Прием на първокласници 2011 година в лицея в Горна Баня

• 27 150
  • 284
  •   1
Отговори
# 75
Намесвам се, защото чета изключително неверни неща, наизустени фрази и чути-недочути. В училището има много шарени и различни по своя статут, имане и възможности хора. Има и богати , и известни - да, но те в никакъв случай не са преобладаващите. ПРосто по-амбициозни хора, но не родители, които ги "хвърлят и не се интересуват от тях", напротив. Че те учат до 14.30 ч. всеки ден - това, извинете не е ли по-малко от дете, което след училище е на занималня до 18 - 18.30 ч.? Това означава ли, че родителите не се интересуват от него? А че има база, за която много училища могат да завидят и РЕД и Дисциплина.....дължи се на ръководството. Лесно е да се плюе, но всички биха искали децата им да учат при такива условия и такова отношение. Има и други училища с подобен режим и прием, не е само лицея. Мисля, че всички трябва да се стремим към възраждане на авторитета на българското училище, защото много сме я закъсали в това отношение. А уви - това се отразява на сладурските ни дечица, които растат объркани и лутащи се.

# 76
И да добавя все пак, че за кандидатстване трябва доста да поработите и не само последните 1,2 ил 3 месеца. Година минимум. От детската градина там затова приемат повече от 50% от децата - готвят ги през цялото време. При всички положения подготовката е полезна за децата. Не познавам родител, който да съжалява за подготовката, дори и детето му да не е прието. Мозъчетата трябва да мърдат, да мърдат....

# 77
Здравейте и от мен Simple Smile

Напълно споделям и подкрепям мненията на Jayshree i NoID. (Поне що се отнася до 1 клас). Разбира се, никой не ангажирам с това, всеки е свободен да мисли и пише каквото желае.

Пожелавам успех на всички дечица!!!

# 78
  • Sofia
Здравейте,

може ли да споделите как приемат децата Ви подготовката по 3-те учебни тетрадки, които се предлагат от Италианския лицей. Ние ги взехме и от вчера започнахме да се занимаваме... но след 5-тата страница дето ми загуби интерес и отказа да продължи.... и затова ще се радвам разберем повече за чуждия опит... какво количество занимания според Вас е препоръчително

# 79
  • Sofia
alegra моят син решаваше тестове на килограм на ден / по около час, правеше над 20 теста всеки ден/. Е, не влезе / за което не съжалявам/. Не съжалявам също , че се пробва!
 Желая успех на всички дечица  , и не забравяйте - НУКК не е най-важното! Важно е детето да е щастливо!

# 80
  • Sofia
Бързам да кажа, че ние въобще не мислим да кандидастваме в НУКК, защото сме избрали едно квартално училище. Просто искаме детето да се занимава с нещо полезно през предстоящата ни година.....

# 81
  • Sofia
Е, още по-добре  / в смисъл, че нещата не са задължителни/ Hug. Пробвай с различните задачки. Всяко дете предпочита даден тип. Нека прави това , което му забавно. Каквото и да схване - всичко ще му е от полза!

# 82
Нашето дете реши тетрадките 3 пъти + допълнителни подобни задачки и занимавки. Работихме всеки ден, не е ходил на частни уроци, но подготовката започна в началото на учебната година. Най-труден му беше звуковия анализ. Аз самата анализирах предпочитанията му и наблягахме там, където се затрудняваше. За успех на изпите 1-2 месеца не стигат - факт, но за общо развитие на детето е прекрасно и приветсвам всички мами, които имат стремеж към това. Успех и здрави дечица!

# 83
Преди няколко дена разбрах, че едно съседче учи в НУКК, това което разбрах чесно казано ме леко казано шокира; В момента за да посещава детето училище му е необходим задължителен бюджет от 1000 лева месечно, в които влизат парите за автобуса, храната и не знам си какво още; В момента класовете са от около 8 или 10 деца, което не е лошо, но децата се прибират в 18,00 часа и тепърва започват да учат в къщи, защото учителките смятат че писането и ученето е работа за родителите, въпреки че децата следобед  са на занималня, родителите на въпросното дете обмислят да го прехвърлят в кварталното ни училище;  Да, това училище вече не е елитно, но затова пък явно е начин и вариант на някои родители с добри финансови възможности децата им да завършат нещо;

# 84
Шегуваш се  Close
И какво излиза - щом родителите са намерили време да научат децата да "минат" безумния тест, защо да не продължават и после с образоването им!?!  Twisted Evil

# 85
Преди няколко дена разбрах, че едно съседче учи в НУКК, това което разбрах чесно казано ме леко казано шокира; В момента за да посещава детето училище му е необходим задължителен бюджет от 1000 лева месечно, в които влизат парите за автобуса, храната и не знам си какво още; В момента класовете са от около 8 или 10 деца, което не е лошо, но децата се прибират в 18,00 часа и тепърва започват да учат в къщи, защото учителките смятат че писането и ученето е работа за родителите, въпреки че децата следобед  са на занималня, родителите на въпросното дете обмислят да го прехвърлят в кварталното ни училище;  Да, това училище вече не е елитно, но затова пък явно е начин и вариант на някои родители с добри финансови възможности децата им да завършат нещо;

Нищо подобно!
Таксата за транспорт, храна, охрана и медицинско обслужване е около 150-160 лв. месечно.
В клас (за първи говоря, другите не знам) са по 28 деца.

Вашето съседче да не би да учи в ЧОУ “Д-р Мария Монтесори”, което се помещава в сградата на НУКК?

# 86
Ехооо здравейте!!! Днес записах моето дете за изпита. Номер 83, седма група. Ако има някой от вас чието дете е същата група моля да се обади.
Как върви подготовката, срещате ли трудности? Аз мисля да изоставим малко азбуките и да наблегнем на други книжки с логически задачи, че миналата година имаше изненади....

# 87
Моята майка е говорила с бабата на детето, защото по принцип тя се грижи за него, детето е втори клас и бабата е казала че само за транспорт взимат 250 лева  и то не го взимат от дома а го водят на най-близката спирка на техния автобус, а за Монтесори и аз знам че е там но чак пък да обърка училището  newsm78, ще накарам майка ми пак да я пита, възможно е и така да е
Ние имаме година за подготовка и само черпим опит, решаваме тестове, но нещо напоследък не е в кондиция, дали е от пролетната умора или малкото дяволче му омръзна, ще направим пауза от няколко дена и отначало, оказа ни се труден теста с огледалните стрелки, а иначе с огледалните рисунки се справя добре, за сега тези стрелки и асоциите са ни трудни, при Вас как е

# 88
  • София
...  и то не го взимат от дома а го водят на най-близката спирка на техния автобус...

Винаги е било така, не ходят по адреси, та това не е малко училище. Автобусите имат маршрути, родителят води детето до най-близката спирка.

Като чета, по-скоро за Монтесори става въпрос. В НУКК нито са толкова малки класовете, нито пък е чак толкова скъпо - 1000 лева на месец ми се струва много. Вярно, че преди 8 години съм завършила, ама бяха 40 лева по мое време, чак до 1000 да са скочили не е реално.

# 89
а за Монтесори и аз знам че е там но чак пък да обърка училището  newsm78, е

много хора ги "бъркат"...
Включително моя колежка, чието дете е било в Монтесори една година, а тя тръбеше, че е учило в лицея...
Като я поразпитах, си каза всичко  Peace

Общи условия

Активация на акаунт