На вратата пролет чука първа, февруарчетата по разходки в миг се втурват (28)

• 24 466
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
Честит рожден ден на всички мъници, родени днес!
Влизам само да дам мерките от консултацията: 11 кг и 76 см.

# 436
Благодаря Ви на всички за пожеланията ...прекрасни сте ...а аз днес съм най-щастливата мама на светааааааааааа  txtloves  ura
Честит рожден ден и тук на нашата сладка Андрея! Да радва мама многоооо.
И честито на всички родени на тази прекрасна дата!

# 437
ДВ от мен!
Честит рожден ден на порасналите днес, да са живи и здрави и умерено послушни!
Слънчи благодаря че ни мислиш и нас. Преслав е по-добре, но заради кашлицата го водихме днес при детски специалист,който ни смени сиропа и ме успокои че гърдите са му чисти. Сега спи но като цяло е много крив и кисел. За капак ни подменят ел.стълбовете и по цял ден сме без ток,а вода защо нямахме така и не разбрах?!
Ника на мен ли ми се губи или съм я пропуснала?
Рали мила, всичко друго ми се получава,но кекс никога не мога да опека както трябва...
Неви радвам се че оставаш при семейството си.
Прегръдки за всички болнички и майките им.Бързо да ни оздравяват дечицата.
Толкова от мен,защото ми е много трудно писането през телефона.

# 438
Такааа  Mr. Green. Танче, днес правих твоя кекс, НО както винаги ми се случва с кексовете, отгоре се изпече перфектно, отвътре и отдолу остана суров, глетав... Пекох го на 160 градуса около 40 мин  Thinking. Моля, някой вещ да ми помогне и да ми каже къде бъркам  Rolling Eyes. Всичко друго мога да готвя, но кекс НИКОГА не ми се изпича като хората.  Hug
Ралче, печи в силна фурна- 200 градуса и не отваряй, докато не ти се стори изпечен. Дори и да се пукне отгоре не е проблем. Отвори фурната да го провериш с клечка чак след като се е пукнал.

# 439
  • София
Цитат
Такааа  Mr. Green. Танче, днес правих твоя кекс, НО както винаги ми се случва с кексовете, отгоре се изпече перфектно, отвътре и отдолу остана суров, глетав... Пекох го на 160 градуса около 40 мин  Thinking. Моля, някой вещ да ми помогне и да ми каже къде бъркам  Rolling Eyes. Всичко друго мога да готвя, но кекс НИКОГА не ми се изпича като хората.  Hug

Какво казва теорията по въпроса за изпичането на пандишпаново тесто каквото е кекса. Кекса се пече като за начало на 180 С, като се "зачерви"  се премества на 150 С.  На мен изпичането на кекс от 4 яйца+ 1 ч.ч. к.мляко+ 1 ч.ч. захар + 2 ч.ч. брашно ми отнема цифром и словом 2 часа. Но пък става супер. Така де, Рали, на верен път си, но повечко време печи.  Peace

А сега отивам да спя, че кой знае кога ще се събуди онуй дребното  Mr. Green Лека нощ! bowuu

# 440
Хмм, аз кекс както и да го печа рядко не ми става, и според мен трябва да се пече на по-висока температура 180-200 градуса, не по-малко. 160градуса е много ниско и затова не се е изпекъл от вътре, а и два часа печене на кекс ми е много.

Честит рожден ден на сладурката Андреа, Алис, Карина и Алекс - да са красиви , умни и късметлии!  newsm38
На мен днес ми беше поредния натоварен ден и пак нищо не съм свърпила. Утре втори тур. Но поне ходих на йога и на сауна за малко.

# 441
Здравейте Grinning!

Вмъквам се само да се похваля, че имам "чисто нов комп" Laughing. Майтап, стария си е, само че така беше закъсал горкия, та днес идва една приятелка да го магери и е като нов newsm68. Иначе не можеше една снимка във фейса да ми зареди. Днес изгледах порядъчно количество снимки, утре продължавам, че не стигнах до партито на Любезния Тин Heart Eyes. Не мога да не споделя колко много ме умилиха порастналите ни дечица. Всичките са прекрасни, партитата си личи, че са минали повече от чудесно и настроение блика отвсякъде.
 Много съжалявам, момичета, че така се отдалечих от темите, дискусиите и контактите ми с вас Sad. Както вече съм казвала- форума много ми липсва, но времето ме притиска отвсякъде Sad. Ще се старая да се включвам отвреме на време...ФБ ми е по-лесен Wink.

Уважих днешните рожденици във фейса.   bouquet

Сега ви пожелавам лека нощ!

# 442
  • София
Като стана дума за кексове - туко що опекох един  Wink по рецептата на
pina_preslav - стана божествен...Пина, мила, благодаря за рецептата...   bouquet
Става един такъв сочен от ябълките, а канелата му придава малко коледен дух... Sunglasses

Рали, по принцип кексовете се пекът на по големи градуси - 200 и около 2ч.
Аз мога да правя само кексове от сладките неща и винаги са ми се получавали, когато са на по висока Т.

