ОКТОМВРИйче я кажи- зъбче имаш ли си ти?

• 26 482
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
  • В сърцето на моите съкровища...:)
legeo , от тази седмица ми прави този номер с акото... Thinking Преди тези дни имахме зор 2 дни, но на 3 ден имаше резултат...Сега работата май изисква повече време...На 21 сме на консултация и ще поразпитам какво може да се прави за превенция..Аз специално не съм променяла приема на храни, а изумителното е,че малкия увеличи храненията... ooooh! Досега и ние не сме имали притеснения с изхождането, но може би има  връзка и с усвояването на кърмата,знам ли?!  newsm78 Иначе не плаче, напротив много е весел и игрив  Party
bob4e,  Hug

# 136
честити месечкинки   bouquet  bouquet  bouquet
Нашия батко пак е болен кащля и от снощи е с темп.писна ми от тия грипове #Cussing out  повтаря го ,беше на антибиотик и след това инджекции ..уфффф  #Cussing out  много се страхувам за малката да не се зарази.. Praynig

# 137
  • София
гррррр! баба ми ми звъни сега и започна да ми обяснява, че някакъв си доктор, абе не някакъв, а доктора, който ни е израждал мене и сестра ми, й бил казал, че не можело 4 месечно бебе да тежи 8кг. и да съм го заведяла на лекар  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
тия пенсионери друга работа си нямат, само болести търсят, както обича да казва мъжът ми - на здрава глава бинт слагат.  #Cussing out
аз обяснявам, че той все пак е 71см, и тия 8кг са съвсем нормални, още повече, че на 4м. следва да си удвои килограмите от раждането, а той се роди 4кг, ама не - да съм го заведяла на лекар, да са му изследвали захарта. уффффф. от сутринта като ме почнат с тия глупостиии  ooooh!
И с Ида беше по същия начин ,защото и тя така наддаваше, ама ей я на каква голяма и здрава порастна и пак недоволни  #Cussing out

# 138
Здравейте и честити месечинки !!!  Simple Smile
Айде болните бързо да оздравяват!
Мирче, как сте днес?

# 139
  • В сърцето на моите съкровища...:)
илка,  smile3534 я да си гледат работата! Въобще не се притеснявай за мерките и ние сме като вас. Party
Мами, мерси за поздравите и пожеланията!!!

# 140
Привет ,МАМИ!!!
Изчетох последните две страници и ще се вклщча,че ако изчета и останалите няма да мога после! Crazy
Лурдес,кукъра на Авент поръчах от амазон,другата седмица го очаквам!
Бобче,стои си тук при нас ,ние сме с теб!Когато ви е писано ще ви се нагласят нещата!
Мила,мн неприятно.... ooooh!
Честити ви месечинки днес!!!
Нашата бебка вчера стана на 4м ,ех че бързо лети времето!
Понеже след месец ще започна с картоф,и се чудя да го приготвя ли ,има ли на някоя марка пщре само от картоф?
При нас храненето продължава да е цедене и пиене от шише !Вече и водичка си пийва !Взе обаче да ми писва да ставам вечер да цедя и изобщо да храня (яде в 4 и в 7ч)!
Да ви питам ,а и консултантите има ли случай от шише да се върне детето към сукане?

# 141
  • София
Пашик, има на Хип, но тука майките разправяха, че било отвратително гнусно и не съм купувала.
Моето захранване засега е морков-тиква-морков и картоф-тиква и картоф. Дотук сме добре  Grinning

# 142
Здравейтееееее!  Stuck Out Tongue Winking Eye
Честити месечинки на малките бонбончета!
Болничките бързо да оздравяват. babydust7
И ние бяхме на консултация вчера - 6800кг. и 64см. newsm19
Но най - интересно беше, като ме попита какво яде и като и казах, че е само на кърма и  Crazy Crazy като писна онази ми ти лекарка, как може още да не съм захранила (тя искаше на 20 ден да давам сок), и да почвам да му правя пюре от картоф и да слагам захар и масло вътре.  ooooh! ooooh! Нямам думи направо.
Хайде  Hug Hug от нас и много  Kissing Heart

# 143
Честити месечинки на бонбончетата!

Илка, има пробиотици на капки(Био гая), а може да разтвориш сашето в кърма. Аз го давам сутрин на гладно и тогава е готова да изяде всичко. Снимката на която показваш дерматита не се вижда. Аз пазя диета, но ние сме с АБКМ, преди да я започна май беше по-зле положението, но и сега сме с единични пъпки, дерматит нямаме. Мисля да се цедя и да замразявам 2 седмици и да давам само фризопеп, че ми писна да я гледам с пъпки.

barbaletka, то Е-та ако няма има нитрати, пестициди и други химии, така че... Кърмата ми прави голям каймак въпреки диетата, не мога да се оплача че й има нещо.

Мирче, редувай кърма с АМ щом се притесняваш от кърмата.

Мила, чувала съм че на бебенцата им се съсирава по-бавно кръвта, та за това може би е спряло по-бавно.

pashic, моята Ев започна да суче чак към 3-ти месец, но само докато е сънена или не е мн гладна. Помага кърмене с обикаляне на стая и пеене  Crazy.

