Прием на първокласници 2011 година в лицея в Горна Баня

• 27 138
  • 284
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia
Мерси! Simple Smile

А в колко часа започват сутрин? Храната как е - вкусна ли е и обяд ли е включен само или и закуска? Как е дисциплината, обратната връзка с родителите? Ако детето има проблем с материала, обръща ли му се някакво допълнително внимание?
Гледах, че по-назад Румпидумпи е писала, че са до 14:30, това всеки ден ли е? Това включва ли самоподготовка или следобяд са само заниманията по интереси?

# 196
Сутрин започват в 8:15, м/у 12 и 13 ч. обядват и след това часове до 14:30. Общо са 7 учебни часа.
В 15 часа трябва да са по автобусите и тръгват обратно. Ако детето остава на занималня (14:45 - 16:45) или посещава извънкласни занимания си тръгва в 17:00 ч с вечрните автобуси.
Учат по учебниците на Просвета.
Заниманията по интереси са както описаните в поста на Flip плюс забавна математика, плуване, английски език, спортни игри. Също ще добавя, че освен включените в държавния учебен план има и такива организирани от училищното настоятелство - пиано, таекуондо, шах, футбол и баскетбол (възможно е да пропускам нещо) и се заплащат.
Провеждат се 2 пъти седмично, мисля че интересите от държавния учебен план са между 13 и 14.30 часа, а платените са след 14.30.
Храната в стола е много добра, от 1 до 4 клас се хранят отделно, след 4 клас са в друго помещение и ползвват купони. Стола е много чист, с чисти покривки, децата не излизат от там вмирисани на манджа.
Закуска не е включена (или поне м.г. не беше) приготвяхме от къщи. Пари не е желателно да се носят, но госпожата разрешава да се ходи до барчето само ако някой няма закуска.

# 197
  • София
Започвахме в 8,10, приключвахме в 14,30, автобусите тръгваха в 14,45. Има обедна почивка, ако не се лъжа час за малките и 40 минути за големите - нещо такова, и междучасия нормални.

Храната беше много вкусна, макар и столска. От дисциплината нямам много добри спомени, доста невъзпитани отрочета се намираха, а учителите все гледаха да не настъпят някой важен тате по мазола, та имаше големи изцепки и сред малки, и сред големи. За обратната връзка - зависи от учителя. Родителски срещи се организират като във всяко друго училище, може и да търсят личен контакт с родител за по-специфичен проблем, не знам.

Аз пак казвам, че говоря по спомен, завършила съм отдавна. От друга страна съм ветеран с личен опит - 12 години си изкарах там Simple Smile Актуална информация може да ти даде някоя майка на детенце, което вече учи там, ако се включи.

А, супер, kathrin ти е писала Simple Smile

# 198
  • Sofia
Много изчерпателно, благодаря ви! А тези допълнителните - пиано, шах и т.н. по колко се заплащат?

# 199
От дисциплината нямам много добри спомени, доста невъзпитани отрочета се намираха, а учителите все гледаха да не настъпят някой важен тате по мазола, та имаше големи изцепки и сред малки, и сред големи. За обратната връзка - зависи от учителя. Родителски срещи се организират като във всяко друго училище, може и да търсят личен контакт с родител за по-специфичен проблем, не знам.

Да, родителски срещи се организират често, първата дори е преди 15.09 (само за 1 клас) където присъстват директорката и другите учители.
Дисциплината е на ниво, но действително се внимава някой да не бъде лошо настъпен ако мога така да се изразя. Това не означава, че си затварят очите, просто се действа по деликатно.
Личен контакт с родителя се търси когато има проблем с детето. Най-често се пише забележка в бележника (за абсолютно всичко), която трябва да се разпише от родителя, т.е. става ясно какво се случва с ученика и да се вземат евентуални мерки.
Родителят от своя страна, по всяко време може да поиска информация за детето от класният ръководител.

