На вратата пролет чука първа, февруарчетата по разходки в миг се втурват (28)

• 24 466
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Абе момичета искам да попитам за кандидатстването, че недоумявам:
Първо имам общо 0.3 доп точки от критерии, а като отида на подредените градини първото ми желание излиза с бал 8.1??? Що тъй не моА да се сетя.
И освен това къде подяволите е бутона за кандидатстване и не трябва ли да си спечелим номер някаквъв???

# 661
  • София
Мики, да, можеш да попълниш тази фирма, стига да си на трудов договор.  Peace После от същата фирма ще ти търсят служебна бележка, че работиш там, като не се изисква да пише на колко часа си.
За месторабота в района не дават 1т., а 0,1, но в много случаи тази десета спасява положението.
Виж дали желаната градина е приела този допълнителен критерий обаче - допълнителните критерий са изписани на страницата на самата градина в ИСОДГ.

# 662
  • София
Абе момичета искам да попитам за кандидатстването, че недоумявам:
Първо имам общо 0.3 доп точки от критерии, а като отида на подредените градини първото ми желание излиза с бал 8.1??? Що тъй не моА да се сетя.
И освен това къде подяволите е бутона за кандидатстване и не трябва ли да си спечелим номер някаквъв???
Зависи желаната градина колко и какви допълнителни критерии е избрала - може да варирате от 8 до 8,5 точки.  Peace
Кандидатурите са - влизаш в профила, отиваш на Дете и са вляво. Засега получаваме само дата на кандидатстване, като до 29.04. всички кандидатствали получават една и съща дата.
На 30.04. е първото класиране.
Ако попаднете в Гранична група - чак тогава ще ви бъде тегрен случаен номер.
Ако има въпроси съм насреща.  Hug

# 663
Попей Любезна  Hug белким ми се усмихне най-после малко денят...така се сдухах  ooooh!

Моля някой да помогне с инфо - до момента в който се върнах на работа от майчинството съм осигурявана на 2000лв, ся няма работа и намалиха на половина заплатите, ооообаче аз нали кроя планове за ново бебе до края на годината (  Praynig ) и помолих да ме оставят на 2000лв и раликата в осигуровките да си я плащам аз. То тва излезна около 400лв някъде...ама дали тъпата ни счетка приспада осигуровките до 1000лв които аз реално взимам и за които те трябва да ми плащат осигуровките идея си нямам. Не знам как се изчислява и какво се прави  Embarassed Та се вълнувам аз, ако все пак реша да си ползвам майчинството до втората година: 1) нали мога във всеки един момент да го направя и 2) пак ли ще трябва да плащам по 400лв на месец за осигуровките...или ще са по-малко...или как ще стане  Thinking

# 664
Оххх Ника можеш да ме обявиш за пъъъълен идиот, ама пак нищо не разбрах. Деян го пишат в градината ни за първо желание на 5 място. В списъка с градини под всяка от тях има номер 110429 , което предполагам е някаква дата.....

# 665
Теди, има един сайт К&К инфо, там има калкулатори за всичко, то зависи и колко ти е нетната заплата...
Съни, как тъй само 0,3 бе

# 666
Абе 0. 3 точки допълнителни - тва са че аз работя в същия квартал на градината - 0,1, че и двамата сме работещи - 0,1 и третия, е че живеем в раьона на градината.
Ноооо - само това разбрах Ника дето ми обясни  - явно всяка градина сама решава кои доп критерии да признава.
Охххх, ще се побъркам сигурно до два месеца с тия системи и градини. Shocked

# 667
На мен пък  не ми променя местоработата...уж ми дава,че профила е редактиран,но като отворя ми дава старата фирма и не мога да си взема 0.1 т  Tired

# 668
  • София
Сънита, нека опитам и аз да обясня  Grinning
Значи допълнителните критерии не са задължителни за всички градини. Те избират на педагогически съвет кои точно да приемат.
Така че иди на желаното ОДЗ, след като "превъртиш" местата и последните класирания пише въпросното ОДЗ кои доп. критерии е приело.
Например:
9 ОДЗ Младост е приело за ДК следните:
Допълнителни критерии за прием за групите от септември

* Детето има брат/сестра, които са записани в детската градина и не тръгват на училище от септември
    * Семейството живее на територията на административния район на детската градина (Младост )
    * Детето има поне един родител, който работи в системата на столичното образование

Нещо подобно трябва да намериш и за ОДЗ-то, в което ти кандидатстваш. Нали логично следва, че поради приетите различни допълнително критерии е възможно в различните градини да има различни точки  Peace

Успех в кампанията  Hug

# 669
  • София
Сънита, споко бре, поеми си дълбоко дъх и си сипи един пернишки бейлис!  Hug Laughing
Сега ще ти обясня най-общо -
значи сега като кандидатстваме, на всички ни се дава равен старт преди първото класиране и затова ни дават една и съща входяща дата - 29.04.2011 или 110429 както е изписано в сайта им.

