Тема Незабравима (Unutulmaz) 165

• 41 345
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
Добро утро ,Незабравими!

Поздравления за Вени и "Виновен",както и за Дани и "Горчива болка"и "Сладък ад" smile3501 smile3501 smile3501 newsm51 newsm51
Прекрасни стихове,момичета.

Благодаря на Г-жа Броненосец за преводите и разясненията smile3525 smile3525 smile3525 smile3525

Честити аватари на Вени,Диди,Пепел от Рози,Меги и Весела -много са красиви.

Желая Ви приятни почивни дни.

# 226

Здравейте  Hug
Нашата тайфичка поздравява вашата и ви желае приятни почивни дни и много усмивки!
Имам много хора за поздравления , заради преводи, разяснения,прогнози, стихове, фотосесии, оформления, коментари, но да не ги изреждам ще кажа на всички вас - ПРЕКРАСНИ СТЕ! БЛАГОДАРЯ , ЧЕ ВИ ИМА!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Новите аватари на всички са много хубави - да са ви честити!   bouquet и за петте момичета.

Ириси, благородно ти завиждам, че си открила Америка, но ако и това се случи наистина вече ще се откажа да гледам филма. Звучи ми нелогично и абсурдно, но пък като си помисля колко абсурдни и нелогични неща вече видях  #Crazy по-добре да не ги коментирам.

# 227
Виждам, че сме малко днес, значи слънцето си е казало думата!
Сега за моята Америка - от 3 дни преди 23 часа, чакайки нашия филм, гледах "Под липите" и както писах в предния си пост - ОТКРИХ АМЕРИКА!!! Незабравима ми бе първия турски сериал и много бях впечатлена, най-вече от играта на актьорите, но и от "необикновената" история. Оказа се обаче, че след като гледах 3 серии от "Под липите", че това е едва ли не пълно повторение на нашата фабула, само дето там двете жени не са сестри, но криенето на бебето, показване на документ за по-малко седмици от бремеността, чуденето "мое ли е, не е ли мое", отказването от "добрата" жена от любимия в името на доброто му и на другата жена, с цената на едно дете без баща, намесата винаги не навреме и не на място от другите герои, объркващи положението и отлагайки развръзката - все неща, които ме караха, гледайки нашия филм да съ-преживявам неволите, скърбите, радостите и т.н. на нашите любимци - всичко беше като под индиго!???
Значи, както някой бе писал преди време , това са професионални похвати, характерни за определена национална школа и насочени към очакванията на обичайната публика - това ме накара да си направя си извода, че прекалено много съм се "вдала" с емоции и то е било заради чара на основните актьори и невероятната спойка от професионализъм и особено излъчване на двойката Йозлем - Серхан. Това не е МОЯ филм, той не е насочен към моите очаквания, емоции, душевност, разбирания, култура и т.н.
Той е дело на сценаристи, които насочват продукт към публика, която не е готова да приеме нови идеи и ценности от Запад, не очкват да видят "новата" жена на Изтока, еманципирана и равна на мъжа, затова съм склонна да мисля, че филма ще има приемливо лош край, показващ правотата на морал, подкрепящ жени като Мелда.
Съжалявам, ако поста ми ви отегчи.

# 228
Вижте , намерих снимка на седемте дечица на Еда и Харун. Вярно, че не е написано пояснение, но то е защото още уговарят цена за да ги покажат, ама щом са 7, значи са техните. На Джолито трябва да са повече  hahaha

Ириси, изключително точен анализ на турските филми, макар че аз освен "Незабравима" друг не съм гледала и не гледам, но от тук там каквото съм видяла мисля, че си права и всичко е насочено към определена зрителска аудотория, която споделя техните разбирания, а ние определено не сме от тая група.

# 229
  • Русе
Привет на малобройната ни компания в момента! Heart Eyes
Пкутиева, желая ти приятен уикенд, където и да си! Hug
Дори, ама недей,значи, се цепи от колектива?! smile3534 Всички сме привърженици на Еда , някои повече, други по-малко!Всеки има коментар, мнение или фантазия неотразена, после я чете от някой друг. Аз също, но това няма никакво значение,поне за мен. Пък ако ме четат сценаристите и ме взаимстват Crazy...леле, че емоции ще има! Rolling EyesРокендрол завинаги! hahaha
Рекси, пожеланията ти са супер!Да можеше цялото човечество да ги следва?! newsm51
ИРиси, твоето предположение, Арас да е брат на Еда и Мелда, го предъвкахме преди няколко теми! Тук фантазията ни полетя и по други полета - Едже и Ниса са подменени, Арас и Харун-братя...какво ли още не! Фантазирай на воля, безплатно е, а и е приятно! newsm03

# 230
Добър ден, компания!

Благодаря на г-жа Броненосец за уточненията с превода и!  newsm51 newsm51 newsm51
Поздравления за снощните авторки на "Виновен", "Горчива болка"и "Сладък ад" - Вени и Дани  smile3525 smile3525 smile3525

Пожелавам Ви приятен и релаксиращ уикенд!!!

# 231
# 232
  • Русе
Moксито, страхотни оформление и снимки! newsm10 newsm10 smile3501 smile3501 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

# 233
Moксито, страхотни оформление и снимки! newsm10 newsm10 smile3501 smile3501 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

Благодаря ти, Вени!
Няма снимки, няма фрагмент-реших да направя нещо приятно, напоследък и "духът" на форума е "паднал"....

# 234
... и по един сладкиш.....

в компанията на Харун...нищо,че той е на плодове

# 235
  • Русе

Благодаря ти, Вени!
Няма снимки, няма фрагмент-реших да направя нещо приятно, напоследък и "духът" на форума е "паднал"....

Временцето се стопли, а и в предвид забатачения момент в сериала, никой не бърза да се прибере! Grinning

# 236
Здравейте отново.Имах малко излизане и затова се забавих с отговора на Вени.
Вени,аз не се цепя от колектива,но останах с убеждението,че вече всички се настроиха против Еда.След серията в сряда имаше масови нападки към нея.Само единици все още сме на нейна страна.Поставям се на нейното място/имайки в предвид фактите които са и известни само на нея,а не на нас зрителите/и я оправдавам.Не искам да влизам в подробности защо и да излагам доводите си в защита,че ще стане много дълго.Това е мое мнение и не искам да го натрапвам.
 Ириси,от тези сценаристи може да се очаква абсолютно всичко дори са способни накрая  и Харун и Бату да изкарат братя hahaha Joy Joy шегичка.
 Честито на всички за новите аватарчета.Аз засега няма да си сменям моето защото си падам по такива сладки бели котета тип персийки.Преди години имахме същото  глезанче.
   И една снимка на Мелда.Колко е лъчезарна на нея.

# 237
  • Русе
Чета при съседите/доколкото Гугъл ми разрешава/, май и те ще си правят сценарии?! Май че и при тях има отлив на фенове.../защо ли ми е познато newsm78/

# 238
Мокси,както винаги  ни радваш с красиви снимки и прекрасни оформления на стиховете.Благодаря за почерпката и изобщо за всичко което правиш за да се чувстваме уютно в този райски кът.

# 239
Чета при съседите/доколкото Гугъл ми разрешава/, май и те ще си правят сценарии?! Май че и при тях има отлив на фенове.../защо ли ми е познато newsm78/
До лятото ако продължават в същия дух може да останат и без фенове.Жалко .Колко фенове имаше през първия сезон и колко ли ще останат докрая на този сезон.Имам чувството ,че след всяка следваща серия остават все по -малко и по-малко. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт