Юлчето е креативно, пакости твори безспирно

• 28 051
  • 734
  •   1
Отговори
# 315
Мира, схемата е страхотна, браво. Ние сме малко по-напред от вас-  вече съм въвела жълтък и месо, хапва си ги с желание. Ти си ми за пример, с четири деца си майка героиня  Grinning
Ще ми обясниш ли какво е "млечна кухня"? Дали това е нормалната детска кухня или някаква по-специална?

# 316
  • Stavanger, Norway
buggy--> , публикувайте си и давайте на децата си каквото решите за добре  Peace Аз просто изказах мнение. Не съдя никой, но за мен е недопустимо на тази крехка възраст да давам такива храни на СВОЕТО дете. И тъй като всеки гледа от своята си камбанария, аз изказах  мнение от "моята камбанария". Далче съм от мисълта да поучавам някой  Naughty Подминах предишния ти пост, но гледам, че ти настоятелно връщаш темата, затова изяснявам позицията си.  Peace Не търся конфликт и не смятам да отговарям на следващи намеци или "твърдеци"  Sunglasses.
Elena Simple Smile , ами тя снимката случайно се показа на стената на една моя позната, та аз дори не познавам жената с бебчето  newsm78 Иначе е голямо сладурче  Peace
Заместени хранения - принципно 2, но не напълно. Понякога си пийва и кърма следп юрето, така че е на моменти. А понякога хапва 2 лъжички и отказва повече. Явно детето си  има дни, в които не му се яде точно това и аз не настоявам Simple Smile Може би много го глезя с това хранене на поискване и "ако иска", но така ми се струва редно. Мен никога не са ме насилвали да ям и си хапвам всичко. Нито съм лакома, нито злояда  Peace И сланинка хапвам и свинска мас  hahaha И шкембе чорба обичам (забелязала съм, че повечето жени хич не обичат последното  newsm78). Надявам се и малчо да не подбира много много храната  Peace

# 317
И сланинка хапвам и свинска мас  hahaha И шкембе чорба обичам (забелязала съм, че повечето жени хич не обичат последното  newsm78).

Ох от една кръвна група сме явно Simple Smile)
Преди днинаправих огромна доза масленки   chef

# 318
Аз днес дадох на малчо зърнена каша с ябълка(безмлечна). Много му хареса. По-интересното е, че и на каката много й хареса, та правих и за нея.  Crazy Дърто магаре да яде каша...  Laughing
Заместено хранене едва ли ще имаме в скоро време.

Галя76, поздравления за успеха с гърнето. Впечатлявам се от такава усърдност(аз съм си мързел).   bouquet

dianadsd, всички детски кухни до 3год. се казват млечни. Не че наистина са такива. Единственото млечно в тях е десертът - плодово нишесте, размито в мляко. Останалото си е стандартното - супа(със застройка на повечето места) и основно.

Ако някой дава безмлечни каши, моля да ми подскаже какви има. Аз все не намирам...

# 319
Да споделя една "домашна" чешалка за зъбките, която е хит. На дръжката на лъжичка (примерно тези на Нук) или нещо друго подходящо навивам марля или тензухче. Завързвам го здраво и го намокрям с чай или вода. Е няма такъв кеф, досега не е дъвкал нещо толкова дълго. Първоначалната ми идея беше да му мия и чеша зъбките с марля, но той започна яко да ме хапе. Така замених пръсчето с една лъжичка с гумена дръжка.

Ето и едно сладко детско филмче, което много ни харесва и на двамата. http://www.youtube.com/watch?v=XxoUAnazvyY

За буденето през нощта- племенника е на 2 години, скоро се отби, но продължава да се буди. А сина на една приятелка, който не се беше будил от първия месец, започна да се буди на 2 г. и 4 м.
Аз вече се примирих с не спането, поспивам с него през деня. Само да е здрав.
Току що за пръв път заспа без биберон и вода и най-важното без да плаче.  newsm44. Дано да се буди по-малко така.

Диване снимката на Мая е уникална, апарата явно е много добър, но и фотографа си го бива.

# 320
 Най-сетне и аз се добирам до пц-то да ви почерпя виртуално за нашата 7ма месечинка   party023

Честита месечинка и на астралното ни близначе Борко на Buggy (доста сте напреднали със захранванет, т.е. запийването с Борко, а?!  hahaha Joy)

За буденето
при нас почна на 4.5 месеца, когато смениха часовниците. В началото си мислех, че ще отнеме време да обърнем времето с един час, но не би... Преди спеше сутрин до 7, а почна да се буди в 5, след седмица в 4, след още седмица в 3, а след това вмъкна едно допълнително папкане между 1 и 2  ooooh! ooooh! Мислех, че не си дояжда и засякох за ден какви количества кърмичка изпапква и се ужасих - оказа се че 1.2-1.4л  Shocked  Shocked Освен това понякога иска да яде още в 12, понякога откарва до 5 сутринта само с будене и веднага заспива.