Ако след първото класиране тепърва решиш да кандидатстваш в някоя градина - получаваш реалната дата на кандидатстване плюс часът на кандидатстване до стотна изписан.
Заради по-късната дата на кандидатстване ще се наредите най-открая на опашката в групата ви с 8.2 точки /примерно/ и шанса ви за прием автоматично става 0.
Затова е добре сега, преди първото класиране, да кандидатстваш във всички градини, които ти се струват дори съвсееем мъничко удобни. Защото понякога излиза по някое местенце през учебната година и ако сте кандидатствали там сега /та дори и с мижавите 3-4-5 точки/ вие сте си запазили тази възможно най-ранна дата - 110429 и ако направиш въпросната нова градина първо желание - имаш равни шансове с всички останали.

Така, сега да предположим, че в удобната ти градина има свободни места и ти кандидатстваш там с Део в момента. Събирате да речем 8,2т.
Обявяват 10 места за набор 2010.
Първо приемат децата с много точки /системата е точкова все пак/. Да речем, че са приети 5 деца с много точки.
Остават 5 свободни места.
За тези 5 свободни места чакат 30 деца с 8,2 точки. Това се нарича Гранична група.
На цялата Гранична група се теглят Случайни номера.
Първите 5 деца с най-малки Случайни номера влизат на свободните 5 места.
Останалите 25 деца си запазват този Случаен номер за цялата учебна година за тази градина.

Възможно е в друга градина също да попаднете в Гранична група. Тогава пак ще ви бъде теглено Случайно число, което ще си важи само за другата градина за цялата учебна година.

Да, всяка градина сама решава колко и кои допълнителни критерии да приеме, затова десетите на точките варират в отделните градини.

# 670
  • София
На мен пък  не ми променя местоработата...уж ми дава,че профила е редактиран,но като отворя ми дава старата фирма и не мога да си взема 0.1 т  Tired
Мики, нали натискаш най-отдолу Запиши? Аз днес промених два профила и сега погледнах, че всичко си е ОК с новата месторабота.

А, и освен името на фирмата от падащото меню трябва да избереш новия район на месторабота!

# 671
Ника точно така правя  Rolling Eyes ,но след промяната изведнъж ми дава и на мястот на татото моето име с неговите данни...пак влизам в мойте данни и се оправя на таткото името ,а на мен ми връща старата месторбота....възможно ли е проблема да е че и двамата сме в 1 фирма...или пък с-мата е претоварена  Close Абе незнам ама тая  стотна ще го качи с 7 м. нагоре и ще имаме шанс...дано да усея да я вкарам  Praynig

# 672
  • София
Ами системата със сигурност е претоварена днес. Опитай пак докато стане.
няма значение на кое място сте в списъка с чакащи, това не е индикация за прием щом сте със стандартните 8 точки.  Peace

# 673
 ooooh! Чета,чета и гледам все по-тъпо...нещо хич не съм на ясно 1-во от каде да си заявя желанията за коя ДГ пък камо ли къде да зяпам за тия точки...Явно от така или иначе малкото ми мозъче нищо не е останало,та ако има случайно мама която да има нервите,времето и желанието да ми обясни на ЛС като на малоумен как точно стоят нещата...
А относно 19 ОДЗ лелките на яслите там са страхотни,но градината наистина е ужас и сега от септември ще и се прави ремонт а децата ще са преместени в новата ДГ в мл 3
за 14 ОДЗ мога да кажа че или трябва да си вечерял с Господ за да ви влезне детето или трябва да имаш сериозна връзка+добро спонсорство а за 98 ОДЗ то е страхотно защото е след ремонт и всичко е ново но наблюденията ми са че лелките са повече от отвратни та незнам...това принципно бяха моите желани ДГ,ноо 98 и 14 изобщо май няма да ги слагам... newsm78
П.П а от клипчето което е пуснала Ника за 19 ОДЗ,девойката със розова блузка и големи сини очи е на моята приятелка  Heart Eyes Страхотна е просто...

# 674
  • София
Ооо, Ради...
значи да взема да го пиша туй... щом е добре Simple Smile Сякаш за там са ни най-големи шансовете  Peace
Любезна, ела ни попей... така де, да ни развеселиш, че аз искам да се гръмна  Confused

Теди а твоя случай го прочетох в темата за страстите... майкоууу ooooh!

С тия ДГ ни направиха на луди калинки  Mr. Green

Ради ако искаш звънни да ти обясня по тел, че ме мързи да пиша

Общи условия

Активация на акаунт