Ох, като ви слушам как се притеснявате от липса на ваксини, аз се притеснявам да не ни ваксинират пък, защото Ев определено не е готова с този обрив, а ваксината може да е мн опасна при нарушена имунна система  Rolling Eyes.

Бързо оздравяване на болнички мами и бебчета!

# 144
  • София
Рени - захар и масло?  Shocked Тая у ред ли е, не ти ли каза и една ракийка да му сипеш Joy

# 145
  • София
Orцhids, педиатърката изришно каза, да не давам Био Гая, защото има опасност да се появят колики, за това дадох Ентерол. А дребния въобще не иска да пие от шише, дори и кърма. Но аз не мисля да му давам повечепробиотик, надявам се и други лекарства дане се налагат занапред и само с кремчета да се справим.
Колкото за ваксините - и Йоси има само родилните + Хепатитната, за Синфлорикс категорично сме се разбрали, че няма да се слага, тя е много противопокоазна при АД, а Пентаксима след като навърши 6 месеца ще помислим, но за сега клоним към отказ.  Thinking

# 146
  • Бургас / Св. Влас
Честити месечинки на родените на 16-ти!
Специално за най-хубавият бебок-зет ми Никола
Да са живи,здрави,много послушни и много да ви радват!

# 147

Честити месечинки и от мен на всички бебешоци днес! Simple Smile Да са живи и здрави и големи да порастнат!!!

Хейли, за тиквата аз накълцах на сравнително дребни парчета сурова тиква, обелих я и я разделих на порции и бам - във фризера.  Peace

Рени, вярно твоята лекарка за бебчо ли си е мислила, като е казала да му даваш масло и захар или за себе си.... Малко недоумявам... 

За готвене, аз си мисля, че мога да ползвам конвекторната фурна, която ни подариха. Там слагам на скаричка 2 парчета тиква или картоф и те са опечени (без мазнина и подправки). Ще питам и нашата лекарка дали може да са печени вместо варени или задушени...  Thinking

ИлкаJoy то значи ние сме много зле според този доктор... с 8.500 кг и САМО 63 см... Добре, че нашата лекарка ни се радва, че така наддаваме.

За рязането на ноктите аз и за мен не ползвам нокторезачка, че сама ще се осакатя...  Crazy Аз режа ноктенцата на диването с ножичка с ограничител (специална за бебета). В началото така се дърпа и криви, че си ходеше като орле с нокти, а и тогава се чупеха и докарвахме някак положението. Сега, като го хвана за ръчичката, започвам да му обяснявам какво правя и той само лежи и ме гледа в ръцете какво правя. Е, шава, разбира се, но не е както в началото. Ей, преди малко му ги отрязах и после малко с пиличката, че все ги режа едно равноооо... После целия надран, сякаш се е бил с котка.  Laughing

Ами... май това исках да пиша... newsm78 Ако се сетя още нещо, пак...

А, да... сега "най-тактично" ми напомниха иззад гърба ми... hahaha Ние акаме като новородени. С други думи - след всяко ядене, че понякога и по 2 пъти... Дали това е нормално. Бях говорила с друга мама на по-голямо детенце и тя каза, че за 3-4 месеца било съвсем нормално. Акото си е с нормална консистенция и цвят и затова не се тревожа много.....

# 148
Здравей те, мами!
Честити месечинки на съкровищата на Мишана, Барбалетка и Ева_86! Да са здрави и засмени!   bouquet
Ноел дано бързо да оздравявате!
Арим дано не е нещо сериозно и Евка да е ок!
Бобче  Hug За опитите за лазене, все едно моя разбойник описваш  ooooh! голям зор, голямо нещо и едно сърдене - ужас. Все пак успява да се придвижи с няколко см и после е толкова задъхан, че все едно е спринтирал. А да се обръща има мерак, ама май доста му тежи дупето.  Grinning
Рени Во тази жена луда ли е? Захар и масло????  #Crazy
Аз захраних със сокче от моркови, но хич и не го хареса, направо му се повдигаше, днес дадох сок от круша, ей отваряше устата и примлясваше даже. Другата седмица мисля да почна с пюре от картоф. Пък ще видим  Whistling Мисля аз да си му готвя.
Ние онзи ден бяхме на консултация и новите ни мерки са ни 7.500кг и 68.5см - добре върви младежа.  Party Сложиха ни и последните две ваксини и другия месец почиваме  Grinning
Лек и успешен ден ви пожелавам и болничките бързо да оздравяват!

# 149
Сега се чух с нашия лекар за ваксинките на 4 мес. а той каза ,че нямало и не било проблем да изчакаме до към края на месеца или началото на март  Rolling Eyes.Ама не разбирам, как така няма, тая нашата държава направо не мога да и разбера здравеопазването Close, хем имаме 3 лекари в семейството...ваксини да няма, ова си е безобразие  Crossing Arms
Та явно няма да ходим на консултация и реших да ни измеря на височина сме 65 см. а килограмите са малко на око  Grinning, тегля себе си , после мен+нея и така ...май е 6800  Thinking
Та забравих да го питам дали да почвам полека със захранването или да поичакам... newsm78
Ноктенцата аз режа само с бебешка нижичка и нямаме проблеми изобщо, издебвам я като заспи дълбоко ...и действам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт