашата поне по 4 пъти дневно), но това, защото аз изкапризничих с храната; пусти изкушения! замислих се и аз (като Мила) дали е запечена (защото определено не са газове), но резултатът е видимо нормален - кашав като извара. иначе изпихме само 1/2 опаковка Биогайа, 2-3 дни чай 'Бебезан', от който установих, че се продрисква и който сега и правя отвреме навреме, ако не може да се изака (т.е. вчера и днес), също и чай от семенца копър, но не е особен фен на чайовете и едва близва/ше/, буквално я насилвах/м/ поне по 1 ч.л. да изпива, че да има някакъв ефект. та рецепта нямам, но се радвам, че преоткрих бибата:) в най-трудната фаза с колики и я привикнах да се залъгва и успокоява с нея.

мамо зайке, аз продължих да се подмивам със смрадлика месец и нещо, понеже си имах доста такава набрана от разни гори ))) много я харесвам тази билка и знам, че нямаше как да навреди. plus, нали пръсках няколко дни с Оксикорт заради опасността единият ми шев да се пръсне, и въпросният спрей ми навлече някакво локално възпаление на срамните устни, с вид на кандидоза някаква, та и за това ми помогна.

за меда - и аз знам, че трябва да е монофлорен, в см да не е от няколко билки, и понеже много го обичам, а съм правила алергични реакции от него, хапвам сега с особено внимание, не повече от с.л. дневно - и после изпивам огромно к-во вода за всеки случай. Simple Smile

mucka, това сериозно ли толкова рано да я захранвате със сок? ще го направиш ли?

10х на всички, дали съвет/идея за преглед при ортопед! ще го поискам и аз за малката (с баткото никакви подобни неща не сме правили навремето, само неговият педиатър - добре, че беше най-страхотният във вселената - правеше всичко, в т.ч. профилактичните прегледи и наблюдения, комплексно.

изписах цял чаршаф, усещам  Confused, това значи, че нещо в другата стая ме чака за оправяне, или поне малко сладко дупе за измиване.

прегръдки на всички!

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 15:10 от careener

# 456
Явор още не е пил сок  Crazy

# 457
Здравейте GrinningДа се включа и аз!
За соковете мисля да му давам от втория месец - морков и ябълка по- малко!
 Hug

# 458
  • София
Защо ще давате сокове толкова рано? Аз се надявам да изкарам само на кърма до 6 месец (дай боже да си имам кърма) и чак после да давам други неща. До тогава най-много водичка ако се наложи.

# 459
муцка, а помага ли мазането с деавит?

аз съм се видяла в чудо. Дара ме побърква. яде повече от преди и след един час истерясва, че е гладна - яде си ръцете и плаче, не седи и секунда нито сама, нито в нечии ръце. да не говорим, че се оригваме по един час, а ако не го правим връща в момента, в който я оставя. на някой случвало ли му се е подобно нещо при увеличаване на храната?

чопи, чери, само не се шашкайте! народът е казал "всяко зло за добро". историята познава достатъчно много хепи ендове след истории като вашата. само запазете спокойствие,, за да могат и бебоците да растат спокойнички. останалото ще се нареди, ще видите!

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 15:48 от Елч

# 460
  • Пазарджик
за соковете на Таня съм и давала от 40ден-за което съжалявам.На Нели няма да давам и ли поне не толкова рано/след 6,7 месец евентуално/
Особедно за бебетата с колики вкарването на нова храна/сок/ ще е страшно.Това е мое мнение и не искам да го налагам на никого.
Елч и Нели е така с това оригване не знам какво да правя?Тъкмо намерих памперси които не пропускат и тя почна да връща и сега сме се мокри ама отгоре.
за пъпките по бузките аз ползвам Galafarm/С хипоалергичен ланолин и минерални масла.
Обогатен с витамини А и Е, които ускоряват епителизацията.За всекидневна защита на чувствителната бебешка и детска кожа. При нанасяне на крема се образува тънък водоустойчив слой върху кожата, който предотвратява подсичане, успокоява възпаления и обриви, прави кожата гладка, мека и възстановява естествения й защитен слой/

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 16:04 от tuty1

# 461
Гъбка,лепенката е силиконова,казва се cica care.Режеш си парченце спрямо големината на белега/размерът и е 12см.на 15 см./Първите 2 дни се поставя за 4 часа,от 3 ден увеличаваш престоя с 2 часа.Когато достигнеш  24 часова терапия/след около 10-на дни/,лепенката се сваля само за да се измие/с топла вода и сапун/Моят доктор ми каза да си я взема от дистрибутора направо-фирма "Екос медика на ул."Ами Буе"52,но аз си я поръчах в аптеката до нас и ми я доставиха за 2 часа.Ако нещо друго те интересува,питай! Hug

# 462
  • Велико Търново

И Коко все още не е пропил. На каката съм давала, тогава бяхме при друга педи и я слушах за всичко.  Thinking

Спорен въпрос, според мен, полезни ли са или напротив, вредят на нежните стомахчета. Но при всички случаи, ако ще давате трябва да са прясно изцдени непосредствено преди да ги дадете. Иначе никакви витамини няма да дадете, само ненужно количество киселина и целулоза. Аз тоя цапалак ще си го спестя и ще процедирам както с Коко - когато прояде кИфтета, ще пропие сок, бира или каквото реши там.

# 463
  • София, Лагера
без думи

# 464
Имам още странички да дочета, но да се включа по темите в движение, че после ще забравя.

LadyAngel и ние сме така. Почти всеки следобед се виждам в чудо. Shocked Shocked Вчера накрая не издържах и в 6 часа на Калоян му дадох 90мл АМ и спа като къпан до 22. После го събудихме за баня, накърмих го малко понеже му се спеше още и през нощта си влезнахме пак в график.

Чери , Чопи  Hug и от мен.

Клео това твоето свекървище е за утрепване.

Иначе нашата нова педиатърка дойде днес. Засега съм доволна от нея. Сами си казаха, че ще ни дадат направление за ортопед. За пъпчето се оказа, че сме го изгорили с Ваготила и вече само вечер след баня ще го почистваме. Каза, че следващите ваксини ще ги отлагаме по малко във времето, че били много тежки за децата и имало и странични ефекти.

Ох, голяма съм забравана. Бях сложила помпата и шишетата да се изварят и вече 30 мин вряха  Mr. Green

мамо зайке как го правиш чая? И мъжо купи копър, но още седи в хладилника.

такаааа... Mr. Green значи това което купихме ние са СЕМЕНА от копър. Стриват се и се слага 1 чаена л. на 200 мл вода. вари се 5 мин и се запарва за 10. на бебето се дава 30 минути преди хранене. а аз реших и аз да го пия когато се сетя. Коликите значително намаляха  Peace

Общи условия

Активация на акаунт