# 200
Много изчерпателно, благодаря ви! А тези допълнителните - пиано, шах и т.н. по колко се заплащат?

Не знам още колко ще струва шахът, тези занимания започват от 2 клас.
Пиано има от 1 клас, което ние не сме посещавали. Нещо от сорта на 8 лв на урок, но да не ви заблудя.
В първи клас имат изобразително изкуство, керамика, народни танци и бални танци включени в учебната програма.
Имат английски организиран от Британика (с малка отстъпка от цената), който се провежда в училището след 14:30 ч.

# 201
  • Sofiа
Леле колко полезна информация сте изписали Simple Smile Включвам се с благодарности  bouquet
Днес ходих да запиша ученика и чакам с нетърпение родителската среща на 14.06.
Малко ми се видя странен процеса по записването - само в една тетрадка се подписах и на едно листче помолиха да запиша основни данни на детето и родителите. Дори и свидетелството за което в другите училища толкова треперят не ми поискаха  newsm78 и никакъв документ не получих, че е записан!!! Намирам го за малко странно, особено имайки предвид документите и декларациите, които подавахме при записването за изпита  newsm78
@ kassi: Благодаря за поздравленията и ви пожелавам успех следващата година!

# 202
Здравейте всички!

И мойто чедо е "над чертата" и ще ходим да се записваме.

Valery, тъй като ти вече си ходила, би ли обяснила
1/ как изразихте предпочитание за конкретен класен ръководител;
2/какво точно означава "основни данни на детето и родителите" ;
3/ сериозно ли на 14. Юни ни викат на род. среща ? 4е тогава сме планували пътуване

# 203
  • Sofiа
Здравейте всички!
Valery, тъй като ти вече си ходила, би ли обяснила
1/ как изразихте предпочитание за конкретен класен ръководител;
2/какво точно означава "основни данни на детето и родителите" ;
3/ сериозно ли на 14. Юни ни викат на род. среща ? 4е тогава сме планували пътуване
Привет oxyjenia,
ето отговорите:
1. предпочитанията за г-жата са записани на гърба на анкетната карта с "основните данни", но това не значи, че ще бъдат взети под внимание. Според думите на г-жата, 80% са изразили желание за този класен ръководител и няма как да се уважи желанието на всички Wink
2. данните са: 3те имена на детето +ЕГН, 3те имена на 2мата родители, месторабота и телефон, домашен адрес  и телефон. Нищо друго освен това не искаха.
3. Родителска среща на 14.06 от 16 ч

# 204
  • Sofia
Катрин, мерси много! Пианото ме интересуваше, тя искаше и тази година да ходи на пиано, но не намерихме време...
А италианския откога почва и колко часа на седмица?

Почва да ми харесва доста това, което чета. Явно има защо да се натискат хората за това у-ще. Wink

Валери, странно записване, аз се притеснявах, че още не сме получили свидетелството за ПГ.

# 205
Катрин, мерси много! Пианото ме интересуваше, тя искаше и тази година да ходи на пиано, но не намерихме време...
А италианския откога почва и колко часа на седмица?

Почва да ми харесва доста това, което чета. Явно има защо да се натискат хората за това у-ще. Wink

Валери, странно записване, аз се притеснявах, че още не сме получили свидетелството за ПГ.

Италианският език започва от 2 клас, така че все още не знам по колко часа е Simple Smile Ще кажа септември месец Simple Smile))
В 1 клас се учи английски по 3 часа седмично и наистина се учи. Моят вече пише, чете и знае над 100 думи.
Хубаво е училището наистина Simple Smile Детето ходи с желание и твърди, че много му харесва и много си обича госпожите и господата (по бални и народни танци ги нарича "батковци" Simple Smile))

Последна редакция: нд, 29 май 2011, 08:23 от kathrin

# 206
  • Sofia
Италиански език се изучава от втори клас, английски език от първи.

# 207
  • Sofiа

Шунка, надавам се да решите да запишете девойката. Може да бъдат съученици  Hug

# 208
  • Sofia
Ами след много мислене май така ще направим утре! Simple Smile

Най-лесното е после да сменим училището, ако не ни хареса.

# 209
Шункаnewsm10, мисля си, че дейностите в училището много ще й харесат.

Общи условия

Активация на акаунт