ЧЕСТИТОООО НА ВСИЧКИ РОЖДЕННИЦИ!   bouquet  ДА СА МНОГО ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ!   bouquet

Айде лека и мека...   Hug

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 23:32 от Karolin@

# 443
Ох, златни сте  Hug. Аз и моите кексови неволи  Laughing. Ужасно сте мили всички, благодаря! Разбрах - значи вдигам градусите и спасявам кекса  Crazy.
Тани, както казваш той ми се напука отгоре, но явно, че ниските градуси объркаха нещата. Ще знам и да не отварям докато не се поизпече добре.  Hug
Слънчи, и аз това знам от майка ми, но е трябвало, ако следвам това правило да попека още известно време явно, а аз избързах Whistling.

# 444
Здравейте, Дами!

Влизам да почерпя (виртуално) по случай първия рожден ден на моята малка сладка сбъдната дългочакана мечта (...повече от 12 години):

и да пожелая много късмет, здраве, щастие и весело детство, както на двете астрални близначки София и Амели, така и всички останали момиченца и момченца, които вече порастнаха!

Минавам наистина транзит, защото по стечение на обстоятелствата ми се налага да подпомагам народа на работа и то кокорчейки се по нощите в екрана на PC-то, докато Дели спи. Да е жив и здрав Интернета, че имам on-line връзка със сървъра на работа, благодарение на тъй наречените съвременни IT технологии.

Всичко най-добро!

П.С. Изплагиатствах тортата на Слънчи. Надявам се да не ми се сърди. Много ми хареса визуално та я поръчах и в събота ще имаме честта да я опитаме по семейному.

# 445
  • Най-зеленият остров
Добро утро дами!
Честит рожден ден на малката Дели и на всички дечица родени днес. Много да са здравички,усмихнати и щастливи.
Ния днес е по-добре. Няма температура и си мислех да я изведа на разходка, но времето вън е просто ужасно. С какво ги занимавате докато сте си вкъщи? С играчките мах един час на ден, с книжките малко повече но и те вече започнаха да и омръзват. Искам слънце и ровене в пясъка  Laughing
Лек ден  newsm51

# 446
  • София
Честит рожден ден на Дели и другите рожденици! Да са живи и здрави! Hug

Снощи кексове сте обсъждали - само да добавя още един глас към печенето на по-висока температура. Aма как 2 часа.  Shocked При мен стават максимум за час.  Thinking Иначе записах и рецептите.

Ника май трайно се покри.  Thinking

Катя, понякога и аз се чудя какво толкова правим вкъщи.  Crazy Пробвай с някоя "нова" играчка от бита - пластмасова бутилка, списание, картонена кутийка от нещо...  Mr. Green

# 447
Честит рожден ден на Дели!

# 448
  • София
Честито на днешните рожденници Деляна, София и Амели!
Да растат здрави, щастливи и усмихнати дечица!

Аз днес отново имам повод да почерпя, моята майка има юбилей 60 г. Пожелавам и да е жива и здрава, че без нея не знам как щях да се справя Simple Smile

# 449
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА ДЕЛИ, СОФИЯ, АМЕЛИ, ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ, ГОРДОСТ И РАДОСТ НА РОДИТЕЛИТЕ СИ   Heart Eyes

ТАНЧЕ, ДА ТИ Е ЖИВО И ЗДРАВО МАЙЧЕТО И ВСЕ ТАКА ДА Е ДО ТЕБ  Hug   bouquet  bouquet  bouquet
Абе моми, аз агне пека три часа, къв е този кекс бе  #Crazy не съм засичала, но колкото и да е рядка сместа не пека повече от час и проверявам с клечка за зъби, ако не лепне е готов, отлепи ли се от стените също  Rolling Eyes
Купих си самоучител по немски език и от днес стартирам заучаването му .пожелайте ми успех  Rolling Eyes
Много се надявам болните деца да са по-добре днес  Praynig Ради е все така с хрема  Sad

СПАМ Mr. Green Много съм тъжна,оказа се,че никакъв Лондон няма да ми види г**ъ  Cry най-много Милано  Tiredне че му има нещо на Милано-то Tired ама когато цяла година си се точил да се занесеш в Лондонско  Cry и цяла година си кроил планове какво ще видиш, дори се си сейвнал маршрутите... и заради една глупава фуста, която искала да види ..мисля,че "столицата на модата " казаха #Cussing out #Cussing out #Cussing out  ooooh! едва се сдържам да не я намеря и да не й одърпам русата празна кратунка  #Cussing out Ако не беше твърде вероятно друг такъв концерт да няма щях да им кажа да си ходят сами в тъпото Милано  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт