До Мексико през Мадрид

• 14 995
  • 71
  •   1
Отговори
# 45
Благодаря за инфото , но за мен лично, мое мнение , че Barcelo Riviera Maya  е невероятен, от всички други който видях там , а разбирасе вкус приятел няма

# 46
Привет! Simple Smile
Предстои ми пътуване за НГ до Мексико за две седмици и ще следя темата с интерес! Чартъра ни е от Мюнхен, а пакета за две седмицир като едната от тях ще е на остров Козумелллллдали някой е ходил там!! Flutter

# 47
Вчера се върнах от посещение в Мексико и ми стана интересна темата.  През уикенда бяхме на сватба в Oaxaca (Оахака се чете) и искам горещо да препоръчам този град за посещение!  Градът е в списъка на Юнеско на културни и исторически паметници и се води за кулинарната столица на Мехико.  На 45мин полет от Мехико сити е.  Според мен много си заслужава да се види това място!

# 48
  • Бургас
Привет! Simple Smile
Предстои ми пътуване за НГ до Мексико за две седмици и ще следя темата с интерес! Чартъра ни е от Мюнхен, а пакета за две седмицир като едната от тях ще е на остров Козумелллллдали някой е ходил там!! Flutter

Ами беше една от спирките на кораба.Хареса ми острова ,хубави чисти плажове,кристална вода.Но това е само един ден, и не мога да дам може би обективно мнение.
Казват че било много хубаво там за гмуркане:)
Бих отишла отново в Мексико да го разглледам по обстойно.
Приятно пътуване  Peace

# 49
Привет! Simple Smile

Да - с фери-то от Плая дел Кармен за един ден, ама във въпросния ден така се почерпихме с 2-3-4-5... Корони, че освен, че направихме един плаж и се носихме от кръчма в кръчма друг спомен нямам. ooooh!

# 50
Хе хе......все хубави отзиви давате ( това с Короните ми хареса) Grinning Иначе, да, буквално от хотела н Козумел (ще сме в Иберостар)р започвал най-крсивия рифт в карибския басейн и имало огромен дайвинг център, та за това нклониха везните в полза на това да прекараме още една седмица в Мексико....мерси за пожаланието за хубаво изкарване........дано  Wink Party

# 51
Момичета, върнах се преди няколо дни от Мексико, Канкун-това е най-прекрасното място на света. Дестинацията буквално "удари в земята" Малдиви, Бали, Доминикана, и Ибиза(за нощния живот). Април заминаваме пак. В зависимост от целта на пътуването е добре да се съобрази и мястото на хотела-ние бяхме само женска компания, и препдочетохме Zona Hotelera-Riu, понеже е много близо до клубовете и дискотеките. На всички пътуващо горещо препоръчвам да се възползват от организираните екскуризии до Chichen Itza, Xcaret(повече ми хареса от парка Xel-Ha заради неповторимото шоу вечерта), alltournative(зип лайн, кану и обиколка в джунглата), има и два невероятни рифа за scuba diving до Козумел, и няма ограничения за времето под вода-ако искаш може и до 3-4- часа, с почивки, да си под вода. Има много хубав плаж за сърф-Isla Mujeres, а в лагуната може да се кара кайт-сърф. Изумена съм от цивилизацията там, инфраструктурата, и изобщо от отношението към туризма. За мен това е топ дестинация, и няма да спра да я повтарям.
Весело изкарване на всички!
п.п. Пътувам със SOL PLAN-испанска агенция, супер евтино ми излиза, за София-Мадрид(+нощувка)-Риу Канкун 5*(8 нощувки AEAI)-Мадрид(+нощувка)-София, и с вкл. всички такси и т.н., платихме по 1600евра.  Екскурзиите(целодневни) са по около 120$, входовете за клубовете са около 65-100$, с вкл. всичко вътре. Има много хубав шопинг център-Kukulkan, цените са като европейските, но в долари(т.е. по-евтино). Очила и часовници - на килограм за без пари. Не пропускайте ZINGARA за бански-тази марка я продават само в държави от карибския басейн, уникални са.

# 52
Момичета, върнах се преди няколо дни от Мексико, Канкун-това е най-прекрасното място на света. Дестинацията буквално "удари в земята" Малдиви, Бали, Доминикана, и Ибиза(за нощния живот). Април заминаваме пак. В зависимост от целта на пътуването е добре да се съобрази и мястото на хотела-ние бяхме само женска компания, и препдочетохме Zona Hotelera-Riu, понеже е много близо до клубовете и дискотеките. На всички пътуващо горещо препоръчвам да се възползват от организираните екскуризии до Chichen Itza, Xcaret(повече ми хареса от парка Xel-Ha заради неповторимото шоу вечерта), alltournative(зип лайн, кану и обиколка в джунглата), има и два невероятни рифа за scuba diving до Козумел, и няма ограничения за времето под вода-ако искаш може и до 3-4- часа, с почивки, да си под вода. Има много хубав плаж за сърф-Isla Mujeres, а в лагуната може да се кара кайт-сърф. Изумена съм от цивилизацията там, инфраструктурата, и изобщо от отношението към туризма. За мен това е топ дестинация, и няма да спра да я повтарям.
Весело изкарване на всички!
п.п. Пътувам със SOL PLAN-испанска агенция, супер евтино ми излиза, за София-Мадрид(+нощувка)-Риу Канкун 5*(8 нощувки AEAI)-Мадрид(+нощувка)-София, и с вкл. всички такси и т.н., платихме по 1600евра.  Екскурзиите(целодневни) са по около 120$, входовете за клубовете са около 65-100$, с вкл. всичко вътре. Има много хубав шопинг център-Kukulkan, цените са като европейските, но в долари(т.е. по-евтино). Очила и часовници - на килограм за без пари. Не пропускайте ZINGARA за бански-тази марка я продават само в държави от карибския басейн, уникални са.
Бре да му се невиди newsm78, тъкмо се чудех коя дестинация да избера за женско парти Wink Мислех си, че ще е Куба че там не съм била, ама сега след прочетеното за Канкун взех да се замислям...щом и Ибиза по нощен живот бие. Иначе сравнението с Бали и Малдивите е неуместно, просто нямат нищо общо с Мексико.
Козумел е страхотен остров за дайвинг. А за това колко ще стоиш под водата има правила Wink те налагат ограниченията.
За банските има и още една фирма Ea.

# 53
О, Миши, ама няма какво да го мислиш женското парти, направо стягайте куфарите  Mr. Green
За шопинг моето любимо място в Канкун е Ла Исла, срещу Шератон, от страната на лагуната. Става и Plaza Las Americas, но тя е в Даунтаун. За автентични сувенири нищо не може да бие Merkado 28 (маркет 28), също в Даунтаун. На пазара е и един от най-добрите ресторанти за морски дарове (омарите са гигантски!)  Peace
Иначе до Пласа Кукулкан живеех, та съм прекарала там дъъълги часове  Laughing

# 54
Бре да му се невиди newsm78, тъкмо се чудех коя дестинация да избера за женско парти Wink Мислех си, че ще е Куба че там не съм била, ама сега след прочетеното за Канкун взех да се замислям...щом и Ибиза по нощен живот бие. Иначе сравнението с Бали и Малдивите е неуместно, просто нямат нищо общо с Мексико.
Козумел е страхотен остров за дайвинг. А за това колко ще стоиш под водата има правила Wink те налагат ограниченията.
За банските има и още една фирма Ea.

Миши, с Малдиви и Бали сравнявам заради дайвинга и сърфа-то друго какво да се прави там:)))но сравнено със скуката вечер(на мен поне...), Мексико е приказка:)

# 55
Тъкмо навреме се съживи темата. Отиваме в 4.5 звезден хотел в Канкун след 3 седмици (живея в САЩ и летим от Сиатъл) и много се вълнувам. Търся повече информация относно маларийните инжекции/таблетки, насекомите, качеството на храната и престъпността.

Също така се питам цял ден ли отива за ходенето до пирамидите?
Ок ли е да се кара кола по улиците или по-добре организирана екскурзия?
В Канкун може ли да се плаща с долари? За Коко Бонго питам Simple Smile

Мерси и ще разазвам като се върна!

# 56
Ева, от мен набързо като човек, живял там  Peace
Таблетките и инжекциите можеш спокойно да си ги спестиш.  Peace
Насекомите, ако не си дълбоко в джунглата, едва ли ще ги видиш.
Качеството на храната и обслужването въобще е на високо ниво с оглед на това, че основните туристи са американци, които имат високи изисквания. Отделно от това местните хора са много приятни и дружелюбни.
Престъпността в Канкун, на фона на други места, е силно занижена (пу-пу). Ако не се забъркате вие в някакви по-особени  Laughing дейности, няма да имате никакви проблеми. До плажовете по принцип се стига през хотелите, има контрол, не могат просто така да си се мотаят разните "елементи". Плажовете по принцип са само за гости на съответния хотел (преспиващи там или ползващи само отделните екстри за деня). Има няколко обществени плажа, където достъп имат всички, но иначе на плажовете на хотелите е спокойно. Естествено, като навсякъде по света, е добре да ползвате сейфовете, да си пазите ценните вещи, но нищо екстремно не се налга да правите с оглед сигурност.
Можете да плащате в долари, но закръглят курса.Навсякъде има места за обмяна, така че спокойно ползвайте песос  Money
За пирамидите - според мен за по-малко от ден няма смисъл да се ходи, то ще е само бързане иначе..
За шофирането - карат доста екстремно, аз бих предпочела организрана екскурзия в смисъл поне някой местен да кара.
Ааа за Коко Бонго ли питаш..може, всичко минава там ..откъдето и да го погледнеш  Wink
The cover is $15 and if you want to drink all night it's usually worth it to throw down $25 and take advantage of the open bar. Find this exciting dance-till-morning club on the beach front off of the 9.5 km marker on Paseo Kukulkan. For more information you can call ahead from anywhere in Mexico by dialing (998) 883-5061. You can also try visiting their website at www.cocobongo.com.mx.

# 57
Силно препоръчвам организираните екскурзии-то кеф ти климатик, кеф ти луксозен автобус, кеф ти филмче по пътя, екскурзоводите са невероятни, дават за пиене-вода, кафе, някои компании дават и сандвичи и десерти, освен това има и обяд някъде-по пътя, в някое автентично ресторантче(екскурзиите до Чичен Итза най-често спират във Валядолид за обяд.).

Добре е също специално в Коко Бонго да се отиде организирано(повечето хотели имат автобус с програма за нощните клубове-всяка вечер в различен), като и всеки хотел си има определена area в дискотеката с места, които ако хотелът е хубав и не семеен(т.е. по-често води клиенти), са около ВИП зоната. Иначе лудницата е пълна. Но Коко Бонго трябва да се види! От всички останали клубове само The City и Mandala ме спечелиха:) Проверете и програмите на клубовете-David Guetta често пуска там, ние го изтървахме за една седмица:(

И изобщо не мислете за ваксини, и престъпност и т.н. Най-много някое мазило против насекоми, ако имате екскурзия в джунглата.

# 58
OldSport, много благодаря! И аз реших да не шофираме, ще ходим на организирани екскурзии. Малко съм объркана за това кои са по-добрите плажове на 7-цата: едни казват, че надолу има много вълни и не става за плуване, други - че на север водата не е толкова синя и миришело на риба и водорасли.. Ние затова си избрахме Фиеста Американа Кондеса - по средата. Дано е бил правилният избор!

Desiteam (много спортни никове имате всички!  Grinning), ние ще сме с приятелско семейство и за мен 2 мъже и 2 жени си е достатъчна група за нощен живот си мисля аз  Laughing

# 59
Семейни двойки...какъв нощен живот  Laughing ?
Тук се говори за женски компании , които не етрудно да се досетиш за какво си падат толкова по Мексико.
Мъжките пък са клиенти на чартърите до Хавана също по обясними прични.

Шегичка , извинявай , но не можах да се сдържа. Весела ваканция  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт