Баба Марта мартенички подарява - ЮЛЧЕТО ритничета раздава!

• 23 829
  • 710
  •   1
Отговори
# 390
 девочка  newsm78

# 391
И при мен девочка  Crossing Arms Утре ще се разбере със сигурност, но надявам се на бебчо да не му е паднала пишката  hahaha

Но е много относително...аз не съм сигурна, че съм заченала на 14ден ... newsm78

# 392
  • Варна
Сега се сещам, че имаше някакво допълнение към таблицата, че ако един от двамата родители е преживял операция или някаква голяма загуба на кръв, броенето започва от годината на случилото се. Раждането също се брой за начало на ново броене (за тези, които са бременни за втори път).
Ама какво да ви кажа - не им вярвам на тези таблици. Юли най-точно ще се знае  Laughing

# 393
Сега живот и здраве пак съм се настроила за нормално раждане, но разликата е, че ако лекарите преценят да е секцио, няма да упорствам. Важното е аз и бебка да излезем живи и здрави  Praynig Вече съм подготвена по-добре от първия път. Дай Боже всичко да е наред и всички да си гушкаме бебоците на лято  Praynig

Бътърфлай, наскоро си мислех да ви пусна тази таблица. Тя единствена ми показа момиче, както ми казаха и лекарите. Дано се окаже вярна  Praynig

И аз съм така за раждането сега!!!

А за пола на бебето, за сега има едно предполажение за момче, но има още време и ще видим!!! Heart Eyes
Другата седмица мисля да ходя при моята доки и се надявамм да ме види на ехографа, понеже няма да й казвам, че съм била на ФМ, тъй като тя ме прати при точно еди кой си доктор - може би взима комисионна - да не се разсърди, че ще искам болнични - и да видим тя какво ще каже/предположи Wink Но момиче или момче, важното е, че всикчо е наред и е здравичко!!! Hug
И да питам, някоя от вас наясно ли е с полагащите се болнични по време на бременност? newsm78 Аз знам, че имам право на 180 дни (6 месеца), но доки нещо май не е много наясно или се прави, че не е наясно, та мисълта ми е следящата ме лекарка може ли да ми пусне болничните или само с комисия, както тя ми намекна? newsm78

.....Има една схема за определяне на пола на бебето, като се пресмята смяната на кръвта на родителите, което е през 4 години, при нас за Коско е вярно!
Който от родителите е с по-скорошно "обновена/сменена" кръв, такова ще е бебето, т.е., ако е бащата ще е момче, ако е майката - момиче.
Някоя от вас смятала ли си е по този начин пола на бебето и ако "ДА", вярно ли е?

Танче, теб май мира не ти дава, че бебето може да е мъжко  Laughing Толкова ли е важно за теб  Rolling Eyes
Дайте я тази таблица, да я проверим  Peace
Не, Пете, просто се сетих за нея и исках да попитам дали е вярна и за други, ей, така от любопитство!!!

Аз иначе като си гледам Коско идеята за още едно такова прекрасно момченце много ми харесва!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Юли най-точно ще се знае  Laughing

Ооо, със сигурност!!! Hug

П.П. За Коско тази таблица ми показа МОМЧЕ, а за сега - МОМИЧЕ!!!

Момичета, моля ви, не ме разбирайте погрешно - искам си бебето и МНОГО, МНОГО го обичам!!! 
Просто в момента се пренастройвам, не съжалявам за нищо, бебето е планирано и много искано - точно както и баткото!!! Hug

Последна редакция: нд, 20 фев 2011, 20:20 от ˙·٠Butterfly™٠·˙

# 394
Ами трудно се преживява мисълта за второ момче! Не ме разбирайте погрешно, искам си го бебето, но да лъжа , че не ме е яд че не е момиче!!!! LaughingПросто малко време трябва и се убеждаваш вътрешно, че е по добре и второто да е момче.Ако това и теб ще успокои, ето някои неща:
Няма да ти се налага да купуваш дрехи. Играчките най вероятно ще ти влязат и те в употреба. Твоето мъжле ще има брат , от който да взима пример и който да го защитава, чувала съм за много силни връзки между братя. Знаеш как да се оправяш и държиш с мъжко дете , а пък и най вероятно си се научил на доста момчешки игри! Е засега толкова предимства.
Това е към всички мами с втори момченца, но да не забравяме все пак, че все още има малко надежда докторите да са объркали.

