Книги за 6-7 годишни

• 15 986
  • 43
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Пет приказки на Валери Петров - чудесна книга, мисля, че е подходяща за възрастта.

Друга,  пак от класиката - приказки от Киплинг.

# 31
  • София
Чичо Фьодор и Крокодила Гена на Успенски, на Джани Родари - Синята ракета, Моливко и Сръчко, за момиче на тази възраст мисля особено подходящо "Магьосникът от ОЗ". Що не я заведеш да се запише в Градската библиотека ....
Разгледай и темата за по непопулярнтие книги http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=374521.0. Виж и играта "Измисли си сам приказка" - http://www.knigabg.com/index.php?page=book&id=22857 една игра, мисля подходяща за момичета - и http://tochitsa1.blogspot.com/ много хубав блог.
Моят син на 6г и половине е  хареса много Чичо Фьодор, Синята ракета, Чарли и шоколадовата фабрика. А и писмата на Феликс скоро приключихме - тя е за момиче още по подходяща, сега четем мечо Пух, а също и Небивалици на Доналд Бисет.
 А сега скоро по БНТ почва и "Малкото голямо четене" и е повод да популяризира чрез телевизия четенето- гледайте го заедно, коментирайте книжките...
Успех в намирането на любими книги!

# 32
  • София
.....
 Лошото е,че книжките са ,т. е бяха единственото и занимание- на комп не стои, Тв не гледа, с кукли не играе, нареждаме един пъзел, написва си домашното и се почва- Ех, колко ми е скучноооо...направо като го чуя и ми настръхва косата, излизат ми ноктите и искам да хапя Mr. Green

На тази възраст (а и на по-малка според мен) би следвало сама да си намира начини за забавление. "Най-обичам" някое от децата ни да ми каже, че му е скучно - веднага отговарям с един от цитатите на баща ми: "Скучно им е само на скучните хора." - Това е личното ми разбиране.  Peace

По отношение на книгите - всяка вечер преди заспиване четях на дъщеря ми по една глава от "Тайната градина" - много й хареса. Когато чете мъжът ми тогава е по избор от енциклопедия някоя. Сега ще четем "Пинокио".
Честно казано много държа децата ни да прочетат "старите" книги, а не само новите като "Дневника на Дръндьо" - "Diary of the wimpy kid" - тази книга направо я мразя, защото голямата ни дъщеря близо година нищо друго не четеше докато не прочете всичките 3 или 4 бяха.  Sick

# 33
  • София
Чичо Фьодор и Крокодила Гена на Успенски

И моите деца харесват най- много тази книга. Даже я препрочитаме 3-ти път вече. Изданието което имам обаче не е подходящо за самостоятелно четене - малки букви и черно - бели илюстрации. Самостоятелно се опитва да чете по - големия ми син (6 г.) от поредицата за Франклин, но бързо се уморява сам и ме моли аз да продължа. Браво на децата, които сами успяват да прочетат цяла книга. У нас още не се получава.

# 34
На тази възраст (а и на по-малка според мен) би следвало сама да си намира начини за забавление.
Аха, и аз така смятам, но никой не ме пита Mr. Green Малката ми дъщеря няма три, но е в състояние много дълго да се забавлява сама. Като се изчерпи съвсем, започва да си пее сама песнички и да си разказва приказки Laughing
 Ния няма за 6 години сигурно и половин час самостоятелни занимания, просто ме изсмуква TiredДобре,че тръгна на училище и има домашни вече, пише писма на приятелките си, води дневник...но все и става скучно по някое време и започва да мрънка.

Иса,обърках се нещо...за Дария ли говориш или за по-голямо дете? Ния не го хареса тоя Дръндьо, но май Карлсон и допадна напоследък.

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 15:29 от Bili

# 35
От снощи Ния е горда собственичка на "Патиланско царство" с големи букви  Laughing Цяла вечер чете и се смя, опита се да заинтригува и малката, но тя отсече-нито не бирам Laughing
Взех още Карлсон и Мери Попинс от това издателство-наистина с а по-големи буквите, а листите-бели, което се оказа много важно Simple Smile
Благодаря на всички за идеите!

# 36
  • София
кое е издателството?

# 37
Пан е,  но тя и предишната беше на Пан, само че с много ситни буквички и жълта, тънка хартия.
Новата е със заглавие Патиланци, жълта корица, отпред е баба Цоцолана с размахан показалец Mr. Green

# 38
  • София
мерси:)

# 39
За 6-7 годишните има страхотни книги .
Моите любими на тази възраст бяха "Двойната Лотхен", "Хвърчащата класна стая", "Антон и Точица", изобщо всичките на Ерих Кестнер, "Алиса", "Роня, дъщерята на разбойника" , "Пипи" , "Карлсон, който живее на покрива" и "Емил от Льонеберя" на Астрид Линдгрен, "Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада" на Ено Рауд.
Синът ми е по малък, но и той много хареса "Емил от Льонеберя", "Пипи" и "Антон  и Точица". Другите още не съм пробвала да му чета.

# 40
Как помните на коя възраст какво сте чели? На мен всичко ми е размито, помня само, че чаках за "Стършел" да стана на 12, преди това не ми я даваха Simple Smile
Ерих Кестнер нещо трудно го предъвква, следващата набелязана след Патиланците е Маншон...

# 41
# 42
  • у дома
Bili,ако не сте чели може да пробваш и с Приключенията на Лукчо  Heart Eyes - моето много се смееше ,докато я четеше. Аз пък се смях после,защото мина време и беше забарвил да си я напише в Читателския дневник,а там има кои герои участват-викаше,че ще пише Лукчо и всички полодве и зеленчуци  Joy  Joy  Joy

# 43
Мерси,ще я взема и нея. Какво представлява този читателски дневник? Вие ли ги подтиквате да водят такъв или от училище им го искат?

Последна редакция: сб, 05 мар 2011, 22:40 от Bili

Общи условия

Активация на акаунт