Реших, че може би смила бързичко вече кърмата и със захранването ще се оправи, но не стана. Сега се буди произволно по всяко време, обикновено около час - два след като заспи се почва.
А предната нощ изобщо не спа. Което беше добре за мен защото ми се беше запушила едната гърда, но резултата сутринта беше и двете недоспали.

Малката от два дни е с много дрезгаво гласче - няма температура, нито хрема засега. Давам осцилококцинум. Надявам се да ни се размине  Praynig

# 321
Ако някой дава безмлечни каши, моля да ми подскаже какви има. Аз все не намирам...

Аз не давам, но ще ти подскажа един добър начин да се ориентираш - влизаш в bebeshop.bg и използваш филтъра, за да отсееш само безмлчните каши.  Wink

ТУК

Честито на месечинковците днес! Да растат много здрави, усмихнати и послушни!  smile3525

# 322
  • София

имам тази с просото на БейбиЛав, но не съм я започвала още та не мога да кажа дали е хубава.

както и тези каши

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 23:14 от kydravoto

# 323
buggy--> , публикувайте си и давайте на децата си каквото решите за добре  Peace Аз просто изказах мнение. Не съдя никой, но за мен е недопустимо на тази крехка възраст да давам такива храни на СВОЕТО дете. И тъй като всеки гледа от своята си камбанария, аз изказах  мнение от "моята камбанария". Далче съм от мисълта да поучавам някой  Naughty Подминах предишния ти пост, но гледам, че ти настоятелно връщаш темата, затова изяснявам позицията си.  Peace Не търся конфликт и не смятам да отговарям на следващи намеци или "твърдеци"  Sunglasses.
hahaha
Явно си пропуснла да се възмутиш преди няколко месеца, когато в темата се хвалеха как тримесечните им бебетата ядат тиква с масълце и киселче. Това явно е много подходяща храна, м? newsm78 Иначе, изобщо не смятам да взимам на серизно като теб някава снимка, която даже не съм въждала. Освен това мисля, че снимките на познатите ти във ФБ не са тема за обсъждане тук Peace  За това и подходих по въпроса с нужната доза ирония, която ти очевидно не схвана. Толкова от мен по тази тема   bouquet

Скарли, да нацелуваш порасналото момиченце от нас с Борко и дано да се оправи бързо  Hug

# 324
  Добро утро!  Grinning

Снощи се измъчих да приспивам децата!Изобщо не им се спи на моите неуморни сладури!И така почти всяка вечер!  Crazy

И тук да благодаря на АндиБ за това,че ме запозна с "холандската" система на захранване!Балансирам между нея,"педагогическото" и класическото захранване и ,да ви призная,съм много доволна!
  Вчера бебката не пожела да хапне нищо друго ,освен круша(явно имаше причини,но за тях не сега).
  Колко е по-удобно просто да я измиеш,да я обелиш и да я дадеш на бебето,отколкото да се занимаваш с пасиране,пюрета и хвърлянето им после!  Laughing

# 325
  Ако се чудите,къде да вземете малко позитивен заряд тази сутрин,прочетете това!   Nature Sun With Face  Nature Sun With Face  Nature Sun With Face
  И нека деня ви е много хубав!  Hug

# 326
Добро утро.

Много благодаря за идеята с е-магазините, Wonderland и Kydravoto.   bouquet

Селме, мерси за линка. Изчетох го, само за сънищата не знам... отдавна не сънувам... просто защото като помириша възглавницата и трупясвам  Laughing

Напоследък приспиването ми се получава доста добре на мен.  Grinning Роско заспива в 19.30ч., Габи заспива в 20.30ч. Мъжът ми се прибира в 22ч., така че времето от 20.30 до 22ч. си е само мое.  Party Дано се задържи така.  Praynig

# 327
Добро утро и от мен!

Селма, радвам се, че с бебка се забавлявате с BLW-a...наистина е страхотна система, а и толкова естествена на бебетата. Hug

Линкът наистина е много позитивен, а по повод на сънищата тази нощ сънувах, че съм пилот на изтребител, но кацнахме в един град и 'колегите' ми не искаха пак да излетиме.  Mr. Green А пък после с мъжа ми ни бяха снимали в индийски клип, но без да знаем и бяхме като символ на "романтичната любов" с едни гълъби и ефирност около нас....ха сега...какво означава това? Mr. Green

# 328
   Уха!Анди!  Hug
   Много хубав сън(втората половина)!Поне според моите усещания!  Simple Smile

Дунайке,не знам през живота си дали съм имала поне едно спане без сън.  Rolling Eyes
   А за приспиването.....ей!завидях ти!  Mr. Green

# 329
Селма, много хубава статия. Пробвала съм някои от нещата и наистина РАБОТИ! Това за битовизмите и за космическият поглед на нещата е толкова вярно...иначе човек толкова издребнява

Общи условия

Активация на акаунт