# 395
Butterfly, първо не можах добре да разбера за какво става въпрос и се поразрових в нета. И в крайна сметка разбрах за какво говориш - през няколко години кръвните телца се обновявали и на който родител са се обновили по-късно, такъв ще е полът. Намерих ето тази руска таблица ( не знам дали е същата, която ти имаш предвид): http://mamka.ru/calendars/who.html
И.... при мен се оказа, че не работи  Laughing Моята кръв би трябвало да се е обновила по-късно и резултатът според таблицата ми е "девочка". Но според докторката ще си имаме момченце Peace

Юлско бебе, да, Фони се чете никът ми, може би трябва да го напиша на кирилица в профила  Blush

И аз нямам много представа - дали за секциото е задължителен изборът на екип. Моята наблюдаваща ме лекарка работи в болницата, в която ще раждам и се надявам тя да ме ориентира най-добре. Ще поразпитам на следващата консултация. 

# 396
А на мен ми се падна...момиче. По принцип и двамата искаме момиченце. Не, че ако е момче ще го обичаме по-малко...Но все още не се знае пола.
Вчера вечерта се развълнувах силно и...сякаш усетих бебето. Беше като бълбукане, но не е корема, сигурна съм...И като започна да зяпам бебешки неща в нет-а и сякаш бебо се активизира...Е, може и да си внушавам де. Докато не усетя ритник, няма да съм сигурна newsm78

# 397
И така да е, пак аз съм последна ( след последното раждане/аборт лятото). Наистина ще се разбере като се роди  Peace

˙·٠Butterfly™٠·˙ , на 180 дни има право вкл. 45-дневния. За повече дни само че наистина трябва комисия или няколко дни в болница.
Аз в началото ползвах 2 седмици, когато бях изстинала. По една от различни лекари/което няма значение/ , за 3-тата /когато си контузих крака/ ,тъй като беше без прекъсване се разписаха 2-ма лекари, което май се водеше "комисията". Следващия 33 дни, отново без прекъсване, получих след лежане 4 дни в болницата /с уж заплашващ аборт/.
Мисълта ми е, че не могат директно да ти пуснат 180 дни. ПОдновяват се всеки месец и зависи от лекаря ти дали ще ти ги даде с комисия или ще те кара да лежиш в болницата.  Peace

# 398
  • Варна/Сливен
и на мене девочка ми излезе моя док е мн сигурен за пола и аз вече съм се настроила за момче ама като се казва поживйом увидим  newsm07

# 399
addy_1, много благодаря!!!
Аз искам, ако може за март, април и май да ми се пуснат болнични, което е около 90 дни + 45 дневния от юни стават 135, което паа е по-малко от 180 Wink
А и не мога да разбера какво им става на тия доктори като поиска човек болнични - сякаш от джоба си ги дават #2gunfire

# 400
С моята на ЖК нямам проблеми. Тя ме кара да взимам болнични  Mr. Green каза, ако искам повече да не се връщам на работа  Thinking

# 401
С моята на ЖК нямам проблеми. Тя ме кара да взимам болнични  Mr. Green каза, ако искам повече да не се връщам на работа  Thinking

Аз до сега от моята не съм искала, само съм подхвърляла идеята, ще видим, де Wink

Дарато, може да се засечем с теб в "Майчин дом" Hug

# 402
Таня  Peace ,според мен ще се съберем отбор от темата в МД  Grinning

# 403
Искам да задам и аз едно въпросче по повод болничните, защото и на мен ми се налага да ползвам за дълъг период. В постовете по-горе споменахте, че 45-те дни преди раждането са част от разрешените за бременността болнични от 180 дни. Аз обаче имам информация, че тези 45 до термина влизат вече в 410-те дни майчинство след това. Имате ли повече информация по въпроса?

# 404
Продължителността на отпуска за бременност и раждане след 01.01.2009 г. от 315 става на 410 дни, от които 45 дни преди термина на раждане;
Значи не влизат в 180  Peace
Аз пък досега гледах цените на МД. Наистина пише за избор на лекар 235 лв, но в самата графа има кода на клиничната пътека "раждане" и цена 470лв. Според мен раждането е 470лв, а избор на лекар е 235лв т.е 470+235 лв.
А по-надолу има пак цени за раждане и т.н като заглавието е Стационар. Там цената е 570 лв раждане  newsm78
Не мога да разбера ако раждаш нормално и не избираш лекар трябва ли да плащаш нещо? В държавна болница естествено.

Общи условия

Активация на акаунт