Прием на първокласници 2011 година в лицея в Горна Баня

• 27 135
  • 284
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Ще прочета. Чудно ми е най-вече с какви очи се пишат журналистически репортажи за това. Явно сме тотално компрометирани като общество и медиите дори не си правят труда да предвидят нормална обществена реакция - за съжаление се оказват прави.

Ако във Франция има едно-единствено държавно училище, чиято материална база е в пъти по-добра от тази на всички останали, и някой вестник докладва, че в това държавно училище 90 % са деца на действащи и бивши политици, бизнесмени и т.н., Бога ми, на другия ден ще има разследване, а на по-другия - оставки.

# 241
  • Sofiа
Благодаря Жасмин   bouquet Доста полезни неща си написала. Сега има да мисля маршрути до 14ти, че маршрута в посока към училището е ясен, но този за връщане още не съм го измислила.
Т.е. още не съм решила дали ще посещава занималня в НУКК и аз някак ще направя невъзможното за да се прибирам на време вкъщи или ще ходи в една частна занималня близо до вкъщи която работи до 18.30-19ч newsm78 Може ли някой да ме ориентира ако имате представа към колко приблизително стига късният автобус в района на моста Чавдар, ИСУЛ или нещо близо, защото това не го видях като ходих и съм си записала само часовете на по-ранният.

Merci, ще споделиш ли моля и точките от другите задачи. Не мога да повярвам, че тази с разликите носи 25 точки Shocked

# 242
Може ли някой да ме ориентира ако имате представа към колко приблизително стига късният автобус в района на моста Чавдар, ИСУЛ или нещо близо, защото това не го видях като ходих и съм си записала само часовете на по-ранният.

За жалост не знам, ние сме на бул.България. Най-добре звънни в НУКК и помоли да те свържат със шефа на транспорта и го питай.

# 243
A, Люлин, благодаря. Разбрах, че си от тези, за които "гроздето е кисело". Не се притеснявай, свикнали сме.
Ако си мислиш, че други директорки не назначават познати, а само тази, нашата, корумпираната......

И съм използвала думата "издухал" в смисъл "изпреварил" в състезание, а не в твоя, "оня " смисъл

# 244
A, Люлин, благодаря. Разбрах, че си от тези, за които "гроздето е кисело". Не се притеснявай, свикнали сме.
Ако си мислиш, че други директорки не назначават познати, а само тази, нашата, корумпираната......

И съм използвала думата "издухал" в смисъл "изпреварил" в състезание, а не в твоя, "оня " смисъл

Грозде имам в градината, благодаря, узрява си и е много вкусно.
Написах, че детето ми на изпит не е ходило. Ти това прочете ли го, или просто пускаш клишета от форума?

# 245
  • София
Думата "издухал" всмисъл на "изпреварил" на състезание, особено когато се касае за деца, е не по-малко грозна.

# 246
Е да, де, не си го пуснала на изпита заради директорката, разбрах  Laughing
Както и да е, повече спирам да репликирам .

# 247
agudo, не знам какво си разбрала ти, те хората май ме разбраха по-добре от теб.
Намерих чудесно училище за детето си, което не е НУКК. Peace
Въобще не ми е трудно да поздравя всички приети деца, включително и твоето, да им пожелая успех и късмет.
В надпревари между майки не участвам обаче, да знаеш.

Както ти написа, взела си необходимите мерки, ОК, ние сме си взели своите. Всеки се е организирал, дано децата спечелят от това!

# 248
Това не е отчетна! Моля, личните разговори на ЛС!

# 249
Merci, ще споделиш ли моля и точките от другите задачи. Не мога да повярвам, че тази с разликите носи 25 точки Shocked

Ами аз понеже много се ядосах и не можах да запомня всички, но имам спомени, че звуковият анализ беше 14 точки и задачката с куба - 6 точки. От там нататък, се надявам Алба или някоя друга мама/татко, които са преглеждали работата на децата си, да се включат с допълнения.

# 250
Имам въпрос за английския език към Британика в НуКк. Една майка на първолаче негодуваше, че групите били големи - по 14 деца. Дали е така или в началото са започнали така, а после са ги разбили на по-малки групички през изминалата година?

И също какъв е хорариума седмично?

Ами аз понеже много се ядосах и не можах да запомня всички, но имам спомени, че звуковият анализ беше 14 точки и задачката с куба - 6 точки.
И аз съм на мнение, че има прекалено голям дисбаланс в точките, които отделните задачи носят. По груб спомен и мин. година имаше задачи, които носят по-малко от 1 точка, а имаше и над 30т.

# 251
  • Sofia
Странно за едни разлики - 25 точки.  Crazy

Всъщност колко е нормално да е 1 група по английски - на мен 14 деца ми се виждат ок.  newsm78

# 252
Ще прочета. Чудно ми е най-вече с какви очи се пишат журналистически репортажи за това. Явно сме тотално компрометирани като общество и медиите дори не си правят труда да предвидят нормална обществена реакция - за съжаление се оказват прави.

Ако във Франция има едно-единствено държавно училище, чиято материална база е в пъти по-добра от тази на всички останали, и някой вестник докладва, че в това държавно училище 90 % са деца на действащи и бивши политици, бизнесмени и т.н., Бога ми, на другия ден ще има разследване, а на по-другия - оставки.
Естествено, че няма да напишат или да пуснат репортаж по телевизията за НУКК, нали на всички по-известни са им там децата! Представяте ли си как Ани Салич анонсира кофти репортаж за лицея Wink?!
Едно от приетите деца този випуск е на Евгени Димитров-Маестрото, което за пореден път потвърждава, че е много важно презимето и фамилията, а за по-голяма част от останалите.......

# 253
Всъщност колко е нормално да е 1 група по английски - на мен 14 деца ми се виждат ок.  newsm78

най-добре към 5 деца, но рядко има под 9-10 деца. Зависи от политиката на фирмата, но като допълнително, платено обучение..... и там трябва да си търсим правата.

Доколкото знам в НУКК преди децата са ги разделяли на групи по 14 и в редовните часове по английски, но вече не го правят. Дали заради делегираните бюджети или за друго - незнам.

# 254
  • Sofia
Аз досега не съм попадала на езикови курсове с групи под 10 деца, когато аз съм учила език, в детската също не са ги делили на групи - т.е. били са все около 12-15 деца. Лично за мен не е фатална такава големина на групата.

Общи условия

Активация на акаунт